Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Erasmus
őstag
válasz
upszilon
üzenetére
ki is próbáltam (volna) a moblinnal a módszered, de alapból a pendrive-ra telepített rendszer nem bootol be (kernel panic, vfs error). ahogy olvasom, a flashtároló lassabb reakcióideje miatt bele kell nyúlni a grub.conf-ba, hogy menjen a dolog, de most nincs kéznél linux, ami alól a hacket el tudnám végezni... win alól az ext3-hoz nem tudok hozzányúlni. úgyhogy egyelőre nem tudom megoldani a testre szabható moblin kipróbálását

Vladi: jaja, igaz. szembetűnően lassabb moblinon a flash, mint winen.
-
Erasmus
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
ha már teljesítmény... a moblinban a youtube sem teljesen százas, kicsit akadozik, van azért még mit optimalizálni a rendszeren, amely egyébként nekem baromi szimpatikus. a cél persze nagyon más, nem guruknak való, de ügyesek. majdnem olyan pofonegyszerű a kezelése, mint mondjuk az iphone-é vagy az ipod touché, és gondolom, ez lenne a cél. de nem akarom szétoffolni az ubuntus topikotokat...

róland: nem, win alól készítettem a bootolható pendrive-ot.
-
Erasmus
őstag
-
Erasmus
őstag
válasz
üzenetére
pendrive-val próbálkozom, kettővel is próbáltam. nem tudom...
a moblin .img fájlként tölthető le, ahhoz egy külön progit ajánlanak windows alá (Win32DiskImager), amivel elkészíthető a bootolható drive, az ubuntus elkészítéséhez meg a fedora live usb creatort használtam.
-
Erasmus
őstag
kicsit off, de hátha tudtok segíteni.
lehúztam a moblin 2.1-et, hogy kipróbáljam egy msi wind u100-as netbookon. usb-ről akartam futtatni, live rendszerként, de nem megy. addig jut a boot, hogy megjelenik a moblin háttérképe, majd egy idő (kb. 1 perc) után halom hibaüzenetet kapok, és jobb esetben ezek ismétlődnek, rosszabb esetben nem történik semmi.
az ext3-mal van gondja a kernelnek, a hibaüzenet meg többnyire ez ("unable to read inode block ..."). mi lehet itt a gáz? van ötletetek? később kipróbáltam az ubuntu netbook remixszel is, dettó.
az usb drive-ot az instrukciók szerint készítettem el mindkét esetben.
Aktív témák
- Háztartási gépek
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Yettel topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 2026.11.13-ig Garanciális! Xbox Series S 1 TB + kontroller
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
a második müx, tudtam módosítani a grub.conf-ot, és így már bootol a moblin. kösz a tippeket mindenkinek!