Új hozzászólás Aktív témák

• mzx

senior tag

Teszteltem a MoBlockot, ami kvázi Peer Guardian. (Tárolójában mobloque néven található.) Szépen ment is minden, a frissítés is, közben rájöttem, hogyan whitelist-ezhetem a http-t. Csakhogy ezek után kipipáltam a boot-olva MoBlock indítást. És azóta hibaüzenetet küld ha a start gombját megnyomom (amellyel aktiválni lehet a MoBlock-ot), és nem engedi indítani. De frisíteni se.

Az /usr/bin -en belüli "pglcmd" (szöveges állomány), avagy a "pgld" check-olását javasolja a hibaüzenet. Utóbbit nem találtam file managerrel, rejtettek között se. Azonban "pglcmd"-t igen. Gondolom az elején levő "pg" a PeerGuardian -ra utal, hiszen PEER GUARDIAN -KÉNT JELENÍTI MEG önmagát az alkalmazás!

Na most, ekkor uninstalláltam a MoBlockot, Synaptic-kal teljes uninstall-t választottam. Ezután újrainstalláltam, de ugyanaz a hiba. :( Ekkor is megőrizte az addigi beállításaimat és nem ez az első eset, hogy a Synaptic nem végez teljes uninstall-t, hiába utasítom erre... :S Ekkor újra uninstalláltam, és megnéztem, létezik-e még a pglcmd file, és létezett.

Ekkor az az ötletem támadt (lehet, hogy hiba volt?), hogy gksu nautilus -t indítok és törlöm a pglcdm-t. Meg is tettem. Majd ismét installáltam a MoBlock-ot, de megint ugyanaz a helyzet, ugyanazon hibaüzik. Újabb pglcmd generálását vártam el, de azóta már nincs ilyen file-om.

Miként oldható meg, hogy ismét működő MoBlock-om legyen? Nekem az is megfelel, ahogy rendesen működve első esetben futott, legfeljebb óvatos leszek, és ezentúl nem pipálom ki a "boot-oláskor indít"-ot (vélhetőleg annak hatására lett hibás és nem futtatható).

CSAKHOGY AZ IS ÉRDEKEL EZEK UTÁN, hogy mi módon lehet TELJES uninstall-t végezni, bármiylen applikáció esetén? Hiszen rendszeresen tapasztalom, hogy nem végez teljeset a Synaptic! Netán terminálos parancsokkal kivitelezhető? Hogyan és melyekkel?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés