Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Moreecqa

tag

válasz desyron #20427 üzenetére

Desyron!

Szia! Na, ha ubuntuval kaptad a notebook-ot akkor szerencséd van! Nem kellett legyalulni a vindózt.. :)

De ha mégis szeretnél windowst használni, (négy lába van a lónak mégis megbotlik - velem is előfordul) Azt tudom Neked jó szívvel tanácsolni, hogy gyalulj le minden partíciót a winyóról (az egyszerűség kedvéért), a Windows telepítőben hozz létre egy [winyó mérete]/2 partíciót, arra telepítsd a windózt. Telepíts a windózra minden drivert, (amivel garantáltan eltöltesz 2-3 órát) aztán töltsd le az ubuntu 9.10-et, írd ki cd-re, bútolj be arról és a telepítőben a Legnagyobb összefüggő szabad helyre telepítsd az ubuntut. És kész is...

Neked azért ez a sorrend jó, mert a Vindóz favágó módszerrel települ, azaz nem tűr meg maga mellett mást, ezért ha az ubuntu mellé teszed a wint, az ubuntu ott marad, de nem fogod tudni elindítani, csak akkor, ha helyreállítod a GRUB-ot (boot loader) Ez szerintem még bonyolult lenne Neked.

Ha windows után telepíted az ubuntu-t, utóbbi fel fogja ismerni, hogy más operációs rendszer is van a gépeden, és a GRUB-ban - mikor elindul a gép - fel fogja ajánlani a windózt is választási lehetőségként. Tehát indíthatsz ubuntut, de windózt is.

Egyébként kicsit más az ubuntu filozófiája, milliárdszor szabadabb mint a win. Nyisd meg az Alkalmazások-> Ubuntu szoftverközpont-ot.. meg fogsz lepődni mennyi minden van...

Én nagyon élvezem!

Sok sikert!

• Moreecqa

tag

Minap bementem a Mammutban az eXtrem digital-ba, külső vinyót venni. A pultban ülő fickónak egyből típusszámot mondtam, hogy könnyebb legyen a keresés. Kb 5 percig vártam, mire kinyögte hogy nem tud mondani semmit mert nem megy a rendszerük... Ami UBUNTU. és különben is az ubuntu az a legszemetebb oprendszer... (szerinte)

Nem az a baj, hogy ezt gondolja, hanem hogy vásárlók előtt így nyilatkozik.
    Kiállította magáról és az általa képviselt cégről is a bizonyítványt..

Na csak ennyi... :C

• Moreecqa

tag

válasz rtom #18675 üzenetére

rtom! köszi szépen, a második megoldás segített.. :)

• Moreecqa

tag

bug vagy feature?

a 9.10 bekapcsolás után mindig visszavált USA billentyűzetre... Pedig már töröltem is az USA kiosztást és default lett a magyar... rányomtam az Alkalmazás rendszerszinten gombra is. Ennek ellenére....

Nejem notiján és az én notimon nem tesz ilyet....

Mit állíthattam el?

Aktív témák