Hirdetés
Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz God Vazzeg #44201 üzenetére
Könyvjelzőkhöz már lehet húzni, de nekem az nem is látszott, nem tudom miért. Így már jó, egy perc alatt hozzáadtam, nem kell ezentúl barangolnom a mappákban. A számítógép részhez akartam, mert az volt...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #44202 üzenetére
Ejj, Ubuntu tweak-al át lehet állítani a mappákat, így tökéletes. Sajnos eltávolítani az sem engedi, de majd biztosan lesz ilyen is benne. Sorry a sok hsz-ért.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
RBJ
addikt
Csókolom.
Kis problémám lenne amit úgy látok most már meg kell oldanom. eddig elvoltam nélküle.
Van egy canon LPB2900 nyomtatóm ezt szeretném életre kelteni a gépemen.
A bibi csak az, hogy deb os driver csak 32 bit es. 64 bites csak rmp állományba van.
Ezzel lehet mit kezdeni ?
Tipjijje valakinek ?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
[link]
itt a link.
Na azt nem tudtam, hogy az alien egy alkalmazás ezért nem működött ez a parancs az egyik módszerben.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
veterán
-
Babetta-X
senior tag
válasz Neil Watts #44211 üzenetére
Igen, ezt pár hsz-el ezelőtt írtam is. Az LTS kiadás meddig lesz jó?
-
RBJ
addikt
Találtam egy ilyen módszert is.
Download Canon Linux CAPT 2.3 Driver
Extract the two 32 or 64 bit rpm files from the archivecndrvcups-capt cndrvcups-common
Convert from Redhat to Debian package format:
$ sudo alien *.rpm
Install the new debian packages:
$ sudo dpkg -i *.deb
Restart CUPS:
$ sudo service cups restart
Add printer into CUPS:
$ sudo /usr/sbin/lpadmin -p LBP5000 -m CNCUPSLBP5000CAPTK.ppd -v ccp://localhost:59787 -E
Link the Printer to the USB Printer Port:
$ sudo /usr/sbin/ccpdadmin -p LBP5000 -o /dev/usb/lp0
Unblacklist the usblp module as Canon still use it:
$ sudo nano /etc/modprobe.d/blacklist-cups-usblp.conf
de már a negyedik parancs után ezt kapom.
udo /usr/sbin/lpadmin -p LBP2900 -m CNCUPSLBp29000CAPTK.ppd -v ccp://localhost:59787 -E
természetesen átírtam a parancsot a nyomtatómnak megfelelőre
a hiba ez
lpadmin: Bad device-uri scheme "ccp".Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
veterán
-
Babetta-X
senior tag
válasz Neil Watts #44217 üzenetére
64 bitesnek nincs értelme?
-
MODERÁTOR
-
-
veterán
-
Babetta-X
senior tag
válasz Neil Watts #44222 üzenetére
Ez érdekes, de miért van így?
-
válasz Neil Watts #44222 üzenetére
Mondjuk ja, nem sok olyan gép van, ami DDR ramos, és 64 bites
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
jochen
csendes tag
Helló.Van egy kis problémám.Begépelem: fdisk /dev/sda és azt irja: nem nyitható meg.Próbáltam sudo-val is, ugyanaz. fdisk -l re kilistáz, de utána semmi. Ez mitől lehet?
A mértéktartás abból áll,hogyha valamiből elegem van, abbahagyom.
-
-
jochen
csendes tag
Jaja....még mindig nem mertem nekiállni a particionálásnak, előtte nagyon fel akarom térképezni a témát, és ennek kapcsán néztem paranccsorban programokat. Szóval nem értem ezt az fdisk-et.-----most beirtam igy: sudo fdisk /dev/sda1 és azt irja ki, hogy "peter@Karamblo:~$ sudo fdisk /dev/sda1
Az eszköz nem tartalmaz érvényes DOS partíciós táblát, sem Sun, SGI vagy OSF lemezcímkét
Egy új DOS lemezcímke kerül létrehozásra 0x8bd68578 lemezazonosítóval.
A változások a memóriában maradnak amíg ki nem írja azokat.
Ezután természetesen a korábbi tartalom nem lesz visszaállítható.Figyelmeztetés: a 0x0000 jelző érvénytelen a(z) 4. partíciós táblán, ez a kiírás után javításra kerül
WARNING: DOS-compatible mode is deprecated. It's strongly recommended to
switch off the mode (command 'c') and change display units to
sectors (command 'u'A mértéktartás abból áll,hogyha valamiből elegem van, abbahagyom.
-
rybank
senior tag
Működik a második kernel fordításom. Nagyon csínján bántam vele. Egy ideig tesztelem. Aztán később megnézem mit faraghatok még belőle.
-
válasz jochen #44235 üzenetére
A fdisk egy egész fizikai meghajtóval dolgozik. A /dev/sda az egy konkrét winyó, a /dev/sda1 meg egy partíció azon a winyón (az 1. partíció az a winyón).
Ha partíciót adsz az fdisk-nek, akkor persze, hogy értetlenkedik, mert nem ismeri fel winyónakPróbáld meg Live CD-ről kiadni, hogy sudo fdisk /dev/sda !
A fdisk-nél mondjuk a gparted egyszerűbb partícionálásra
@rybank : Grat
[ Szerkesztve ]
-
válasz rybank #44239 üzenetére
Azt mondta, kíváncsi.
Igazából az fdisk teljesen jól használható dolog (nem lepne meg, ha a Gparted alatt is az lenne), de ha nem muszáj, akkor inkább én sem használom konzolon.Az ősibb Linux telepítőkben pl. egy terminálos fdisk-kel ment a készi partícionálás A DOS-os fdisk után nem okozott gondot.
[ Szerkesztve ]
-
válasz szoke12 #44241 üzenetére
A kernel az operációs rendszer magja. Gyak. Linux esetében a legtöbb drivert tartalmazza, meg hát alapvetően ez működteti a gépet.
A sebességet leginkább a kernel, és az ablakkezelő határozza meg.
Linuxon csinálhatsz saját kernelt, ha pl. kell valami driver, ami nincs benne, vagy annyira gyenge a gép, hogy jobban jársz egy preemptív multitaskos cuccal (én utóbbi miatt fordítottam az egyik öreg laptopomra újat).Mutogatni való hater díszpinty
-
alfa20
senior tag
sziasztok,
feltettem a 10.04 LTS-t de sajna nem ismeri fel az intel N1030-as wifi-t, a kerner.org-on van frissebb 3.2.1-es verzió ami már ismeri. a kérdésem csak annyi lenne, hogy ha esetleg sikerül kábellel net-et szereznem, akkor az frissítés kezelő le fogja frissíteni és keres megfelelő driver-eket, vagy kernel-t kellene fordítani (ezt sose csináltam és nem is biztos bevállalnám, ha csak nincs valami automatikus módja)?"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
félisten
Sziasztok!
Virtualbox-ban fut nálam az ubuntu.
Van egy win-nel megosztott mappám: /media/sf-win_shared
Valamiért csak az ALT+F2 -> gksu nautilus /media parancs után férek hozzá.A permission résznél megpróbáltam átállítani a tulajdonost, de az alábbi ablak bármely elemét megpróbálom változtatni, akkor egyből visszaállítja az eredetit.
Mit tudok tenni vele?
köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
veterán
-
félisten
Egyik sem műxik.
A chmod lefut, de nem ad vissza semmit, és nem változik semmi.
Az adduser kiírja, hogy sikeresen hozzáadott a csoporthoz, de mégsem változik semmi.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest