Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-10-10 15:19:20

LOGOUT.hu

Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54753) Peterhappy


Peterhappy
őstag

Sziasztok!

1)
Kedden pozitív lett az itthoni gyorstesztem, jeleztem a Főnökömnek, aki azt mondta, hogy a mostani protokoll szerint háziorvos az otthoni pozitív gyorsteszt alapján is pozitívnak minősít, nem küld el külön tesztelésre és felvesz a rendszerbe.
Ezt meg tudnátok erősíteni, valóban így van-e?
Hívtam a háziorvosomat a héten többször is, de nem hívott vissza (amekkora fennforgás lehet nála, nem csodálom és nem is tudok emiatt neheztelni rá).

Amiért ez érdekes lenne, mert még csak két oltásom van és azt követő átesettséggel ugyebár fél évig érvényes lenne még a védettségi igazolványom.
A harmadik oltást idővel mindenképp felvenném a közeljövőben, viszont így, ha nem lenne sürgős, szívesebben várnék vele még néhány hónapot, hátha időközben tényleg kapunk valamilyen továbbfejlesztett vakcinát.

2)
Ha holnap negatív a tesztem, fel tud venni ettől függetlenül a háziorvos múlt keddel "listára"? Ha pedig továbbra is pozitív, akkor holnaptól ketyegne a karantén, vagy múlt keddtől?

Természetesen ha negatívat tesztelek, bemegyek személyesen a rendelőbe, csak ha esetleg még pozitív lennék... gondoltam előre tájékozódom.

3)
Illetve még egy hülye kérdés.

Egy nap hőemelkedést leszámítva semmi bajom nem volt (koppkoppkopp), tegnap óta viszont van némi köhécselés (nem vészes) és érzem, hogy sokkal kevésbé érzem intenzívnek az ízeket. Remélem megúszom ennyivel (és összeteszem a kezem, ha igen), de ha köhögök, a negatív teszt dacára is fertőzhetek még?

Negatív tesztet követően vissza kell mennem az irodába, ahol egy idősebb még idősebb (nyugdíj előtt álló) kolléganővel dolgozom együtt, mindketten mindenféle krónikus nyavalyával a puttonyukban. Nem szívesen fertőzném meg őket, még ha egész nap maszkban is ülnék.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.