Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Ukraan
üzenetére
igazából túllihegtem egy kicsit ezt a kérdést. egyszerűen - ahogy már írta is - a vga számít a leginkább. neked - ha az adatlapodon lévő igaz - akkor ati vga kártyád van, ami nem a szerencsésebbik választás, de van már rá példa, hogy megy vele az Ubuntu.
legegyszerűbb ellenőrzés, hogy a LiveCD-t berakod, és alindítod LiveCD módban, tehát nem egyből telepíted, hanem a feljövő menüből - a nyelv kiválasztása után - az első pontot választod: az Ubuntu kipróbálása a számítógép módosítása nélkül. ha itt jól megy, akkor nagy gond később sem lehet. ha nem megy jól, akkor Ubuntuból is próbálhatsz még 3 verziót, hátha valamelyikkel megy. Érdemes emiatt nem cd-re kiírni, hanem (windows alá is letölthető) unetbootin segítségével pendrivera. Mert most ugye Ubuntuból van a 8.04, 8.10, 9.04 és a 9.10. Hátha valamelyik jó egyből. -
TrollBalint
addikt
válasz
Ukraan
üzenetére
Igen, rendesen megy boot menüvel, ami elég szokatlan volt nekem, mert elsőre sosem tudta megcsinálni a linux. (nem csak ubuntuval próbálkoztam
)
De legutobb, mikor kezdett a fővinyom meghalni, azt csináltam, hogy másik winchesterre tettem a linuxot, és annak a vinyónak az elejére telepítettem a grubot, és attól függően, hogy linuxot vagy win-t akartam a POST alatt átállítottam, hogy melyik vinyóról bootoljon. (Mondjuk akkor valamiért nem engedte arra a vinyóra tenni a linuxot, amire szerettem volna, azért lett ez a megoldás, viszont féltettem a windowsomat, ezért inkább nem az elsődleges vinyóra tettettem a grubot)Ha a C-re akarod tenni az ubuntut, akkor csak a wubi megoldás marad, mert különben egy teljesen külön partició kell neki. Én mondjuk azt a verziót nem ismerem. Arról nem tudok nyilatkozni, de azt hallottam nem működik rosszul.
-
törölt tag
válasz
Ukraan
üzenetére
"egy fura boot menüt kaptam 5-6 választási lehetőséggel">gondolom, nem a Wubit tetted fel, hanem a pendrive bedugása után újra indítottad a gépet, és csináltál egy dual-bootot. nem baj, így jobban megy majd, ha sikerül helyrepofozni a GUI-t.
valami ilyesmi:
1. Ubuntu, Linux 2.6.31-16-generic
2. Ubuntu, Linux 2.6.31-16-generic (recovery mode)
3. Memory test (memtest86+)
4. Memory test (memtest86+, serial console 115200)
5. Microsoft Windows 7az elsőt indítva kapod a rendszert, ahogy neked kell. ha itt nem jött be a grafikus felület, akkor azon valamit kell majd babrálni. ehhez majd kell a vga típusa.
-
mob_zzz
aktív tag
válasz
Ukraan
üzenetére
Wubi. Windows-on tudod telepíteni az Ubuntut a segítségével, mint bármelyik másik programot. Ha megunod a programok eltávolításánál törölni tudod.
Mod.: találtam egy logoutos bemutatót is a témában.
Mod. 2: mostanra a Wubi már az Ubuntu hivatalos része, így nincs szükség a program külön beszerzésére, elég a live cd/usb.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Ukraan
üzenetére
Szia,
én semmit nem értek (még) a linuxhoz, párszor próbáltam feltenni, de a grub-bal mindig megszívtam, de ez az ubuntu 9.10 elsőre megcsinálta magától úgy, hogy tökéletesen működött. Mondjuk én XP mellé tettem, de nem hiszem, hogy ez számít. Ha esetleg megvan már neki a partició és ugyanazon a vinyón van, amin az Win7 akkor biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond. Ha másik vinyóra teszed, lehet a grub szerkesztgetned kell, legalábbis én mindig így jártam.
-
FixY67
senior tag
válasz
Ukraan
üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor a tanulgatás, ismerkedés idejére nem mellé teszed, hanem egy virtuális gépbe. Részemről a Sun VirtualBox az, amit javasolni tudok e célra az eddigi tapasztalataim alapján, elsősorban a sebessége miatt. Egy dologban nem vagyok biztos: működik-e windows7 alatt is. Nekem egy 2GB-os memóriával ellátott Vistá-s notebookon fut. Eredetileg a MS VirtualPC-vel próbálkoztam, de úgy tűnt, linux futtatására nem igazán alkalmas az én rendszeremen. (lassú volt a virtuális gépben a linux és zabálta a memóriát)
szerk: VirtualBox használatában segíteni is tudok, ha kell.
Aktív témák
- Háztartási gépek
- Gurulunk, WAZE?!
- Xbox Series X|S
- Jövedelem
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Peugeot, Citroën topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3915, 100% Akkumulátor
- Pixel 7 pro 128/8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

nem sürgős, csak javaslat volt a jövőre nézve.