Hirdetés
Aktív témák
-
upszilon
őstag
válasz Takhanto #20849 üzenetére
Könyvelőprogram és hozzá kapcsolódó más programok. Például Apeh nyomtatványkitöltő, meg ilyesmi. Nem hiszem, hogy téged ez konkrétan érdekelne. A VoipCheapCom-ot is ki tudtam váltani az ubiban. Jó lenne még mondjuk az Artisteer, az Canopus Let's edit2, és az Edius, meg még egykét mással szintén pótolhatatlan Canopus szoftver. Persze egyszer ezek is elavulnak, de kevés olyan szoftver jelenik meg linuxra ami már sokéve bizonyított. Nagy örömmel látom, hogy például az általam nagyra becsült Xarax elkészítette a linuxos verzióját. Ha áttérek egyszer linuxra, ezt biztosan megveszem!
(#20850) Takhanto: Jól érted. Igen előremutató fejlesztés. Ha valami elősegíti a linux elterjedését, akkor lehet mondani, hogy ez az.
[ Szerkesztve ]
-
Takhanto
őstag
Hm,asszem előveszem 40 gb vinyót és feltelepítem az ubuntu-t. Majd re
Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.
-
upszilon
őstag
válasz Takhanto #20852 üzenetére
Szerintem Te ezt az operációs rendszer dolgot még mindig nem érted. Persze nem vagyok meglepve, az a cikkíró sem értette. Ha mindjárt a végéről kezdeném, jobban megértenéd talán. Képzeldjük el, hogy a MAC-osre semmi más progi nem lenne, csak a FinalCutPro, a MAC-oprendszert akkor-is megvennék! Mert semmi máson nem fut és semmivel sem pótolható ez a szoftver. Mint ahogyan megveszik alá a sokmillió $-os hardvereket is. Különben szintén nem működne.
Mi az a konklúzió tehát amit meg kellene érts? Hát az, hogy nem az operciós rendszer a meghatározó, hanem az elvégzendő munka és az azt megvalósító szoftverek-hardverek. Az oprendszer normális körülmények között senkit sem érdekel. Aki tehát innen, az oprendszer irányából nézi a kérdést, az nem mást gondol, minthogy a farok végén a bolyt csóválja az oroszlánt. Tetszik vagy sem a fanatikus linuxosoknak, a meghatározó mindig is az elvégzendő munka lesz, nem pedig a csicsamicsa vagy a fekete-ablakos varázsolás...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz upszilon #20851 üzenetére
http://www.szamlazaslinuxon.hu/linux.xml
http://www.zvkft.hu/szoftverekm.php?azon=62
http://www.tavugyvitel.hu/
http://cinelerra.org/te kezded:
"a meghatározó mindig is az elvégzendő munka lesz, nem pedig a csicsamicsa vagy a fekete-ablakos varázsolás...">ha gyorsabb, hatékonyabb, akkor lesz, akinek örökre a "fekete-ablakos varázsolás..."[ Szerkesztve ]
-
upszilon
őstag
válasz #40553216 #20854 üzenetére
Ezek roppant jó törekvések. Mégis, tudod mi a baj.? Lassan mozdul a piac. Ha konkréten az a szoftver amivel a könyvelő dolgozik, nem lesz átírva linuxra, nem tud mozdulni. Még ha történetesen ingyen adnák neki a másik linuxos könyvelő-progit, akkor sem mozdulna. Mert rajta van már mondjuk háromtucat cég sokéves anyaga. Ki tudná azt áttenni az új szoftverre és hogyan? Megmondom: sajnos senki sem, mert arra egyszerűen nincsen mód. És ha valaki mégis azt állítaná, hogy ő bizony meg tudja csinálni, nem hinnék el neki. És az APEH sem mondaná az esetleges adatmódosulásra hogy elnézi, hanem egyből adócsalásról írna jegyzőkönyvet. Nem fogod elhinni, de kishazánkban könyvelőprogramok terén még mindig a DOS-os programok vannak többségben. És nem amiatt, mert a linux nem jó, vagy nem elég olcsó, hiszen j,ó és ingyen van. Szomorú lennék ha ezt sem akarnád érteni...
ha gyorsabb, hatékonyabb, akkor lesz, akinek örökre a "fekete-ablakos varázsolás
Nem lehet gyorsabb, hatékonyabb mint az egyetlen egérkattintás. Vagy annál, ha kattintani sem kell. De ezt már részletesen kifejtettem, leírtam. Csak az nem érti, aki fanatikus...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz upszilon #20855 üzenetére
vicces, amiket írsz. egyrészt elvárod, hogy a te jövővíziódat elfogadja bárki, másrészt ha a jelenlegi helyzetből (ami egy bebetonozott, nehezen mozdítható valami) kifelé mutató törekvések vannak, azokat meg lesajnálod.
upszilon
(fanatikus tag)
én befejeztem. Boldog Karácsonyt! -
Takhanto
őstag
Én nem vagyok fanatikus,az a fanatikus aki csak egy os-t használ és nem próbálja ki másmilyet.Nem rád értettem.Én mindent kipróbálom,sőt egyszer wine-t is.
Más téma: most macről írok. A fene az ubuntu telepítőnek,asszem elbasztam,nem tudtam hogy csinálni akart egy indító file-t az ububtu. W7-es winyóra írta és azóta nem megy a w7.
Most leformázhatom újra mert w7-es dvd-ről lehetetlen kijavítani.Később reAz újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.
-
FixY67
senior tag
Azért láttam én már nagyobb csodát is, mint hogy egy DOS-ra írt program funkcionalitását és adatait áttegyék más (windows/linux) platformra. Ez messze nem lehetetlen, csak munka(és persze pénz) kérdése (lenne).
Újonnan írt programokat meg nyugodtan lehet mondjuk java alapokon készíteni, netán web-es felületre és attól kezdve végképp mindegy, milyen platformon működik a rendszer....
-
törölt tag
válasz Takhanto #20857 üzenetére
"A fene az ubuntu telepítőnek,asszem elbasztam">te basztad el. az első pont, miután kiválasztottad a nyelvet: Az Ubuntu kipróbálása a merevlemez megváltoztatása nélkül. ennél mi kell több?
más: amúgy most nézem az Ubuntu 8.04.3 Servert VBoxban. csak mailserver, meg valami más, semmi komoly, de kemény 23MiB a ramhasználat, holott adtam neki bőven, 693MiB. és 1,5% proci.
(#20861) Takhanto
akkor miért szidod szegényt?[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Továbbra is fennáll ez a fókuszálási hiba... pl alul van egy cairo dock-om, megnyitom a böngészőt, majd kattintok valahova - és a dockról nyitja meg azt a progit, ami a kurzor alatt van, jobb gombra dock menü jön be... meg amiket már korábban írtam.
Érdekesség, hogy egy ctrl-alt-backspace es restart után (amit amúgy utólag állítottam be xorg.conf-ban - ubi 9.04), nem jön elő ez a probléma. Néztem több nv driverrel is, de az nem változtatott.
Miért jön elő ez a hiba egyáltalán, és egy gdm restart után miért múlik el?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
válasz Takhanto #20857 üzenetére
Megállló, felraktál egy ubuntut egy win7-et tartalmazó vinyóra, majd telepítés után nem kérted a boot menu (grub) telepítését, vagy hogy jött ez össze? Ezt azért még működésre lehet bírni, csak a /boot/grub/menu.lst -t kell módosítani (sudo, meg valami szerkesztővel), és akkor ha minden igaz utána rendben lesz. Vagy más a probléma? Grub-ot is újra lehet telepíteni, ha azzal van gond, de először a menu.lst-t nézném meg.
-
törölt tag
ez szerintem nem feltétlenül van kapcsolatban a vga driverrel. nem lehet, hogy a a cairo dock a hibás? nem ismerem annyira a progit, de a screenleteknél van olyan, hogy stay on top vagy stay on bottom, illetve stick to desktop, és ennek megfelelően vannak az ablakok alatt vagy felett, vagy mindig legalul. nincs valami olyan lehetőség a dock-ban, hogy odaszögezd a desktopra?
a régebbi kérdésed alapján még arra is gondoltam, hogy compizban van egy olyan opciót, hogy "mouse position polling" (ezt a compizconfig settings manager progiban tudod elérni például), ami azt csinálja, hogy a képernyőről kérdezi le az egér pozícióját. ez kell asszem például ahhoz, hogy ha egy videóablak fölé viszed a mutatót, akkro eltüntesse. ennek a kapcsolgatása nem segít a problémán? -
Laybee
őstag
Sziasztok! Lenne egy olyan probléma, hogy pannonos Alcatel X200 nem megy 9.10en. Több oldalon találtam leírást, hogy kell megoldani, de sajnos azok nem 9.10-re specializálódtak. Ha valaki tud megoldást kérem segítsen, köszönöm.
-
Takhanto
őstag
Na,felraktam W7-et,nemsoká átállok ubira.Remélem most nem baszom el.
Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.
-
törölt tag
-
harry
veterán
válasz #16820480 #20865 üzenetére
Köszi a tippeket, de tuti nem dock hiba, ezt csinálta nautilusnál (mármint akkor nem jelent meg semmi, egyszerűen csak nem tudtam rajta kattintani), firefoxnál (nem tudtam az oldalon kattintani semmire, vag görgetni, csak, miután jobb gombbal ráklikkeltem adott tabra, de utána ment...). De egy X restart után nincs ilyen gond
Megnéztem, de be van kapcsolva, Mouse Pol Interval meg 40 (most X restart "után" vagyok, tehát nem jelentkeznek a hibák, de gyanítom ez előtte is be volt állítva). Hát, mondjuk kikapcsolom, aztán megnézem egy teljes reboot után.mod - reboot megvolt, de elfelejtettem kivenni a pipát Ugyanakkor most nincs gond... fogalmam sincs, mitől lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Takhanto
őstag
válasz body007 #20879 üzenetére
Már mindegy,nem bírtam várni. Nem a leírás szerint követtem,csak hagytam hogy tovább menjen. Így a particíó részét nem nyúltam hozzá,max annyit hogy melyik winyóra telepítsen. Utólag is be lehet állítani?
-
Vladi
nagyúr
-
törölt tag
hmm, érdekes, most nicns igazán más tippem, de ha nem produkálja, akkor végülis egyelőre nem gond. amúgy közvetlen friss boot után szokott ez a probléma lenni? vagy esetleg sleep-ből visszatérve, és hasonlók?
Takhanto: pffff, te azt az őskövületet használod, amikor már van 10.04 prealfa (vicc volt, ne vedd komolyan )
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
válasz FixY67 #20887 üzenetére
Elvileg meg lehet buherálni. A default az:
/etc/default/grub
Persze a grub-update után (ahááá mint a lilo...) ez felülíródik. Bár nem tudom, akkor hogy lehet default. De mindegy. Ezt tudod módosítani, de nem javasolt. Viszont ehhez is kiolvassa valahonnan az adatokat, egész odáig visszamehetsz.Nem értem miért erőltetik, és mi az a sok + fícsör ami miatt kell. Amit a rendszerbetöltőnek tudnia kell azt tudja a grub is.
Mindegy, ezt írják fedoraprojekten:
Targeted release: Releases/13
Meg azt is:
# Last updated: 2009-07-08
# Percentage of completion: 0%
Úgyhogy jó sokáig nem kell még szembesülnöm vele.il sole non sorge più ad Est!
-
Takhanto
őstag
ubuntu.hu-n is 9.10 a legújjabb, eh, ez az oldal jól kibaszott velem. kéne egy link
nah még az ubuntu.com-on is 9.10-es van
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
elvileg azt írják, hogy ez a verzió támogatja a scripteket, amit a régi grub nem tudott. mondjuk én nem használok ilyesmit, de azt hittem, hogy nektek (értve itt a power usereket) ez ilyen nagy dolog lesz.
mondjuk nem egészen értem, amilyen magabiztosan, és gyorsan bevezették... -
Nkboy
senior tag
Itt valami félreértés lesz!
Ha módosítod a /etc/default/grub fájlt az úgy is fog maradni. Nem írja felül az update-grub, hanem ez alapján módosítja a /boot/grub/grub.cfg fájl tartalmát.
Részlet a /boot/grub/grub.cfg fájlból:
#
# DO NOT EDIT THIS FILE
#
# It is automatically generated by /usr/sbin/grub-mkconfig using templates
# from /etc/grub.d and settings from /etc/default/grub
#A fekete kormánylégzsák a bézs utastérben felér egy őszinte vallomással
-
upszilon
őstag
válasz Siriusb #20884 üzenetére
Azt mondod létrehozza automatikusan? Hüm-hüm, erre kíváncsi vagyok. Holnap megcsinálom...
(#20886) Vladi: Írod: "Olyan elvileg kényelmi funkciókat toltak bele, amire nincs igazán szükség, viszont marhára bonyolulttá teszi az egészet."
Nos, ebben most például szóról-szóra egyetértek veled...(#20898) 78zolika: Az csak egy PR-cikk. Ezekre ne adj. Általában az fizeti, akit győztesnek hoznak ki. Ezt nehéz lenne bizonyítani, mégis mindenki tudja...
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- PC játékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest