Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:15:49

LOGOUT.hu

TRÓNOK HARCA

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21903) raider21


raider21
aktív tag

A Trónok harca utolsó évadát a sorozat rajongóinak egy jelentős része kifejezetten utálta - annyira, hogy petíciót is indítottak az újraforgatásáért. Természetesen a negatív visszhangra a széria több színésze is reagált, legutóbb a Jaime Lannistert alakító Nikolaj Coster-Waldau, aki védelmébe vette David Benioff és D.B. Weiss alkotókat. A színész a Nashville-ben megtartott Con of Thrones rendezvény két paneljén is beszélt a sorozat befejezését ért kritikákról. "Butaság azt hinni, hogy a sorozat két alkotója nem a legszenvedélyesebb, legnagyszerűbb, és nem ők fektettek ebbe a legtöbbet. Egy pillanatra se gondolja senki, hogy az elmúlt tíz évet nem azzal töltötték, hogy azon agyaltak, hogyan fog befejeződni!" - mondta Coster-Waldau. "S ők is olvassák a kommenteket. Míg ti ott ültök egyedül, és azt írjátok, 'Kib*szott hülye írók. S*ggfejek.', ők - ahogy mindenki más is, az a több ezer ember, aki a Trónok harca készítésében részt vett - a belüket is kidolgozták, hogy a befejezés a tőlük telhető legjobb legyen."
Nikolaj Coster-Waldau is reagált a Trónok harca lezárását illető kritikákra

raider21

(#21904) LendvaiFeri1


LendvaiFeri1
Topikgazda

Trónok Harca - Alternatív Befejezés - III.Rész

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#21905) raider21 válasza LendvaiFeri1 (#21904) üzenetére


raider21
aktív tag

Tuti, hogy nem ilyen lesz a Marin féle lezárás a regényekben, mert ez így elég Hollywood -i végjáték. Viszont 100x jobbnak tűnik, mint amit végül D&D prezentálni tudott. ;) :)

raider21

(#21906) monti0222w válasza raider21 (#21905) üzenetére


monti0222w
addikt

Ezt nem tudhatod biztosra, írt egy családot olyan jellemzőkkel, mint becsület, igazság, szeretett, (igen a Starkok) miért írt volna ilyen családot, hogy legyen kit kipusztítani? Szóval én hiszem pont őmiattuk hogy nem lehet dark a befejezése.
Egyébbként tényleg szimpatikusabb ez a elképzelt befejezés mint a sorozaté.

(#21907) raider21


raider21
aktív tag

(#21908) do3om


do3om
addikt

Én sem ezt vártam a végnek, de hogy gondolhatják egyesek komolyan hogy újraforgatják, más befejezést adnak egy sorozatnak mert az nem tetszik nekik.
Sajnos ez van el kell fogadni.
Ott a könyv akinek nem tetszik, ott várhat mást, de a sorozatnak vége ennyi.
.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#21909) raider21


raider21
aktív tag

Úgy tűnik, David Benioff és D.B. Weiss nem kíván szembenézni a Trónok harca-rajongók haragjával, és ennek érdekében a San Diego-i Comic-Conon sem fognak megjelenni. Persze ez a magyarázat csak spekuláció, hivatalosan mindössze annyit tudunk csak, hogy az HBO - indoklás nélkül - frissítette paneljének résztvevőit, akik között már nem szerepel a Trónok harca két írója. Mivel azonban ez lett volna a páros első nyilvános szereplése a sorozat 8. évadának bemutatója óta, adja magát a következtetés, hogy a megosztó fogadtatással kapcsolatban szeretnék elkerülni a kellemetlen kérdéseket.
A Trónok harca írói lemondták a Comic-Conos szereplésüket

raider21

(#21910) raider21


raider21
aktív tag

(#21911) jonnyjoker01 válasza raider21 (#21909) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Ha nem ők kérték a módosítást, akkor is érthető hogy az HBO kerülni akarja a drámát.

Üdv. Johnny

(#21912) raider21 válasza jonnyjoker01 (#21911) üzenetére


raider21
aktív tag

Ez érthető a HBO szemszögéből is. Bő 2 hónapja végleg vége a sorozatnak, és még mindig kitart a "népharag". Ilyet sem sűrűn látni, ezt azért ismerjük el. ;)

raider21

(#21913) jonnyjoker01 válasza raider21 (#21912) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Nagyon nagy rajongóbázist épített ki a trónok harca ami már korszakalkotóvá vált, amit elcseszett D&D a végére.

Szerintem ez a népharag addig fog kitartani míg:
a) Disney lecseréli őket a Star Wars-os projektről
b) jól írja meg D&D a projektet és megmutatják hogy tudnak ők alkotni

Sajnos sok Star Wars fan szkeptikus (okkal) az új projekttel kapcsolatban a GoT bukása után és nem akarják, hogy inkompetens emberek közé kerüljön a franchise.

Ha marad a D&D-Disney kapcsolat és szar lesz a projekt, akkor pedig folytatódik a gyűlölethullám D&D felé.

Üdv. Johnny

(#21914) [CS]Blade2 válasza jonnyjoker01 (#21913) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

A Disney-nél van a SW. Hogy tudnák Benioff-ék ennél jobban el..ni? A Solo filmbe azt akarták beletenni, hogy Lando megd... egy droidot, mert pánszexuális, és a robotokra gerjed. Jó eséllyel egy régi trilógia rajongó akkor is kidobja a TV-t az ablakon, ha bárki más van Benioff-ék helyett.
Szerintem a már megjelent Disney SW filmek óta teljesen mindegy már ennek a szériának. Ide nem kell történet, mert 3 éveseknek készül, és nem kell logika. Elég a látvány, meg legyen benne politikai üzenet, és ennyi.Teljesen felesleges aggódni, hogy Benioff-ék kezébe kerül.

(#21915) Izzé válasza [CS]Blade2 (#21914) üzenetére


Izzé
őstag

Pontosan! A Disney SW filmeket már nem lehet még jobban elb@szni. Ettől már annyira nincs lejjebb, hogy csak jól jöhetnek ki belőle! ;]
Egyébként nekem nincs bajom a GOT végével, inkább az odáig vezető úttal, amiben viszont vastagon benne van D&D. Amíg volt könyv zseniális volt, sőt, a 6. évadot is imádtam, a 7.-től viszont meredeken zuhant a szinvonal.

(#21916) _drk válasza raider21 (#21912) üzenetére


_drk
őstag

Lost írói se mertek egy ideig kimozdulni otthonról! Pedig az még az internet hajnalán volt, és a sorozat se volt kult!

De a HBO-nak nagyot kell villantania, hogy elfogadják az emberek megint az új sorozatokat.
A Disney-nek meg külső szemmel minden mindegy. De biztos elgondolkoznak, mitévők legyenek.
Ha karácsonykor megint bomba siker a film, szerintem nem foglalkoznak majd vele ki csinálja, viszont ott is az előző rész miatt lehet egy nézettség csappanás.
Ráadásul ha az is rossz, és rá eresztik ezt a 2 ember, akik még folytatásoknál megint elvéreznek. Lehet temetni a milliárdos franchise-t.
Nincs olyan téma amit nem lehetne kinyírni. Ráadásul az internet szabadságával nagy népharagot lehet generálni. Van olyan ismerősöm aki nem nézte a GoT-ot, de az is azt mondta hogy sz*r lett a vége :D
Bizonyos körökben szerintem akinek tetszett se merte bevallani.

(#21917) raider21


raider21
aktív tag

raider21

(#21919) raider21 válasza raider21 (#21918) üzenetére


raider21
aktív tag

A Trónok harca színészei a Comic-Conon amellett, hogy beszéltek a nyolcadik évadra érkező negatív reakciókról, azt is elmondták, hogy ők maguk hogyan vélekednek a széria befejezéséről és a karaktereik sorsáról.
A Cersei Lannistert alakító Lena Headey nemrég egy interjúban arról beszélt, hogy „jobb halált” akart a karakterének, a fivérét játszó Nikolaj Coster-Waldau ellenben a Comic-Conon azt nyilatkozta, hogy elégedett Jaime sorsával. "Úgy gondolom, tökéletes volt a karakter számára, hogy Cersei karjaiban halt meg" - mondta a színész, amit azért a közönségből néhányan lehurrogtak. "Ez csak az én véleményem, de szerintem nagyon szép volt az a jelenete, amelyben Gwendoline Christie [azaz Brienne] kiegészíti a könyvet, mert ez kifejezi azt, hogy Brienne megértette és szerette Jaime-t."

Trónok harca SPOILEREK: A sztárok megmondták a véleményüket a sorozat ellentmondásos befejezésével kapcsolatban

raider21

(#21920) raider21


raider21
aktív tag

raider21

(#21921) LendvaiFeri1


LendvaiFeri1
Topikgazda

So lock up your daughter, lock up your wife, lock up your back door and run for your life

(#21922) raider21


raider21
aktív tag

raider21

(#21924) raider21


raider21
aktív tag

Májusban kezdték el a Bloodmoon munkacímre hallgató Trónok harca előzménysorozat forgatását Belfastban, amelyet Jane Goldman és George R. R. Martin felügyelnek. A produkcióból egyelőre csak a pilot epizódot rendelte be az HBO, amelynek forgatása Casey Bloys, a csatorna elnökének nyilatkozata alapján a napokban befejeződött. Az alkotók jelenleg is a vágószobában dolgoznak, ezt követően kerülhet tesztközönség elé a leforgatott rész.
Fontos mérföldkőhöz értek el a Trónok harca előzménysorozatának munkálatai

raider21

(#21925) raider21


raider21
aktív tag

Van aki még itt tart:

Ezt észrevette valaki...?! :P ;)

Pont úgy tört meg a padozat a Térképteremben, hogy Észak elválik a többi királyságtól, azaz függetlenedik. És bizony ez a megrepedt térképterem ott van a GOT S08E06 Intrójában is.

[ Szerkesztve ]

raider21

(#21926) raider21


raider21
aktív tag

raider21

(#21927) _drk válasza raider21 (#21925) üzenetére


_drk
őstag

Nah ez mondjuk a nagy panaszkodás miatt kimaradt, meg senkit se érdekelt de a végén a Stark-ok csak megnyerték maguknak Északot.
Nem mintha az bárkinek is kéne. Legtöbb ház jóval délebbre van majdhogynem egymás nyakán.
A térképet megnézve Max a Greyjoy-ok vannak támadási közelségben, de az a filmsorozatban ügye alapból egy nevetséges nemesi ház. Se földjük, se más családok alattuk se kapcsolat. Csak a semmiből megépített rengeteg hajó, de hogy embereket honnan intéztek arra se tértek ki.
Másik ház még a Lannister, ügye velük a sorozatban jókat is harcoltak, csak nekik délre is kell pillantgatni, így
Rob nem hiába győzedelmeskedett a sorozat elején.

Nem tudom, játszott-e itt valaki a táblás társas játékkal. Nem teljesen könyv hű az se elvileg, de nagyjából jól elvannak helyezve a területek. Na ott ha már nem az első játék megy éppen, a Starkokkal nem igazán lehet nyerni, de azt elfoglalni se. Maximum a játék végén valamilyen meglepetés csellel oda kerülni, miközben a többi várnál is csend van, és egy kör alatt gyorsan letudni. Ha nem sikerül, tuti bukó az egész játék annyira szét kell szedni a haderőt.

De a lényeg, hogy Vesteroson, számít-e hogy még Sansa egy független északi királyságot irányít, míg Bran békén hagyja. Ha a következő generáció pont letolja az egészet és az ottmaradt dotrhakiakkal pont vissza is foglalja északot.

Na ezért kellett volna a végére tenni a másokat, hogy attól behugyozva eszükbe ne jusson 1000 évig bármi háborúsdi is és mindenki szépen megelégszik azzal ami van neki.

(#21928) k-adi válasza _drk (#21927) üzenetére


k-adi
nagyúr

A másoknak kellett volna győzniük, ez nem kérdés itt. Volt is egy remek trónos kép róla mikor a főbb szereplők kékek, na az ütött volna.... de ez a befejezés egy foshalmaz

(#21929) Peppo válasza k-adi (#21928) üzenetére


Peppo
őstag

Azt egy amerikai sorozattól irreális dolog várni, hogy ilyen vége legyen. A mások nem győzhettek. A baj az volt, hogy a korábbiakban olyan erősre lettek megírva, hogy gyakorlatilag abban a világban nem volt olyan haderő, amely képes lehetett volna legyőzni őket. Viszont valahogy le kellett győzni őket, hogy legyen egy a közönség számára elfogadható befejezés. Ebből eredt a legnagyobb probléma, és ezt fejelte még meg az, hogy az írók meg már nagyon gyorsan le akarták tudni az egészet. A végeredményt láttuk.

(#21930) k-adi válasza Peppo (#21929) üzenetére


k-adi
nagyúr

pont a GoTnak lehetett volna bad endingje, adott volt hozzá sokminden :D

(#21931) Peppo válasza k-adi (#21930) üzenetére


Peppo
őstag

De nem ennyire bad. Ezt nem is igazán értettem korábban sem, hogy gondolhatta bárki komolyan.

(#21932) k-adi válasza Peppo (#21931) üzenetére


k-adi
nagyúr

hát ha nem is teljesen rossz, de azért több karakter is megúszott olyan dolgokat amikbe bele kellett volna halniuk.. szóval még pár karakter kidőlhetett volna még szerintem ha nem is teljes zombi-királyság stb

(#21933) Peppo válasza k-adi (#21932) üzenetére


Peppo
őstag

Ez igaz.

(#21934) jonnyjoker01 válasza k-adi (#21928) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Teljesen őszintén szerintem a CGI költségeket nem bírta el volna a sorozat a királyvári végső csatával a holtakkal.

Üdv. Johnny

(#21935) Ragnar_


Ragnar_
addikt

Szerintem úgy kellett volna vége lennie, hogy a NK + a holtak serege elmenetelt volna Királyvárig, sok főszereplő meghal,Tyrion és Bronn elmenekülnek Dornba, majd a záró jelenetnél megindul a holtak serege át a tengeren :)

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#21936) jonnyjoker01 válasza Ragnar_ (#21935) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Uh az milyen menő lett volna, NK befagyasztja a tengervizet amerre mennek:Y

Üdv. Johnny

(#21937) Ragnar_ válasza jonnyjoker01 (#21936) üzenetére


Ragnar_
addikt

Nagyon sok verziót lehetett volna csinálni. De valószínűleg CGI-ben már sok lett volna ha az NK és a holtak serege végig ott lett volna a befejező részig. Bár mondjuk az valószínűleg jól mutatott volna, ha mondjuk a NK 2 sárkánnyal fagyasztotta volna a tengert egy nagy sávban amerre mennek.

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#21938) raider21


raider21
aktív tag

Korábban azt mondtam, hogy D&D átírhatták a forgatókönyvet. Ezt olvasva viszont inkább az lehet a helyzet, hogy könyvek nélkül ennyit tudtak kezdeni a GOT univerzummal...!

Ahhoz képest, hogy a Trónok harca utolsó évada, és azon belül is a finálé rajongók millióinál ütötte ki a biztosítékot, az epizód forgatókönyvét jelölték az Emmy-díjra. Ennek köszönhetően felkerült az internetre a forgatókönyv, és végre kiderült belőle, hogy Daenerys utolsó sárkánya nem a szimbolikus jelentése miatt olvasztotta el a Vastrónt.
A Trónok harca forgatókönyvéből végre kiderül, miért gyújtotta fel Drogon a Vastrónt - Trónok harca 8. évad

[ Szerkesztve ]

raider21

(#21939) Peppo válasza raider21 (#21938) üzenetére


Peppo
őstag

Szerintem ez a helyzet. Ezért lett a hatodik évad még egész jó, mert abban azért Martin még sokat tudott nekik segíteni. Ha bármit is megírt a következő könyvből, az a hatodik évad cselekménye. Így ha nem is 100%-ban, de Dumb és Dumber azért felhasználhatta a könyvet a sorozathoz.
De tovább már nem, és a komoly bajok a hetedik évadnál kezdődtek. Akkor jelent meg Euron a semmiből épített térhajlító flottájával, és ott kezdett egyre több lenni az utolsó pillanatban megmenekülős, mindent túlélős jelenetekből is.

(#21940) raider21


raider21
aktív tag

Vannak itt érdekességek meg egy jó nagy adag katyvasz is azon túl, hogy Drogon kb. véletlenül olvasztotta el a Vastrónt...: D&D -ék hivatkoznak Hirosimára és a Saul fiára is a forgatókönyv első oldalán. Aztán kiderül, hogy Sansa és Jon kb. megbuktak földrajzból; Daenerys a Sátáni Felség kérése - a Rolling Stones 1967 -es albuma, (The Satanic Majesties Request), amit általánosságban a zenekar legrosszabb lemezének tekintenek. De ennél mélyebben kb. nem is bontották ki Daenerys karakterét a fináléban! :P A Vastrónra The dumb bystander / A néma szemlélő -ként hivatkoznak, és a többi...!

The weirdest parts of the "Game of Thrones" finale script - A Trónok Harca finálé forgatókönyvének legfurcsább részei

[ Szerkesztve ]

raider21

(#21941) jonnyjoker01 válasza raider21 (#21940) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Én elolvastam a szkriptet és azt kell mondanom irtózatosan gáz az egész. Nagyon megcsúfolták a sorozatot.

Üdv. Johnny

(#21942) raider21 válasza jonnyjoker01 (#21941) üzenetére


raider21
aktív tag

Ebben bizony egyetértünk! ;)

raider21

(#21943) Imilenni


Imilenni
addikt

Nem vagyok író, nemtudom mennyire lehet nehéz egy ilyet összehozni, de ez valami kritikán aluli...
Végre elengedtem a sorozatot, erre kikerül a forgatókönyv, s még nagyobbat csalódok. :(

Press "F" to pay respects.

(#21944) jonnyjoker01 válasza Imilenni (#21943) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Én szinte biztos vagyok benne hogy D&D írási képessége az egyenesen arányos azzal, hogy milyen kedvük van aznap. Annyi jó részt és jelenetet írtak teljesen maguktól, hogy erre nincs más magyarázat. Nem rossz írók ők, ha akarnak. A trónok harcát viszont leszarták a vége felé magasról:O

Üdv. Johnny

(#21945) raider21


raider21
aktív tag

"A bátyámnak mondtam, hogy megkerestek vele, mire nagyon komoly arcot vágott, és azt mondta, hogy nincs az az isten hogy ezt a szerepet visszautasítsam." Meg is nézte a nyolc évadot 3 hónap alatt, és utána szólt a tesónak, hogy oké, érti már miről van szó. "Berántott, kész, állati jó sorozat. Büszke vagyok arra, hogy szerepet kaptam benne."
Naomi Wattsnak fogalma sem volt arról, mi az a Trónok harca

raider21

(#21946) raider21


raider21
aktív tag

A Trónok harca 8. évadát rengeteg támadás érte, a rajongók még egy petíciót is indítottak azért, hogy az HBO hozzáértő írókkal forgassa újra az utolsó 6 epizódot. A stábtagok közül többen is kiakadtak emiatt, George R. R. Martin mellett Sophie Turner és Nikolaj Coster-Waldau is megvédte a produkció készítőit, David Benioffot és D. B. Weisst. A szereplők közül most viszont előállt az első olyan híresség, aki bevallotta, neki egyáltalán nem tetszett a lezárás. Natalia Tenáról van szó, aki Oshát alakította korábban a sorozatban, de a Harry Potter franchise-ban is feltűnt.
A Trónok harca egyik színésznője szerint pocsék lett az utolsó 3 epizód

raider21

(#21947) jonnyjoker01 válasza raider21 (#21946) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Azért az idézet alapján a pocsék szó nagyon erős túlozása annak, amit mondott. Kezdek egyre ellenszenvesebb lenni az online újságírás felé:(

Üdv. Johnny

(#21948) k-adi válasza jonnyjoker01 (#21947) üzenetére


k-adi
nagyúr

pedig tényleg pocsék lett

(#21949) jonnyjoker01 válasza k-adi (#21948) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Jó ez igaz, de a színésznő nem ezt mondta, hanem kultúráltan megfogalmazta a véleményét. Ez a klikkvadász újságírás egyszerűen taszító számomra.:((

Üdv. Johnny

(#21950) raider21


raider21
aktív tag

raider21

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.