Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzol
tag
Sziasztok!
Tapasztalatotok érdekel. Lassabb lett a wifim. Sokkal. (1-2MB/s függetlenül, hogy 20, vagy 40MHz-es sávszélességet használok). Már az 54Mbit/s-es korszak sebessége köszön vissza.* A router 40-50dB-s különbséget mér a jel és a noise között. Elméletileg 20dB fölött a wifi eléri a maximális adatátviteli sebességét. Mivel Noise-ra 20MHz-es csatorna esetén -90-95dBm-et ír, így ebben benne kell, hogy legyen a szomszédos csatornák, reflexiók hatása is. Mondjuk nincsenek is vesztett csomagok. iwconfig szerint -50dBm-es a jel a szomszéd szobában (szerintem ez elég jó; bár nem írja itt is -90dBm körül kell lennie a zajnak), de Bit Rate-nek 1MB/s-t ír csak. Persze nézegettem a különböző csatornákat, illetve váltogattam 20 és 40MHz-es sávszélesség között, de ez nem sok mindenen változtatott.
Szóval lassú a wifim, miközben szerintem minden paraméter rendben van. Sajnos nincs módom arra, hogy bevezetékezzem a lakás (bérelt), és nem látom, hogy tudnék jobb vezetéknélküli netet csiholni. Kérlek szóljatok, ha valamit nagyon félreértek - a fenti leírás alapján - illetve érdekelne, hogy ti voltatok-e, vagytok-e hasonló helyzetben, és ha van jó megoldás, akkor azért is nagyon hálás lennék. (Sajnos nem tudom/akarom fémtapétával borítani a falakat, plafont és padlót...)
Szép napot mindenkinek!
*Nem a szolgáltató a ludas. Egyik gépet LAN-on csatalkoztattam a routerhez, csináltam egy ftp servert, majd a másik gépen wifiről letölttem. Akárhogy próbálkoztam 1-3MB/s között ingadozott a sebesség. Főleg az eleje volt lassú. LAN->LAN viszonlyatban szépen megvan a 100+MB/s.
**Most már mindenkinek van 4 wifije (saját 2.4 és 5 + a szolgáltató is ad wifi routert, amihez meg sokan nem nyúlnak) a környéken, ráadásul 5GHz-en sokan piszok nagy sávszélességet használnak. Ez feltűnő, de ugyanakkor ezt látom kellene a "singal quality-n"/jelerősségen, vagy a zajon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3337, 94% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest