- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
Melyik az a játék?
Nem biztos, hogy a proci erőt kellene növelni, mert lehet akadás akkor is ha egy pillanatra vagy huzamosabban aktív valamilyen throttling folyamat (power limit/hőmérséklet).
A 11. gen nem gyenge 4GHz körül sem (pl. 11400F 4.1GHz all core) Viszont az biztos, hogy 4GHz körül is már kevés lehet a 65W keret, ha a játék kihasználja a procit rendesen. Sajna a 11. gen nem a legjobban sikerült. 10. és 12. gen Intel sokkal jobb energiahatékonyságban. Valamit elbénáztak tervezéskor a mérnökök.Ezért is inkább undervolttal próbálkoznék: Beállítanék kb. 70-75W power limit, nagyon max 80W-t, de akkor már lehet nem ártana a VRM légáramlatra jobban figyelni (pl. emeld a CPU hűtő fordulatszámát amennyire még bírod hangerőben), azt talán bírhatja a deszka és ehhez a max power limithez keresném a max boost frekvenciát (valószínű jóval alacsonyabb lesz a 4.4GHz-hez képest) és keresnék hozzá negatív offset feszültséget. A negatív offset fontos, mert nagyon sok wattot lehet vele nyerni. Ez viszont sajna időigényes meló. De a végeredmény jó lehet.
Egyébként milyen az integrált hang minősége? Fejessel vagy hangfallal használod?
Fejhallgatóhoz elméletben szükséges volna kondi használata, hogy telt/erőteljes legyen a basszus. -
JulianSinulf
őstag
Szia!
Lehet, hogy optimalizálatlan az a nem AAA játék.Nekem is volt olyan gondom VGA csere után, hogy a játék itt-ott megakadt. 100-120-ról leesett az FPS 80-100-ra. És a VGA nem is volt 100%-ra hajtva. A proci meg egy 5950X.
Próbáltam v-sync 60 FPS-t, de ilyenkor meg 45-50-re esett be egy pillanatra. Hiába a monitorban is a sync, meg a programban, nem akart jó lenni.
Egy 980Ti-t cseréltem 6800XT-re. Ekkor kezdőttek ezek a gondok. Nagyon idegesítő volt. Aztán ezt lecseréltem egy 4080-ra. Azóta nincs problémám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest