Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:15:49

LOGOUT.hu

TRÓNOK HARCA

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21801) laceszgamer válasza LendvaiFeri1 (#21800) üzenetére


laceszgamer
addikt

Mennyivel jobb lett volna. :D

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#21802) pulffy válasza LendvaiFeri1 (#21800) üzenetére


pulffy
őstag

Hát ja, és mien jó is lett volna ha az szerint lett volna, csak az a volna ne volna...

Why? Because we fucking can! Because we fucking can, and if we can, we do.

(#21803) LendvaiFeri1 válasza laceszgamer (#21801) üzenetére


LendvaiFeri1
Topikgazda

Lettek volna benne érdekességek.

Howland nagyon szomorú amiatt, hogy a gyerekei már meghaltak, és ő is kész a halálra, mert sosem bocsátotta meg magának, hogy a dorne-i toronynál hátba szúrta a Lyannát óvó Királyi Őrség egyik tagját, Arthur Dayne-t. A nagy őszinteségi rohamában Reed elmeséli, mit látott, amikor Jon megszületett a toronyban, Lyanna pedig Ned Stark karjában halt meg. Elmondja azt is, hogy Ned mindig is azt akarta, hogy Jon biztonságban nőjön fel, és ezért az életét is feláldozta. Reed persze örül, hogy ez a régi titok végre kiderült, és abban bízik, hogy Jon is olyan igazságos uralkodó lesz, mint amilyen derék ember volt Ned. Jon azonban morcosan otthagyja azzal a szöveggel, hogy őt egyáltalán nem érdekli a Vastrón.

Jon és Daenerys együtt töltik az estét Greywater Watch-ban, ahol végül a sárkánykirálynő bevallja a szerelmének, hogy terhes. A morcos Jont mintha kicserélték volna: nagyon örül, hogy végre valami jó hírt is kap ezekben a vészterhes időkben.

Jorah felverekszi magát Sárkánykő várába, egészen Daenerys lakrészéig. A sárkánykirálynő nagyon rosszul fest, Sam pedig aggodalmas hangon közli, hogy a komplikált szülésbe vagy az anya vagy a gyerek fog belehalni, mert ő nem tudja mindkettőt megmenteni. Jorah azonnal rávágja, hogy akkor mentse meg a királynőt, Daenerys viszont azt mondja, ha valamelyiküknek meg kell halnia, az inkább ő legyen. A derék Sam minden tőle telhetőt megtesz, és úgy tűnik, egészséges lánygyermek születik. Sam megkérdezi a haldokló Danytől, mi legyen a kislány neve, mire a sárkányok anyja azt mondja: legyen Lyanna, mert Havas Jon is biztos így akarná. Közben az Arany Kompánia zsoldosai szinte már minden Makulátlant levágtak, és egyre feljebb nyomulnak a hosszú lépcsősoron. A haldokló Daenerys Sam, Missandei és Varys jelenlétében könnyes szemmel elbúcsúzik Ser Jorah-tól. Köszönetet mond, amiért a bukott lovag mindig mellette állt. Jorah ünnepélyesen megfogadja, hogy Daenerys lányát is ugyanúgy óvni fogja mindentől, ahogy az örök szerelmét, ám amikor Daenerys azt kéri tőle, egy karddöféssel gyorsan vessen véget a szenvedésének, a jó Mormont ezt megtagadja: sosem tudna fegyvert fogni a királynőjére. Varys azonban nem tököl, megraagdja Sam valyriai acélkardját, Heartsbane-t, és keresztüldöfi vele Daenerys szívét. (A szinopszis ugyan nem mondja ki egyértelműen, de elvileg ez egy kulcsfontosságú elem a végjátékban: Varys lényegében királyi vért áldozott a magasztosabb célért, pont ahogy Melisandre kérte, és ha a Heartsbane valóban a legendás Fényhozó, vagyis Azor Ahai pengéje, akkor mivel már megjárta a szeretett nő szívét, Havas Jon ugyanúgy győzelmet arathat az Éjkirály felett, ahogy az óidők legendás hőse tette.)

Cersei és a Hegy a trónteremben hallgatják Qyburn jelentését: Daenerys elbukott. Cersei elégedetten felvet, és arra kéri Quburnt, koccintsanak a győzelemre. Valami azonban nem stimmel a bukott mesterrel: kiderül, hogy Arya az, aki ráadásul megmérgezte az italt. Miután kis mestergyilkos felfedte kilétét, odaveti a királynőnek: az oroszlánt mindig legyőzi a farkasok falkája. Cersei könyörög a Hegynek, hogy végezzen Aryával, ám ekkor betoppan Nymeréia és a Véreb (bár azt nem tudni, hogyan jutottak be a királyi palotába). A rémfarkas rátámad a királynőre, Sandor pedig leszámolhat végre a bátyjával. Arya elvágja Cersei torkát, a Véreb viszont még Nymeria segítségével sem bír el az élőholt Heggyel. A Véreb végül leveri a bátyjáról a sisakot, és pont úgy égeti meg a testvére arcát, ahogy ő tette vele ifjúkorukban. A Véreb végül magára hagyja a haldokló Hegyet, Aryával és Nymeriával együtt elhagyják a Vörös Tornyot.

Daenerys holtestét közszemlére teszik Királyvárban. A csőcselék gúnyosan nevetgél rajta, egyesek trágyával is megdobálják a testet. Arya is végignézi ezt, majd azt mondja a Vérebnek: innentől nem érdekli, mit akar kezdeni magával, de ő visszamegy és segít a bátyjának megnyerni a háborút. Sandorunk kijelentei, hogy ő is segíteni fog Jonnak.

Sam minden egybegyűltnek elmondja, hogy Jon valójában Aegon Targaryen, a Vastrón igazi örököse, de Jon csendre inti: sosem akart Westeros királya lenni. Davos viszont azt mondja, neki kéne a Vastrónon ülnie, és nem az őrült Euronnak, mert ez az egyetlen remény arra, hogy jó királya lesz Westerosnak. Mindenki egyet ért Davos szavaival, ezért Jon kénytelen-kelletlen elvállalja, hogy a Hét Királyság ura lesz.

A tanácskozás után Jon kettesben marad Sansával. A lány teljesen össze van zavarodva, nehezen dolgozza fel, hogy az apja, Ned Stark éveken át hazudott Catelynnek és a gyerekeknek. Jon igazat ad neki, de aztán azt kéri tőle, legyen igazságos úrnője Deresnek, mert az most már jog szerint is az övé. a testvérekből lett unokatestvérek ezután elbúcsúznak egymástól.

Jaime kiszúrja a Sárkányverem felé csörtető Euront és az Arany Kompánia zsoldosait, és rájön, hogy az ott landoló Jont óriási veszély fenyegeti – Tyrionon kívül ugyanis csak ő tudja, hogy a Sárkányverem romjai közt egy rakás zöld öröklánggal teli korsót helyeztek el. Vagyis ha ott Drogon bárkire is tüzet fúj, azzal az egész várost felrobbanthatja.

Az Arany Kompánia zsoldosai megérkeznek a Sárkányveremhez, az élükön álló Euron azonnal párbajozni kezd Jonnal. Jaime lélekszakadva szintén ide rohan, hogy figyelmeztethesse Jont a robbanásveszélyre. Jorah és a Véreb vele tart, Bronn viszont félti az életét, és inkább lelécel. Euron lesújt az egyre fáradó Havas Jonra, ám nem tudja megölni, mert az utolsó pillanatban átdöfi a mellét Jaime kardja – aki így másodjára is kiérdemelte a Királyölő nevet!

Senki sem jut ki élve a lángokból, Jon, Jamie, a Véreb és Ser Jorah is odaveszett. Yara és Gendry is látják a hatalmas tüzet, és azt is, hogy a felbolydult méhkasra hasonlító Királyvárból pánikszerűen menekülnek minden felé az emberek.

Az utolsó jelenetben a kis Lyanna Cersei egykori térképtermében ugrál. Tyrion épp azt meséli neki, hogy egyszer majd eljön az idő, hogy ő üljön a Vastrónra, és addig be kell magolnia, kik a legfontosabb családfők a Hét Királyságban. Tyrion sorra mutogatja a területeket: Deres és a Sasfészek úrnője Sansa Stark, aki hamarosan házasságot köt Gendry Baratheonnal, a Régenskirállyal, Viharvég urával. A ceremóniára hivatalos lesz a Folyóvidék ura, Edmure Tully, Síkvidék lordja, Samwell Tarly és a fia, Randy Tarly. A Vas-szigetekről Yara Greyjoy fog eljönni, és persze neki, a Királynő Segítőjének is ott kell majd lennie, hiszen ő egyúttal a Casterly-hegy ura is, Lyanna Dorne-ra mutatva megkérdezi, hogy ott ki uralkodik, mire Tyrion azt feleli: Oberyn Martell valamelyik fattyú lánya, akit elvett egy nagyképű fickó, aki mindig egy hatalmas kastélyról és egy szép feleségről álmodozott (nincs kimondva, de lehet sejteni, hogy Bronnról van szó).

Az epilógusban egy másik királyt is láthatunk majd: fenn Északon, a Falon túli örök fagy birodalmában egy Más vágtat a lován egy nagy, bebugyolált pakkal valami szörnyű hely felé. Kiderül, hogy Bran hulláját viszi, akit egy sárkányüveg tőrrel szúrtak halálra még a 2. részben. A Más kiteríti Bran testét egy oltárra, belekezd valami borzalmas rituáléba, aminek a végén Bran kinyitja a szemét – ami pont ugyanolyan olyan kék, mint az Éjkirályé volt...

Megjegyzés: az erősen csapongó szinopszis legvége ugyan megerősíti az egyik legnépszerűbb rajongói konteót, miszerint az időugrásokba belebonyolódó Bran maga az Éjkirály, de akkor máris adódik a kérdés: hogyan tud egyszerre belewargolni egy sárkány és egy Más elméjébe? Hiszen a Deres feletti légi csatában Brannek kellett irányítania Rhaegalt, és a Viseriont irányító Éjkirályt is! Ezt persze a Trónok harca-fanok legvadabb konteója megmagyarázza: a Mások nem vérszomjas élőholtak, és még csak nem is az Erdő Gyermekeinek elszabadult übersoldatjai, hanem a Háromszemű Hollóval együtt egyfajta kozmikus lények, akik Westeros egyensúlya és békéje felett őrködnek azzal a sajátos módszerrel, hogy ha túl nagy a széthúzás és túl sok az egymás ellen ármánykodás az emberek királyságában, akkor megjelennek a Mások, hogy összefogásra kényszerítsék az egymással marakodó ellenségeket... Az viszont egy kicsit megkérdőjelezi a szinopszis hitelességét, hogy míg a 2. rész összefoglalójában az áll, hogy a sárkánytűz megsebzi az Éjkirályt, addig az 5. rész szinopszisában az áll, hogy a Másoknak nem árt a sárkányláng. Sántít a három sárkánylovasról szóló jóslat is, mivel Daenerysen és Havas Jonon kívül nem irányított senki sárkányt – hacsak nem Brant/az Éjkirályt és a sárkánylovaglást emlegető Aryát is közéjük soroljuk. Emellett az Azor Ahaira vonatkozó jóslat beteljesülése is eléggé zavaros: mire Varys ledöfi Daeneryst, királyi vért áldozva a végső győzelemért, addigra más senki sem foglalkozik az északon bóklászó holtak seregével, minden főszereplő siet Királyvárba, picsán rúgni Euront.

Jobb lett volna így... :DDD :O

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#21804) do3om válasza LendvaiFeri1 (#21803) üzenetére


do3om
addikt

Ehhez kellet volna még játékidő a kidolgozáshoz, viszont nagyon jók a kis jelenetek amiket említettél. A mostaninál sokkal jobbra jött volna ki.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#21805) S e t h


S e t h
nagyúr

Még csak vitatkozni sem tudok vele.
[link]

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#21806) Gyuri27 válasza S e t h (#21805) üzenetére


Gyuri27
félisten

Vóóóóóótmááááá! Én linkeltem. :P

De igen. Szirmai ért is a kritikához. Minden szava ül az biztos.

Amd - Radeon - Ryzen

(#21807) jonnyjoker01


jonnyjoker01
veterán

(#21808) darál0w válasza LendvaiFeri1 (#21803) üzenetére


darál0w
Jómunkásember

van esetleg arrol info, hogy a kiszivárogtatott forgatokönyvek és egyebek miatt, inkább átírták az egész évadot és azért lett ilyen, amilyen?

mert akkor a verhetik a fejüket a falba a "nagy rajongók" :W

Aki viszkető seggel fekszik, az büdös ujjal ébred... :]

(#21809) -szabi- válasza darál0w (#21808) üzenetére


-szabi-
őstag

Ez nagyon találó. El is tudom képzelni. :K

(#21810) Ragnar_ válasza darál0w (#21808) üzenetére


Ragnar_
addikt

Én is el tudom képzelni. Ez sajnos korunk egyik civilizációs ártalma. 25 éve kb. még azt kaptuk amit a készítők kitaláltak, manapság meg már több befejezést kell forgatni, hogyha kiszivárognak fontosabb részletek lehessen változtatni.

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#21811) raider21


raider21
aktív tag

Idén tavasszal befejeződik a Trónok Harca a sorozat 8. évadával. Nagy várakozás előzi meg a finálét, ennek megfelelően folyamatosan nő az érdeklődés a Tűz és Jég világa iránt. A témára fókuszáló beszélgetés-sorozatunk első részében arra keressük a választ, hogy minek köszönheti a franchise hallatlan népszerűségét, és miért tetszik nekünk. Minek az apropóján foglalkozunk egy biztonságpolitikai blog keretében ezzel a fiktív univerzummal? Miért több a Trónok Harca, mint egyszerű médiatermék, és milyen hatással van a közéletre?
A velünk élő Westeros I.

Folytatjuk beszélgetésünket a Tűz és Jég világáról, ezúttal katonai kérdésekkel. Arra keressük a választ, hogy miért tart évezredek óta a középkor Westeroson, és az ókor Essoson. Ismertetjük a két kontinens állam- és hadszervezeti rendszereit, azok működését. Hogyan, mivel vívják meg a hadviselő felek a háborúikat, milyen konfliktusok feszülnek a hatalom birtokosai között, ezek hogyan eszkalálódnak egy családi viszályból kontinens méretű háborúvá? A sorozat és a könyvek hadi eseményeit biztonságpolitikai szempontból vizsgáljuk, kitérve a történelmi párhuzamokra. Ismertetjük a haderőnemeket - szárazföldi seregek, légierő és haditengerészet -, ezek szerepét és működését az egyes konfliktusokban. Szót ejtünk az erődítések, a hírszerzés és a mágia fontosságáról. Kitérünk arra, hogyan tudtak lelőni egy utasszállító repülőgép méretű sárkányt egyetlen ballisztával Dorne-ban, hová tűntek a csatahajók Daenerys flottájából, mire jó a futótűz egy csatában, miért védhetetlen Deres vára katonailag, és hány megatonnás hidrogénbomba szükséges ahhoz, hogy ledöntse a Falat.
A velünk élő Westeros II.

Harmadik részével, egyben podcastunk 43., és eddigi legnagyobb terjedelmű epizódjával folytatódik a Tűz és Jég világáról szóló adássorozatunk. Az előző részekben kiveséztük a világ felépítésével, illetve az államszervezettel, háborúskodással kapcsolatos kérdéseket, így a mostani adásban az univerzum egyik nagy talányával foglalkoztunk. Ők a Mások, a sorozat vizuálisan talán legikonikusabb szereplői, az emberek öt könyvön, illetve hét évadon keresztül gondosan felépített ősellenségei. Kik ők és honnan származnak? Mi lehet a céljuk, mi motiválja őket arra, hogy a Falon átkelve az élőkre támadjanak? Ki rejtélyes vezetőjük, az Éjkirály? Illetve írói szempontból miért is sikerült ilyen jól eltalálni őket? Mivel a felvételre a 8. évad 4. rész megjelenése előtt került sor, ezt követően a résztvevők megfogalmazták elvárásaikat, elképzeléseiket az évad hátralévő részével kapcsolatban, a kritikai meglátásokkal sem spórolva. A Hallgatók azt is megtudhatják, kik a kedvenc szereplőink, és mi alapján tartjuk őket fontosnak, illetve érdekesnek a történet szempontjából. Végül az utolsó blokkban a sok vitát kavart 3. epizód, Deres ostroma kapcsán osztjuk meg gondolatainkat, katonai szempontból. Mit sikerült jól megvalósítani és mit nem? Mennyire hitelesek az ostromlottak által alkalmazott taktikák, mint a dothrakiak híres rohama a biztos halálba, a védelem nélkül hagyott ostromgépek és az utolsó pillanatban tüzelő íjászok? Végül azt is megosztjuk, milyen javaslataink lennének az ostrom hihetőbb, realisztikusabb megvalósítására.
Bár a témával való foglalkozást eredetileg ezzel az adással terveztük befejezni, az évad ezt követő részei körüli nagy vitákat látva a Trónok harca befejező epizódját követően még jelentkezünk egy adással, ahol a 8. évad 3. része utáni történésekkel, a sorozat lezárásával kapcsolatosan osztjuk meg gondolatainkat.
A velünk élő Westeros III.

Negyedik részével, egyben podcastunk 44. epizódjával zárul ma le a Tűz és Jég világáról szóló adássorozatunk. Mint ahogy az előző rész leírásában utaltunk is rá, szükségesnek éreztük még egy utolsó, a 8. évad legnagyobb hibáit kiveséző adás felvételét, amely nem alaptalanul vágta ki a biztosítékot a sorozat nagyon sok kedvelőjénél. „A Trónok harcára úgy fognak emlékezni, mint a Hindenburg léghajóra. Nem, mint az emberi elme és találékonyság egyik nagy vívmányára, hanem egy lángoló léghajó roncsaiként.” - YouTube-bölcsesség Ez az idézet elhangzik az adásunkban is, és talán ez írhatná le a legjobban, hogyan is éreznek sokan a sorozat utolsó évada kapcsán. A Benioff & Weiss (vagy vérmérséklettől függően Dumb & Dumber) rendezőpáros szinte minden téren támadható döntéseket hozott, és hiába volt remek a színészi játék és a vizuális megvalósítás, sok rajongó nem tudta megbocsátani a gyenge történetet. Amelynek fordulatai ugyan Martinra jellemzők voltak (és mint kiderült, Bran koronázását pontosan ő kötötte ki feltételként), de a felépítésük teljesen hiányzott.
A velünk élő Westeros IV.

[ Szerkesztve ]

raider21

(#21812) LendvaiFeri1 válasza darál0w (#21808) üzenetére


LendvaiFeri1
Topikgazda

Szerintem is ez van a háttérben.

Ezek szerint nem az a vége lett, amit Martin mondott nekik? :U

[ Szerkesztve ]

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#21813) raider21 válasza darál0w (#21808) üzenetére


raider21
aktív tag

Infók nincsenek, és ez az a kategória amit kb. soha; na jó, talán 10-20 év múlva megtudunk.
Annyit tudni, hogy a forgatókönyv már '16 -ban is megvolt, mert egyszerre írták meg a 7. évadéval. Ekörül volt az, amikor D&D elment Martinhoz, hogy a Redditen rájöttek kb. teljesen, hogy mi lesz a végjáték, és át kell írni az egész történet végét. Erre mondta Martin, hogy ő nem foglya átírni, mert akkor az eddig felépített karaktereknek hátraarcot kell tenniük, és rájuk nem jellemző, karakteridegenen fognak cselekedni. Ezt pedig az olvasók/nézők nem fogják érteni, és nagyon nem fog tetszeni nekik!

Ha ebből indulunk ki, akkor a 8. évadban egyes főbb karakterekre ez a megállapítás bizony áll, ebből következtethetünk arra, hogy talán D&D átírhatott egyes dolgokat az eredeti verzióhoz képest. De ettől még nem tudjuk, és nem is fogjuk megtudni! Martin annyit mondott, hogy nála a befejezés részben ilyen, részben más lesz. De D&D -től tudjuk, hogy Bran megkoronázása Martintól jött. Aztán, hogy eredetileg is így tervezte az öreg, vagy ez egy B opció tőle, a D&D átírta forgatókönyvhöz, ez kb. az év kérdése kategória. Részemről a válasz: passz!

[ Szerkesztve ]

raider21

(#21814) raider21


raider21
aktív tag

raider21

(#21815) raider21


raider21
aktív tag

Bloodmoon:

[ Szerkesztve ]

raider21

(#21816) raider21


raider21
aktív tag

[ Szerkesztve ]

raider21

(#21817) LendvaiFeri1


LendvaiFeri1
Topikgazda

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#21818) KubanitoS válasza LendvaiFeri1 (#21817) üzenetére


KubanitoS
veterán

Ez olyan, mint amikor pár szakadt csaj összeáll egy partifotóra. :DD

Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

(#21819) raider21


raider21
aktív tag

raider21

(#21820) raider21


raider21
aktív tag

raider21

(#21821) raider21


raider21
aktív tag

raider21

(#21822) raider21


raider21
aktív tag

(#21823) laceszgamer


laceszgamer
addikt

[link]

Ha valaki meg akarja csípni a Stark lányokat, BP-n egy jó adag szerencsével lehet megteheti. :D :D

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#21824) Peti78 válasza laceszgamer (#21823) üzenetére


Peti78
őstag

Nade ki akarja? ;]

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#21825) LendvaiFeri1 válasza Peti78 (#21824) üzenetére


LendvaiFeri1
Topikgazda

Gyuri kolléga... :DDD ;] :P

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#21826) Gyuri27 válasza LendvaiFeri1 (#21825) üzenetére


Gyuri27
félisten

Hol van már a tavalyi hó koma?
Mit gondolsz miért pihennek? ;]

Amd - Radeon - Ryzen

(#21827) LendvaiFeri1 válasza Gyuri27 (#21826) üzenetére


LendvaiFeri1
Topikgazda

Jogos, a kettő sok lenne egyszerre... :DDD :P

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#21828) Peti78 válasza LendvaiFeri1 (#21827) üzenetére


Peti78
őstag

Megfelelő összeg ellenében foglalkoznék velük. Ingyen azért nem adnám magam ;]

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#21829) alex devil válasza laceszgamer (#21823) üzenetére


alex devil
senior tag

Dracarys!

S23

(#21830) Citroware


Citroware
addikt

Az utolsó évadokra hogyhogy eltűntek a meztelenkedések?

(#21831) k-adi válasza Citroware (#21830) üzenetére


k-adi
nagyúr

azok a jelenetek csak az "elején" kellettek, hogy nézzék a showt, utána meg már csak reménykedtek a nézők, hogy csak lesz valami...de nem..

amúgy aryanak volt egy 2mp-es dublőr jelenete az utolsó évadban (többre nem is emlékszem).. ha az ér valamit is ebben a témában

(#21832) k-adi válasza laceszgamer (#21823) üzenetére


k-adi
nagyúr

futócipőben és bakancsban a medence mellett? gratulálok. :DDD

(#21833) laceszgamer válasza k-adi (#21832) üzenetére


laceszgamer
addikt

Nekem is feltűnt, de gondolom ez valami hollywoody divat :D

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#21834) pulffy válasza laceszgamer (#21833) üzenetére


pulffy
őstag

Dehogy, csak angolok... :DDD

Why? Because we fucking can! Because we fucking can, and if we can, we do.

(#21835) Sirpi


Sirpi
senior tag

Szuper volt az utolsó rész. Itt a bizonyíték!

Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!

(#21836) Izzé válasza Sirpi (#21835) üzenetére


Izzé
őstag

Rendezőnek k@rva jók! Írónak meg.... :(

(#21837) Citroware


Citroware
addikt

Most már minden világos. Valójában azért nem tetszett a többségnek a sorozat vége, mert szépen lassan eltűntek a meztelen jelenetek.

(#21838) k-adi válasza Citroware (#21837) üzenetére


k-adi
nagyúr

ja egy nightking sex jelenet hiányzott

(#21839) jonnyjoker01 válasza Sirpi (#21835) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Általában a hosszabb és híres sorozatokat mindig megjelölik emmy díjra amikor vége van, ez várható volt. Nem specifikusan azért jelölték meg őket, mert hű de jó lett a lezárás.

Üdv. Johnny

(#21840) csababarca


csababarca
őstag

https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/06/14/tronok_harca_bosszuallok/

vicces.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#21841) raider21


raider21
aktív tag

Nemcsak a rajongók, Lena Headey maga is elég csalódott, amiért egyszerűen egy tégla vágta kupán nyolc évad gonoszkodás után.
A Trónok harca színésznője is jobb halált szeretett volna Cersei Lannisternek

raider21

(#21842) [CS]Blade2 válasza raider21 (#21841) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Nem olvastam el. Amit még sajnálhat, hogy, ha 3 méterrel odébb áll arra, amerről Tyrion közelít, amikor megtalálja a hullát, vagy 3 méterrel Balerion koponyája felé, akkor életben marad. Csak pont felettük dőltek le a téglák egy 3x3 méteres részen. Ott volt 500 m2 biztonságos terület.

(#21843) raider21


raider21
aktív tag

raider21

(#21844) raider21


raider21
aktív tag

Nemrég véget ért a Trónok harca, a 21. század egyik legnagyobb hatású tévésorozata, amelynek utolsó évadával egészen komoly problémák voltak, ahogyan azt a Kultrovat Podcastben is kibeszéltük. Az egyik fő probléma, hogy a sorozat számos elvarratlan szálat hagyott az évadzáró után is, például sosem derült fény arra, hogy mi is volt Cersei Lannister állítólag terhességével. Erre a rejtélyre viszont most fény derült, miután a karaktert fantasztikusan alakító Lena Headey egy müncheni rendezvényen beszélt Cersei terhességéről. A sorozatban Cersei a három gyermeke halála után - saját bevallása szerint - újra teherbe esett, méghozzá valószínűsíthetően ismét saját testvérétől, Jaime-től. Az utolsó évadból sosem derült ki az igazság, azonban Headey Münchenben elmondta, hogy eredetileg felvettek egy rendkívül megrázó jelenetet, amelyben Cersei elvetélt.
Törölt jelenetben derült fény Cersei terhességére a Trónok harcában

A Trónok harca spinoffokról egyelőre nem sokat tudunk, de annyi biztos, hogy a Jane Goldman-féle előzménysorozat elég jól halad afelé, hogy két év múlva képernyőn láthassuk. A Naomi Watts főszereplésével készülő széria pilotjának forgatása ugyanis a napokban megkezdődött, méghozzá egészen ismerős helyszínen: Észak-Írországban, ahol a Trónok harca zöme is készült.
Megkezdődött az első Trónok harca-előzménysorozat forgatása - Game of Thrones prequel

raider21

(#21845) raider21


raider21
aktív tag

Az élők és holtak nagy összecsapása egyszerre hírhedt és emlékezetes epizódja lett a Trónok harca záróévadának. A furcsa fényviszonyok, az Éjkirály mítoszának semmibe vétele, a csodálatos módon életben maradó karakterek miatt számos rajongó csalódásként élte meg ezt a mérföldkövet - és úgy tűnik, ez legkevésbé sem Miguel Sapochnik rendezőn múlt. Sapochnik, mondhatni, a Trónok harca csatafelelőse lett Rideghon és a Fattyak csatája után, és a deresi csatának is sokkal izgalmasabb tervekkel állt neki, mint amit végül a képernyőn láthattunk.
A rendező az IndieWire podcastjébe látogatott el, a több mint kétórás adásból pedig többek között kiderült, hogy David Benioff és D.B. Weiss már a korábbi epizódokban is sokszor megkötötte a kezét, például nem engedték, hogy Cersei és Tommen egy jelenetét börtönrácsokon keresztül vegye fel. Sapochnik szerint a modern akciójelenetek túl vannak polírozva: ő inkább a szereplők szemszögéből szereti ábrázolni a küzdelmeket, bár a Rideghon esetében ez némiképp kényszer is volt a rengeteg költséges effekt miatt. Az íróknak mindenesetre ez sem tetszett, de az epizód sikere végül a rendezőt igazolta.
Rátérve A hosszú éjszakára, Sapochnik a karakterek jelentős részét megölte volna az epizódban, Jorah például a lovasrohamot sem élte volna túl, ezzel is példázva, hogy mennyire reménytelen a szereplők helyzete. A rendező egyébként minden karakter számára kidolgozott egy komplett történetszálat, ez nagyjából 20 percnyi extra felvételt jelentett, amit végül ki kellett vágnia. Az is a vágóasztalon maradt, hogy Bran különböző állatokba belevargolva segíti az övéit, pedig ez magyarázatot nyújthatott volna a karakter furcsán passzív viselkedésére.

50 rémfarkas a holtak ellen: A rendező sokkal ambiciózusabb deresi csatát szeretett volna - Trónok harca S08E03

raider21

(#21846) jonnyjoker01 válasza raider21 (#21845) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Mintha D&D direkt akarta volna elcseszni :(

Üdv. Johnny

(#21847) Peppo válasza jonnyjoker01 (#21846) üzenetére


Peppo
őstag

Talán már direkt sem tudták volna ennél jobban elcseszni. Egy hónap után visszatekintve még mindig nem értem, hogy voltak képesek ezt így kiadni a kezükből.

(#21848) raider21


raider21
aktív tag

A Trónok harca utolsó évadát sok kritika érte a rajongók részéről - a harmadik epizódját például többek között amiatt, hogy túl sötét volt, és alig lehetett látni, mi történik. Miguel Sapochnik rendező nem tudta minden elképzelését megvalósítani a deresi csata forgatásakor, de azt mondja, az epizód direkt úgy lett kitalálva, hogy a klasszikus horrorfilmeket idézze, ezért olyan sötét. Másrészt így volt realisztikus a csatajelenet, és a költségvetés szempontjából is ez volt a megfelelő döntés.
Trónok harca: A rendező elárulta, miért lett olyan sötét a deresi csata - Trónok harca - 8. évad

raider21

(#21849) napoleon2323 válasza raider21 (#21848) üzenetére


napoleon2323
tag

Sok kritikát értettem, ezt pont nem.

Mit vártak az emberek? Napsütésben lesz a NIGHT King elleni csata (ismétlen NIGHT king).

Én sem 4k UHD-s tv-n néztem egy teljesen sötét szobában - egy szimpla 21' fhd monitoron tekintettem meg először az epizódot, utána pedig egy 82 "csak" HD ready tv-n és megfelelően láttam a dolgokat (amiket láttatni akartak).

A másik dolgok a csatával kapcsolatban, hogy mindenki azt mondogatja, hogy a Hegy nehezebben halt meg és veszélyesebb volt mint NK...
NK miatt csak ebben a csatában több ezren, több tízezren haltak meg (az már egy másik dolog, hogy nem tudták normálisan megjeleníteni Dany seregében keletkezett veszteséget). Ezenkívül pedig több ezer év kellett, hogy megöljék.- nyilván ez rajta is múlott.

[ Szerkesztve ]

With every conflict I grow stronger!

(#21850) mepet válasza napoleon2323 (#21849) üzenetére


mepet
addikt

Én nagy UHD tévén néztem sötétített szobában. Így is sötét volt. Az oké, hogy olyanra akarták csinálni, mint egy horrorfilmet, csak ez egyáltalán nem sikerült.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.