Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
doktordrog
aktív tag
válasz derossi #3364 üzenetére
Én a helyedben elindítanám liveként az ubuntut, és megnézném, hogy működik -e rajta , ami kell, vagy mi az, ami nem megy.
Meglepne, ha a hangkártyád nem menne. Hálókareszhoz lehet, h kell egy kisebb bütykölés.
De egyébként azt hallottam, h még laptopra nem elég jó az ubuntu, mert nincs rendesen megoldva az energiagazdálkodás.
-
ngabor2
nagyúr
válasz derossi #3469 üzenetére
biztos, hogy csinált valamit. a legjobb, ha visszaadja a prompt-ot. de a /var/log/messages-ben történt változást, vagy a
dmesg | tail
kimenetét még mindig nem szúrtad be... anélkül meg nem jutunk előre.
mindenesetre ha nem olyan dolgot ír ki, hogy hangeszköz nincs, az jó dolog, mert akkor van. csak el van alapból némítva. valamilyen mixerrel adj rá hangot.
-
ngabor2
nagyúr
válasz derossi #3531 üzenetére
akkor most már tényleg nagyon érdekel a dmesg kimenete (a teljes), és/vagy a /var/log/messages. valahova majd dobáld fel (vagy küldd el nekem, és ideiglenesen kiteszem az oldalamra, hogy aki még hozzá akar szólni, tudjon).
esti opció: ha neten van a gép, és kintről hozzá lehet férni, akkor dobj fel egy ssh-szervert (sudo apt-get install openssh-server), és pár pü-váltás után meg-távgyógyítom, amennyire tudom volt már egy pár ilyenem...
-
ngabor2
nagyúr
válasz derossi #3536 üzenetére
sajnos ez nem így van... haver is vett egy gépet, linuxszal. fele nem ment vele. mittomén milyen disztró volt, hang nem volt vele. bebootoltam egy live ubuntut, volt hang.
úgy látom, net van, majd vegyél fel msn-re, ott egyszerűbb. kb. fél óra, és ha nem jön közbe semmi, én is fenn leszek.
-
Sianis
addikt
válasz derossi #3568 üzenetére
Örülök, hogy örülsz. Google-t izzíts legközelebb. Link alatt azt írja a szerző, hogy a CVS verziós ALSA kell. Ez szerintem egyik disztróban sincs benne, kivéve talán a Gentoo-t, de ott sem alapból. Nem kell újtratelepíteni, csak a megfelelő verziójú ALSA-t használni.
Sianis
[ Szerkesztve ]
-
vamzi
senior tag
válasz derossi #3592 üzenetére
nekem utoljára a suse 10.1es volt fent a gépen asszem vagy 2 éve.akkor nekem csak annyit kellett csinálnom, h fent a jobbsarokban a hálózat ikonra kattintva engedélyeztem a hálózatot.ez egy integrált realtek 10/100/1000es hálókari volt.
az ubuntu nem tudom neked miért bugos én eddig akárhány gépre tettem fel, mindig jó volt.nekem egy picit régebbi féle ubuntu 7.04 feisty fawn om van aminek a fele még angol de mindent felismert, vagy is a notin még nem tom h a wifit viszie mert még nem volt lehetőségem kipróbálni. -
addikt
válasz derossi #3592 üzenetére
Ez tényleg érdekes. Én az Ubuntu/Kubuntu/Suse 10.3 tróból az Ubuntut találtam a legjobbnak és leginkább bugmentesnek. Suse akkor elvérzett már, mikor nem ismerte fel a PCIE-s hálókártyámat és az istennek sem sikerült életre kelteni. Kubuntu meg egy bugtenger, már a frissítés sem sikerült... mondjuk netet azt mindegyikre tudtam varázsolni különösebb gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bittorrent topik
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- iOS alkalmazások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Elektromos autók - motorok
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest