Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:15:49

LOGOUT.hu

TRÓNOK HARCA

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21301) xtro válasza DaveNo1 (#21295) üzenetére


xtro
aktív tag

:DDD :DD

(#21302) DaveNo1 válasza Rison77 (#21300) üzenetére


DaveNo1
veterán

Amúgy az is elfelejtődött így az utolsó részben mindenkinél, hogy Jon a jog szerinti király, így max trónbitorló ölő, és neki kellene a saját sorsáról dönteni ;]

Azt se értem Szürkeféreg miért nem ölte meg egyből kiindulva abból, hogy mekkora mocsok gyilokgép lett a végére.

You are not prepared.

(#21303) batai15


batai15
félisten

Egyébként hogy őszinte legyek ,Dany halála is teljesen értelmetlen volt .
Leginkább Anakin skywalker át álláshoz hasonlított a sötét oldalra ,ugyan akkor látszott hogy gondolkodik erősen hogy lehet ezt nem kellett volna ,és még nem vesztette el a józan eszét sem .
Valahogy azt vártam volna a mai résztől hogy teljesen be golyozik ,de így szerintem szükségtelen volt a halála ,mert szerintem még lehetett volna rá hatni .

(#21304) oba


oba
addikt

Tipikus mozis lezárás, amikor felállsz a székből és érzed, hogy csak ezért lett így vége a filmnek, hogy később akár folytatni is lehessen. Cserébe logikátlan és buta az egész. Leírták már előttem, hogy mik voltak ezek a nagy logikátlanságok... De pozitívum is van.. végre vége. Bejött a számításom hogy ki lesz az új uralkodó bár azt én sem gondoltam, hogy eleve így tervezte az egészet.

(#21305) [CS]Blade2 válasza batai15 (#21303) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Azt láthatod rajta, hogy csak megjátssza magát, ami azért lehet, mert ez nem ő, ez nem az a karakter. Itt nem Anakin vívódása van, hogy, ha bevállalja a sötét oldalt, akkor megmentheti vele a csajt. Itt egyből Anakin a Sith uralkodó, lesz*rja, hogy meg akarta menteni a csajt. Itt Dany elvakult. Sajnos az nincs felépítve, mint Vader-nél, hogy vívódik. Itt egy zavarodottság alakult ki, hogy kifordították a karaktert.

(#21306) Peppo válasza [CS]Blade2 (#21305) üzenetére


Peppo
őstag

Anakin esetében sem vitték túlzásba a dolgot. Tíz perccel az után, hogy feladja Palpatine-t már gyerekeket szeletelt a jedi templomban. Anakin heves természetű volt, de nem gonosz. Még Dookut sem ölte volna meg, ha Palpatine nem veszi rá. Ehhez képest pár perc alatt mészárossá vált.

(#21307) csababarca válasza Peppo (#21306) üzenetére


csababarca
őstag

már előtte részben is gyilkolászott bosszúból, ami hiába volt jogos (az ő szemszögéből), Jediként nem tehette volna meg.
lényeges különbség, hogy Anakinnál az első megjelenésénél tudtuk, hogy belőle lesz Vader majd egyszer, míg Danynél ez nem volt kijelenthető az előző részig 100%osan.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#21308) raider21 válasza oba (#21304) üzenetére


raider21
aktív tag

A HBO már '17 -ben kijelentette, hogy ezekkel a karakterekkel és színészekkel nem terveznek tovább. Szóval..., persze van az a pénz, hogy legyen folytatása, de nagyon nem valószínű.
Spin-off szériák lesznek, egy már forog, ezenkívül még lehet 1-2 ami megvalósul a tervezett, de időközben már ritkított 5 tervből.

[ Szerkesztve ]

raider21

(#21310) DaveNo1 válasza batai15 (#21303) üzenetére


DaveNo1
veterán

Szerintem sem volt őrült, inkább volt egy elképzelése ami mások számára nem elfogadható mert elég durva utat kell bejárni hozzá.

Ahogy korábban is írtam, Samet kiröhögték amikor a demokrácia gondolatát felvetette. Ha Dany nem is demokráciát, de az addig fennálló középkori rendszert el akarta törölni, nagyobb szabadságot és egyenlőséget adva a népnek. Ha a saját történelmünket nézzük, akkor ez Európában is rengeteg véres polgárháborún keresztül valósult meg.

You are not prepared.

(#21311) paatrick válasza NyalokAA (#21253) üzenetére


paatrick
őstag

"Ez az utolsó rész is tele volt logikai bakival :W "

Az a legjobb hogy amiket leírsz, ami szerinted jó lett volna abban sincs semmi logika :C

1. Drogon
hogy a francba tűnt volna fel a királyválasztó gyűlés közepén? Miért? Honnan tudta hogy mikor van? Mit tud ő :F a politikai eseményekről????
2. Danaerys
hogy lenne NightQueen? Miért? Mitől? Az éjkirályt az erdő gyermekei teremtették, nem csak úgy lett a semmiből.
3. Sansa
miért ne ágálna ha végre szabaddá teheti északot???
4. Bran
Brandon az építő mond valamit? A legendából?
5. Jont
miért ette volna meg Drogon??? Jon Targaryen, ezt Drogon is tudja. Ráadásul csak annyit látott hogy Danaerys már nem mozdul, ergó meghalt. Jon nem mondta neki hogy "én öltem meg".

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#21312) [CS]Blade2 válasza Peppo (#21306) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

Igen az is sz*rul van felépítve. Annyi, hogy ott a csajért bevállalja, hogy megtesz bármit. Azt mondjuk nem mutatják, hogy a gyerek gyilkoknál húzná a száját. Valamint ott van, hogy a harag, a düh, a bosszú, stb. egy Jedi-t át tud téríteni a sötét oldalra. A szerelem az egyik legerősebb dolog, a másik a misztikus erő - amit ez a széria pont tönkretesz.
A Jedi-knek nem lehet csaja, ez egy szerzetes rend, valszeg pont a fentiek miatt. A sötét oldal felé vezető dolgok megvannak, onnantól beszippantotta őt a sötét erő.
Nem a legjobb a kivitelezés, de azért alá van pakolva.

A GoT-ban majdnem lábak nélkül áll a dolog. Olyan dolgok vannak alápakolva, hogy a Faterja is őrült volt, a vérfertőzéstől örökli az őrületet, meg pár korábbi mondata, amit az utolsó rész is behozott, és úgy akarták a pofánkba nyomni, mintha adná magát, hogy "segítetek leverni a páncélos westerosiakat, meg szétb.ni a kő házaikat, stb." A 1.-6. évadban ezek a mondatok mást jelentenek, más gondolat van mögöttük. Beadja, mert ezeket valóban Dany mondta, de ez így sz*r. Szó szerint ezt mondta, meg ő mondta, de ennyi.

(#21313) csababarca válasza paatrick (#21311) üzenetére


csababarca
őstag

3. Mert mondjuk ezzel elindít egy olyan láncreakciót, hogy majd előbb utóbb Dorne vagy a Vas-szigetek is ágaskodni kezd, full jogosan, hogy kiválnak. -> háború, királyság felbomlása, stb. Meg úgy nézett ki, hogy ő nemet mondana Branre, ha Bran nm teljesíti a kívánságát. a saját testvérének ágaskodott fel az iq negatív.

4. Hogy jön ide Brandon az építő? ez egy teória volt,hogy Bran lehetett ő, de baromira nem. Szóval ezt nem értem, hogy minek hozod fel.

5. Ettek már Targaryent sárkányok, ez nem magyaráz semmit. még a sorozatban is elhangzik Joffrey szájából.
Ez olyan néphülyítő marhaság, mint mikor azzal érvel valaki Dany örültségére, hogy MINDEN Targaryen őrült.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#21314) oxox válasza paatrick (#21311) üzenetére


oxox
addikt

egy fikcióval vitakozol tényleg?

jahh Drogon tudta, hogy Jon Targaryen? ez melyik részben volt, mert én nem láttam.
pont ott tartunk, hogy nem tudjuk (Te sem), hogy az ottani sárkányok egy kutya szintjén állnak (vagy még ott sem, mert a kutyám pl. visszahozza a labdát), vagy fejlettebb lények (akár mint egy-két szerpjátékban, vagy pl.a a sárkánysziv cimü filmben)...de ha már megismer egy targaryent akár tudhatja is mikor lesz a királyválasztó gyülés :)

(#21310) DaveNo1
Szerintem sem volt őrült, inkább volt egy elképzelése ami mások számára nem elfogadható mert elég durva utat kell bejárni hozzá. igen ezt hivjuk/hivják örültnek...nem kell a történelembe messze keresni, ha olyat akarsz akinek volt egy elképzelése (és milliókat kiirtott), hogy megalkosson egy új világképet.

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#21315) DopeBob válasza oba (#21304) üzenetére


DopeBob
addikt

Szerintem a lezárást nem ők találták ki, Martin fejében már tuti megvan a történet, szóval valószínűleg a főbb pontokat elmondta nekik.

Nekem magával történettel nincs semmi bajom, teljesen jó, mindenki éli a kis világát, eddig is voltak benne teljesen kiakasztó részek, szóval szerintem ez rendben van. A tálalás viszont nagyon nem tetszik, sokkal-sokkal jobbak azok a részek, ahol még könyvek is voltak. :U

MZ/X

(#21316) batai15 válasza oxox (#21314) üzenetére


batai15
félisten

Hát azért valamit ereztek jonon mikor elsőnek találkoztak , intelligencia meg arra Tyrion a bizonyíték mikor ki engedte őket.
Viszont ha meg intelligens nem a trónt kelett volna meg olvasztani ,hanem jont meg sütni .

[ Szerkesztve ]

(#21317) jonnyjoker01 válasza raider21 (#21237) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Jaj hála az égnek hogy ennyire azért nem süllyedt le a színvonal! Köszi a cáfolatot! <3

Üdv. Johnny

(#21318) DaveNo1 válasza oxox (#21314) üzenetére


DaveNo1
veterán

Ne a mai viszonyok között gondolkozz. Ezzel az erővel a történelemben minden hódító/forradalmár stb. őrült volt.

You are not prepared.

(#21319) oxox válasza batai15 (#21316) üzenetére


oxox
addikt

jahh volt olyan teória is, hogy Tyrion is félig Targaryen....ebből sem lett semmi.

a sorozat alapján inkább egy kutya szintjén van, mint valami bölcs-intelligens lény lenne,
azért nem támadta meg elsőnek ("érzett valamit"...és később sem), mert Dany nem utasitotta rá...mondjuk úgy nem csibészeltette (ha már kutya), onnan a falka tagja lett, nem ette volna meg Tormundot sem, mert őt is hagyta korábban felmászni a hátára.
miért sütötte meg a trónt....mert látványos volt, és kellett valami, hogy nézett volna ki, ha simán megfordul, és elrepül? és még látványos is volt.

(#21318) DaveNo1
nem minden hóditónak célja az ártatlan polgárok szénné égetése, munkatáborba deportálása, majd megölése...voltak birodalmak amik ezt tették, de nagytöbbségben nem ez a jellemző, sok értelme nincs is, ha nem tudod betelepiteni az elfoglalt földet, nem tudsz kit dolgoztatni, adóztatni, fosztogatni akár :)

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#21320) DaveNo1 válasza oxox (#21319) üzenetére


DaveNo1
veterán

Hirosima és Nagaszaki? Kb. azok elég jól összehasonlíthatók Dany város égetésével.

Gondolom az akkori amerikai vezetést nem tartod komplett őrültnek.

You are not prepared.

(#21321) paatrick válasza csababarca (#21313) üzenetére


paatrick
őstag

3. Sansa
nagyrészt eddig is önfejű volt (a sorozat elején konkrétan egy kis picsa). Most hogy alkalma volt valamit elérni, kihasználta. Ő már nem Kisujj "little bird"-je.

4. Brandon az építő
a hősök korában élt, amikor először visszaverték a másokat, és felépítették a falat, ezzel védve az emberek birodalmát. Megalapította Winterfell-t, a Stark házat.
Mondhatjuk a legenda ismétli önmagát. Most egy Stark és egy Lannister összefogva irányítja és újjáépíti az országot.
Azok után hogy mennyien hisztiztek Azor Ahai legendája miatt, most itt van ez, erre meg azt mondjátok hogy miért hozom fel?

plusz:
S01e04
Arya kérdezi az apját hogy akkor Bran így nyomin nem lehet már lovag? Erre azt mondja Ned, hogy nem, de attól még ülhet a királyi tanácsban vagy építhet saját várat magának mint Brandon az építő.

[ Szerkesztve ]

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#21322) csababarca válasza paatrick (#21321) üzenetére


csababarca
őstag

Azért hozom fel, mert nem értem mire volt ez a reakciód, hogy ezt beleírtad a reakciódra.

de így hogy leírtad, hogy szerinted mi a párhuzam, így érthető, még ha izzadtságszagú is.

Egyébként tudom ki az a Brandon, szóval nem kell bemutatni ;)

[ Szerkesztve ]

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#21323) Ragnar_


Ragnar_
addikt

Még szerencse, hogy Drogon elég civilizált sárkány volt. Rosszabb esetben megeshetett volna, hogy Jont bekapja, aztán feléget mindent dothrakistól, makulátlanostól, akár visszajárhatott volna településeket felégetni időnként míg meg nem hal.. Tyrion megúszta a dolgokat, és Westerost végre egy olyan kompetens pénzmester irányíthatja, mint Bronn. :) . Az éjjeli őrségnek kvázi nem volt túl sok értelme az NK, és a vadakkal kötött béke után ugye, végülis északról beszabadult mammutok és jegesmedvék ellen azért ugyanúgy hatásos lehet az a fal. Az uccsó rész eseményeinek is volt némi valószínűsége, és nem mondom, hogy nem lehetett volna jobb az utolsó évad, de ez van. Kíváncsian várom az előzménysorozatot.

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#21324) Ragnar_ válasza DaveNo1 (#21320) üzenetére


Ragnar_
addikt

"Hirosima és Nagaszaki? Kb. azok elég jól összehasonlíthatók Dany város égetésével.

Gondolom az akkori amerikai vezetést nem tartod komplett őrültnek."

És a sima sárkányolásnál még vándorló radioaktív felhők sincsenek. ;] Dany mondjuk közelebb volt valamivel a Dothrakiakhoz, és az Essosi barbárokhoz, mint akár a Lannisterekhez vagy a Starkokhoz. Viszont ha észak támogatta volna szerintem nem lett volna gond hamar megszokta volna a civilizáltabb társadalmat, de ő az utolsó évad során Essosban lett volna jó uralkodó, viszont ugye a hatalma megvolt ahhoz, hogy egész Westeros fölött uralkodhasson, és a küldetéstudat, hogy jobb világot teremtsen.

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#21325) oxox válasza DaveNo1 (#21320) üzenetére


oxox
addikt

Abban igazad van, hogy a polgári lakosság ellen irányult (kb több hasonlóság nincs is),
Ott bukik meg, hogy japán azonnal kapitulált, és ezt az amerikaiak el is fogadták. de amerikai hóditó volt? Dany bevetette az atomot, megszólaltak a harangok, és mi történt..dobálta tovább az atomot, és ezt tette volna mindenki ellen, akiről azt gondolja, hogy Cersei hive (s mint láttuk az sem zavarja, ha karon ülő csecsemő)...és ki is mondja, hogy nincs választása másoknak Nagaszaki, és Hirosima továbbra is japán része (tehát mégcsak magukhoz sem csatolták).

Amúgy emberileg elitélem, mert katonai célpontott kellett volna választani, csak annak nagyobb lett volna a kockázata (pl. lelövik a gépet). persze a nyertesek irják a történelmet, és azt bizonygatják, hogy több áldozat lett volna, ha nem zárják rövidre japán törekvéseit....

amúgy ez "taktika", márhogy a polgári lakosság támadása (Drezda bombázása jó példa rá), és ezzel a közhangulat befolyásolása...reméljük, hogy sosem fogjuk átélni egyik oldalon sem. hozzáteszem ezt is akkor teszik (tették), ha le akarnak zárni egy háborut, nem a hatalom a lényeg, meghogy mindenki térdejlen a birodalomban. Dany szimplán megörült, megrészekedett a hatalomtól, egyedül érezte magát a világ ellen stb, tök mindegy mi volt az ok.

(#21324) Ragnar_ Nagaszakiban ma több mint 400.000-en élnek, 80.000-en haltak meg, közel ennyen kaptak suármérgezést...csunya számok (főleg azért mert valóság), de hasonlatot húzva, Királyvárban mennyien haltak meg?

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#21326) Ragnar_ válasza oxox (#21325) üzenetére


Ragnar_
addikt

Nem tudom Királyvárban mennyien haltak meg, a középkorban azért biztos volt néhány olyan uralkodó aki kifejezetten véreskezűnek számított és mégis sikeres volt, akár pont a könyörületlenségének köszönhette a sikereit..

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#21327) raider21


raider21
aktív tag

Egy vélemény a sok reddit -es közül...:

[ Szerkesztve ]

raider21

(#21328) csababarca


csababarca
őstag

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#21329) zolka95


zolka95
őstag

Ami nekem a leginkább tetszett az Jon történetének lezárása volt.

Egyszer már megízlelte a szabadságot a Faltól északra. Lehet hogy jó király lett volna belőle, de akkor sem neki való Királyvár meg akik ott körülveszik.

Hiába vannak most rendes emberek a tanácsban. Ez később változhat stb.
Ahogy már láttuk az előző évadokban.

Szóval rohadt jó volt, ahogy felszabadította magát az Éjjeli őrségből meg a száműzetésből. A Faltól délre már egyszer elárulták és leszúrták. Lenyilazták Rickont az öccsét. Leszúrta a megőrült szerelmét. Elég volt Dél sok sza@rságából. Fuck off! Törvényen kívüli lesz. Lesz@rja, hogy ő a jogos örökös. Lemond róla. Ő ebből nem kér, eleget látott. Nemhiába mondta neki Tormund, hogy ő északhoz tartozik. Lement délre az új szeretője miatt, most pedig vissza abba a világba, ahol az első szerelmével találkozott, ahol szabadok voltak. Az ő befejezése nagyon tetszett.

Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?

(#21330) oba válasza csababarca (#21328) üzenetére


oba
addikt

spoiler?

(#21331) csababarca válasza oba (#21330) üzenetére


csababarca
őstag

most ez miért csak rám vonatkozik? :U

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#21332) oxox válasza csababarca (#21331) üzenetére


oxox
addikt

hol látsz képet a mai részből korábban?...azért elég sokan nem látták még.

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#21333) csababarca válasza oxox (#21332) üzenetére


csababarca
őstag

oldalakon keresztül megy a diskurzus már spoiler jelölések nélkül.

aki nem látta minek jön ide? mit hisz miről beszélgetünk?

de akkor kérek egy kompetens személyt hogy törölje, meg akkor az összes olyan hozzászólást is, ahol nincs spoilerezve a szöveg.

:U

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#21334) dudu5130


dudu5130
őstag

Jon karakterét meg szerintem nagyon elrontották. Én ezt bánom a legjobban. Oké, hogy nem akart király lenni, de ez az egész évados nyöszörgés, hogy my queen mikor mindig is az volt a vágya, végre ne legyen fattyu erre kiderül, hogy nem az és sose áll ki maga mellett, hogy végre nem vagyok fattyu. A király álasztás kor se merül fel ugye. Gondolom a makulátlanok meg azért nem ölték meg őt mert féltek, hogy újra háború lesz és észak nekik megy. Mondjuk wormsy lelki állapotából meg pont erre lehetet volna következtetni. Mondjuk holttest nem volt szóval simán kiszambázhatott volna, de ő nem olyan. Drogon meg azért nem bántotta mert érezte rajt a Targaryen vér vonalat. Rhaegal is azért engedte és örült a frigyüknek. Jon származása is igazából így totál felesleges volt.

(#21335) [CS]Blade2


[CS]Blade2
addikt

Bran
Nem tudom, hogy hogy vagytok vele, de vagy én siklottam át valami felett, de valami nem kerek, illetve nem áll. Én korábban leírtam, hogy a Starkok kihaltak, mert Jon Targi, Sansa lány, Arya lány, és Bran meghalt, ő lett a háromszemű holló. Az utolsó részben viszont Sansa azt mondja, hogy Bran-nek nem lesz fia, mert nem áll fel a cerkája, nem tud kefélni. :Y Aztán Bran a Stark házból, miközben meghalt, és ő egy holló...egy madár. ;]

Edmure
Oké, írtak neki egy levelet, hogy gyere segíteni, mert jön az NK, és minden élőre szükség van.
Írtak neki most még egy levelet, hogy Jon (tudjuk, hogy nem tudod, hogy ki ő), megölte Dany-t (tudjuk, hogy nem tudod, hogy ki ő), és gyere a Sárkányverembe.
Erre odamegy, és senki nem b..a pofán, amiért volt képe nem eljönni az NK elleni partyra.

Jara
Ott van Jara, és nem láttuk, hogy megmondták volna neki, hogy Theon és Euron kilyukadt.
Én beraktam volna, hogy Arya megöli ott helyben, mert egy szemét g.i. Azt mondta Theon-nak, hogy ő elmegy a Vas-szigetekre, és begyújt, és figyel a tűzre, ha esetleg el kell menekülniük Dany-éknek, akkor legyen hova. Ez után a királyvár elleni partyból is kimarad, és elkezd pofázni.

Dotik
A Dotik nem voltak ott. Nem lett velük semmi, maradtak Királyvárban céltalanul. Valszeg meghaltak a 3. részben, és ez is olyan, mint az ottfelejtett pohár és flakon. Véletlenül bennmaradtak a 4-6. részben.

(#21336) raider21


raider21
aktív tag

Képek az epizódból: Daenerysből sárkányt csináltak. Na jó nem, eddig is az volt. Ez olyan antikrisztusi beállítás, mert kb. mostanra ő itt a legfőbb gonosz.

Pont úgy, mint Ygritte, úgy hal meg Jon kezei között Daenerys is. :(

raider21

(#21337) S e t h válasza raider21 (#21336) üzenetére


S e t h
nagyúr

Jó gyorsan ment, szinte pillanatok alatt lezajlott. Csodálom, hogy Jon pl. nem kezdett el mondjuk makulátlanokat enni.
Minden oka megvolt rá, hiszen utálta őket már egy rövid ideje.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#21338) k-adi


k-adi
nagyúr

Pár kérdés felmerült bennem, hátha valaki okos tudja..

1.
Azt tudja valaki, hogy miért esett a hó órákon át a fináléban ha nincs NK aki hozná "a telet" és Kingslanding meg "délen" van? Mitől volt aznap havazás? :D

2.
Illetve azt is megmagyarázná nekem valaki, hogy a tolókocsis tini, Bran aki korábbi részben elutasította Deres uraságát (Lord of Winterfell?) mikor kérdezték, mert "ő már nem Stark hanem 3eyed raven"... most hirtelen mégis oké a gondolattal? Vagy az neki kevés volt, de 6 királyság már menőbb és azt elfogadja? :D

3.
Makulátlanok olyan helyre akarnak menni ahol halálos "pillangó-vírus" (??) van és csak az őslakók élik túl??

(#21339) myckie2 válasza k-adi (#21338) üzenetére


myckie2
őstag

1. Attól évszak változás ugyan úgy létezik a világban. Csak nem mindegy, hogy mennyi ideig tart.
2. Erre csak azt tudom mondani, hogy: He kinda forgot about being the 3 eyed raven.
3. Passz

(#21340) feri1014 válasza k-adi (#21338) üzenetére


feri1014
senior tag

3. Daenerys nélkül semmi értelme élni. :DDD

(#21341) [CS]Blade2 válasza k-adi (#21338) üzenetére


[CS]Blade2
addikt

1. Hamu esett. Más magyarázat nincs.
2. Bran-nak nem áll fel a cerka, lásd fentebb/lentebb.
3. A sorozatban nem említették a lepkéket, ha jól rémlik. Nyaralni mennek, nem örökre.

(#21343) DaveNo1 válasza raider21 (#21342) üzenetére


DaveNo1
veterán

Jó eséllyel Essos keleti része nem?

[ Szerkesztve ]

You are not prepared.

(#21344) FollowTheORI


FollowTheORI
nagyúr

Én csak annyit tudok mondani... atya úristen... az HBO-nál hányan fogják most a fejüket?? :O :D :(

... és mellette örülnek hogy végre vége akárhogyis van... ;]

[ Szerkesztve ]

Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m

(#21345) Aventador91


Aventador91
őstag

hát gyelekik. ez a befejező rész egy fos volt, még annál is fosabb. most mán csatlakozok én is

(#21346) whitezo88


whitezo88
nagyúr

tökéletesen bejött minden leak, de így is várható volt végig minden. Kár érte, kíváló sorozat volt.

Bran nem csinált semmit 8 évadig, király lett. (a nézelődés az semmi, főleg hogy 3. rész óta mindenki elfelejtette a másokat és akkor se derült ki semmi) Szép ív. Totál felesleges volt minden amerre ment és akik meghaltak miatta. Jon háttérsztorija is semmi volt, mivel csak pár ember tudta, és úgyse lett belőle senki. Az meg hogy talán Dany megölte volna, nem tudjuk, de így is úgyis vége lett.

[ Szerkesztve ]

(#21347) DaveNo1 válasza whitezo88 (#21346) üzenetére


DaveNo1
veterán

A könyvnek is ez lesz a vége.

Amúgy van egy olyan megérzésem, hogy a háromszemű holló a főgenya, és talán majd ez a könyvekből valahogy kiderülhet.

Tudta mit fog Dany csinálni még se akadályozta meg.
Jont a végén száműzte (az utolsó veszély az útjában?)
Van arra is teória, hogy az előző háromszemű holló őrjítette meg Aeryst, ami mindennek a kezdete

You are not prepared.

(#21348) Peppo válasza DaveNo1 (#21347) üzenetére


Peppo
őstag

Az sem biztos, hogy lesz vége a könyveknek, azt aztán pláne senki nem tudja, hogy mi lesz az.

Lehet, hogy még Martin sem. ;]

(#21349) paatrick válasza k-adi (#21338) üzenetére


paatrick
őstag

Ebben az évadban valahol beszélgetett Missandei és Szürke Féreg. Akkor meséli Missandei hogy ő naathi és a népe rabszolga.
Erre mondja Szürke Féreg, hogy az ő népe szabad és majd akkor felszabadítja Missandei népét és akkor ott boldogan élhetnek együtt.
Gondolom ezért megy a makulátlanokkal oda, hogy betartsa az ígéretét.

6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

(#21350) j0k3r!


j0k3r!
senior tag

Tökéletes sorozatzáró, le a kalappal: 10/10 Ja nem... az a Breaking Bad volt... Baromi lassú, unalmas, vontatott volt az egész rész. Konkrétan az első 30 percben az volt a legérdekesebb dolog, amin járt az agyam, hogy hamu vagy hó esik? (illetve, ha hó, akkor csak azért rakták be, hogy a korábbi látomásnak ne mondjon ellen? :F) Ezután meg kaptunk 40 perc búcsúzkodást, könnyes ölelkezést, és ami a legszánalmasabb: HAPPY END-et :( Az a királyválasztás vicc volt, Bran-nek volt 2 tőmondata a részben, de annak se sok értelme volt. A szokásos logikai bukfencekre meg már megtanított az előző 3 rész, hogy el kell engedni. Azt sajnálom, hogy semmi durva utolsó jelenetet nem mertek bevállalni (legyen az NK, Drogon, akármi). Ahogy nézegettem az elmúlt hetekben, sikerült a 2. helyről a 6.-ra zuhannia evvel évaddal a sorozatnak (és szerintem még esni fog), azt hiszem ez elmond mindent.

ja és amin még röhögtem, ahogy mondogatták, hogy "Bran the Broken", ami nekem kicsit úgy tűnt, hogy azt hangsúlyozzák ki, hogy kerekesszékes ("Bran a nyomorék")

[ Szerkesztve ]

some men just wanna watch the world burn...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.