Hirdetés
Aktív témák
-
harry
veterán
Háát, elvileg nem egészen:
01:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02)
RTL8111/8168B
De feltételezem ugyanazt a modult használja. Illetve az is érdekes, mert lsmod szerint az r8169 modul van betöltve. Vagy ez kell minden realtekhez (nem pedig 8168-as?)?lsmod | grep r8169
r8169 40836 0
mii 13312 1 r8169[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Vladi
nagyúr
Nos. Szerintem ezt kellene nagyon átnyálaznod. Elvileg egy mankó, hogyan cseréld le viszonylag könnyen a modult.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
Babetta-X
senior tag
válasz Davebowman #17465 üzenetére
Köszönöm a lelkesítést. Nagyon bejön az ubuntu.
Jelenleg az MSN problémával küzdök, letöltöttem az Emesene-t de a plusz része nem 100%-os a színes betűk terén, utána letöltöttem az Amsn-t is, de annak a plusz részét telepíteni sem tudom Az msn az egyetlen amire allergiás vagyok, és leginkább windowsosra szeretem ha hasonlít Tudom bugyuta vagyok, dehát ez van
A másik nagy problémám, hogy a betűk meg írások nem olyan élesek, mint windows alatt, már-már a szemem fáj tőle, mert a betűket néha elég nehéz így kiolvasni, pedig feltettem az egyik drivert is amit ajánlott a linux ( Geforce 7600GS kártya)
Minden más most jónak tűnik, max apróbb hibák vannak amikkel próbálok megbirkózni, de legalább nem unalmas az élet.
-
harry
veterán
Régebben 8.04es ubuntu volt rajta, nem tudom melyik kernel, most pedig 9.04 Mythbuntu, xmbc frontenddel (ez nem tudom, használ-e/milyen ablakkezelőt) és ... sajnos nem tudom megnézni melyik kernel, távolról próbálok be shh-zni, de nem megy. De vélhetően a Jaunty legújabb, vagy előtte 1-2 verzióval.
Az új modul megoldhatja? Ha igen, akkor elszöszölök vele, csak nem akartam esetleg feleslegesen belevágni, de úgy látom, eddig ez tűnik járható útnak.
De a belső hálós, kábeles 1mbitet sehogy sem értem (ráadásul egy gigabites hálózaton)... de, ez egyelőre több mindentől lehet, körülnézek még.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Csak azért kételkedem, mert több helyen is voltastam, hogy az volt a gond, hogy az ubi egyáltalán nem látta a kártyát, a beépített driverrel/modullal voltak gondok. Nálam viszont net, ssh, stb. gond nélkül ment, 8.04 és 9.04 alatt is.
Gond akkor jelentkezett, ha elkezdtem átmásolni, vagy onnan futtatni valami nagyobb méretű dolgot, és akkor 1-2 percre nem volt elérhető.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
törölt tag
kicsit OFF itt, de nem nagyon találtam megfelelő topikot hozzá:
Ekiga alatt melyik kodeket érdemes beállítani a hanghoz? most PCMA illetve PCMU van beállítva, ilyen sorrendben azt hiszem. viszont sajnos így akár másodperceket is késik a hang (főleg ázsiai mobilt hívva), pedig elvileg a kapcsolatomnak vinnie kéne. viszont ezek a kodekek vannak csak 16 bitesek, attól tartok, hogy a 8 bites kodekek nem igazán jó minőségűek. vagy számít ez egyáltalán egy sima telefont hívva? illetve lehetséges, hogy ezért késik a hang? skype alatt nincs ilyen gond, ott a hangminőség is jobb, csak a hívás díja drágább sokkal.
-
válasz Babetta-X #17505 üzenetére
msn: ez nem win, ne várj teljes kompatibilitást, hasonlóságot
betűk: beállítások - megjelenitésnél tudod állítgatni a dpi-t, monitor típust (crt/lcd), betűtípust, + ajánlott felteni az mscorefonts csomagot.
sok sikert
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Babetta-X
senior tag
válasz body007 #17509 üzenetére
Köszönöm, hát az msn-t nagyon sajnálom, az az egy amiből szívem szerint msn messengert használnék, dehát ennyit áldozok a többi jó dolog oltárán.
A betűk a beállítások után szebbek lettek, de még mindig nem az igazi, fentvan az Nvidia X driver legújabb változata, meg ugye ehhez 7600GS kártyám van. Ami még baja, hogy mindig 640*480-ba indít be, hiába állítgatok meg mentek configurációs file-t
-
akasp
senior tag
szia. télleg nincs támogatva soros egér már az uj kiadásokban??
mert elég fontos lenne. már 2 napja szenvedek a soros egér beállitásán, de semmi előrelépes, pedig kismillio tutorailt, helpet, leírást átnéztem már, guglit is kimerítettem, de semelyik megoldás se vezetett célra.
valami infot ezzel kapcsolatban vki tudna mondani?
-
Vladi
nagyúr
Fedora 5-ben dobták a soros egér támogatást. A meg nem tagnap volt. (2006) Szerintem a legtöbb disztró is így van ezzel.
Esetleg Zenwalk ami régi rendszerekre készült még támogatja. Vagy speciális disztró, de a legegyszerűbb, ha fogsz egy pci usb kártyát...
És tényleg, elvileg 8.04 ubuntuban még működésre bírható, de olyan vékony vason készülj fel valami egyszerű ablakozóra.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
-
Én voltam Nálam az van, h egy kiscsaj kölcsön kapott egy olyan gépet amibe nincs még ps/2 port csak soros. Erre kéne ekszpí helyett valami normális dolog. A gépen simán szakit a puppy de még a chrunchbang 8.10 is (úgy ahogy). Költeni nem tud (vagy nem akar) rá, ezért a +usb kilöve. Jah és igazából a vinyóhoz se nagyon kéne nyúlni. A puppy nagyon jó is lenne, mert egy file-ba szépen le tudja menteni a session-t de nem bírtam ráveni az egér vezérlésére
-
Votyesz13
tag
sziasztok
nekem egy olyan kérdésem lenne hogy ubuntura és fedorara pontosan hogy lehet msn-ente tenni?Előre is köszi
üdv bolvar
-
leviske
veterán
Úgy tűnik, a 9.10 mégis hoz némi design ráncfelvarrást.
Kár, hogy végül Gnome 3.0 csak a 10.10-be kerül...
-
n00n
őstag
válasz leviske #17520 üzenetére
Nem ez lesz a bootsplash (oda is van írvan, hogy IDEA, azaz ötlet)
Ez lesz már szinte biztos, hogy a végleges:
http://www.youtube.com/watch?v=cOJUY35N-pU
Ezzel a GDM-el:
https://wiki.ubuntu.com/Artwork/Incoming/Karmic/Boot/Demo?action=AttachFile&do=get&target=gdm-list-3.png
Más:
Tudna valaki olyan programot mondani Linux alá, amivel meg lehet izzasztani a procit? Magyarán tesztelni, hogy kihajtva is stabil marad-e?
-
rtom
senior tag
Emlékeim szerint a phoronix test suit tud superPI-t.
-
leviske
veterán
Láttam én is, de gondoltam csak lett belőle valami. Bár amit Te linkeltél, azok sem rosszak, tehát nem különösebben probléma, ha az lesz.
Amúgy várható, hogy ez már valamennyire végleges bejelentkezés lesz? Csak mert elég megszokhatatlan, hogy minden kiadás teljesen megújítja a bejelentkezést, a belső design meg alig változik... Inkább arra kéne a 9.10 után koncentrálni.
-
Torry
addikt
Nah megtaláltam a végleges megoldást a Firefox flash és egyéb lassúságproblémákra.
Ubuntuzilla
Ezt kell megcsinálni és vége a kínlódásnak, csak úgy suhan a flash és a görgetés! -
Torry
addikt
Új alpha mikor várható?
Mert nagyon kíváncsi lennék erre az új intel driverre. -
n00n
őstag
Minden Ubuntu kiadásnak van egy kiadási ütemterve, hogy mi mikor kerül bele a rendszerbe:
Itt a Karmic-é: https://wiki.ubuntu.com/KarmicReleaseSchedule
Ezen látszik, hogy 24.-én kezdik belepakolni az Artworkot az Ubuntuba egészen október elsejéig (akkor jön a béta), mert a Betaban kiadott kinézet már nem változhat, csak sepciális esetben. (hibajavítás pl..)
-
fasyrt
őstag
Üdv!
Dual bootos rendszer működik az egyik itthoni gépen. XP + Ubuntu 9.04. Hogyan töröljem le az Ubuntut úgy, hogy az XP minden további nyűg nélkül elinduljon boot válaszképernyő nélkül? Gyanítom, hogy a partíció törlése túl galád dolog. A bootképernyőt sztem az Ubuntu készíti el. (Xp volt alapból a gépen, utána ment fel mellé az ubuntu.)
-
n00n
őstag
válasz fasyrt #17531 üzenetére
Ha törlöd az ubuntus partíciót akkor a Grub (OS választó) is törlődik és hibát fog jelezni a gép bootoláskor. Viszont semmi probléma, mert beraksz egy XP telepítőt, bebootolsz, azután a javítás/repair menüt választod, majd javító konzol/recovery console és ott kiadod a fixmbr parancsot. Ez helyreállítja a Windows Master Boot Recordját és újraindításkor simán indul a Windows.
-
Torry
addikt
Megpróbáltam feltelepíteni a 9.10 alpha 6-t, szépen le is fut a telepítő, viszont ahogy rányomok a restart-ra, elkezd folyamatosan olyan hibaüzenetet dobálni, hogy "gdp(lehet hogy nem ez) main process ended,respawning" meg előtte valami "terminated".
És ezt csinálja folyamatosan, megpróbáltam az egészet elölről, ugyanezt csinálja.
Mi lehet ez?
Előre is kösz![ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy minden kiadásnál másként néz ki a bejelentkezés. Jó lenne megállapodni valaminél... A KDE-ben ugyanez a halálom.
Tény, hogy a Windows-nál madnem ugyan ez van, de ott azért ilyen változások csak 3 évenként vannak és nem szoktak ennyire elrugaszkodni az elődtől... Így nehéz kialakítani egy fix képet az emberekben az Ubunturól.
-
törölt tag
válasz leviske #17535 üzenetére
nem erzem ugy h ennyire szamitana a bejelentkezo kepernyo ott, ahol az alapbol valtoztathato bejelentkezes utan. raadasul azert megtalalni az egyetlen mezot, ahova szinte mindig eloszor a felhasznalo nevet kell beirni, aztan meg a jelszavat, nem akkora ordongosseg.
szerintem a desktop sokkal tobbet szamit, pedig az meg szelsosegesebb keretek kozott valtoztathato/testreszabhato (masik ablakkezelorol nem is beszelve).
ennyi ido alatt mar kialakulhatott egy kep az emberekben, ami kb olyasmi lehet h 'nagy tudasbazis, rendszeres frissites, altalanossagban mindenre jo'. -
Hallo!
Sürgős segítség kéne... Két dinamikus NTFS partíciót nem lát a lemezre telepített ubuntu, amelyek egy darab partíciónak látszanak. 0x42 a típusa, amit ismeretlennek vél az ubu.
De érdekes módon a Live CD látja... Gondolom valami csomag kell neki, de nemtom mi. Ha synapticbe beütöm, hogy NTFS, akkor az ott listázott összes csomag (már alapból is) fent van.
Elvileg win7-tel vissza lehetne állítani a partíciókat statikusra, de most erre nincs lehetőségem, mert a szobatársam, akinek van win7-e meg SATA->USB kerete, az éppen "heggeszt".
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Siriusb
veterán
Kb. 2 napja nem indul el a conky Ubuntu 9.04-en.
Ezzel a scripttel indítom (indítottam):#!/bin/bash
sleep 15 && conky;Érdekes módona fenti conky_start.sh és maga a conky process is látható a System Monitorban, de a desktopon nincs conky megjelenítve.
E két folyamatot lelőve és alt+F2-vel "conky" parancsra ugyanez a helyzet. Mi lehet az ok?System update-re gyanakszom, ezek frissültek az utóbbi két napban a synaptic szerint:
21-én: libpq5 (8.3.7-1) to 8.3.8-0ubuntu9.04
22-én:
libneon27 (0.28.2-6.1) to 0.28.2-6.1ubuntu0.1
libneon27-gnutls (0.28.2-6.1) to 0.28.2-6.1ubuntu0.1 -
Tosee
őstag
Üdv!
Feltelepítettem virtuális gépre az ubuntu 9.xx verzióját, de valami nem az igazi a régi 8.xx hez képest! Például a hálózatkezelése mintha lassabb lenne! Rákattintok a megnyitandó gépre/mappára, majd kiírja, hogy xy megnyitása... kéri a jelszót és a felh.nevet megadom, majd, újra kiírja, hogy xy.megnyitása! Szóval nekem ez így nagyon lassúnak tűnik! Emlékeim szerint a régebbi verzióknál nem volt ez megnyitásos üzenet, vagy ha volt is akkor gyorsabban kezelte! Nem lehet ezt valahogy kikapcsolni? Mármint, hogy a jelszó és a felhasználónév megadása után egyből kapcsolódjon, megnyitásos üzenet nélkül?
A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
csövi
tag
helló,
nincs valami turboc-hez hasonló program ubuntura? -
Hali
Hogy tudnék betörni haver helyi hálón lévő win-ére (pisti). Semmi személyes, csak erőfiitogtatás Ez nem betörés lenne persze, csak kicsit sz.patnám, h tisztába legyen a dolgokkal Port teszttel próbálám neki bizonygatni a felsöbrendőséget, de hiszi ha látja...
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Még nagyon kezdő vagyok a Linux világában és bevallom néha megakadok...
Előre is bocsi a láma kérdésekért de hiába kutattam, próbálkoztam mindennel nem jött össze.
Adott a gépben egy Gainward 6600GT videokároly de az istenérrt nem tudok mellé drivert varázsolni.
Rendszer->Admin.->Eszözmeghajtóknál van 3 féle driver de egyik sem volt jó.
(Felraktam, szaggatott a gép mint az állat, belassult etc.)
Az Nvidia oldaláról leszedtem egy drivert hozzá de elakadtam benne.
Adtam neki jogokat (asszem) alt+ctrl+f1 -et ráküldtem.
Ott kiírja hogy loginoljak befele viszont a nevet még be tudom írni ellenben a password-ot nem.....Nagyon béna vagyok? Help pls mert így igen cska korlátozva van a grafikai teljesítmény...
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest