Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• sellerbuyer

őstag

LOGOUT blog (1)

válasz #92942848 #48431 üzenetére

Nem tudom, nekem igazából ez a felhasználók, mappák, fájlok, estébé, mindent én szedjek össze backup nem annyira szimpatikus, mint a húzzuk le a vinyót szektorról szektorra (csak a használtak természetesen) és gyűrjük be egy image-be, majd elképesztően rövid idő alatt túrjuk vissza akár teljesen szűz gépre, amikor kell. Lehet, hogy ez a kevés Linux hozzáértésemnek köszönhető, de én ettől a módszertől pl. az Acronis esetében Win-en totálisan el vagyok ájulva, mert az a rendszer, amit mondjuk másfél-két óra alatt bekonfigolok, mindösszesen alig 10 perc alatt fent tud lenni egy szűz gépen. Sőt Acronis új verziója már azt is tudja, hogy nem is kell ugyanolyan gépnek lennie, de ezt csak nagyon lábjegyzetben. :)

Ezért kerestem olyan megoldást, ami az image-t (vagy hát akkor tömörített állományt, ezek szerint mindegy) lementi az egész vinyóról úgy, ahogy van és akkor nincs kérdés, hogy most akkor abban mi van benne, mi nincs, mert minden benne van cakk-pakk tutira kompaktul, néhány mozdulattal visszaállítható módon. Számomra ez jelenti a tökéletes backup-ot. Van így is elég gondom, minek tetézni még a backup-al való vacakolással is ugye...én így vagyok vele. Ha egyszerűen le lehet tudni, akkor minek vesződni vele címszóval, hogy még én válogassam össze mit tegyen bele, mit ne, estébé... Számodra tehát limitációt jelent a "csak image"-be mentés, ahol nem lehet kiválogatni, mit is mentsem, számomra ez a megváltás. :)

Na most a lényeg: szerver működés közben image-et gyártani egy "akármilyen" vinyóra, aztán összeomlás esetén piszok gyorsan helyreállítani a mentett állományból. Erre nekem úgy tűnt az eddigi tanácsok alapján, hogy a dd a legmegfelelőbb megoldás. Valahogy én jobban bízom a "komplett" hdd image-be mentésében, mint a mappák-fájlok tömörítésében. Ez olyan, mint a gépfagyi, van akinek az jön be, van aki utálja és esküszik a gombócosra, pedig hát tök ugyan úgy víz meg por az is. :)

Természetesen meghajlok a szakmai hozzáértésetek előtt, stb., de nekem most a dd egyelőre könnyen használható, jó megoldásnak tűnik és hát ezt fel is fogom ugye, ez sem mellékes. :) Csak cron-ba kéne bejátszanom vhogy és máris öröm és boldogság töltené meg pici szívemet. :D

Logika szerint végigvezetve: a fentiek figyelembe vételével tömörítők kihullanak, incremental egyelőre nekem magas, bacula meg valóban egy komoly ágyú-veréb kombináció lenne. Szóval csak marad az a "fránya" dd, úgy érzem, hacsak erről is ki nem derül vmi furfang, amiért nem lesz megfelelő, de egyelőre jónak tűnik. :U

Minden esetre nagyon köszi a helpet neked is és mindenkinek! :R

Aktív témák

Hirdetés