Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
eight
senior tag
válasz
nagyidai #26498 üzenetére
PCI-E 100Mhz?
adjál procinak még egy kicsit több voltot akár (apró lépésekben) 1,4V-ig is elmehetsz, nem kell azon használni, csak lássuk hogy az e a baja hogy nincs elég nafta..., bár ahogy délelőtt írtam +0,0125V-vel be kéne hogy jöjjön egy ilyen kicsi túlhajtás esetén.
-
eight
senior tag
válasz
nagyidai #26439 üzenetére
Annak alapból mennie kellene, egyszerűen állítsd át az FSB-t 250 Mhz-re, aztán 10 körös IBT-vel nézd meg hogy nem melegszik e túl a proci, azaz hogy a coretemp nevezű progiban a magok hőmérséklete nem megy e 70 fok fölé.
Figyelj a BIOS-ban hogy a ramok sebessége se menjen 1066Mhz fölé, 1:2-höz aránnyal pont 1000Mhz lesz.
Ha a hőmérséklet jó, de az IBT mégsem tud stabilan lefutni (bár kétlem mert 2800Mhz-et inkább noszogatásnak nevezném mint túlhajtásnak), akkor adj 0,0125V-ot a procinak (terhelés közben coretemp kiírja mi az alap fesze --> a VID rublikánál, tehát ha mondjuk a procid VID-je 1.2875V akkor állítsd a biosban 1.3000V-ra), és ugyancsak adj egy picit a NB-nek (Northbridge-nek vagy MCH-nak is szokták hívni) mondjuk legyen 1.325V (ha még mindig instabil lenne ,akkor legyen NB 1.35V, de erre szinte semmi esély)
Ha még mindig nem fut le, akkor adj még +0,0125V a procinak, de félő hogy egy (kupakleszedés nélkül) conroe-t nem fogsz tudni ennyi túlfesszel gyári hűtővel hidegen tartani
Sok sikert
-
-
eight
senior tag
Bocsi, sajna tök hülye vagyok az AMD cpu-khoz (utolsó AMD procim 486-os volt
), de ha jól tudom magfeloldáskor elveszted a hőkiolvasás képességét, bár feloldott magos hw-monitoros képeket mintha láttam volna, szvsz egy próbát megér.
ui.: nem tudom hogy müködik e, de nem lehet feloldás nélkül megnézni mennyi a kupak és a magok között a különbség, és feloldás utánna annyit levonni le a kupakhőből
-
eight
senior tag
válasz
northmahri #26404 üzenetére
Nem tudom miről van szó, de ha 0,05V-al VID fölé mész akkor LLC-t kapcsold ki, mert rámehet a procid.
-
eight
senior tag
válasz
darál0w #26338 üzenetére
hát mondjuk nem látni a burkolat alá, de azért biztos jut a melegből a házba is bőven
-
eight
senior tag
válasz
Mekibácsi #26223 üzenetére
Nincs mit
Még 4 dolog:
1, Ha megállapodtál egy bizonyos sebességnél, akkor kezd el csökkenteni a dologkat, és nézd meg hogy meddig stabil.(pl MCH, VCORE, stb)
2, Aztán kezd el emelni a ramok sebességét, csak a MHZ-vel foglalkozz, a time-ingokkal ezen a szinten kb 2 fps-t lehet nyerni, és csak a gond van velük. Ha két oldalasak a ramok (mindkét oldalon vannak chip-ek) akkor sokat fognak bírni.
3, Amig stabil addig ezzel a Vcore-ral elmehetsz nyugodtan, nem lesz baja a procidnak. Nekem IBT-vel nyáron femegy 78 fokra a procim, de használat közben még nem láttam 60-at se (és mindegy hogy játszom vagy renderelek, crysis-ben pl 48C), szóval a terheléses tesz csak arra kell, hogy stabil e a rendszer, mert mindig az a legfontosabb.
4, a 4830 miatt nézd meg hogy a kedvenc játékaidban van e különbség ha gyorsabb a proci (pl 2,8Ghz vs 3.0Ghz), és akkor el tudod majd dönteni, hogy érdemes e tovább menned vagy nem.
Sok sikert
ui.: mára elteszem magam, de holnap leszek ha van még kérdés
-
eight
senior tag
válasz
Mekibácsi #26221 üzenetére
Hmm, szép, és nem kellett több vcore neki (mondjuk alapból is durván magas a kicsike
)
Még egyszer meg szeretném jegyezni, hogy nem kéne tovább menni mert magasak a mag- hőmérsékletek, de hát gondolom a muszáj az nagy úr ugye
Mivel a hő miatt VCORE-ban nem kéne feljebb menni, ezért meg kéne nézni hogy ennyivel mit bír
CPU Termintaion: [1.25V]
CPU PLL [1.5V]
MCH Freq Latch [400]aztán CPU host freq-et 10 Mhz-ként emeld amig instabil nem lesz. Ha látod hogy 71 fok felé megy, akkor álítsd le a IBT-t, de ne kapcsold ki a gépet, mert akkor leáll mindennek a hűtése is. Ne félj, ha túlmelegszik a proci egyszerűen majd lelassítja magát.
Elvileg 440-ig el kéne jutnod....
ui1.: Egyébként ramokon van borda?
ui2.: Elvileg Termination még lehet egy hangyányival több (max 1.3V), de mivel azzal lehet nagyon durván haza vágni a York-okat ezért egyenlőre maradjunk a 1.25-nél, szvsz elég lesz -
eight
senior tag
válasz
Mekibácsi #26217 üzenetére
Hát ebben már nincs sok mert 63C a magok és most tél van, szvsz nem éri meg nagyon feszegetni.
ram 1:1-re (800Mhz) hogy ne zavarjon be amig nincs meg mi a stabil max OC
FSB 400
NB 1.3V
CORE: 1.3V
(a többi egyenlőre maradhat ha bebootol)
(XP logo finoman simán jön fel akkor 99% hogy nem lesz baj)
egyenlőre csak 10 körös IBT-t neki
-
-
eight
senior tag
válasz
Mekibácsi #26211 üzenetére
Hali,
Darál0w-al meg sem próbálom felvenni a versenyt, de mivel évek óta rendszeresen olvasok és tagja vagyok egy csomó ilyen kérdésekkel foglalkozó oldalnak (bár itt nem voltam aktív :( ), ezért ha Ő valamilyen csoda folytán most nem segítene talán én is tudok egy két tippet adni ha gondolod.
De elöszőr is nézd meg hogy egy 15-körös IBT teszt meg egy 8 körös Prime "Blend" lefut e normálisan.
Kezd a IBT-vel (stress level high), a P95-öt hagyd másodjára, és légyszi a Prime alatt toljad a Furmark-or is hogy biztosak legyünk a gép jelenlegi stabilitásában.
Aztán ha rendben lefutottak akkor mond meg hogy minek mennyi volt a max temp-je.Biosban már most is átálíthatod PCI-E-t 100Mhz-re mert az biztosan annyi fog maradni amig gép a gép
A többit majd ha tunningra kerül a sor.
-
eight
senior tag
-
eight
senior tag
válasz
BRIKLY #26185 üzenetére
általánosítasz
Volt már ember aki túlélte hogy lesett a 20 emeletről, de azért abba többnyire szegények bele szoktak purcanni. Persze ez fordítva is igaz, ki lehet egy szar gyártótól is fogni egy jobb cuccot.
Azért ebben az esetben én mégis darál0w-val értenék egyet, szvsz fogadd el a tanácsát, de ha mégis úgy is döntesz hogy Codegen táppal tuningolsz, akkor is csak csínyjával, mert lehet hogy amikor már jól megszoktad és el is felejtetted, akkor fog majd rádégni az egész hóbelebanc
-
eight
senior tag
válasz
darál0w #26168 üzenetére
Ne felejtsük el hogy milyen világban is élünk, és hogy kik is szoktak itt prosperálni, márpedig a Codegen rohad sok embert "csapott már be" és/vagy keserítette meg napjait.
Néztél mostanában gyártott Kodegány tápot? Én nem rég tesztelgettem egyet, és bár még mindig szarok, de már rég nem olyan durván mint mondjuk 1 évvel ezelött.
Nem lepődnék meg ha 5 év múlva ott lennének ahová az Asrock is jutott, márpedig kevés számítástechnikai céget ismerek aki több használhatatlan szemetet adott el pénzért mint az Asrock. -
eight
senior tag
válasz
PH-User #26149 üzenetére
Azok a lapok amik nem "javítottak", simán cserélve lesznek amikor megjöttek az újjak, de egyébként sem bizti hogy használnád addig is a "lassú" portokat.
Az i5-2500K nekem egy nagyon kedves jószágnak tűnik
(bár gondolom az új AMD sem a 386SX-el lesz egy kategória)
ui.: Egyébként személy szerint én mindig tock-ot veszek csak
-
eight
senior tag
válasz
PH-User #26146 üzenetére
Q9550 egy brutálisan jó proci, (komplett játékok férnek el a cache-ében
), szvsz egy év múlva se lesz olyan játék ahol "Ő" lenne FULLHD-ben a szűk keresztmetszet, te meg "kidobod"
Azért sok sikert a váltáshoz, és ha Intel mellett döntesz akkor szerintem most már csakis Sandy-t szabad.Ha vége lett akkor bizony az nem is volt az!
-
eight
senior tag
válasz
molnarpeter #26078 üzenetére
Nekem mondod?
Vasárnap lelappoltam a procimat, és nagy örömteli meglepetésemre nyertem is 5 fokot, szóval most már IBT-vel nem 30 van tjmax-ig hanem 35
-
eight
senior tag
válasz
PH-User #26072 üzenetére
Szerintem azért ne keseregj, nagyon jó az a giga lap amit vettél, bizti ki fogja hozni a maxot a Yorkból, de ha mégis "csak
" 450 a vége szvsz az sem nagy baj, egyrészt atom jó procid van, másrészt meg a videókártyád által szeretgetett felbontásokban már 3.6Ghz-nél is rég VGA limitesek a játékok, és több proci erővel nem nyernél többet 5 fps-nél
-
eight
senior tag
válasz
PH-User #26048 üzenetére
Hát nagyon sajnálom, pedig drukkoltam
Azért én kipróbáltam volna lapvásárlás előtt a procit, mert Yorkból láttam már olyat ami minden lapban megállt 450nél, és utánna adhattál akárminek akármennyi feszt, bizony ott volt a vége.
A P35-Neo2-es MSI-vel én is nagyon megszenvedtem,
- Először ki kellett cserélni a ramokat, mert finnyás volt a kingmax-ra, és 350-nél már vége volt.
- Aztán mindig kétszer indult el, mondjuk mivel csak 1szer indítja el az ember naponta, végül is nem nagy baj, de mégis a vinyók megkímélése miatt meg kellett keresni az okát.
- Aztán hetekbe került amire rájöttem, arra a fránya - P45-nél is meglévő - straps problémára (ha 448 fölé akarsz menni, akkor bizony 400-ra kell állítani a jumpereket, mert a 333-nak 448 a vége, a 400-nak meg 515-nél).
- A végén meg ráadásul nem hittem el hogy a 450 felett SB-nek kellett 1.8V adnom hogy stabil legyen a lap, amit igazából még a mai napig sem értek.
Egyébként a csata végére nagyon megszerettem a lapot, hibátlanul, csendesen,gyorsan és atom stabilan tette mindig a dolgát még 500 felett is.Megkérdezhetem mire kell az a sok erő hogy belefeccölsz még LGA775-be, renderelni szoktál?
-
eight
senior tag
Üdv,
Most vagyok először szombat éjjel óta, kezdtem azzal hogy válaszolgattam xcel2000 levelére, amiben írta hogy bizony vett egy új tápot és nosza ugorjunkl neki a szalonna-sütögetésnek, de látom hogy azóta már azért belemerültetek a projetbe
Miért nem tudott feltenni egy szimpla kérdést?, mondjuk írtam is neki, hogy még 3 napon belül van, szóval nincs veszve minden
--------------
Mi lett PH-USER gépével?
Egyébként vasárnap este megint buheritiszt kaptam, és kínomban meglappoltam a procimat, azt most mertem kijelenteni hogy vége a száradási időnek
-
eight
senior tag
válasz
PH-User #25916 üzenetére
- Intel VT idáig is auto On volt, szóval mind1
- Bios, semmi különös, bárki aki kér az MSI-től kaphat, csak alapból nem rakják fel
- MSI-nél általában alapból jól beállítódik minden, aztán néha kell egy kicsit emelgetni ha stabilitási probléma van, de mindenképpen indulj ki auto-ból mindehol (a ramokat meg a VID-et kivéve, esetleg még az NB-nek is lehet hogy adnod kell majd)
remélem sikerül, de végül is az is lehet hogy kifogtál egy nagyon ramaty procit, bár drukkolok hogy megjavuljon
-
eight
senior tag
válasz
PH-User #25901 üzenetére
A P45 platinum-nál PCI-E cucc az fixen 100/33, de setFSB-vel te is meg tudod nézni.
-
eight
senior tag
válasz
darál0w #25895 üzenetére
Az tudtam hogy a coretemp mutatja a helyes VID-et, csak soha nem értettem miért írod mindig a "terhelés alatt" dolgot, (gondoltam én tudok valamit rosszul), de most már megvilágosodtam, az EIST miatt kell a terhelés, csak mivel én mindig a FSB-re megyek olyat sosem látok
-
eight
senior tag
-
eight
senior tag
válasz
PH-User #25887 üzenetére
Próbáltad már OC módban a lapot 400FSB-vel? Elindul úgy a proci (lehúzod mindkét jumpert). Mert a Platinumoknál van az a kretén Strap probléma, amit kegyetlenül nehéz kitesztelni, és elvileg ha fentebről indulsz akkor később is fogsz beleütközni (már megvolt a P35-nél is, bár ott 515Mhz alatt soha nem volt gond)
A másik dolog, (sokan nem szokták figyelembe venni,azt csak okosan szidják), hogy az MSI lapok eszméletlen módon szorosra rakják maguknak a RAM beállításokat, ezért van az hogy a legkényesebbek a ramok minőségére, ha megkapják amit kérnek akkor meghálálják, de ha nem bírják a ramjaid akkor kihullik a hajad mire rájössz hogy a bios-ban mikor mitől nem stabil a gép. -
eight
senior tag
válasz
PH-User #25887 üzenetére
Ha az MSI 400-tól nem megy többet akkor ott valami tutira nem kerek, az a lap sokkal többet tud (screenshot erejéig vigan megy 500 felett york-kal), bár az tény hogy elszurták a P35-öshöz képest
A P5Q Deluxot nem ismerem, de a pro-val az a baj, hogy egyrészt nincs rajta rendes hűtés, másrészt meg amikor utoljára néztem a bios-át akkor még egy csomó fontos dolgot nem lehetett állítani benne (pl ram cuccok) -
eight
senior tag
válasz
PH-User #25881 üzenetére
Ha a P45 Platinumról van szó, az sajna 470FSB-nél nem fog többet stabilan tudni York-kal (még mindig nem értem hogyha a P35-nél már volt egy jó design, akkor miért kellett azt a kretén Drmos-t ráengendni a fesz-szabájzókra, elmehet a búsba a megspórolt 10W-val együtt)
Bár szeretem az Asus-t szvsz a P5Q pro nem a legjobb tuningra
-
eight
senior tag
válasz
xcel2000 #25859 üzenetére
Az hogy a DS2 fullHD-ban elfut 10-20 fps-el, az nem jelent semmit, mert (az árnyékolást leszámítva) nincs gépigénye, csak nagyon tehetségesek voltak a grafikusok, és nagyon jók a texturák meg a fények. (bár a fullHD-és frapson azért csodálkozom, mert a 210 nem gyorsabb a HD4650-nél).
Egyszerűen minimum egy GT240-et kellett volna venned játékra, ráadásul a GTA meg pont az a játék aminek irreális a gépigénye, de hát látom nem hizsel nekem.
Ha gondolod segíthetek hogy hogyan húzd meg a procidat, de tényleg nem lesz hatása GTA-4 ben maximum nyersz 5 fps-t ha nagyon ügyesek leszünk, és közben meg megfőzzük a tápodat meg a procidat cserébe.
-
eight
senior tag
válasz
xcel2000 #25845 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de ennek igy semmi értelme nincs
Ahhoz hogy bármilyen mai játékkal játszhass, ahhoz sajna be kell ruháznod egy új tápra és egy új videokártyára. A procid elég arra hogy a mai játékokkal eljátszogass, de a video kártya teljesítménye sehol nincs, az csak webezésre, filmezésre meg ilyenekre jó, de a 4-5 évesnél újabb 3D játékokra nem elég erős
Az hogy most tuningolod a proicidat nem fog jelenteni semmit, mert a videokártya a lassító tényező a gépedben, a procid valószínüleg még soha nem ment játék közben 100%-on.
-
eight
senior tag
válasz
xcel2000 #25827 üzenetére
Itt is jól meg lehet beszélni
, és ha még a tápod jó is lenne, akkor sincs sok értelme, mert a NVIDIA GeForce 210-eshez szerintem bőven elég a 2x2.5GHz. Jól van az a gépecske a mostani állapotában is, nem vennéd észre ha gyorsabb lenne a proci. Inkább húzd meg egy kicsit a 210-est és ellenőrízd furmark-al hogy nem megy e 80C főlé a hőmérséklet.
-
eight
senior tag
válasz
xcel2000 #25822 üzenetére
Egyszer játszottam pár napig egy ilyen procival, nagyon jól hajtható.Simán vitte 3,2Ghz-et alapfeszen (tehát mintha egyszerűen átraknád a 200Mhz-es FSB-t 266Mhz-re), de itt azért még sok kérdés van.
Milyen ramok vannak a gépben vagy hogy milyen a cpu hűtő, mert lehet hogy RAM ügyben állítani kell dolgokat, vagy hogy pl nem fogja bírni a proci hűtése. Ha visszanézel egy kicsit topicban, akkor láthatod hogy Darálow mester milyen adatokat szokott kérniui: na már meg is előzött
-
eight
senior tag
Gondoltam megosztom veletek mai reggeli tapasztalataimat: szokásos féléves nagytakaritás volt a gépben, és vettem Noctua NT-H1 hűtőpasztatát, ami 5-6 fokkal jobb mint a 200 ft-os olcsó Spire cucc.
A menet : teszt - csere - teszt - visszacsere - teszt - csere volt, tehát kétszer próbáltam ki mindkettőt. Ha valakinek most kell pasztát vásárolni szvsz ez a típus is megéri a felárat.
Jó hétvégét
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- iPhone topik
- Politika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ukrajnai háború
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest