Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
Szerinted TW keres?
Meg orosz országból? Ebből az országból csak rossz dolog ér el hozzánk, pl hackerek. Biztos hogy nem kerül pénzbe? Nem EUn beüli hívás.Elég baj hogy pont azután kezdődött hogy regisztráltam a TW-ra
még ha nincs is köze hozzá, akkor is... úgy kötelezett a két lépcsős telefonos sms beléptetésre hogy nem engedte hogy meggondoljam v későbbre halasszam, egyből be kellett írjam a számom mert nem engedett tovább.
És mivel nagyon olcsó, lehet itt is adathalászat folyik, amiből milliókat lehet keresni, még a felhasználók örülnek hogy spórolnak egy kevéske pénzt...
-
edk-
őstag
Nem világos, miért félnek egyesek felvenni a külföldi hívásokat. A hívottnak pénzbe nem kerülhet.
-
KTU
addikt
válasz
zsoltex70 #295 üzenetére
"TW-ről TW-re utalásnál is él az hogy különböző devizának kell lennie az indító és fogadó oldalon"
Saját tapasztalat nincs, így nem küldtem pénzt, de pár hozzászólással lentebb pont ez volt a téma.
Revolut-on küldöm át, (ott is előtte létre kell hozni a többi pénznemet a fiókba, különben átváltja olyanra ami van), aztán mindenki eldönti onnan hova, TW esetleg Monese."A kártyás feltöltés felejtős mindhárom esetben (TW, Rev, Simple) mert ha kártyával tölteném akkor meg kell adjam a fiamnak a kártyám adatait, hogy az appokban lehessen tölteni?"
Igen.
De van hogy kell saját itthoni, kis pénzből is megvan, két cikk, másik. Nem szeretem az otp-t, de náluk működik az hogy hétvégén (itthoni banki órákon kívüli időben) ATM-be belenyomom a pénzt, az azonnal megjelenik a számlán, és lehet küldeni / költeni. -
trialboj
őstag
Megkaptam az első tesz fizetést AUD ban, átalakítottam Lei-re, és kb hihetetlen hogy még a saját bankomnál is jobban váltotta, kevesebb mint 150Ft ot buktam rajta, aztán pedig elküldtem a bankszámlámra, és azt írta hogy 200leiből 200 leit fogok kapni, amit kétlek, de nagyon kíváncsi vagyok.
Nem is értem ez hogy lehetséges, most belegondolva, egy havi fizum elment a paypal dupla sápjára : ((((
Más.
Pár napja elkezdett valaki hívogatni külföldi számokról párszor oroszosságból, és még ismeretlen helyekről is, ez az egyetlen komoly oldal amire múlt héten regisztráltam, és esetleg kérhet azonosítást, de arról csak küldenének valamit értesítést, hogy keresni fognak, nem?
Létezik hogy a Transferwise keres, valami adat egyeztetésre?Az orosz országos kijelzés miatt kétlem, de nyilván nem akarom felvenni, ki tudja miféle átverés lehet
-
zsoltex70
csendes tag
Köszönöm a kielégítő választ 🙂 még annyi, hogy TW-ről TW-re utalásnál is él az hogy különböző devizának kell lennie az indító és fogadó oldalon, vagy csak külsős bankszámlánál van ez? Revolutnál ez nem gond, gondolom. Akkor elsősorban a Revolut lesz a mi barátunk, azt ajánlod? Feltöltöm a sajátomra és átutalom a fiaméra? Jól gondolom hogy A kártyás feltöltés felejtős mindhárom esetben (TW, Rev, Simple) mert ha kártyával tölteném akkor meg kell adjam a fiamnak a kártyám adatait, hogy az appokban lehessen tölteni? marad esetleg a Revolut, ami tud pénzkérő linket küldeni, amely felületen kártyával tudok tölteni, sajna egyenlőre még nem HUF-al
-
KTU
addikt
válasz
zsoltex70 #293 üzenetére
Transferwise nagyon ügyel rá, hogy számlafeltöltésnél utalás esetén csak saját nevén legyen a másik számla.
Bankkártyánál nem tudom, ott is csak sajátról töltöm.Leggyorsabb és ingyen pénzküldés [link], én ezt használom a családba, de bármely más Revolut account-ra mehetne. Feltöltést biztos elfogad más nevén lévő kártyáról.
A Simple alá lehet más nevén lévő kártyát is berakni, sőt ugyanazt a kártyát több Simple account-ba is használhatod.
Ez a visszatöltéses módszer ingyenes még, de lassú, akár 2 - 5 nap is lehet.
De működik Transferwise és Revolut esetén is.Ha eurót használó országba megy, készítenék (mi már megcsináltuk) Monese account MasterCard-al.
Ha meghívóval regisztrálsz ingyen lesz a kártya, itt is ingyenes pénzküldés account-ról account-ra. Regisztráláshoz jó angoltudás nem árt, lehet beszélni kell azonosítás miatt a support-tal.Többféle kártya azért kell, mert van ahol nem működik egyik vagy másik.
-
zsoltex70
csendes tag
Sziasztok! A 19 éves fiamnak szeretnék TW vagy Revolut kártyát. Melyiknel tudom a legegyszerűbben feltölteni az egyenlegét a saját bankkártyámról? Vagy mindkettőre csak utalni tudok, ha szol, hogy apa sürgősen küldj pénzt?
Mindenhová csak a saját nevére szóló kártyát lehet hozzá párosítani? A Simple alá is? Köszi
-
zseko
veterán
Vásárlással beaktiváltam, tulajdonképpen simán ment. Eltekintve attól, hogy kétszer is elmagyaráztam a pénztárosnak, aktiválni kell a kártyát ezért mindenképp chipes módszerrel kell fizetnem, de hiába, akkor is az érintéses módszerrel próbálkozott, és közölte hogy ez nem működik...
-
betyarr
veterán
az otp simple feltöltés és visszatöltés tw-re is működne,mint revolut esetén is,vagy nem?
vagy a tw mindenképp számol fel díjat a feltöltésért? -
zseko
veterán
Kedden megjött a bankkártya, ami azt jelenti, hogy 12 nap alatt itt volt.
-
KTU
addikt
Pár hete volt szó a bankfiókban vala befizetésről (Raiffeisen Bank).
Kipróbáltam.
Tegnap weben indítottam egy 1ezer HUF-os feltöltést próbaképp.
Utalás bankfiókból személyesen.
Ki is írta: "Irány a bankfiók!"
Bementem, befizettem, közleménybe ami kell.
Személyit és lakcímkártyát elkérték, kifizeti be.
Rögzítették is.
Jött e-mail, zanzásítva:
Megkapták a befizetett készpénzt, de ennek feldolgozása problémába ütközik.
Most kivételesen megkapom a befizetett pénzt, akkor ha,
- Megmondom mire akarom felhasználni,
- Azonosítsam magam, útlevél fényképes oldal vagy személyi igazolvány,
- max. pár hónapos másik banknak bankszámlakivonata vagy közüzemi számla ami a nevemre szól, és arra a címre ahogy regisztráltam.
- Nyugta amin a KP.-t befizettem.Tegnap este elküldtem mindent.
Ma délután megkaptam az 1000 Ft-ot.tökremegérteobivankenobi
-
KTU
addikt
TransferWise magyar nyelven már telefonon is!
"Ne feledd, októbertől már telefonon is elérsz minket hétfőtől péntekig 13:00 és 18:00 óra között a következő számon:"
+3614088659 -
zseko
veterán
Persze, ha el nem felejtem
akkor megírom mi lett. Bár nem valószínű, mert most már engem is nagyon érdekel. Ugyanis megnéztem pc-n az Internetbankban is, ott is, és a mobil appban is 'Egyéb készpénzfelvét'. Úgyhogy ez érdekes lesz. Mivel most kellett feltöltenem a kártyát így ezt is visszafizettem úgyhogy kb. 5 napnyi kamat menne rá, számlakivonat viszont csak egy hónap múlva lesz, ma kaptam meg az előzőt.
-
zseko
veterán
Na most ez az érdekes, felhívtam a bankot (részben mert most lesz egy nagyobb csekkbefizetésem, és nem mindegy, hogy 160e-nél vásárlásnak vagy kp felvételnek számolja... én meg akkor már hagy nyerészkedjek rajta egy kicsit
) Ott ránéztek, és azt látta az ügyintéző, hogy azt náluk Vásárlás külföldön címen könyvelte le a rendszer. Ahogy mondta, a rendszer külön kezeli a vásárlást és a készpénzfelvételt, és az utóbbinál nincs semmi beírás. A dátum és a 'Transferwise' név alapján egyértelműen beazonosítottuk, és náluk az Vásárlás külföldön megbízással jelenik meg. Tehát az alapján ez vásárlás volt.
Valamint még azt mondta, hogy mivel a készpénzfelvétel le van véve nullára, így mindenképp kapnom kellett volna a próbálkozásról valamilyen módon értesítést, ha sikertelen.Egyébként a Maestro kártyát nem fogadták/fogadják el netes vásárláskor. Mikor lecserélték arra a Visa-mat harmadnap mentem a bankba és visszacseréltettem, mert se Google, se Steam, meg még nem tudommi más nem fogadta el. Viszont már két éve Mastercard van, azzal sosem volt gondom.
-
edk-
őstag
válasz
trialboj #275 üzenetére
Ahhoz, hogy kifizetéseket fogadj, regisztrálnod kell ÉS Borderless Accountot nyitnod. A kiutalás pontos módját nem ismerem. Én nem találkoztam olyannal, hogy Mastercarddal ne lehessen fizetni a neten. (Nincs TW kártyám.)
@zseko: És vajon kamatot is számol az összegre? Ha igen, meg kell reklamálni.
-
zseko
veterán
"Most próbáltam egy BB Go! hitelkártyával, 1000 forintot átvittem a Borderless Accountra, a BB-s mobil appban azt látom, hogy 'Megbízás típusa: Vásárlás'. Az sms-ben is az jött, hogy 'Hitelkártya POS tranzakció'. Akkor ez bízom benne azt jelenti, hogy kártyás vásárlásnak veszi."
Módosítanom kell, átváltott 'Egyéb készpénzfelvét'-re, úgy, hogy az a csúszka le van húzva nullára, miközben ugyanaz a tranzakció a rendes kártyámnál maradt a Vásárlás megbízás.
-
trialboj
őstag
Tehát jól értem, hogy elég ha regisztrálok a TW-on. Nem igényelek kártyát, hanem van lehetőségem onnan egyből a saját bankszámlámra utalni a pénzt? Vagy kártyát mindenképp kell igényelnem, hogy tovább tudjam küldeni az oda kapott pénzt?
Ha AUD-t kapok, akkor azt előbb leira váltom, és úgy utalom a kártyámra?
TW BL kártyával lehet neten fizetni? jó pár éve, nem annyira szerették a mastercardot, sok oldal nem fogadta el, azóta ez már megoldódott?
Ismét nagyon köszönöm a segítséget.
-
zseko
veterán
-
Beniii06
addikt
Igen, ez már regisztrált TW felhasználóknál is működik, kivéve BRL, BDT, COP, CNY, INR, UAH, USD-t az USA-n kívül, vagyis nálunk ezek nem megengedettek. Csak be kell írni a címzett TW-os valós nevét + mailt és a TW beazonosítja, kiegészíti az adatokat és megy a pénz, a képek segítenek.
Viszont, ami újdonság nekem, hogy nem TW-n regisztrált embereknek is lehet utalni ilyen formában, itt is valós nevet + mailt kell megadni és küldik az instrukciókat. (az én felfogásom szerint ez egy utalási megbízás, ami lehetőséget ad, hogy a címzett döntse el, hova menjen a pénz, miután a mailt megnézte és követte az utasításokat.) Azután
elutalod, levonják tőled a pénzt a TW(-nek), aki mint közvetítő, továbbutalja a címzett által megadott számlára. 5 munkanap van elfogadni az ajánlatot a címzettnek, utánna sztornó.
Appon belül nem érhető el az e-mailes opció, csak a TW-TW közötti számlák és itt is akadhatnak problémás pénznemek.
Nekem ez jött le első elolvasás után, persze tévedések lehetnek. Sajnos azt nem írták, hogy van-e díja és ha van mennyi ezeknek a szolgáltatásoknak, valószínűleg ingyenesek a szokásos átutalási díjakon felül.zseko: Természetesen nem a nyelv tudás brillírozása volt a célom, azért írtam le, hogy megerősítselek, mert voltak benne új információk is számomra és érthető legyen bárki más számára
-
zseko
veterán
válasz
jezsu1998 #271 üzenetére
Itt van leírva a menete, ha jól értem az angolt.
-
zseko
veterán
válasz
jezsu1998 #268 üzenetére
Nem találtam semmi, olyat ahol telefonszám, email, TW azonosító stb.. segítségével tudnál utalni.
Pedig mikor a többnemű számlákat elkezdtem beállítani, volt egy kérdése, hogy engedélyezem-e az email alapján történő fizetést, és az igen-re gratulált, hogy most már használhatom.
-
jezsu1998
csendes tag
válasz
nemkelldell #265 üzenetére
Őszintén még nem használtam így, de most megnéztem az alkalmazásban, és csak olyan lehetőséget láttam, amikor számlászámot kért, szóval szerintem a "hagyományos" módon működik, hogy be kell írnod a számlaszámát (nyílván azt célszerű, amelyik egyezik te számlád pénznemével).
Nem találtam semmi, olyat ahol telefonszám, email, TW azonosító stb.. segítségével tudnál utalni. (Lehetséges, hogy van ilyen is, de a számlaszámos módszernek szerintem biztos működnie kell) -
nemkelldell
újonc
válasz
nemkelldell #265 üzenetére
Egyenlegek/ EUR fül adataimat adjam meg a másik TW számla tulajdonosának és a saját TW EUR számlaszámomra, pedig ő az EGYENLEGEK/ EUR küldése utasítással eltudja küldeni a pénzt, ez működik, nem?
-
nemkelldell
újonc
Sziasztok!
Egy TW többpénznemű számláról hogy történik az utalás/küldés egy másik TW többpénznemű számlára ?
Hirtelen nem találtam, de elvileg működik a dolog házon belül is, nem csak külső bankokon keresztül, ugye ?
köszi előre is !Bocsi, a primitív kérdésért.
-
jezsu1998
csendes tag
Így van! Csak nálunk legjobb tudomásom szerint. Lengyelországi számlákat néztem múltkor, és a nagy többségüknél zlotys számláról eurós számlára utalni "külföldre" max. csak váltási költséggel jár. Semmi hasonló, mint Magyaroszágon ( 11-25€ + x% )#261
Mivel nálunk legtöbbször forint utalás van, ezért az a legolcsóbb.
Azokban az országokban ahol euró van pedig az euró utalás a leggyakoribb/legolcsóbb, csak a SEPA szabályok miatt nem csak belföldre utalnak olcsón vagy ingyenesen (Nekem 3 darab eurós számlám van 2 eurózónás országban és mindenhol ingyenesek a SEPA utalások), hanem minden SEPA országba (köztük Magyarországon vezetett eurós számlákra is tudtommal).
Sajnos fordított irányba a fent említett okok miatt, pedig Magyarországon minden SEPA utalás ugyanolyan drága... -
jezsu1998
csendes tag
Helló
Csak egy kis kiegészítés.Tudtam az euróövezeten belüli euró alapú számlák közötti utalások között nem lehet országonként különbséget tenni, szóval ugyanannyiba kell kerülnie egy német eurós számláról német eurós számlára történő utalásnak mint ha egy olasz eurósra, észtre, finnre stb... utalnál. Ezt hívják SEPA utalásnak (Single Euro Payment Area)
-
kzs
tag
Szia edk,
köszi a valaszt: az nem teljesen egyértelmü a valaszodbol, hogyan valtoztatna a helyzeten a Revolut.
Mindenesetre a megoldas ugy tünik az lesz, hogy anyunak is regisztralunk TW szamlat.
Mint felfedeztem, masik megoldas a Currencyfair, ök ugy tünik, harmadik féltöl is fogadnak utalasokat (viszont rosszabbul valt mint a TW)Udv, kzs
-
edk-
őstag
Keverednek itt a TW funkciói. Próbáljuk meg tisztába tenni.
Az eredeti funkció pénz eljuttatása más országba kedvező váltással. A küldő fél ismeri a fogadó fél célországbeli bankszámlaszámát. A küldő regisztrál a TW-ra és elindít egy transzfert. Megadja, hogy mennyit akar küldeni a saját pénzneméből melyik országba. Választhat többféle beutalási módszert is (pl. bankkártyára terhelés, saját országán belüli utalás). Ezekhez a TW különböző költséget számít fel. Ezzel a költséggel csökkentett összeget átváltja a célország pénznemére és jóváírja a fogadó bankszámláján (aminek a számát a küldő adja meg a transzfer indításakor). Mindenképp a TW vált, jó árfolyamon. A fogadónak nem kell regisztrálnia a TW-nál.
Viszont a feljebb írt use case esetén a kifizetők feltehetőleg nem akarnak regisztrálni, ők közvetlen utalással fizetnének. Ilyen esetre a fogadó félnek kell olyan számlaszámmal rendelkeznie, ahova a küldő utalhat. Ezért vezették be a TW Borderless Accountot. Fogadó megadja a BL Accountja számlaszámát küldőnek, aki odautalja a pénzt. A BL Acchoz az alábbiakat mind adják:
Ausztrál számlaszám és BSB kód
brit számlaszám és bankazonosító (sort code)
európai IBAN
USA-beli számlaszám és bankazonosító (routing number)Látható, hogy ezen küldők mind olcsón vagy ingyen tudnak utalni erre a számlára (EU-övezetben olcsó vagy ingyenes a nemzetközi euróutalás is).
A BL Accról lehet bankkártyával költeni vagy kiutalni a saját számlára. Ez utóbbinak díja van, pl. AUD -> RON esetén úgy látom, hogy utalásonként AUD 1.2 + 0.6%. Egyébként a bankkártyás költésnél is felmerül ez a százalékos díj, ha eltérő pénznemben történik. A százalékos díj mértéke devizapártól függ, lásd itt.
-
trialboj
őstag
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat, még mindig kicsit elveszettnek érezem magam de ezeket még átolvasom párszor.
Legfontosabb kérdés, mikor AUDben megkapom a pénzt, és átváltom Lei-re, akkor ő egy minimális árréssel számol, vagy akkor is megszívat a 2%os trükkel? Nem tiszta mi szerint dől el hogy milyen szazalékot használ majd. 0.35% - 2.5%
Ha nem a TF mastercardról venném ki, hanem átutalnám az AUD számlámról, a román ING számlámra, amiről ingyen kivehetem, az járható út, és olcsóbb mint a 2.5% ?
-
KTU
addikt
válasz
trialboj #248 üzenetére
Attól függ hol / honnan kapod a külföldi megbízásokból érkező munkákért a pénzt.
Tartsuk szem előtt hogy ne keljen külföldi bankba utalnia munkáltatódnak, mert gondolom ezt mindegyik cég jobban preferálja. Tehát pl. UK-ban lévő cég UK banknak a számlájára utaljon, stb.TransferWise Borderless account.
UK esetén GB számla ingyen, ide kapod a pénzt, átváltod amibe szeretnéd költeni, (másik hsz.-ba Román Lej-t írtál),
kapsz TransferWise MasterCard bankkártyát és elköltöd a pénzed, akárhol.
De akár át se kell váltani, ezt megteszi mindig az aktuális tranzakciókor a TW (TransferWise).
(Bár mégis jobb időzíteni a váltást akkorra amikor úgy gondolod jó az árfolyam.)Ha Németország, ugyan az mint fentebb írtam GB-re.
EUR-hoz német IBAN-t kapsz.
Ha esetleg angol de EURO-s IBAN kellene, Monese account.
Itt csak EUR-ban tarthatod a pénzed, felhasználok közt ingyen megy a pénz.AUD esetén National Australia Bank-nál vezetett számlát kapsz.
ugyanúgy csinálod mint fentebb írtam GB-re.Pénzköltéshez miért kellene romániai (de írhattam volna magyart is) bankba utalni a pénzed?
Elköltöd TW bankkártyáról.
Nem csak te költenéd hanem családod is, családtagjaidnak is készíts TW. Boardles account-ot bankkártyával.
Kevés 200 GBP értékben kp. felvét / TW. MasterCard bankkártyával,
Regisztrálj Revolut kártyákat is családtagjaidnak, plusz 200 EUR értékben kp. felvét / személy.TW-ról ingyen megy a pénz Revolutra.
Revolut-ba beregisztrálod a TW bankkártyát, és feltöltöd olyan pénznemben amiben szeretnéd, szintén többféle devizában tarthatod a pénzed.Ha még több kp. kell, ahogy (#250) Fandango írta:
"Alapvetően KP-t kivenni mindig nagy bukó" -
zseko
veterán
válasz
trialboj #248 üzenetére
Hello, igaz amatőr vagyok hozzá, de megpróbálok úgy válaszolni ahogy én tudom, ha túl rosszul mondanám, majd kijavítanak.
Én úgy gondolom, a kettőnek alapvetően más a lényege. A paypallal fizetsz, vásárolsz inkább, ezzel pedig pénzt utalsz. Én legalábbis erre használtam, mikor kint dolgoztam angliában, az angol bankomból ezzel utaltam haza a magyar bankomba a pénzt. Tehát ezzel elsősorban te küldesz pénzt másik számlára (amikor kezdtem, még ennyi volt).
Ezért nem értem, milyen kártyát akarsz létrehozni neki? Vagy hol? Első körben úgy gondolnám, annak kellene lennie TW számlának aki utal neked, megkapja az itthoni adataidat hogy hová, mint egy rendes banknál, de itt tölti ki és utalja át. Persze ez nem valószínű hogy könnyen járható út.
Most már viszont lehet igényelni akár rendes fizikai kártyát hozzá, meg be lehet állítani különböző alszámlákat különböző pénznemben (vagy miket, és ez tán működik a fizikai kártya igénylése nélkül is), és a GBP-USD-EUR számlákhoz jár banki azonosító is, amit aztán a partnernek megadva (gondolom) ugyan úgy lehet utalni, mintha rendes banki utalás lenne. (Bár az euróhoz német jár, így lehet aki más országból, például olaszból utalna eurót, annak ez is nemzetközi lenne. Nem tudom.) Majd te meg kiutalod a saját bankkártyádra az összeget.
Aztán lehet hülyeséget írok, nem vagyok benne biztos hogy tényleg így megy, én így értettem, de majd jön valaki aki kijavítja, ha túl nagy hülyeséget írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Új-Bontatlan Steam Deck OLED 4db 512Gb , 2db 1Tb
- Aerocool AM5 Gamer PC - Ryzen 5 7500F/32GB DDR5/1TB NVMe/RTX 3080/Vízhűtés/Garancia, Karcmentes!
- ASUS VivoBook Pro! 3K OLED / Ultra 7 155H / RTX 4050 6GB / 1TB NVMe! 27% számlával!
- 27% számlával! MSI PRO B850-P WIFI Alaplap
- 27% számlával! MSI Pro Z790-P WIFI Alaplap
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest