Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tamy

őstag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni:
    Vettem egy Canon LBP-800-as nyomtatót, ami még párhuzamos porton kapcsolódik a géphez. Ubuntu 12.04LTS alatt szeretném beüzemelni, de Linuxban eléggé kezdő vagyok. Találtam hozzá egy ilyen drivert: lbp800_0.1.2.orig.tar.gz, kicsomagoltam, majd terminálban a mappában állva root-ként kiadtam a make install parancsot, de hibára futott, ha jól értettem valami lcups csomagot hiányolt. Mivel ilyent nem találtam, így cups-ra rákeresve Synaptic-ban feltelepítettem azokat amikről úgy gondoltam, hogy kellhet. Ezután már nem hiányolta az lcups csomagot, de a nyomtatók hozzáadásánál továbbra sem talál semmit. Feltelepítettem a Foomatic nyomtatókezelőt, de alapból ő sem látta, manuálisan viszont hozzá tudtam adni, úgy, hogy betallóztam a ppd mappában lévő drivert. Így látszólag fel van telepítve, de a tesztoldal nyomtatásánál nem történik semmi, volt, hogy a Foomatic újraindult, mert hibára futott.

Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán észleli-e a nyomtatót. Van esetleg valami parancs, amivel le lehet kérdezni a párhuzamos portra dugott eszközt, esetleg tesztelni, hogy látja-e? Valami olyasmire gondolok, mint usb-n az lsusb.

Új hozzászólás Aktív témák