Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Aktív témák
-
válasz
bsanya
üzenetére
Eleinte ez nekem is fura volt, mert más progik is vannak pl. kde és gnome alatt...
Kezdőként (magamat is ideértve) a legfontosabb a support. Így alapból a legelterjedtebb disztrókat érdemes választani (otthoni, asztali felhasználásra értem, spéci gép esetleg mást indokol, értem ez alatt a netbookokat, HTPC-ket). Support itt természetesen a közösséget jelenti. Distrowatch-ot megnyitod, van leírás is (angolul), és Live rendszereket próbálgatsz. Ubuntu, openSUSE, Fedora, LinuxMint, és a fentebb vki által javasolt Zorin OS amit kipróbálnék a helyedben mindenképp. Youtube-on van videó a telepítésről, ilyesmikről, nézegetni kell.
Utána az asztali környezet, ami megsokszorozza a lehetőségeket: Gnome, KDE, Unity és a Gnome Shell, stb...
Ez már ízlés dolga, ezen túl sok jelentősége nincs (hiszen nem az asztalt bámuljuk, programok meg mindre vannak
), ha a HW bírja, akkor az Unity is jó.Nah, közben van 2 kérdésem is...
1. NTFS partíciómat felcsatoltam a /mnt -be, lehetne /Home/usernév -ba is? És lehet-e úgy, hogy ne a meghajtó neve legyen a mappa neve, hanem minden mappát berakjon /Home/Usernevem/ alá?
2. van egy mappa /home/usernév/.map amibe egy, a felcsatolt NTFS meghajtón lévő mappa tartalmát kellene becsatolni, vagy ilyesmi... Lényeg, hogy a progi a .map mappában keres egy xy file-t, ami már megvan az NTFS partíción, akkor lássa, használja... -
válasz
bsanya
üzenetére
https://help.ubuntu.com/community/Lubuntu/GetLubuntu
http://www.linuxforum.hu/node/33132
Ablakkezelőket és disztrókat is keversz

Debian, Ubuntu, Suse, RedHat/Fedora, Arch : Linux változatok
Gnome, Unity, KDE, LXDE, XFCE, Openbox : Ablakkezelők, amik a fenti Linuxora ráhúzhatók
Aktív témák
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung kuponkunyeráló
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Hullanak a fejek az Apple-nél
- Revolut
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
), ha a HW bírja, akkor az Unity is jó.