Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:15:49

LOGOUT.hu

TRÓNOK HARCA

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21351) whitezo88 válasza DaveNo1 (#21347) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Tudom már: Bran a Sith Uralkodó, aki bábmesterként irányít mindent, előre tud mindent és közben jónak állítja be magát. Megöli az ellenségeit, és "I love democracy" címén elveszi a koronát.

Ja tényleg. Dotrakikkal mi van? A Makulátlanok elmentek nyaralni akkor?

Az egészben még az döbbenet, hogy totál feleslegesen húzták ki másfél hosszúra a részeket, mert nemhogy több, kevesebb is történt bennük. Az uccsó rész annyira unalmas és vontatott volt hogy csak háttérben ment Dany halála után nekem... Inkább bele se gondolok mennyi hiba volt és mennyi kihagyott ziccer...

(#21352) Peppo válasza j0k3r! (#21350) üzenetére


Peppo
őstag

Nem is figyeltem, hogy a későbbi jelenetekben volt-e hó, vagy csak direkt arra az egyre tartogatták. Nem lepne meg az utóbbi.

Bran? Hát, valamit kellett vele csinálni. Ha már az nem derült ki, mi is volt az ügye a jegesemberrel, meg még egy csomó minden, akkor jó lesz királynak. És persze egy éppen az ítéletére váró áruló szavára. Na mindegy, lehetne sorolni hosszan ennek az évadnak a baromságait.

Az utolsó rész 4,7 ponton áll. Ez kb. egy vasárnap délutáni műsorsávban futó olcsó akciósorozat egy kevésbé érdekes részének jellemző pontszáma. És megy lejjebb is, reggel még 5 fölött volt. Korábbi évadokban a sorozatnak nem volt 8 pont alatti része.
Ebben persze biztos benne vannak a mérges Daenerys fan klub tagok is (meg még sokan indulatból szavaznak), de ha végiggondolom ezt az évadot, kb. ez a reális értékelés. Mert a technikai része, a jelmezek, díszletek, a látvány és a színészek munkája szerintem kiváló volt, olyan, amit tévében nem nagyon látni, de a történet akkora nulla, hogy hangosan röhögtem volna, ha ezt valaki egy jó hónappal ezelőtt mondja nekem. Gyalázat, hova süllyesztették ezt a sorozatot. Nem is emlékszem még ekkora visszaesésre más sorozatból.

(#21351) whitezo88 Az még lehetett is volna egy fordulat, bár semmi nem utalt rá korábban. De legalább ütött volna.

[ Szerkesztve ]

(#21353) DaveNo1 válasza Peppo (#21352) üzenetére


DaveNo1
veterán

Azért az IMDB pontszám túlzás, ebben benne van a rajongók csalódottsága hogy többé nincs Trónok Harca

De az első két rész után (amiket eléggé semmilyennek tartottam még akkor) nem gondoltam, hogy ekkora zuhanni fog a minőség.

[ Szerkesztve ]

You are not prepared.

(#21355) Peppo válasza DaveNo1 (#21353) üzenetére


Peppo
őstag

A csalódottság benne van, ez egyértelmű. De szerintem az inkább szól a látottaknak, nem annak, hogy vége a sorozatnak. Ez a pontszám simán lehetett volna 9,5 fölötti is, ahogy korábban már több évadzáró részé. Csak ahhoz értékelhető történetet kellett volna írni hozzá. Mert amúgy minden más adott volt.

Én is így vagyok vele. A hetedik évadot egyértelműen gyengébbnek tartottam a korábbiaknál, de abban csak pár dolog zavart. Aztán a nyolcadikban az sem nagyon tetszett, hogy egy hat részes évadból kettőt elpocsékoltak a semmire. De legalább az a kettő hozta egy korábbi töltelékrész szintjét. Még ott sem gondoltam, hogy ilyen mélyre süllyednek. Aztán a harmadik rész zárása volt az igazi pofon, ill. az, hogy láthatóan tényleg ennyivel el is intézték az egészet. Onnantól egy rossz vicc az egész.

(#21356) DaveNo1 válasza Peppo (#21355) üzenetére


DaveNo1
veterán

Na igen a Night King az full WTF így. Én végig abban reménykedtem hogy lesz valami slusszpoén az utolsó részben, de NEM.

Amúgy én úgy vagyok vele, hogy csak akkor lehetett volna jó ha 7+6 rész helyett 10+10 rész lett volna. Úgy normálisabban meg lehetett volna minden csinálni. Úgyhogy ezt tartom a D&D legfőbb bűnének.

You are not prepared.

(#21357) ROBREGGAE


ROBREGGAE
tag

A legnagyobb faszság az volt számomra, hogy elakarták hitetni velem, Tyrionnak mekkora büntetés a király segítőjének lenni, maradni.. Ja a makulátlanok(+ dothrakaiak) meg a királynőjük halála után nem vágják ketté Jon-t azonnal, illetve nem kezdenek el valami lázadás féleségbe, hanem leállnak egyezkedni. Tipikusan olyan rész volt, amit a szomorú zenén meg a megható búcsúzkodáson kívül, meg ahogyan a végén Jon-t is látjuk, na ezeket leszámítva fél év múlva már emlékezni nem fogok mi történt a befejező epizódban.

(#21358) Peppo válasza DaveNo1 (#21356) üzenetére


Peppo
őstag

Nem tudom, mihez kezdtek volna vele, ha még több részt kell csinálniuk. Még ezeket sem tudták mivel megtölteni, látva az első két részben történt nagy semmit.

Én inkább azoknak adok igazat (átértékelve korábbi véleményemet), hogy az írók tényleg addig tudtak csak maradandót alkotni, amíg ki nem futott alóluk a könyv. A hatodik évad még határeset. Ahogy korábban is mondtam, arról alighanem már elég sok írott anyaga van Martinnak, így azokból készülhettek. Ezért az még jó lett. De a hetedik könyvvel Martin kb. sehogy sem állhat még, így a két zseninek ezt már segítség nélkül kellett megírnia. Ez már a hetedik évadon is látszott, és mostanra teljesedett ki.

És ezek írják majd az új Star Wars részeket. Lehet, nem a Last Jedi lesz a mélypont.

(#21359) Peppo válasza ROBREGGAE (#21357) üzenetére


Peppo
őstag

Tulajdonképpen a Dany fanok kivételével majdnem mindenki számára happy end lett. Tyrion (nekem a személyes kedvencem ő volt) megúszta, sőt magas pozíciót kapott. Jon is ott van, ahol szerintem a legjobb neki. És a Starkoké lett egész Westeros.

Én tartok tőle, hogy nem tudom majd olyan könnyen elfelejteni ezt az évadot. Ekkora égést még nem láttam korábban.

(#21360) raider21


raider21
aktív tag

Amikor Tyrion elmondja Jon -ak, hogy szereti Daeneryst, csak nem olyan sikeresen mint ő. Innentől világos, hogy miért lett egy idő után rossz segítő...!

raider21

(#21361) ColdMan


ColdMan
tag

Ez az évadzáró kb. hozta azt a "színvonalat", amit az utóbbi néhány rész előrevetített.
A vastrónos jelenetnél azért el tudtam volna képzelni, hogy Drogon Jon-t próbálja elégetni (de Thargaryen-ként nincs rá hatással), így olvad el a trón.

Legalább a női rajongók is kaptak volna valamit a pénzükért. :))

(#21362) Imilenni


Imilenni
addikt

Szüleim megnézték az utolsó részt is.
Az első kérdésük az volt ,hogy ki írta, merthogy az utolsó évad úgy össze van csapva ahogy van :U
Pedig nem olvasnak reddit-et, se fórumokat. Azt hiszem ez mindent elmond :D

Press "F" to pay respects.

(#21363) j0k3r!


j0k3r!
senior tag

Egyébként Grey Worm is csalt. Hogy ért oda hamarabb a lépcső tetejére, mint Jon, miután ő még a találkozásuk után ott maradt megölni néhány embert? Cheater! :DDD

some men just wanna watch the world burn...

(#21364) ROBREGGAE válasza Peppo (#21359) üzenetére


ROBREGGAE
tag

Viszont legalább a Sam-es rész ütött, ahogy kiröhögik... Az igencsak hollywoodi befejezés lett volna. Szóval igen, keserédes vége lett, de inkább olyan módon, mennyire szarságokkal tarkítva jutunk el megint egyes dolgokhoz. Hiszen nekem kifejezetten tetszett, ahogy Jon-t látjuk ellovagolni, illetve a zenék is jók voltak a végén. Bran, akkor ezek szerint, ahogy írta más is, a legnagyobb genyó, ha hirtelen mégis király lett(de ez is csak az én fantáziám szerint, hiszen nincs kifejtve). Emellett nem merték bevállalni azért, hogy túlságosan sötét legyen a vége. Mondhatnánk azt is, hogy viszonylag jó kezekbe kerültek a dolgok, ja és még telt néhány poénkodásra is...

(#21365) Integrale válasza k-adi (#21338) üzenetére


Integrale
veterán

2.
Winterfell ura lett Bran? Nem. O mar a haromszemu hollo, tudta, hogy mi lesz, tudta, hogy o mar nem csak egy szaros Deres felett uralkodik, hanem Westeros felett.
Van meg kerdes?

[ Szerkesztve ]

"Bad reklám is reklám too"

(#21366) milan1225


milan1225
csendes tag

Vegyes érzelmeket váltott ki a finálé.... :F Sajnos Dany halála elkerülhetetlen volt, a probléma szerintem a magyarázatok hiányából adódik. Ha kicsit több időt szántak volna Dany őrlődésére, ha kifejtették volna azokat a történéseket melyek úgymond ebbe a kétségbeesett(megszállott) helyzetbe taszították akkor egy sokkal elfogadhatóbb fináléval búcsúztathattunk volna a storyt.
Karakán jellem volt, lobbanékony és olykor meggondolatlan, de nem volt népirtó, sem véreskezű diktátor.
Törekedett az igazságosságra, folyamatosan kiírták azokat a szereplőket akik a támaszt, kontrolt jelentették számára és hát a végére nem maradt más csak mint ahogy ő is fogalmazott a "félelem". A 7.évadban ő maga mondta, hogy nem akar a hamvak királynője lenni, sem megszálló. Azonban támasz hiánya nélkül a korábban mindenki által támogatott célja rossz irányt vett, csak a küldetés maradt, elvakultan. Azzá tették ami ellen egész életében harcolt. Ez valójában nem volt rossz ötlet,de ehhez alaposabban a nézők elé kellett volna tárni azt ami lezajlik benne, nem egyik részről a másikra Hitlert csinálni belőle. Ehelyett ráhúzták hogy hát az apja is őrült volt....

[ Szerkesztve ]

(#21367) whitezo88 válasza ColdMan (#21361) üzenetére


whitezo88
nagyúr

Mar irtak hogy elso evadban is megegette magat szoval nem immunis. Btw igazabol annyira nem Targaryen mint Dany, akinek mindket szuloje az volt (Rhaella T volt anyu). Jon csak “felig” :D

(#21368) Peppo válasza whitezo88 (#21367) üzenetére


Peppo
őstag

És még az sem garancia, lásd Viserys.

(#21369) bagyulajuve válasza whitezo88 (#21367) üzenetére


bagyulajuve
addikt

hát de Visszeres is Targaryan volt azt nem bírta a forróságot :DDD - bár nem nyílt lángot kapott az igaz

Resistencia eterna

(#21370) milan1225 válasza Integrale (#21365) üzenetére


milan1225
csendes tag

Csak nekem nem rémlik h melyik részben hangzott el hogy a háromszemű képes a jövőbe látni,konkrétan hogy Bran képes rá? Nekem az rémlik hogy látja a múltat és a jelent esetleg egy-egy képkockát h mi történhet a jövőben. De ez hogy sokak szerint Bran látta a jövőt és direkt úgy mozgatta a szálakat hogy ő lehessen a király ez nonszesz :D + mikor az istenerdőbe voltak akkor is Jon-ra bízta a döntést hogy elárulja e az igazságot és az ott egy döntő pillanat volt a végkifejletre szerintem

(#21371) paatrick


paatrick
őstag

Ezzel a hó/hamu baromsággal ne fárasszátok magatokat.

Már akkor el kezdett esni a hó amikor Jaime elindult északnak. Téma lezárva.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#21372) Aventador91


Aventador91
őstag

az már fel se tűnt senkinek hogy minek a nigh watch ha már nincs fal? :D nk lerombolta. azóta nem hiszem hogy újrahúzták, vagy volt varázsló? :D

(#21373) k-adi válasza Integrale (#21365) üzenetére


k-adi
nagyúr

a kérdés annyi volt csak, hogy "lord" nem lehet, mert 3eyed raven, de aztán pár epizóddal később "king" már igen :D

(#21374) k-adi válasza paatrick (#21371) üzenetére


k-adi
nagyúr

Hó nem volt semennyi se mikor próbálták lebeszélni C-t a csatáról ami episode 4 és utána lévő részben azaz ep5-ban sincs még hó a csata közben.

Vagy mondhatnám úgy is, hogy egész végig süt a nap b+ aztán hirtelen tél van.
(ami nem lenne meglepő ha NK sétálna arrafelé és hozná magával mondjuk, de így gáz... és ennyi hamu a világon nincs még ekkora ostrom után se)

[ Szerkesztve ]

(#21375) cattus válasza bagyulajuve (#21369) üzenetére


cattus
őstag

Nagyon sokszor hallottam már podcastekben, hogy Dany tűzállósága csak a sorozatban van, és csak rá jellemző.

k-adi meg a többiek: És télen nem süthet a nap, illetve folyamatosan hóesésnek kell lennie?

[ Szerkesztve ]

Do the thing!

(#21376) k-adi válasza cattus (#21375) üzenetére


k-adi
nagyúr

A ruhájuk is nyárias, kár ezen rugózni.. el lett ez is baszva

(#21377) zozyk válasza Aventador91 (#21372) üzenetére


zozyk
addikt

Ezért az új királyunk úgy döntött,
az Éjjeli Őrségbe száműz.

Még mindig létezik?

Mindig kell egy hely
a fattyúk és megtörtek számára.

Fal is van, NK csak átütötte egy darabon...

[ Szerkesztve ]

(#21378) Aventador91 válasza zozyk (#21377) üzenetére


Aventador91
őstag

értem én de mi van a fallal? :D

jó nagy része leomlott. visszahúzták pár hét alatt?

[ Szerkesztve ]

(#21379) dudu5130 válasza Aventador91 (#21372) üzenetére


dudu5130
őstag

Tyrion arra válaszolt is.

(#21380) Pitterix


Pitterix
őstag

Megnéztük mi is az sorozatzárót és az egész évadban ez az egy rész ne nyerte el igazán a tetszésemet.
Feleségemnek ellenben ez a rész tetszett a legjobban.
Ami igazán jó volt számomra benne, az a végén a tesók "vonulása" és az aláfestő zene. Amúgy teljesen kiszámíthatóra csinálták.

"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone

(#21381) Aventador91


Aventador91
őstag

pár év múlva ha majd elfogy a manióka biztosan folytatják, jön valami új rendező/író azt haccójón
kell majd valami ami hozza a manit.
max más színészekkel, ugorva az időben 30-40 évet aztán le lehet cserélni mindenkit idősebb valakire

[ Szerkesztve ]

(#21382) CptAdamica válasza DaveNo1 (#21353) üzenetére


CptAdamica
veterán

Nem túlzás, én például 4-est adtam rá. A másik meg, hogy mindenki ezt mondja, hogy jaj csak azért, mert csalódottak vagyunk, hogy vége. Persze! Úgy vagyok, hogy végre vége ennek fosnak. Kín volt nézni ezt az összecsapott, béna, logikátlan bughalmazt, amit ezt a két jómadár ide okádott nekünk.

Mielőtt megkérdi valaki, hogy akkor miért néztem, ha ekkora fosnak tartottam, annak csak annyit, hogy 7 évadot végignéztem, szerettem, kíváncsi voltam a végére, de ezt kaptuk. Nálam versenyben van a Dexter lezárásával, ott sem a vége miatt keseregtem...

[ Szerkesztve ]

Megyen!

(#21383) DaveNo1 válasza zozyk (#21377) üzenetére


DaveNo1
veterán

Ok de minek? Mások már nincsenek, és a Vadak sem jelentenek veszélyt. Vadakból is maradt vagy 1000 ami nem túl biztató rájuk nézve.

You are not prepared.

(#21384) csababarca válasza DaveNo1 (#21383) üzenetére


csababarca
őstag

kvázi börtönként funkcionál innentől, más jelentősége nincsen.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#21385) paatrick válasza k-adi (#21374) üzenetére


paatrick
őstag

s07e07

Mondom mikor Jaime elindul északra már esik a hó:
Videó

Te meg azon rugózol hogy pár résszel később "nyárias" idő van?
Azt ne mondd már hogy nem tudsz olyat mondani az elmúlt pár évből amikor Magyarországon az egyik héten 20 fok volt a következőn meg kockára fagytál, vagy leesett 10 centi hó.

#Aventador91

A Night King csak a fal nyugati szélén bont le kb 200 métert, tehát a fal ugyanúgy áll sok-sok kilométeren át. Most megnéztem azt írják a Fal 300 kb. mérföld/ 480 km hosszú. A Fekete Vár meg kb középen van.
Aztán Tyrion még direkt mondja is hogy a Night Watch megmarad mert a bastardoknak, száműzötteknek, bűnözőknek mindig kell egy hely.

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#21386) tatararpad


tatararpad
őstag

Köpedelem. Tyriont nem ette meg a sárkány. Jont nem ette meg a sárkány. Tyriont nem végezték ki. Jont nem végezték ki. A dothrakiak nem végeztek ki senkit, nem is kezdtek el barbárkodni, ami a vezérüket vesztett barbároktól azért elvárás lenne. A Makulátlanok ahelyett hogy kinyírnának mindenkit bosszúból mihelyst beteszik a lábukat, lemennek kutyába egy tolószékestől és szépen elhajóznak, és még a két árulót is megkímélik. Elvégre egy külföldi zsoldossereget rohadtul kellene érdekeljen, hogy a helyiek majd mit gondolnak.

Orbitális karaktergyilkosságok. Dany feláldozta Jonért a seregei és sárkányai nagy részét, na meg azért, hogy az északiak ne tűnjenek el a föld színéről. Erre leszúrja. És a végén megjutalmazzák, hogy oda mehet, ahol mindig is szeretett gyerekeket akasztani. Tyrionnak is hatalmas büntetés lesz kvázi alkirálynak lenni. Biztos szánja-bánja amit tett. Remélem érthető az üzenet, amit a rész küld. A "jók" elnyerik méltó jutalmukat, a "rosszak" meg büntetésüket.

De kik is ők? Sansa, jelentéktelen karakter, magán kívül semmit nem szolgált. Arya, jelentéktelen karakter, saját magán kívül semmit nem szolgált. Őket a politikai korrektség nevében az írók jól feltápolták, elvégre mindenki erős, független női karaktereket akar látni mostanság. Bran, szerintem az ő jelentéktelensége különösebb magyarázatot nem igényel, semmit nem csinált, azon kívül, hogy az írók ezzel próbálják elhitetni, hogy ilyen Yagami Lightosan már azelőtt kitervelt mindent, hogy megszületett. Ellenben aki konkrétan áldozatokat hozott, aka. Dany, abból gyorsan gonoszt kell csinálni, és megbüntetni, mert subverting expectations. Az egész mű erőssége az volt, hogy ha hülye vagy, és nem figyelsz, megjárod. De nem az ilyen Sansa szintű karakterektől, hanem mert valaki okosabb/ügyesebb/éhesebb volt nálad. Erre a felépített karaktereket megölik, lebutítják, hogy a jelentéktelen karakterek érvényesülhessenek.

Westerosban D.E.M.O.K.R.Á.C.I.A. Elvégre egy hűbérúri rendszert különösebb indok nélkül mi más válthat, mint a demokrácia. Ugye egy város leégett, de az apró része volt egy hatalmas kontinensnek, és a hét királyság egyikében sem maradt egy hűbéres, aki meg akarná ragadni a hatalmat és király lenni. Vagy élni azzal a lehetőséggel, hogy óriási hatalmi űr van, és legalább a saját királyságát elszakítani. Kivéve persze Északot, mert ők a jófiúk izé lányok, és nekik szurkolni kell. Helyette szavazzunk.

És még Tolkien is forog a sírjában, amiért volt pofájuk lenyúlni "a könyvet írtam a történtekről és véletlenül ugyanaz a neve mint az IRR könyvnek" befejezést.

Egy szó mint száz, IMDB-n talán 5/10 volt a rész mikor néztem, én adok neki egy 1/10-t. Mert volt benne sárkány. Jut eszembe, az a sárkány miért nem is kezdte el terrorizálni a királyságot miután megölték az anyját? Ah, már mindegy is, örülök hogy vége, annak nem, amilyen szart ebből csinálni tudtak a végére.

(#21387) Peti78


Peti78
őstag

Rettentő fos lett ez a rész is. Legalább annyira irritálóan fos, mint amikor valaki mondatonként teszi spoilerbe a hozzászólását.

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#21388) j0k3r! válasza paatrick (#21385) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Próbálhatod megmagyarázni, de egy olyan sorozatban, ahol az első résztől kezdve 7 éven át mondják, hogy "winter is coming" (NK/death is coming), akkor ott a havazásnak/hónak több jelentősége van, mint, hogy hideg van és kell a sapka + sál. Szóval ne hasonlítsd a magyarországi időjáráshoz ;)

[ Szerkesztve ]

some men just wanna watch the world burn...

(#21389) Csabroncka


Csabroncka
addikt

Kezdem azt hinni, hogy a kiszivárogtatott forgatókönyv volt az igazi, csak akkora gáz lett volna ebből, hogy inkább lemondtak róla és írtak egy "B" verziót.... :(

"in medias res"

(#21390) CptAdamica válasza Peti78 (#21387) üzenetére


CptAdamica
veterán

Az nem a felhasználók hibája, hanem PH fícsőr. Új soronként külön értelmezi, már kértem őket, hogy az egész jelenjen meg, mert ez béna, de leszarták.

Megyen!

(#21391) csababarca válasza Csabroncka (#21389) üzenetére


csababarca
őstag

jah amúgy, az jobbnak tűnt ennél.
pedig ott is hullottak a karakterek szép számmal.
de nem ez a béna királydráma volt a hangsúlyos.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#21392) DaveNo1 válasza Csabroncka (#21389) üzenetére


DaveNo1
veterán

2 órás részekből se lett semmi, de még 80 perces sem volt.

Amúgy ahhoz volt szerencsém és 10* jobb lett volna.

[ Szerkesztve ]

You are not prepared.

(#21393) batai15 válasza Csabroncka (#21389) üzenetére


batai15
félisten

Én is így vagyok vele.

(#21394) j0k3r! válasza Csabroncka (#21389) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Abban mi volt? Direkt nem olvastam leak-elt cuccokat. Megköszönöm, ha belinkeled :R

some men just wanna watch the world burn...

(#21395) whitezo88


whitezo88
nagyúr

Arya Dora the Explorer-szintű megállapításáról asszem nem esett szó még :DDD [link]

Így hogy a végére értünk, kár hogy nem ismertünk meg több kisebb-nagyobb könyves karaktert, pedig eleinte elég sokat beleszőttek. A teljesség igénye nélkül. Erős Belwas, Barna ben Plumm, Victarion Greyjoy, Moqorro, Lady Stoneheart, Quentyn és Arianne Martell, Gerold Dayne, Griff, Jon Connington, Kettleback testvérek, Vizes Aurane, Penny, stb stb... Aki nem olvasta a regényeket, tegye meg, sokat hagy ki.

Ja amúgy az se zavart senkit, hogy a királyválasztó tanácson a felének fingja se volt, kicsoda Bran?

[ Szerkesztve ]

(#21396) |AP|


|AP|
veterán

az "önmaga paródiája" kifejezés csak nekem jutott eszembe a záró részről?

(#21397) csababarca válasza j0k3r! (#21394) üzenetére


csababarca
őstag

[link]
[link]

elég kesze kusza, de a lényege kivehető.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#21398) raider21


raider21
aktív tag

Vastrón nézőszám: 19,3 millió fő. HBO boldog, van még kérdés?! :P ;)
[link]

Méltó befejezés? l A FINÁLÉ - 8. évad 6. rész l Trónok Harca

[ Szerkesztve ]

raider21

(#21399) CptAdamica válasza |AP| (#21396) üzenetére


CptAdamica
veterán

Nem

Megyen!

(#21400) Csabroncka válasza j0k3r! (#21394) üzenetére


Csabroncka
addikt

1. 2. 3. rész

4. 5. 6. rész

idézet a kétféle forgatókönyv utolsó jeleneteiből, vajon melyikre fogadsz?
a verzió:

"fenn Északon, a Falon túli örök fagy birodalmában egy Más vágtat a lován egy nagy, bebugyolált pakkal valami szörnyű hely felé. Kiderül, hogy Bran hulláját viszi, akit egy sárkányüveg tőrrel szúrtak halálra még a 2. részben. A Más kiteríti Bran testét egy oltárra, belekezd valami borzalmas rituáléba, aminek a végén Bran kinyitja a szemét – ami pont ugyanolyan olyan kék, mint az Éjkirályé volt..."

b verzió:
"fenn Északon, a Falon túli örök fagy birodalmában a vadak bemennek az erdőbe (kirándulni) "

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.