- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kovisoft #699 üzenetére
30 napon belül 200-ig ingyenes. Én eddig azt vetem észre hogy a harmadik felvétel is ingyenes volt amíg a 200 alatti az eddigi felvett pénz.
A magyar leírásuk nem utal a first, első felvételre:
Vegyél fel készpénzt ingyenesen 250 USD/200 GBP értékig
30 naponként 200 GBP-vel vagy 250 USD-vel egyenértékű összeget ingyenesen vehetsz fel, bármilyen pénznemben. Ha ezt a felső határt túlléped, a pénzfelvételkor egy 2%-os díjat számolunk fel. Az alkalmazásban bármikor megnézheted, hol tartasz éppen, a limithez képest. -
kovisoft
őstag
A 200 GBP-vel egyenértékű ingyenes készpénzfelvétel elosztható több alkalomra, vagy ha több részletben veszem fel, akkor csak az első lesz ingyenes?
-
Elméletben igen, bár nem €-ban 200 és nem a kártyára, hanem a forint egyenlegre.
30 naponként 200 GBP-vel vagy 250 USD-vel egyenértékű összeget ingyenesen vehetsz fel, bármilyen pénznemben. A napi árfolyamtól függően úgy 228 €.
De most 328,30 Forintodért kapsz itt 1 €-ot. A pénzváltók a környékemen meg 327,9 Ft - 328,5 Ft közt adják.
Budapesten meg már kapsz 325,43 Ft - 325,49 Ft-ért is -
zagloba
aktív tag
Sziasztok új vagyok! Jól gondolom ,h a pénztálcámnak az a legjobb megoldás EUR-ra szerteenni: Ha forintot feltöltök a TW kártyámra ott átváltom EUR-ra majd elballagok valamelyik OTP-s EUR-s ATM-hez és 30 naponta 200 EUR-ot feltudok venni egyéb költségek nélkül?
-
válasz
Oliverda #693 üzenetére
Transferwise kártyával € felvétel volt a téma. Nem ez: fel sem ajánlja az eurós felvétet, ha egy eurós kártyát teszel bele.
Ez volt az eredeti hsz:
Napidíjat fogok EUR-ban határtalan számlára kapni. Ha kérem hozzá a bankkártyát is, hogy kp.-t vehessek fel vele, ismer valaki Budapesten és/vagy Heves megyében eurót kiadó automatát? Léteznek ilyenek egyáltalán Magyarországon?Nem ajánlgatás volt.
Írtam hogy ma tesztelem hogy milyen költsége van ha Euronet vagy OTP Euros ATM-ből veszünk fel pénzt.
Szeged Széchenyi téri €-os ATM, (Minimum 10 € vehető fel ennél az automatánál.
) ami €-t beírva azt adja a TW kártyán keresztül, a könyvelésben az €-os egyenlegről csak a felvett összeg hiányzik, tehát nincs költsége.
Az OTP-t javaslom ha a TW-en lévő € kp felvételére.
Szeged Tisza Lajos krt--i Euronet automata.
Választható hogy € vagy forint kell. És mivel € is van benne és vagy 20 féle kártya használható (rajta az emblémák), miért kategorizálná azzal hogy €-os vagy nem €-os a kártya?
Szóval igazad van, nem ajánlja fel, nekem kellett választani. De ugye az lényegtelen, mert választható.Lényeg az hogy nem javaslom, mivel költségnek számítható felárral adja az €-ot, ha TW kártyát használok, ami 6,5 €-nyi + összeg mondjuk ha 50 €-ra lenne szükség. A Transferwise az nem számol itt sem költséget.
És itt ez a legkisebb kivehető pénzösszeg (50).A lényeg az összehasonlítás volt, nem az hogy mindenki Euronet ATM-ből vegyen fel pénzt, de megtehető, csak éppen nem éri meg.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni, magyarországi banknál van forint és devizaszámlám, utóbbin lévő összeget váltanám át forintra.
A TW felkínálja lehetőségnek a bank debit (ACH-t), illetve a wired és international wired módokat.
Az elsőnél totál nem értem, hogy működik, illetve azt sem, hogy működik-e egyáltalán Magyarországon, utóbbinál egy San Francisco-i fiókba kellene utalni az összeget, ez szerinte 5,34 dollár, és nincs további költségem a bankomnál.Ennek így kell működnie, nem EU-n belüli vagy magyar fiókot kellene megadnia, ahova utalnom kellene?
-
-
Az Isten áldjon már meg meg a azokat is akiket idézel honnan szedik a forint hasonlítgatást? €-om van azt akarok felvenni, minek kavarjuk az egyébként is állandóan gyenge forintot ide? Nem használ az Eutronet forintot ilyenkor, mennyi az Euronet forint árfolyama ha már valaki azzal hasonlítgat?
Majd megnézem. Az Euronetet és az OTP-t is, úgyis útba esnek holnap. Ma 100 € az 87,73 GPB lenne, majd ehhez viszonyítom. -
Ma a TW kártyámmal megpróbáltam eurót felvenni Euronet automatából, de félbeszakítottam a műveletet, mivel mindenáron GBP-t akart volna beterhelni (a Revolut kártya is névleg GBP-s, meg a TW is). Ráadásul ha jól láttam valami extrém pocsék árfolyamon akart váltani (de ez nem tuti).
LINK -
Aki kérdezte az €-ot akar felvenni az €-os számlájáról, ott szerinted milyen konverzió fog történni?
Amit idéztél az nem Transferwise és nincs róla szó hogy az adott bank milyen költséget számolt fel, hiszen ők konvertáltak fontról €-ra (vagy fordítva) nem az Euronet. Ha a kártya font alapú, vagy angol bank akkor fonttal számolhatnak.
Meg mi köze a forint árfolyamhoz ennek? Font -> € konverzió volt, annak a keresztárfolyama számít, hiszen az angol bank sem forinttal kalkulál.
Pont azért van TW kártyám hogy a forintot kihagyjam.Meg tényleg egy 13 évvel ezelőtti dolgot idéztél?
-
Én is idézek:
"Úgy látom 13 éves az előző poszt, de az EURONET változatlan :)))) .
A mai napon szükségem volt 200 EUR-ra. A győri TESCO-nál van is EUR ATM, gondoltam ott veszek fel, mivel a bankom (angol bank) engedélyez havi 200 EUR-t ingyenesen felvenni bármilyen ATM-ből.
A kártyámhoz tartozó számla az Egyesült Királyságban van vezetve, de EUR-számla nem font.
Fel is vettem 200 EUR-t az ATM-ből és jött a meglepetés a bankból, a terhelés 197.96 GBP volt !!!
Az EURONET-nél kb. 1 árfolyamon számolják a GBP-t (360 Ft) és az EUR-t (317 Ft) !!!!!!!
Ez az egy kp. felvétel kb. 9000 Ft-omba került.
A 200 EUR így forintban olyan 72000 Ft-ra jön ki.
Drága tanulópénz volt az tény !" -
Miért? Az amelyik automatájukra az van ráírva hogy €-t is lehet felvenni az nem igaz? Ha pénzbe kerül akkor meg az OTP-hez viszonyítva mennyivel drágább?
Én ezt olvastam:
Van plusz költsége a készpénzfelvételnek?
Hazai kibocsátású (forint alapú) bankkártyával mind a forint, mind az euro készpénzfelvétel az első 2 alkalommal, maximum havi 150.000 Ft-ig ingyenes az Euronet ATM-ekből, az adott hónap első 2 tranzakcióját (ill a 150.000 Ft limit alatti tranzakciókat) a cég semmilyen plusz költséggel nem terheli.A TW-en €-ban lévő pénzt szerintem költségek nélkül lehet felvenni náluk, a megfelelő limitig, a kb. 228 €-ig. De lehet hogy tévedek.
-
gyulaszu
senior tag
Napidíjat fogok EUR-ban határtalan számlára kapni. Ha kérem hozzá a bankkártyát is, hogy kp.-t vehessek fel vele, ismer valaki Budapesten és/vagy Heves megyében eurót kiadó automatát? Léteznek ilyenek egyáltalán Magyarországon?
-
Dello79
aktív tag
válasz
stickermajom #671 üzenetére
Nem tudom nekem 2-3 nap szokott lenni. De azért én okosan használnám ezeket a dolgokat. Mert mivel nem látnak rá a külföldi számlaszámokra pont ettől lesz érdekes valaki..
Pl. ha valaki bérel széfet
azt is jelentik.. attól függetlenül tarthat benne kiskacsát is meg nagykacsát is
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Ha a ref linkemen keresztül meghívtam valakit, aki teljesítette a 60+ ezres utalást, akkor kéne látnom valamit az appban? Se email, se notif nem jött a dologról. Vagy mennyi az átfutási idő?
-
Flinter
tag
Romániában működött, több banknál. Helyi ATM díjat nem tapasztaltam. Ettől még egyes bankoknál lehet.
Szerbia, Montenegro, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Olaszország kb. ugyanez.
Albániában 1./ kevés a Mastercard kártyát elfogadó ATM, a VISA jóval több. 2. /A bankok/ATM-ek döntő többsége külön extra kp felvételi díjat kér. Ki többet, ki kevesebbet. 2 bank ATM-jénél tudtam ingyenesen, Mastercarddal kp-t felvenni. Nevükre hirtelen nem emlékszem.
Boszniában 2 banknál póbáltam, mindkettő ATM extra kp. felvételi díjat kért volna. -
kammler
senior tag
Heló!
Aztán ugyan ha én lefényképezem szépen a személyim pl. meg a pofácskám esetleg ha kérik, azok mennyire lesznek náluk biztonságban? Valaki megnézi ott náluk, hozzáfér. Anno a paypalnál nem kellett, akkor még nem volt ez a roppant szigorú pénzmosási törvény. Csodálom, hogy ők még nem álltak neki ezen adatok gyűjtésének. Egy paypalnál is elég komoly informatikai háttér lehet, de sok balhé volt már ott is. Bankkártya adatok szivárogtak ki(az nekem ott virtuális, nem lenne tragédia). Ha azokat ellopják, akkor ellophatnak más adatokat is. Főleg hogy ez a transferwise meg társai még csak most terjeszkednek. Tuti célponttá válnak. Mert ha egy OTP kéri személyesen az igazolványom, ha le is másolják, azt legalább tudom, hogy fix, hogy náluk vagyok. Itt meg van egy app. aztán megy ahova megy az adat.
-
30 naponként 200 GBP-vel vagy 250 USD-vel egyenértékű összeget ingyenesen vehetsz fel, bármilyen pénznemben.
Mielőtt vennél fel nézd meg az aktuális árfolyamukat és azzal számolj.
Kártyádtól is függ hogy mi lesz a 6000 Ft-os egyenleg feltöltés módja, nálam Erste Visa normál kártya és vásárlás volt. -
playa22
újonc
Sziasztok!
Nemrég rendeltem Transferwise kártyát. Sajnos hitelkártyával fizettem a minimális 6000 HUF-ot, és azt nem nagyon reklámozzák sehol, hogy ez kérem szépen POS készpénz felvétel
Na mind1, így jártam.
Jól értelmezem, hogy 200 GBP ingyenes ATM-ből történő készpénzfelvétel alatt 70000 HUF értendő. (Tudom, hogy több, mint 74000 HUF-ot ér 200 GBP, csak a biztos ingyenesség miatt írtam kevesebbet.) Vagy csak GBP pénznemben ingyenes a felvétel?
Egyéb ingyenes éves díjú kártya is elérhető, ahol van valamekkora ingyenes ATM készpénz felvétel (pl: Curve nekem nem egyértelmű)?
Köszönöm!
-
balhmm
tag
Romániában próbált már felvenni Transferwise kártyával lej-t? Működhet? Költség? Van ajánlott bank?
-
vnorbi
aktív tag
Próbáltad már? Tényleg működik? Mert elég határozottan tiltják:
"the money has to come from a bank account that matches the name on your borderless account"
Amúgy ez alapján elég a névegyezőség, például a Kovács Istvánok fizetgethetnek be egymás számláira, azt elvileg elfogadják. Bár szerintem még így sem lehet vaktában utalni, előbb jelezni kell a TW felé az erre biztosított felületen, hogy mekkora összeg fog érkezni.
-
Dello79
aktív tag
válasz
roger.smith #652 üzenetére
Dehogyis, mi az hogy csak saját bankszámláról fogadnak el utalást ez nem így van.. az egyenleged a Raiffeisen-nél vezetett magyar számlaszámra utalással tudod feltöltnei amiben meg kell adni az egyedi Transferwise -azonosítód.. a közlemény mezőbe...
Magyarul.. ha kis Pistának azt modod hogy figyi utalj már nekem X Ft -ot akkor megadod neki a Közös.. Magyar.. Transferwise -os Reiffeisen-es számlaszámot és megmondod neki, hogy a közleménybe írja a te azonosítód.. így már nálad is a pénz.. és kis Pistának se került plusz összegbe.. ennyi..
-
mekkGyver
aktív tag
válasz
feketedini #655 üzenetére
Sima borítékban. Úgyis csak te tudod aktiválni.
-
válasz
feketedini #655 üzenetére
nem emlékszem, hogy aláírós lett volna
-
feketedini
tag
Sziasztok! A rendelt kártya sima vagy ajánlott levélként érkezik?
-
válasz
roger.smith #652 üzenetére
Oké, akkor rossz ötlet volt.
-
Oliverda
félisten
válasz
roger.smith #645 üzenetére
Nem létezik ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Apple TV eladó
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- Újszerű Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 - 14"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 1TB SSD - Win11
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest