- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
- gerner1
-
LOGOUT
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
válasz
LendvaiFeri1 #21817 üzenetére
Ez olyan, mint amikor pár szakadt csaj összeáll egy partifotóra.
-
KubanitoS
veterán
válasz
CptAdamica #20792 üzenetére
Az lenne még poén, ha Bran az utolsó részben egy másodpercet sem kapna.
Ez feltenné az i-re a pontot a szerepével / jelentőségével kapcsolatosan...
-
KubanitoS
veterán
válasz
csababarca #20775 üzenetére
Kihagytad, hogy a végén még kapott egy lovacskát is, hogy ellovagoljon a naplementébe... Anyám borogass...
-
KubanitoS
veterán
Ezt komolyan nem hiszem el. Ezt a dögunalmas, mindenféle logikát nélkülöző hálivúdi fostengert, mint ami ez a rész volt.
Erre a szemétre vártunk két évet? Erre kellettek a másfélórás részek, hogy elmeséljék a nagy semmit? Óvodások írták a forgatókönyvet, vagy mi a fene történt ezzel az utolsó évaddal? Megáll az eszem... Részletezésbe inkább bele sem mennék, mert csak még jobban felidegesíteném magam. Ezek a végére simán kivégezték ezt a sorozatot. Szánalmas úgy ahogy van az egész...
-
KubanitoS
veterán
A harmadik rész marha nagy csalódás. Nem igazán volt olyan rész a sorozat történetében, amikor ennyire passzív állapotba kerültem volna miután megnéztem azt. Most semmi lelkesedést sem érzek, ha kijön a kövi rész megnézem,de ennyi. Pontokba szedném miért gondolom ezt.
1. Dothrakiak értelmetlen feláldozása
2. Túl sötét rész rendkívül gyors kameramozgásokkal --> az elején kb a dothraki támadás után alig látni valamit...
3. Túlságosan elnyújtott csatajelenet, ami nekem már unalmas is volt egy idő után. Nagyon erőlködtek, hogy epikus legyen, ennek pedig nyögés lett az eredménye. Köze nem volt pl egy Helm szurdok szintű csatához.
4. A Trónok harcára eddig nem jellemző hálivúdi hiteltelen/hihetetlen dolgok. Pl: a főhősöket többször legyűrő zombihorda (Jamie + Brienne??) akiknek (mármint a hősöknek) utána semmi bajuk...
5. A Nightking halála egyszerűen szánalmasan lett megoldva!!!! Bran mégis mi a rákot csinált az egész rész alatt? Mi értelme volt? Mit akart a Nightking? Brannek mi köze volt a Nightkinghez? Erre kellett várnunk 8 évadon keresztül? Erre a nagy semmire?
6. Hálivúdi heppi ending: a csúnya gonosz aki már a sorozat legeslegelső részében is szerepelt meghalt és a főhősök egytől egyig túlélték a csatát... Azt hiszem a trönok harca akkor tette le a névjegyét, amikor az első évad utolsó részében Ned Stark esetében vártuk a hálivúdot, de nem jött. Most ezt is lerombolták...
7. A legfontosabb dolog: most mégis mi a rák lesz? Minden erre a Nightkinges dologra volt felépítve, aztán gyorsan elintézték őket a befejezés előtt három résszel... Egyszerűen nincs miért várni a következő részt. Cersei-t megeszi a két sárkány, aztán ennyi? Nem látom a potenciált, hogy mégis mi jöhetne még... -
KubanitoS
veterán
Egy kis updét: most tartok a negyedik könyv vége felé, azt kell mondanom egyértelműen ez a leggyengébb rész eddig. Kevés szálon fut a történet és tele van ismeretlen szereplőkkel, törpiről meg semmi.
Egy kérdés: a sorozatban Renly egy kis köcsög, azonban tudtommal a könyvekben nincs róla említés, ez akkor hogy is van?
Loras-szal szintén ugyanez a helyzet.
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
Szerintem pont ez a könyvek egyik előnye a filmekkel ellentétben, miszerint az író kiélheti magát rendesen és olyan részletesen leírhat mindent, amennyire csak szeretné. Éppen ezért én nem tartom ezt a dolgot hátrányosnak, igazából nem is találkoztam még nagyon zavaró elkalandozásokkal.
-
KubanitoS
veterán
Még egy kérdés:
A sorozatban Theon Greyjoy elfoglalja Derest és lefejez valami fontos személyt. Ő ki lenne pontosan?
-
KubanitoS
veterán
Köszi mindenkinek!
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Tavaly a Game of Thrones az egyik kedvenc sorozatom lett, szinte az első résztől kezdve magával ragadott. Már az első évad végén is vertem a fejem a falba, hogy egy évet kell várni a folytatásra, de valahogy kibírtam. Most, azonban, hogy véget ért a második évad és itt a hangsúly azon van, ahogyan véget ért, rájöttem, hogy nem tudok egy évet várni a folytatásra.
Beszereztem az első két könyvet. Nagyjából háromszáz oldalt sikerült elolvasni eddig és azt kell mondanom, nincsenek hatalmas különbségek a sorozatban látottakhoz képest. Ez igen meglepő, hiszen a könyvek általában jobbak szoktak lenni a megfilmesített változatuknál. Ebben az esetben azt hiszem a könyv csak minimálisan jobb a sorozatnál, az egyetlen nagyobb eltérést számomra Renly Baratheon hamarabbi szerepeltetése jelentette. Gondolom később azért majd változik a helyzet, nem mintha ez olyan hatalmas probléma lenne persze. Azt is egy pozitív dolognak tartom utólag, hogy a filmsorozatot hamarabb kezdtem el nézni, mint olvasni a könyveket, számomra könnyebb a jól megszokott filmes szereplőkkel elképzelni a könyv eseményeit.
Az "élménybeszámolót" befejeztem, csak egy kérdésem maradt, ami miatt az egész hozzászólás született.
Szóval a könyvben egy dolog nem teljesen világos számomra. Havas Jon az Éjjeli Őrségbe került nagybátyja, Benjen Stark közreműködésével. A könyv szerint BS eltűnt a vadonban és itt van a kavarás, mivel nem emlékszem pontosan, hogy előkerül-e, vagy sem. A könyvben szó van egy Nagy Medve nevű karakterről is, aki szintén valami vezetőnek tűnik. A filmben pedig van egy őszhajú, szakállas ember, aki az Éjjeli Őrség vezetője, őt Jon menti meg a Mástól a kabinjában, ezután az öreg végig Jon-t támogatja pl: amikor Jon nem tud szemet hajtani afelett, hogy az erdei ember a saját lányaival házasodik (2. évad).
Szóval, akkor most ki-ki? A filmbéli ember a Nagy Medve, vagy Benjen Stark?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB Hibátlan kijelző, S Pennel!
- Alkalmi áron DeLL Inspiron 16 Plus 7640 Intel Ultra 7/16RAM/1TBSSD/RTX4060/120Hz 300nit/gyártói gar.
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest