Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:15:49

LOGOUT.hu

TRÓNOK HARCA

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21451) [CS]Blade2


[CS]Blade2
addikt

imdb pontszámok:
E1 7,9
E2 8.1
E3 7.8
E4 5.8
E5 6.4
E6 4.5

A két filler rész tele van hibákkal, van pár igen gyenge újratalálkozás, stb. Ha újra lenne forgatva mindkettőhöz az a 13-13 perc, akkor még a töltelék részek között egész jó helyen szerepelne. A hibái mellett szerintem a nagyon nagy többség egyetért, hogy a fő probléma ott még az volt, hogy 6 rész van, nincs elég játékidő a történet előrébb vitelére, sőt annyira kevés van, hogy talán töltelék nem is kell már ide.

Ez a történet egy csomó mellékszál igazából, csupa mellékszereplővel. Ez a két kókler kiragadott egy főszálat, és a mellékszálakat, mellékszereplőket skip-elgette, így viszont 4 rész is annyira sok játékidő lett, hogy még ezt is húzni kellett, és a végére szinte semmi nem maradt. Az utolsó rész azért annyira vontatott, mert egy 5 perces történet van széthúzva vagy 70 percre. Ez egy filmben 5 perc.

Ha azt veszem, hogy ez lett a képanyag, akkor én a 6. elejéből a lényeget még bevágtam volna a 5. végére, és stáblista, majd az utolsó 40 percet a stáblista után raktam volna, mint pár filmnél, hogy van egy vég, majd a stáblista után elmondja, hogy a pénzből vettek repülőgépet és pilóta kekszet, de a pilóta kekszről kiderült, hogy nem tud repülőt vezetni, stb.
Bemutathatták volna ezt is pörgősebben, és akkor jut idő arra, hogy időben nagyobb szeletet öleljen fel, csak ezzel a trágya történettel az is szar lett volna, mert Arya pl. elindul, elsüllyed, és meghal, vagy godmode-ban ott marad a tengeren, esetleg kiköt Essos-nál. Jon unatkozva megöregszik, és meghal. stb.

(#21452) csababarca


csababarca
őstag

[link]

hátkb ez várható a továbbiakban :DDD

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#21453) Integrale válasza paatrick (#21433) üzenetére


Integrale
veterán

Hatalmas +1.

oba (#21432)
Ennyi erővel a sárkányok is mellékszál hiszen évszázadok óta nem látta őket senki, kipusztultnak hitték őket, csak mendemonda, egy átlag westerosi számára nem jelent veszélyt mivel nem is léteznek...


Igen, azért mellékszál, mert évszázadokon nem láttak sárkányokat...
Nem azért, mert a sorozatban sok szerepük nincs. Valóban. :U

Az, hogy a szálakat, hogy befolyásolták az mellékes, hiszen sok évadon keresztül nincsenek kapcsolatban északon kívül más területtel a mások, és azok a más területek nem is aggódnak miattuk, gyakorlatilag Jon veri fel a szart mindenkibe, a 7. évadban.
És addig? Szerinted a másokról szól 6 évad? Ne vicceskedj már.

Ezzel indul a sorozat, aha 4 perc az 58-ból, utána abban az évadban nincs több szerepük. 550 percből 4, juj, micsoda főszerep. :DDD

"Bad reklám is reklám too"

(#21454) csababarca


csababarca
őstag

és a többi, sírok :C

[link] :DDD
[link] ez nagyon hangulatos szerintem.
[link] - [link] minden idők plothole-ja. :W

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#21455) oba válasza Integrale (#21453) üzenetére


oba
addikt

Csak ismételni tudom magam. Írói eszköz volt, hogy a nagy többség nem tudott a jégzombikról... illetve ez így nem pontos... nem hittek bennük. A néző pontosan tudta mi történik... az más kérdés hogy valakit ez nem érdekelt, de attól még mellékszálnak nevezni elég meredek.

Az egész világot elpusztítani akaró fáradhatatlan, enni nem kérő, osztódással szaporodó, fájdalmat nem érző jég zombi horda tényleg jelentéktelen mellékszál. Winter is coming... aztán 3 másodperc alatt elintézték... így kvázi tényleg mellékszállá degradálták. Ez írói töketlenség. Ami jellemző az egész 8. évadra. Ez kb ugyanaz, hogy az egyik részben egy lövéssel térítik le a sárkányt... a másikban meg godmodeban és kifogyhatatlan kerozinnal írtja a népet. A jelentéktelen sárkány mellékszál végül eldönti az egész sorozat lényegét adó csatát 5 perc alatt. Ok.

[ Szerkesztve ]

(#21456) Imilenni


Imilenni
addikt

Kezdem azt hinni, azok az elvakultak akik istenítik az utolsó évadot/befejező részt.
Gondolná az ember hogy a fanyalgóknak nem tetszik csak, de már bőven millió felett van az aláírt petíció száma.. :U
Még itt is látszik, tényleg nagyon régóta a telet emlegették, meg minden. Aztán egy kis csak egy bicskával elintézi az egészet.. Na meg a sárkányos dolog is.. :U

[ Szerkesztve ]

Press "F" to pay respects.

(#21457) ROBREGGAE válasza oba (#21455) üzenetére


ROBREGGAE
tag

Ráadásul a hetedik évadnak nem az volt a jelmondata, hogy "Winter is here"? Ilyen pólóm van az éjkirállyal.. Szóval ennyire volt mellékszál.

(#21458) Mr.C válasza Integrale (#21453) üzenetére


Mr.C
őstag

Ha a Tűz és Jég dalában az NK mellékszál akkor Hannibalban is csak mellékszereplő volt Hannibal, mert csak a végén szerepelt benne, nem?

sudo rm -rf /*

(#21459) Ragnar_


Ragnar_
addikt

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#21460) paatrick válasza Imilenni (#21456) üzenetére


paatrick
őstag

Csak a nagyon elvakultak hihetik azt hogy egy online petíció miatt bármit újraforgatnak azután hogy vége lett, mindenkinek lejárt a szerződése.
A HBO nem hülye.
Nyilván számoltak azzal is hogy most sok ember lemondja az előfizetést, na bumm, így is úgy is megtették volna bármi a sorozat vége. Majd 1 év múlva a Westworld 3. évadjára meg megint mindenki megveszi.

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#21461) Imilenni válasza paatrick (#21460) üzenetére


Imilenni
addikt

Nem igazán gondoltam hogy ér majd valamit. :(

Mindössze a számok miatt hasznos, hogy nagyjából látni az elégedetlenek számát.

Press "F" to pay respects.

(#21462) Mr.C válasza Mr.C (#21458) üzenetére


Mr.C
őstag

Vagy mi... bocsánat, javítás: nem a Hannibal c. filmben, hanem A bárányok hallgatnak-ban :R

sudo rm -rf /*

(#21463) csababarca


csababarca
őstag

petíció csak egy jelzés, mindenki tudta amikor elindult, hogy nem lesz semmi haszna, és ne is legyen.
tiszteletlenség lenne a színészekkel szemben, a sorozaton dolgozókkal szemben. nem ők tehetnek róla.

több összetevős ez, hozzájárul a mi túlzott igényeink, a világ szerteágazó mivoltja, a misztikumok amiket belengettek, stb.
nyilván emellett az írók lustasága, nemtörődömsége, is belekerül a képbe, amikor a végeredményről ítélkezünk.

erős pillanatai is voltak a 8. évadnak, nem is kevés.
szerintem az első 3 rész az kerek volt. még akkor is, ha a csatát ízekre lehetne szedni, főleg a karakterek nem meghalása miatt.
de az koherens egész volt, a 7. évad kifutásaként.
ami utána jött ott dobódott le az ékszíj sokaknál, ez a csajos csihipuhi hatalombaromság nagyon gáz volt. hiába a nagy feminizmus, azért egy erős, hatalommal bíró férfi akinek van tényleges beleszólása a dolgokba hiányzott. Jon lehetett volna, de le lett korlátozva a funkciója nagyon, Euron egy vicc volt a sorozatban.
szerintem ez hiba volt, hogy Sansa,Cersei,Dany mellett nem ábrázolták megfelelően Jont, aki mind Sansát mind Danyt elnyomhatta volna. fel kellett volna építeni őt úgy, mint akiről elképzelhető hogy király legyen, mert erős, véleményt formál a nőkkel szemben, ellenpólusuk úgymunk, aztán ez a száműzetés is nagyobbat szólhatott volna. Pluszban a származása is értelmet nyer, meg megláthattuk volna, hogy húú nem csak örökös, de érdemes is rá.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#21464) whitezo88 válasza paatrick (#21460) üzenetére


whitezo88
nagyúr

A tüntetések is inkább jelzések, mert azokra se szokott hallgatni a hatalom, de így lehet hallatni a hangunkat.

(#21465) myckie2 válasza csababarca (#21463) üzenetére


myckie2
őstag

"Tiszteletlenség lenne a színészekkel szemben, a sorozaton dolgozókkal szemben." Miért is? Hisz nem ők írták a sorozatot, nem ők írták a forgatókönyvet. Ők is tudják, jól (már aki volt hajlandó követni a trónok harcát és nem csak bement jó gázsiért dolgozni), hogy mekkora borzalom lett a 8. évad. Ez már jó pár interjúból kiderült.

Én csak egy bocsánatkérést szeretnék a HBO-tól és D&D-től. De ha meg is történik ilyesmi, akkor is csak durván maszatolós bocsánatkérés lesz belőle, hogy "Sajnálják, hogy pár embernek nem tetszett a 8. évad, de a többség imádta és szerintünk is király volt. "...

[ Szerkesztve ]

(#21466) whitezo88


whitezo88
nagyúr

Casuals vs Freefolk [link] spoiler obv. :DDD

(#21467) csababarca válasza myckie2 (#21465) üzenetére


csababarca
őstag

úgy értem a tiszteletlenséget, hogy tőlük nem várható el, hogy megint 1 évre álljanak be a szerepbe, amitől elbúcsúztak már, és forgassák újra az egészet.

ők ebből kihozták a maximumot, arról nem tehetnek hogy ezt kellett eljátszaniuk.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#21468) myckie2 válasza csababarca (#21467) üzenetére


myckie2
őstag

Nem is tudnának. Már mindenki jó pár évre előre be van táblázva forgatásokkal. Ezen kívül szerintem könyörögne minden főszereplő újraforgatásért vagy még pár évadért, mert olyan pénzt kerestek a Trónok Harcával, amit más filmekkel soha nem fognak. Hidd el, hogy ott senki sem olyan érzelmes, hogy "Jujj, de már elbúcsúztunk a sorozattól!". Ez a pénzről szól.

(#21470) raider21


raider21
aktív tag

Ő az én nagy GOT hősöm, szakállas faszikám kb. minden nagy Stark eseménynél ott van, és túl is éli azokat! ;) :P :D

[ Szerkesztve ]

raider21

(#21471) mepet válasza csababarca (#21463) üzenetére


mepet
addikt

Én aláírtam a petíciót. 99.9999%, hogy nem lesz belőle semmi, de mindenféleképpen megérdemlik az írók, hogy lássák, hány millióan elégedetlenek a munkájukkal.
Tiszteletlenség a színészekkel szemben? Ha azt mondom, hogy szar lett az autópálya szakasz, meg kéne javítani, az tiszteletlenség az építőmunkással szemben? Bullshit. Miért? Nem miattuk lett szar az évad. Az, hogy valamelyik színész kiakadt ezen, az érthető, hiszen ő maga is szégyelli, hogy részt vállalt a színvonal csökkenésében. No meg mekkora tiszteletlenség volt az írók "munkája" a nézőkkel szemben? :D

(#21472) stellaz


stellaz
addikt

Onnantól kezdve, hogy az Éjkirályt - ezzel együtt az összes mást és az összes élőhalottat- elintézte a bokorból előugró mumus, tulajdonképpen már sok értelme nem is volt a sorozatnak, teljesen mindegy milyen fordulatot vett vagy vett volna egyik -másik karakter sorsa.

Hogy összesen ilyen minőségű anyagra futotta nekik, azzal együtt is, hogy volt idő, pénz és paripa, ráadásul az HBO erre rábólintott... fel nem foghatom.

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#21473) enginev3.0 válasza stellaz (#21472) üzenetére


enginev3.0
félisten

Ja
Főleg hogy azt mondták a készítők a 3. Rész után hogy nagyobb fordulatok lesznek mint eddig

Egy sem volt

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#21474) Crucio


Crucio
aktív tag

Spoiler-mentes "kritikám"
A tejföl és paradicsom dala

Pár hete éppen a villamosra vártam, amikor egy óriásplakátra lettem figyelmes, amin egy fickó egy kardokkal díszített trónon ül és egy pizzát kínál. A felirat a kép alján így szólt: "Az új Pizza". Nem foglalkoztam vele különösebben, de aztán az utcán már rendszeresen a kezembe nyomták a szórólapjukat. Így szólt az ígéret: "Felejts el mindent, amit eddig a pizzáról tudtál. Zsíros? Túl sok szénhidrát? Egészségtelen? De nem a nálunk! Jöjjön el a legújabb pizzériába és legyen része egy felejthetetlen élménynek. Érkezés: szombat 14:00. Tálalás estefelé. A pizza elkészítéséért Giuseppe Carlucco meghívott sztárséf felel!" Noha a név nem mondott semmit, egy gyors google kereséssel kiderítettem, hogy talán a világ valaha látott legnagyszerűbb pizzakészítője jött el hozzánk és bár furcsáltam, hogy mégis mit lehet egy pizzériában csinálni egy egész délután, de végül úgy döntöttem, hogy elmegyek.
Egész jól indult, a pizzéria - már ha annak lehet egyáltalán nevezni - egészen közel volt hozzánk, így nem kellett sokat utaznom. A hely visszafogottan elegáns volt, még kicsit kellemetlenül is éreztem magam a pulcsis öltözékemben a hely komolysága miatt. A kontraszt nagy volt a budapesti trash pizza-szeletesekhez képest. A séfek, akiket a terem végén álló kétszárnyú fémajtó rejtett, s csak egy-egy rövid pillantásra látszódtak, amíg a pincérek ki-be mászkáltak rajta, egészen megnyerő már-már öltönyhöz hasonlatos fehér ruhát és - meglepő módon - menő sapkát hordtak. A termet belengte a bazsalikom és egyéb fűszerek illata. Középen a színpad hangsúlyos helyet foglalt el magának. Különböző előadók léptek fel, voltak bűvészek, bohócok (a jobb fajtából), stand-up comedy-sek. Két fellépő között az űrt kellemes élőzenével töltötték ki. Közben pedig ügyeltem hogy a lehető legtöbb idióta szelfiző képéről kitakarjam a fejem, mert másokkal is osztoztam az asztalon. Este hat körül ennek ellenére az emberek már kezdtek érdeklődni a pizza felől, s a pincérek rendkívül udvariasan mindig mindenkinek elmondták, hamarosan jön. Lesz rajta lazac, garnéla, mozzarella, trappista, edámi, gouda, parmezán sajt, csípős is lesz, de aki nem szereti a csípőset, annak nem fog csípni. Lesz rajta csirkemell, darált marha és sertés is, ki melyiket szereti, kolbász, pepperoni, brokkoli tejfölös és paradicsomos alap is lesz, de egyszerre mindig csak az egyik, mondták. Mindent és még többet is felsoroltak, amit egy pizzéria összes pizzájának a feltétei között meg lehet találni. Aztán telt-múlt az idő, egy séf néha-néha kidugta az orrát és közölte a nagyérdeművel: más is lesz rajta. Még több minden! Ez csak fokozta az éhségem és a kíváncsiságom: hogy lehet nem-csípős az, ami csípős? Hogy lehet egyszerre tejfölös és paradicsomos az alap, ha egyszerre mindig csak az egyik? Hogy lehet egy pizza ennyire megpakolva?
Úgy este kilenc és tíz között szóltak, hogy át kéne mennünk a szomszédos terembe, indoklás nem volt. Az új hely már a legkevésbé sem volt kedvemre való. Látszott rajta, hogy a munkálatokat még bőven nem fejezték be, a színpad is kisebbnek tűnt, bár amúgy sem lépett fel ekkorra már senki, valahogy a pincérek is modortalanabbul viselkedtek. Itt a berendezés mintha csak az elmúlt 30 év Magyarországának akart volna emléket állítani, lakkozott "x lábú" faasztalok, az ergonomikus székeket szintén lakkozott, kényelmetlen, háttámla nélküli fapadokra cserélték, ráadásul a mellettem ülő combja is végig hozzáért az enyémhez. Az új ülőhelyem jó rálátást biztosított a konyhára a mágikus fémajtókon keresztül, s a korábban szinte öltönybe öltözött séfeknek már nyomát sem leltem. Helyette egy kissé kövérkés férfi, akinek a haja izzadt csimbókokban hullott alá és koszos melegítőalsót, ételfoltos trikót viselt, rohangált fel-alá és ordibált a pincérekkel a következő stílusban: "rakd már a helyére Józsi, ba***ameg", "vidd már ki, hogy ba**nád meg, hát várják a bort hülyegyerek".
Majd jött a következő nagy bejelentés: a meghívott sztárséf rosszul lett és el kellett mennie, ezért a pizzéria saját szakácsa fogja befejezni az ekkorra már csak a Nagy Pizzaként emlegetett műalkotást.
- Már nincs sok hátra! - köhögte ki magából úgy fél órával később a pincér. Nagyjából úgy nézett ki, mint aki maratont futott. - De tényleg! - Ígérgette.
Nyilván megvan az okuk arra, hogy késlekedjenek, gondoltam. Aztán nem telt el húsz perc és egyszer csak jöttek a most már megviselt és kopottas ruhájú pincérek, kezükben az úgy várt pizzámmal.
- De hisz ez nem is pizza! - Kiáltottam fel. - Hiszen ez csak egy szaros töki pompos és a beígért dolgok fele sincs rajta!
Valóban így volt, egy körülbelül 15×15 cm-es négyzetalakú töki pompost tett elém a pincér, a széle erősen odakapott, húsból legfeljebb darált lapocka lehetett rajta, pepperoni volt ugyan, de az alapjáról nem tudtam eldönteni, hogy tejfölös vagy paradicsomos, nekem leginkább egyiknek sem tűnt.
Végül nem ettem meg, s többedmagammal, csalódottan távoztunk a teremből, a valamilyen okból kifolyólag magammal vitt "ételt" a villamosmegállóban pedig letörten nézegettem, aztán kidobtam a kukába.
Nagyjából ilyen érzés volt végignézni a Trónok Harcát.

(#21475) raider21


raider21
aktív tag

Vége a Trónok Harcának, egy korszak lezárult. Ser Davost idézve, fájó szívvel de ki kell mondjuk a nehéz igazságot a záró évaddal kapcsolatban.
Pimp Thy Mind - Trónok Harca 8. Évad 6. Rész - Spoileres Kibeszélő

raider21

(#21476) csababarca válasza mepet (#21471) üzenetére


csababarca
őstag

Színészek maxot adtak, én ennyit írtam.
A két főkolompos meg majd elgondolkozik.

de mindegy már lényegében.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#21477) raider21 válasza raider21 (#21475) üzenetére


raider21
aktív tag

Hopp, hopp, hopp...! A videóban 18:12 környékén elkezdenek Martinról, és a vele készült interjúról beszélgetni. Lényeg: Volt/van a GOT rajongótáborának kemény magjából egy pár ezer fős csoport, akik igen jól következtettek, hogy merre halad majd Martin, és mi lesz a végjáték. D&D ettől megijedtek, és azt beszélték Martinnal, hogy át kell írni, mert így nem lesz meglepetés a vége. G. R. R. Martin is gondolkodott ezen az opción, de végül elvetette. Mert az a kb. 2000 fő kitalálta ugyan, de nem írja át, mert akkor az egész eddig felépített karakterháló borul, karakterek válnak hiteltelenné, hátraarcot kell tenniük, és ezt nem fogja érteni és elfogadni az olvasó/néző, stb.! A többi a videóban. Még a végén bebizonyosodik, hogy a '17 őszén a reddit -en kiszivárgott, itt is többször a port.hu -ról hivatkozott szinopszis lehet az, amit nagyjából meg fog írni Martin. És ebből bizony számomra az bontakozik ki a GOT S8 után, hogy D&D -ék sajnos átírhatták az eredeti forgatókönyv tervezetet...!?!

[ Szerkesztve ]

raider21

(#21478) Zolom89 válasza raider21 (#21477) üzenetére


Zolom89
senior tag

REMÉLEM :D

Bár nagyon sokan leírtátok már Ti is hogy a nagy baj nem avval van ami végül lett, hanem ahogyan azt filmre vitték.. mindegy is ezen rágódni, most már a könyveket várjuk, hátha ad egy kis megnyugvást

“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17

(#21479) raider21 válasza csababarca (#21476) üzenetére


raider21
aktív tag

Ez így van. A záróepizódban Peter Dinklage és Emilia Clarke színészi játéka kiemelkedő!

Máshol épp azt taglalták, hogy eddig Emiliát egyarcú, közepesen tehetséges színésznőnek tartották, de a mostani alakítása után ez a vélemény erőteljesen pozitív irányba változott, mert igen jól. kb. mesterien megmutatta a drámai oldalát is.

[ Szerkesztve ]

raider21

(#21481) mepet válasza raider21 (#21479) üzenetére


mepet
addikt

Így van. Kizárólag saját magukhoz képest volt kiemelkedő.

(#21482) Ragnar_ válasza stellaz (#21472) üzenetére


Ragnar_
addikt

"Hogy összesen ilyen minőségű anyagra futotta nekik, azzal együtt is, hogy volt idő, pénz és paripa, ráadásul az HBO erre rábólintott... fel nem foghatom."

Nem baj, egy új StarWars trilógiával bebizonyíthatják, a Disney finanszírozásával, hogy saját sztoriból is tudnak remek filmet készíteni.
(Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy a másik SW trilógiát az a Rian Johnson készíti majd, aki szállította a TLJ-t aminek a teljes újraforgatására szintén elkezdtek még talán pénzt is gyűjteni a fanok, nem csak petíciót írtak. Dehát lehet, hogy az ilyen petíciók a legjobb ómen egyegy sikeres trilógiára ;] )

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#21483) raider21


raider21
aktív tag

Jelentéktelen befejezést ért minden idők egyik legjelentőségteljesebb sorozata. A Trónok harca által okozott csalódás kézenfekvő volt ugyan, de nem elkerülhetetlen.
Keserédes búcsú Westerostól - Kultúrpart

raider21

(#21484) raider21


raider21
aktív tag

raider21

(#21485) raider21


raider21
aktív tag

1.375.000 fő környékén jár a petíciót aláírók száma. A színészeknél kezdi átütni az ingerküszöböt, pedig őket senki nem támadja, csak D&D párost.

Emilián érezhető, hogy khm..., nem volt a szíve csücske a záróévad. De akár diplomatának is elmehetne...! ;)

Trónok harca: Így reagált Emilia Clarke a remake-elésről szóló petícióra - Trónok harca - 8. évad

Trónok harca: Sophie Turner sincs túl jó véleménnyel a petícióról és az azt aláírókról - Trónok harca - 8. évad

[ Szerkesztve ]

raider21

(#21486) DeathBat666


DeathBat666
aktív tag

Nem tudom, hogy spoiler-be rakjam e, de engem csak 1 dolog idegesít ebben az évadban, ha erre van ésszerű magyarázat, akkor talán azt mondom, hogy ez az évad oké volt. Tudom, hogy már sokszor megkérdeztétek, vissza is kerestem itt, de csak a kérdéseket láttam ezzel kapcsolatban, választ nem.

A mások elleni csata után, hogy maradt ennyi embere Dany-nek? Igazából csak most tűnt fel, a 6. résznél, mikor Dany beszédet mond a hadsereg előtt. Ez szinte egyenlő azzal a sereggel, amit a 3. rész elején látunk. Ezt megválaszolták valahol a készítők hivatalosan?

(#21487) joergie


joergie
őstag

Bekattant ez a szám most, meg a szövege...(Mumford & Sons - 42)
És ezen gondolkozok, és nem tudok nyugovóra térni a témával kapcsolatban.
Szóval most jutottam valamiféle álláspontra ezzel a stabbed through the heart dologgal kapcsolatban.
Szerintem ennek a történetvezetésnek van egy nagyon rossz üzenete, és persze a demokrácia ötletének kinevetése is rossz üzenet, de ez azért más szint, mert emberek vagyunk.
Szóval azon kívül, hogy nem volt megfelelően tálalva a szereplők érzelmi világa, sőt leginkább egyáltalán nem volt szemléltetve, hogy min mennek keresztül, leginkább Dany, ezért én valamiért sajnálom, el is mondom miért.

Tehát ha van egy barátod rokonod ismerősöd, aki bajban van, nem találja a kiutat, vagy szimplán nagyon rossz következtetéseket von le az általa tapasztalt dolgokból, akkor segítségre van szüksége, nem egy kib*xott tőrre a szívében(tehát nem még rúgdosod is, hogy de suta vagy, hogy ennyire nem vagy képes, hanem megkérdezed, mi a baj. És tudom sose erről szólt a sorozat, hogy ki a jó, ki a rossz, mi az igazságos vagy sem. Viszont ez a valaha volt legnagyszabásúbb sorozatnak a végső verdiktje. Ezért fáj ez nekem mocskosul, mert azokról van szó, akik a jót, az igazságost testesítették meg végig, akiknek a többség drukkolt.
És mi a végső verdikt?! Ember embernek farkasa. Hánemá. Egy felnőtt még elteszi magában, de mondjuk egy 20 év alattinak a gondolkodásmódjára az ilyesmi komoly hatással van.

Nem birom kiverni a fejemből ezt az egészet. Mármint, hogy a Havas a hatalmas morális nívódásból ezt ötlötte ki, hogy...Tyrion megmondja mit tegyen oszt cső. Hülyegyerek, csatt, ülj le, egyes. Ebből is látszik szerintem, milyen szinten nincs ez átgondolva.
Valami olyasmi érzésem van, mintha egy amcsi 15éves gyerek, aki addig bringázott, és ügyes volt(abban a műfajban) megvan a jogsija, és kap egy ferrárit, hogy elinduljon a 24 órás lemans-i versenyen. Nem képes rá. Weiss és Benioff csúnyán túlvállalták magukat(és ezért az HBO a felelős).

[ Szerkesztve ]

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#21488) Ragnar_ válasza DeathBat666 (#21486) üzenetére


Ragnar_
addikt

Én azt a magyarázatot fogadtam el, hogy a sötétben osztódnak mikor nem látjuk, mert az a legvalószínűbb. ;]

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#21489) mepet válasza joergie (#21487) üzenetére


mepet
addikt

"Mármint, hogy a Havas a hatalmas morális nívódásból ezt ötlötte ki, hogy...Tyrion megmondja mit tegyen oszt cső."
+1, szerintem is ez a legnagyobb hiba a történetvezetésben. Konkrétan ráadásul Aegon meg is kérdezhette volna, hogy mi van, és ha a válasz nem tetszik, akár akkor is döfhetett volna (ketten voltak, csak a két Targaryen, Daenerys fegyvertelenül), de nem, inkább Hollywoodi ölelkezős meghalós szar jelenet kellett oda...

(#21490) Peppo válasza joergie (#21487) üzenetére


Peppo
őstag

Hát igen. Jon lett volna az utolsó, aki így oldja meg. Mindent megtett volna, hogy más megoldást keressen.

(#21491) Rison77 válasza DeathBat666 (#21486) üzenetére


Rison77
senior tag

Egyszerű magyarázat létezik rá. Westerosra tartva biztos pár hajó eltévedt, viharba keveredett így nem értek fel északra. Amikor meg danny sárkánykőre repült, meglátta a tengeren hánykolódó tanácstalan hajókat és útbaigazította őket. ;]

(#21492) dudu5130 válasza mepet (#21489) üzenetére


dudu5130
őstag

De megkérdezte. Mit gondol azokról akiknek más az álláspontja a jóról. Nekik nem lehet választásuk, tehát vagy Dany véleményén vannak vagy meghalnak, mivel azt is kijelentette, hogy nekik nincs helyük ebben a világban, tehát a húgai is elegtek volna. Döntött. De ebben a részben látszott rajta a legjobban az őrültség.Kb úgy állt ott a vastronnal mint Smeagol a gyűrűvel a vulkán közepén. Jon nem tudott már ezek után úgy rá nézni, hiába szerette és tudta, hogy még rengeteg áldozat követné ezt, mert már nincs aki visszafogja.

(#21494) paatrick válasza Mr.C (#21462) üzenetére


paatrick
őstag

Anthony Hopkins mint Hannibál a bárányok hallgatnakban bemutat egy karaktert. Van karaktere. Már az első találkozásnál a nézőt is beparáztatja, és érzed hogy ez tényleg egy pszichopata. (bár már régen láttam, lehet ideje megnézni újra :K )

Ehhez képes a NK egy vicc. Látjuk vagy 10 percet az első 6 évadban és ennyi. Néha csúnyán néz, nem félelmetes. Az élőhalott csorda az félelmetes, főleg ahogy az éjjeli csatában nyomják, vagy amikor Hodor védi az ajtót.
És én a sorozat alapján azt mondom ha 10-10 részes az utolsó 2 évad akkor se lett volna a NK félelmetesebb. Azért mert ahhoz kapcsolódási pont kéne közte és az emberek között, az meg eddig se volt. Mindenkit megölt és feltámasztott. Ezt hirtelen nem írhatják át úgy hogy most elfog xy embert és annak elmeséli mi a baja az emberekkel.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#21495) csababarca


csababarca
őstag

PimpThyMind-os srácokkal abszolút egyetértek.
Főleg a Bran-Sansa párosról mondottakban, hogy mekkorátsuttogtak Jonról a királyválasztásról.
Sansa aki felhergelte Tyrion és így Varys az infóval, most csendben ül.
Bemondhatták volna, hogy Jon Targaryen, mindenki tudta volna, és oké vessék el az ötletet, de említeni és lehetőségként bedobhatták volna.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#21496) oba válasza paatrick (#21494) üzenetére


oba
addikt

NK minden csak nem vicc. Egy mozdulattal korlátlan mennyiségű jégzombi hadsereget készít. Jégzombi óriást vagy sárkányt is. Felfoghatatlan ereje van.

Ahogyan ezek a szájbakúrt írók kinyírták az a vicc. Ahogyan Cersei -t megölték az a vicc. Ahogyan alakult a 8. évad az a vicc. A legnagyobb vicc pedig maga az utolsó rész ami felteszi az egészre a koronát.

(#21497) paatrick válasza oba (#21496) üzenetére


paatrick
őstag

Úgy érzem direkt kötekedni akarsz, de ha szerinted Hannibál (A bárányok hallgatnak) és a NK sorozatbeli karaktere egy szinten van, elfogadom, ez a véleményed.
Számomra mérföldekre vannak egymástól. :)

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#21498) zolka95


zolka95
őstag

Az egyetlen igazi győztese az egésznek.
Még Arya sem találta meg hogy megölje. :DDD
Éjkirály lóf@sz hozzá képest.

Ez is azt mutatja mennyire össze volt csapva az egész 8. évad.

[ Szerkesztve ]

Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?

(#21499) joergie válasza zolka95 (#21498) üzenetére


joergie
őstag

:DDD
Jómunkásember. Az ilyen apróságok miatt IS_VOLT zseniális a sorozat. Nem túl jó a névmemóriám, de rögtön rávágtam a nevét :D

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#21500) [CS]Blade2 válasza raider21 (#21485) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Sophie Turner nagyon el van szállva. Meglepő, hogy ennyire nem vágja a dolgokat. Oké, hogy csak színésznő, és nem kritikus vagy író vagy producer..., de azért szerintem annyira van átfedés a szakmákon át, hogy a 8. évados f.ságokat felismerje.
Kicsit érzékenyen érinti ezeket a tagokat, hogy végül egy rossz sorozat lett a GoT.
A részenkénti díjakat is ezek a fiatal színészek harcolták ki, hogy ők nem hajlandóak 0,5 millióért csinálni, fejenként részenként 1 millió dollárt kérnek, vagy kiszállnak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.