- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
végre ideért a kártya
hozzá akartam adni a paypal-hez,de a tranzakció el lett utasítva (bár a pp azt írta,hogy sikeresen hozzáadtam).gondolom ez azért lehetett,mert még nem vásároltam a kártyával és nem aktív?ez most komoly,hogy csak atm-nél lehet pin kódot váltani
-
vnorbi
aktív tag
Igazából a továbbutalás díjmentes, az átváltásért kérnek pénzt. Ez is leegyszerűsített példa, de mondjuk 101 forintot kell nekik beutalnod, hogy 100 forintnyi lejt utaljanak ki a címzettednek (1 forintot kérnek el az átváltásra). Ahhoz, hogy 101 forintot beutalj a TW-nak, a bankod elkér mondjuk megint 1 forintot, így a végén 102 forintodba kerül 100 forintnyi lej kiutalása.
A kártyás feltöltés nincs ingyen, 0,4%-ot kérnek érte és emellett ugyanúgy ott van még a váltás díja is. Ha 0,4%-nál olcsóbban utalsz, akkor az éri meg, nem a kártyás feltöltés.
-
vnorbi
aktív tag
A TransferWise (TW) úgy működik, hogy te utalsz a TW magyarországi forint számlájára forintot (olcsón), a romániai ismerősöd számlájára meg a TW romániai bankszámlájáról utalnak ki lejt. Az az alapja az egésznek, hogy a két ország közötti sok utalási szándékot párosítják a rendszerükben, és végül nem lesz valódi utalás a két ország között, hanem országon belüli utalásokkal juttatják el a pénzt a célhoz.
Leegyszerűsítve a te esetedben lesz valaki, aki pont Romániából akar Magyarországra utalni, és végeredményben a te forintodat az ő magyarországi címzettjének utalják ki, az ő lejét meg a te romániai ismerősödnek.
-
mis69
tag
Hello
A Transfer-en kétféle küldési lehetőség van a bankkártyás és a bankszámláról való küldés. A bankszámláról olcsóbb az utalás mint a kártyáról. A bankkártyás fizetés utalás köztudottan ingyenes(ahogy én tudom). Ha bankszámláról küldök pénzt akkor a bankom is le fogja vonni a maga transzfer díját ami az én bankomnál minimum 3000ft külföldre mert oda küldenék? Mert akkor a drágább kártyás utalást választanám(igaz nincs sok különbség a kettő között). -
edk-
őstag
válasz
szabi__memo #191 üzenetére
Én csodálkoznék, ha a számlatulajdonos megtilthatná a számlára való bankfióki befizetést.
-
edk-
őstag
válasz
szabi__memo #189 üzenetére
bankban kért utalás mit jelent
Bemész a fiókba és az ügyintézőnél indítasz utalást. Általában magasabb a költsége, mint a netbankban indítottnak.
-
maroni
aktív tag
Sziasztok! Nekem ezt írták : Kedves László!
Köszönjük, hogy felkerestél minket a kérdéseddel.
A készpénzes befizetésti opció sajnos nem lehetséges. Csak az internet bankon vagy a bankban kért utalással lehetséges az utalás a számlánkra.
Ha további kérdésed lenne, örömmel segítünk.
Üdvözlettel,
Kristóf
Azt nem tudom bankban kért utalás mit jelent, még nem jártam utánna! -
KTU
addikt
-
Pompi
nagyúr
Egyenleg feltöltésre működhet szerintetek Raiffeisen bankfiókban történő direkt befizetés, természetesen a konkrét reference number megadásával. Csinált már ilyet valaki?
Utalást csak saját néven levő számláról fogad el, ezért felmerült bennem, hogy akkor ez se működne. -
KTU
addikt
válasz
szabi__memo #183 üzenetére
Csak EUR elszámolás, GB IBAN, Mastercard kártya ingyen van, ha van meghívód, (kapsz 5 €-t ahogy feltöltöd 10€-val, 4,95 € a kártya, így van ingyen), Monese IBAN-ok közt ingyen megy a pénz. Bankkártyás feltöltés 0.35%.
Viszonylag nehézkesebb regisztráció, de support angolul segítőkész, akár videóhívással segít.
Jó angoltudás nem hátrány. -
KTU
addikt
29.-én rendeltem újra a kártyát.
Tegnap írtam ügyfélszolgálatnak, válasz:
"Kedves xy!A kártyát augusztus 29-én rendelted. Érkezett pár visszajelzés, hogy a kártyák alkalmanként akár 2-3 héten belül érkeznek meg Magyarországon.
Sajnos ezt mi nem tudjuk befolyásolni, mivel mi nemzetközi postával küldjük ki a kártyákat, és ennek gyorsasága nagyban függ a postától."
1. kártyát több mint 1 hónapja rendeltem, 08. 09.én, az se ért ide még.
Azóta már Monese kártyát is meg kaptam, pedig 09. után rendeltem.
Bár kínai csomagjaim se nagyon érkeznek pár hete.
-
maroni
aktív tag
Sziasztok! Van egy alvó BT-m , de kell számlaszám a nav felé ezt tudom használni arra is? Mert a semmiért fizetek a banknak évi 8000ft! Ha tudja valaki?
Köszönöm -
-
KTU
addikt
válasz
JoolsNOS #175 üzenetére
Céges utalásokat is innen intézem. 210 Ft az utalás / db
Csak ugyanazon személy nevéről lehet tölteni, akinek a nevén van a cég.
Nincs céges Transferwise bankkártya.Utalásokat cégesbe jobb úgy intézni, hogy előbb feltöltöd a céges egyenleget (elkülönül a magántól TW.-n),
majd fiókból indítod az utalást.Másik lehetőség, egyből utalás indítás + pénzfeltöltés, de így ezek nem lesznek egyben a havi számlakivonaton, hanem mindegyiknek külön kivonata.
Az első módszert választom:
- egyenlegfeltöltés indítás Transferwise fiókban (utalsz vagy bankkártya), ennek is van díja, bankkártya 0,4% (100eFt 400 Ft-ba kerül)
- mikor megérkezett a pénz, indítom az utalást (adj hozzá 210Ft-ot, mert az utalt összegből vonja, ha nem teszed kevesebbet kap a címzett) -
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Valaki használ céges utalásra tw-t? Mások a feltételek mint magánszemélynél?
Köszi -
Újrarendeltem a kártyát augusztus 30-án. Még nincs itt.
Megnéztem a Transerwise oldalán és ahol írja, hogy milyen címre küldték ott nincs a nevem.Azt a regisztrációból veszi?
El sem tudom képzelni mit rontok el vagy ki gyűjti a kártyáimat.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
nemkelldell #169 üzenetére
Az előzőt kétszer mentette a fórum motor.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
nemkelldell #169 üzenetére
Ezzel nincs tapasztalatom. A súgóban egyébként azt írják, hogy a kártyán szereplő névnek egyeznie kell azzal a névvel, amivel a TW account létre lett hozva. Ez alapján később is csak saját kártyával lehet befizetni.
Egy jutott még eszembe. Belföldön kiutalni olyan számlára, amiről aztán olcsón ki lehet utalni külföldre. Erre egy lehetőség az államkincstárnál vezetett értékpapírszámla. Azt ingyen vezetik, onnan pedig a kiutalás külföldre is 0,3%, nincs minimum díj. Ez elvileg arra való, hogy az oda beérkező pénzből állampapírt vegyél, nem pedig rögtön kiutalni róla, szóval lehet, hogy szólnak ha nem rendeltetésszerűen használod. Az a bökkenő vele ezen túl, hogy az én bankom belföldre is ugyanannyiért utal eurót, mint ha külföldre menne, úgyhogy ha a te bankod is így áraz, akkor nincs értelme ennek a körnek.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
nemkelldell #166 üzenetére
Ahogy írod, ha euró számlád van itthon, és arról akarsz kiutalni a TW számlára, akkor arra felszámolják a SEPA utalás díját.
Ez a te oldaladon felmerülő költség, úgyhogy ők nem kerülik ki sehogy. Ha olyan számlád van, amihez nem tartozik kártya, amiről tudnál befizetést indítani, akkor nem nagyon tudod ezt olcsósítani.
-
nemkelldell
újonc
Sziasztok!
Igényeltem Transferwise debit kártyát, EUR számlaként használnám ezt a számlát.
HA: a magyar bankban vezetett EURO számlámról szeretnék (netbankból) 20 EURO-t utalni transferwise által megadott német számlára.
AKKOR: az én saját hazai magyar bankom felszámolja a SEPA utalás költségét, nem ?
ami itt nekem minimum 5-6 euro ami rengeteg ha többször akarok magyar euro számláról feltölteni a transferwise számlára eurot.vagy milyen módon kerülik ők ezt ki ?
Köszi előre is !
-
vnorbi
aktív tag
Inkább ide kapcsolódik (#163) betyarr:
Volt egy időszak, amikor az volt, hogy ugyan ingyenes a kártya, de 5 fontot felszámolnak postaköltségre. Ezt most már nem látom sehol leírva, lehet hogy átvariálták. Az elején nem kellett kezdeti feltöltés a számlára, lehet, hogy ennek a bevezetésével együtt eltörölték a postázási díjat.
-
KTU
addikt
"az új kártyát automatikusan küldik vajon?díjmentesen?"
Ez majd akkor kiderül"váltok az otp-nél számlacsomagot.így legalább ingyen feltudom tölteni a tw-t "
Milyenre, ne keljen keresgetnem
Mivel off, jöhet privát vagy "Folyó- és bankszámla, online vásárlás, külföldi bankkártya használat" topikba. -
betyarr
veterán
-
KTU
addikt
"a tw bankkártyának is olyan 5 év körüli a lejárata,mint a revolutosnak?"
3 év
Rendszeresen utalok otp-ről 2 - 3 óra.
Céges utalásokat is innen intézem. 210 Ft az utalás / db
Többe kerül a pénz ideutalása privát számláról (kártyával 100e HUF, 350 Ft, otp-től utalva ugyanez az összeg 300 Ft).
De még így is összességében jóval kevesebb, mintha itthoni bankomtól (Sber) utalnák.
Kis cég, nincs sok utalás, sajna.
Többezerforintos csomagra nem éri meg váltanom. -
betyarr
veterán
van aki rendszeresen utalással tölti fel a tw egyenlegét?most úgyis aktuális nálunk az otp-s számlacsomag váltás.ha smart számlán megrendelem náluk a tranzakciós csomagot és 250k utaláson belül töltöm a tw-t,akkor az utalás díjmentes,vagyis ingyen töltöm a tw egyenleget huf-al.
kérdésem az lenne,hogy mennyi idő amíg megjelenik az utalt pénz a tw-n?
ugyanis ez nagyon jól kiváltaná az otp-s webkártyát is és nem kéne havi plusz 100ft-ot arra is elkölteni,mert így feleslegessé válna. -
vnorbi
aktív tag
Nem indítottam még váltást, de a kép alapján azt csinálod, hogy kiválasztod az USD számlát (amin 0 az egyenleg), és ott nyomsz rá a Váltás gombra. A hibaüzenet magyarul kicsit félrevezető, valójában azt akarja mondani, hogy "Ha USD-t szeretnél átváltani valamilyen más pénznemre, akkor előbb USD-t kell elhelyezned a számlán".
Úgy gondolnám, hogy azt a pénznemet kell kiválasztani az app-ban, amin van a fedezet, amit USD-re váltanál, és ott indítani az átváltást. Ha ezt is próbáltad, és ott volt a tb számos elakadás, akkor nincs tippem.
-
KTU
addikt
válasz
Oliverda #152 üzenetére
Idézet a cikkből:
"Miután feltöltöttük az egyenlegünket forintban, eldönthetjük, hogy átváltjuk-e azt a mobilalkalmazáson keresztül idegen devizanemre. Ha nagyon hektikusan mozog a saját devizanemünk árfolyama, akkor érdemes lehet azonnal elvégezni az átváltást. (Az elmúlt hetekben a forint esetén már 24 óra alatt is érezhető volt a gyengülés, így érdemes volt azonnal átváltani.)"Ez így egyből nem működik!
Csak akkor lehet átváltani, pl. HUF-ról GBP EUR vagy bármi másra, ha előtte olyan pénznemben töltesz rá valamennyit. Kép
Revolut-rol szerencsére meg tudtam csinálni.
USD így se ment!!!
USA tb számot kért
Ma délelőtt próbáltam.Lehet valamit nem jól csináltam
akinek megy megosztaná. -
vnorbi
aktív tag
válasz
torimpex #151 üzenetére
Eddig kétszer használtam, mindkét alkalommal működött (ezek még márciusban és áprilisban voltak):
1. Forint beutalva, aztán forint készpénzfelvétel OTP-s ATM-ből.
2. Euró beutalva, aztán eurós netes vásárlás, ahol szintén az OTP volt a kártyaelfogadó.Illetve volt még egy harmadik próba is, amikor megnéztem, hogy mi történik telefonfeltöltéskor ATM-en keresztül, ha nincs fedezet a kártyán. Ez persze nem sikerült, de a TW oldalán a számlatörténetben látszik a tranzakció a kiválasztott összeggel "Declined" státusszal, szerintem ez is működött volna, ha van fedezet mögötte.
-
Oliverda
félisten
válasz
torimpex #151 üzenetére
Nekem eddig pozitív, és ebben a friss teszben is dicsérik.
Rendben vannak a kártyabeállítások?
-
torimpex
újonc
Ezt a csodaszép zöld kártyát már 2 hete használom ill. használnám, de csak 20 százalékos sikerrel. A bankautomata vagy be se veszi vagy mindjárt kiköpi. Érintéses kártyaolvasó, csak két esetben fogadta el, általában nem. Kártyaolvasóba betéve látta a kártyát, PIN kódot kért és utána azt írta ki, hogy a bank elutasította a kifizetést. Internetes fizetésnél az OTP felület elutasította. Most itt tartok. Olyan helyeken próbáltam, ahol mindenhol elfogadják a Mastercardot. Van élég fedezet a számlámon és minden esetben, ahol nem tudtam vele fizetni a másik MKB Mastercard kártyával mindig sikerült. Másoknak mi a tapasztalata a Transferwise Hello kártyával?
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Seasonic ECO430 tápegység, hibátlan, irodai gépből
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- 8Gb (2x4 dual) Kingston HyperX, hibátlan, irodai gépből
- Intel core i3 7100 CPU (51Watt) gyári hűtővel, hibátlan, irodai gépből, IGPU: Intel HD Graphics 630
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB OC Edition MAGYAR GARANCIA 2026.11. Kitűnő hőmérséklet!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Egyedi ékszerdobozka
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest