Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
SziAtee
csendes tag
Sziasztok!
A hetekben vásárolt Archer MR200-as routeremmel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni, mellyel behelyezett SIM kártyával (T-mobil) szeretnék internetet használni.
Eleinte jól működött a készülék, azonban már pár napja egyszerűen képtelen vagyok vele folyamatos netet kreálni. Az egész teljesen hirtelen jött, hogy szakadozni kezd a net, majd azt követően teljesen elhal az egész. Teszi ezt úgy, hogy a böngészős felületen keresztül nézve 75%-os térerőn keresztül jön a net elvileg a routerhez, majd onnan max térerővel használom a wifit.
Amikkel próbálkoztam:
- eleinte csak újraindítás,ami néha megoldotta a gondot rövid időre
- firmware csere, teljesen hatástalan
- fixen 3G és 4G módozatot választva, teljesen hatástalan
- wifi különböző csatornákkal próbálkozva sem lett jobb
- 2,5ghz és 5ghz wifin semmi különbség sem tapasztalható
- egy másik T-mobilos (szintén korlátlan netes) SIM kártya behelyezése sem oldotta meg
- router különböző helyekre tettem, hátha a lefedettség okozza, de teljesen mindegy, hogy 25%,vagy75%-ot mutat a készülék, semmi érzékelhető különbség nincs
- a SIM kártyát mobilba helyezve, onnan osztva a netet, tudok számítógépen netezniTeljesen kifogytam az ötletekből, így bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen veszek. Most ott tartok, hogy ha nyomok rajta egy reboot-ot,akkor pár percig tudom használni a netet, aztán kifullad.
Köszönöm előre is!
-
nimmrody
tag
válasz Joy 444 #4995 üzenetére
Digi oldalan ezt irja:
MINIMÁLIS IGÉNYBEVÉTELI KÖVETELMÉNYEK AZ INTERNETES CSOMAGOK SÁVSZÉLESSÉGÉNEK TELJESKÖRŰ KIHASZNÁLÁSÁHOZ:
DIGINet 1000:
Intel i7 processzor 6MB CACHE (pl.HQ) 2,2GHz, vagy ezzel egyenértékű
RAM: 8GB
SSD meghajtó
Gigabites hálózati kártya
Windows 7, Linux, MacOS
Gigabites router (opcionális)DIGINet 500:
Intel i5 processzor 2,5GHz, vagy ezzel egyenértékű
RAM: 4GB
HDD: SATA 3 - 7200 RPM
Gigabites hálózati kártya
Windows 7, Linux, MacOS
500 Mbit/s router (opcionális) -
Strezi
őstag
Archer 5400-at használ valaki? Otthonra, 1000-net meg 4K streamelés (több tévé) miatt gondolkodom egy upgraden, ez egy reális alternatívának tűnik.
Egy WDR3600 sok-sok évet ment, ezért eddig szimpatikus ez a márka.
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
nimmrody
tag
válasz Joy 444 #4992 üzenetére
Próbáld meg először router nélkül a kábelt közvetlenül az eszközbe.
PPPOE bejelentkezel, es ha ok ki kellene tudnia merni 850-900 korul felteve ha a geped is birja ezt mert ide azert kell mar egy komolyabb pc vagy laptop.
Ha siker, mehet vissza a routerbe es probald meg bekapcsolni kipipalni a NAT illetve a NAT Boost opciokat.
Mennie kellene. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Joy 444
csendes tag
Üdv! Lenne egy láma kérdésem! DIGI 1000 net, TP LINK WR1043ND, cat 5e kábel és csak 100mbps... totál nem értek hozzá, lehet valami beállítással 1000 közelébe tornászni? vagy valamit el...tam (wifi része nem érdekes )
[ Szerkesztve ]
Valami nyomorult szifon buzi szerkeszheti a mobilos oldalt.
-
edima10
tag
Köszönöm a tippeket!
Ha esetleg kiderült volna, hogy bitcoint bányászik, mit tehettem volna a router reset, gyári visszaállításon kívül?
Megpróbáltam a routerben a MAC Clone almenüben amit tanácsoltál (a gép mac addressét másolta be a wan-hoz), de sajnos az sem segített. Teljesen tanácstalan vagyok és értetlenül állok a jelenség előttAzért köszi, hogy megpróbáltál segíteni!
-
edima10
tag
Már nem tudom megnézni, mert csütörtökön visszavittem. Állítólag 3-4 hét múlva jelentkeznek, hogy mit mond a szerviz, csak azt remélem, hogy a szervizben is produkálja majd ezt a hibát.
Laikusként csak egyet nem értek. Gyakorlatilag egyik napról a másikra csinálta ezt, se a router, se a kábel nem volt piszkálva közben. Milyen alkatrész szállhatott el, hogy nem teljesen szűnt meg a letöltés, hanem maradt egy minimális 0.5 Mbps?Azóta van más furcsaság is Digi 100 megás netem van.
Egy teljesen jól működő, 3 évig használt WR-841N helyére vettem ezt. Most be akartam újra üzemelni, amíg nem kapom vissza a másikat.
Rákötöm a gépre a routert, a routerbe a bejövő ethernet kábelt. A gép látja a routert, a router quick setupjában beállítom a PPPoE-t ahogy már korábban többször is és nem tud csatlakozni a netre. Percekig próbálkozik, aztán feladja (korábban soha nem produkált ilyen hibát) Kihúzom a routerből a kábelt, bedugom a gépbe közvetlenül, ott meg csatlakozik rendesen.
Az 5 hónapos állásban tönkrement a másik router is?
Biztos hülye kérdés, de lehet, hogy valami a net hálózaton garázdálkodik, ami kötözködik a routereimmel, de a géppel semmi baja? Egyszerűen ötletem sincs, mi folyik itt! -
nimmrody
tag
Egyébként érdekes vezetékes kapcsolattal 1000-es Digi nettel épp hogy tudja a 700 megabites sávszélt.
Átlagban 500-700 között ugrál.
Ugyanez a régi routeremen (Asus RT-N18U) 700-900 közötti értékeket mutat.
Viszont a Wifi klasszisokkal jobb a TP Linken. Sokat dob az 5 Ghz-es lehetőség.
-
nimmrody
tag
Sziasztok!
TP-Link Archer C1200 Routerhez melyik Fw-t ajánlanátok ami bevált stabil és jó?
Köszi szépen
-
edima10
tag
Sziasztok!
TP-Link Archer C1200 (V2) routerem van. Eddig jó volt és teljes sebességgel ment wifin és kábelen is, de néhány napja a letöltési sebességgel komoly gondok vannak (a feltöltéssel nincs
wifi 2.4GHz
wifi 5GHz
kábelen a routerből
kábelről router nélkülA routert reseteltem is, az sem segített. Egyértelműnek tűnik, hogy a routerben lesz a hiba. Találkozott e már valaki ilyennel és ha igen, volt rá megoldás?
Köszönöm -
HTomee
tag
Archer C4000 routerem 2-3 naponta a LAN sebesség 300-400Mbps sebességre csökken. Nem a szolgáltatónál van a gond mert, ha újraindítom ismét megvan a 900-950Mbps. VPN nincs és statikus IP-t kap. Igaz dupla NAT tudom de nem gond. Az előd Asus nem produkálta ezt ugyan ezekkel a beállításokkal. Ha a szolgáltatói ONT-t indítom újra is marad a 300-400 és ha a klienst akkor is. Kábelt meg sem mozdítottam. Nem történt semmi. 2-3 naponta leesik
-
Livius
őstag
Tudnátok pár TP-Link modellt írni amiben van "Access Point" mód az "Operation mode" menüben, és tudja a Gigabites LAN-t?
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
atirag
őstag
Bocsanat ide is beírom. Van egy tplink c9-es routerem és firmware frissités után nem működik. Miután ujraindult vissazállt alaphelyzetbe. És csak opening felirat van ha be akarok lépni a routerbe az ip címmel.
-
mezis
félisten
Üdv.!
"Nem hinném, hogy zavarás van, mert évek óta ezt a 3-es csatornát használom."
Hitbéli megvilágosodásul.
mezis
-
batagy
őstag
Sziasztok!
TP-Link Archer C7 V4-re felraktam a DD-WRT-t (12-20-2018-r38060 beta verziót).
Gondom van vele. Az Edup EP-MS1559 2.4GHz-es Wifi adapteres gépem rendszeresen nem hitelesített kapcsolatnak minősíti, és ezért nem megy a kapcsolat a routerrel. Néha megy, de utána elhal.
Nem hinném, hogy zavarás van, mert évek óta ezt a 3-es csatornát használom.
A Xiaomi telefonommal nem vettem észre problémát.
A gyári TP-Link firmware-rel nem volt ilyen gond.WPA2 Personal titkosítás, illetve CCMP-128 (AES) és TKIP algoritmus van bekapcsolva. Valami rosszul van beállítva nekem a DD-WRT-n, vagy egyszerűen ez a firmware nem stabil? Esetleg valami ötlet, hogy mire kellene figyelni beállításkor? Ha nem tudom megoldani záros időn belül, rakom vissza a gyári firmware-t.
Köszönet
-
kgymac
őstag
válasz lakisoft #4968 üzenetére
Attól még válaszolhatnak. Céges példák alapján - egy manager elhatározhatja, hogy kijavítják. Meg azt is, hogy ismert hiba, így működik. Függ a terméket vásárlók számától, a termékpalettán elfoglalt helytől, stb. Sajnos, nem tplink specifikus. Sony-t (pl. új droidos fw-k, általában csak korábbi csúcsmodellekre készülnek el), canon-t (win7/win10 driver scannerhez, középkategóriás csúcsmodellhez nem készült (lide80 diafeltéttel - kénytelen vagyok winxp-vel használni, még jó hogy megy vmware playerrel/esxi-vel , így nem kell külön gép hozzá), alatta egy modellhez van (lide60), a sorozat gyengébb modelljeihez sincs)) említhetném még. Legfeljebb dönthetsz úgy, hogy k@pj@'k be a részvényeseik és többé nem veszel tőlük semmit. De előbb-utóbb ki fogsz fogyni a gyártókból.
-
kgymac
őstag
válasz lakisoft #4954 üzenetére
Passz, nekem eddig nem válaszoltak, így nem is várok nagy reakciót tőlük. (kb. éve jeleztem, hogy re210 repeater bekapcsolt mac szűréssel elveszíti a kapcsolatot a tplink routerrel, a kliens eszközök kapcsolatot mutatnak, de nem megy át egy csomag sem, a routeren kliens. Mac szűrés nélkül nincs probléma, de pont emiatt cseréltem le az re200 repeatereket. Másnál is előfordult a hiba tplink kültéri repeaterem, de azon van watchdog figyelés (konfigban állítható), automatikusan újraindul ha hibát detektál. Az re210-ben sajnos nincs, egyértelműen sw baki, ami fw-vel javítható lenne némi akarattal)
-
mezis
félisten
Hasonló esetben (Ubee EVW3226 - UTP - U.S.Robotic AP - WiFi: DAP-1160 repeater, gyári fw) ugyanilyen problémám volt. DAP-1160 repeater helyére egy TP-Link WR-941-et OpenWRT-vel betéve minden rendben, stabilan működött.
(Az eredeti összeállítás előtte évekig stabilan működött és akkor UPC cserélte a régi modem-routerét az Ubee EVW3226-ra....)[ Szerkesztve ]
mezis
-
person
senior tag
MiHome alkalmazásból az látszik, hogy a repeater kilát a netre mert a MiHome alkalmzást futtató készülékkel egyéb hálózatokra csatlakozva látni az eszközt, (pl. a signál monitorozása egy jó közvetlen visszajelzés power bank-al mozgatva), viszont a repeaterre csatlakozva a repeater nem elérhető az MiHome alkalmazásból.
-
mezis
félisten
Xiaomi Repeater 2 mibe van bedugva ?
[ Szerkesztve ]
mezis
-
person
senior tag
Sziasztok,
van egy 1043ND ver.1.10 routerem Gargoyle ver.1.9.2-el.
Xiaomi Repeater 2 -ő lőné tovább a netet de a repeaterre csatlakozva nincs net.Repeateren keresztül elérem a routert és látom a többi eszközt a hálózaton.
DHCP osztott IP-t.
Tudja valaki hol keressem a hibát?
UPC routerrel kiválóan működik de nem ahhoz kell.[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
"Nem vettem észre rajta hibát h baja lenne a tápjának, hogyan tudnék meggyőződni róla?"
-
kgymac
őstag
Link aggregáció nem jelent külön menedzselést, főleg nem két wan portot backup internethez. 2 db 1Gbit/s portot kötsz a szolgáltatói kábelmodemedre/hgw-dre, így 1Gbit/s-nél nagyobb, de 2Gbit/s-nél minimálisan kisebb netet tudsz megosztani a routereden. Pl. Trékom 2Gbit/s előfizetésnél. 1Gbit/s internet elérésnél nem igazán tudod kihasználni.
@Ermac:
Táp rendben? Ha az eredeti tápjával használod, valószínűleg az haldoklik.[ Szerkesztve ]
-
Ermac
tag
Hali!
Lenne egy kis probléma a routeremmel: wr941nd modell, 8+ éves a cucc, probléma az lenne, hogy laptopot, tv-t, wifis asztalit, ip kamerákat eldobja néha utána ezeket nem lehet újracsatlakoztatni csakis router újraindítás után, többi eszközt nem dobja: 2 raspberry pi, 4db mobil telefon, kábelen minden süti. Firmware soha nem volt cserélve, bár nem tudom h segítene lehet haldoklik? Valaki ötlet vagy találkozott hasonlóval ?We are Many You are but One
-
veterán
Sziasztok,
Van egy Archer C7-esem:
Archer C7 v2 - firmware: 3.15.3 Build 180305 Rel.51282nA következővel van probléma:
Egy DLink switchhez csatlakoztatva újabb eszközöknek nem hajlandó IP-t osztani.
Miért és hogyan lehet ez?
Találkozott-e más is hasonló problémával?
Az előző firmware-nél nem volt ilyen gond. DHCP ugyanúgy enabled, a tartomány is megfelelő semilyen változás nem történt csak a firmware frissítés.Köszi a válaszokat előre is.
[ Szerkesztve ]
- Árad -
-
kopidoo
senior tag
Valószínűleg valami windows frissítéssel jöhetett a gebasz
-
kopidoo
senior tag
Sziasztok.
A WDR4300-as routerem elkezdett olyat csinálni, hogy kb 5 MB letöltés után szinte nullára lassul, vagy a speedtest letöltési teszt felénél elkezd belassulni és kb 25 Mbitnél eldobja socket error hibával.
WIFI-n megy rendesen. NAS torrent kliens megy hiba nélkül. Regi gépen és teljesen új oprendszerrel is csinálja.
Mi lehet a baj? -
suste
veterán
válasz Smithy87 #4945 üzenetére
nem tájékozódtál a wifi szabványokról részletesen (boltosok sem segítettek?)
routered:
-5Ghz, N, max 300Mbps (2 csatorna)
-2,4Ghz, N, max 300Mbps (2 csatorna)kliensed:
-5Ghz, AC, max 433Mbps (1 csatorna)
-2,4Ghz, N lite, max 150Mbps (1 csatorna)vagyis a maximális elérhető ezekkel az eszközökkel:
-5Ghz, N, max 150Mbps (1 csatorna)
-2,4Ghz, N, max 150Mbps (1 csatorna)
mivel a kliensed csak 1 csatornát tud[ Szerkesztve ]
-
Smithy87
senior tag
Sziasztok,
Van egy TP-link wrd3600-as routerem és egy T2UH AC600-as stickem. A gondom az,. hogy 5ghz-n csak 150Mbps-re áll össze a hálózat. A routeren az 5G nél beállítottam,hogy only N 40Mhz-s chanel width. A sticknél ugyan ez a 2,4Ghzt le is kapcsoltam. Viszont restratok után sem jött az át törés csak 150Mbps-re áll össze. Mit rontok el?
-
mezis
félisten
válasz #05304832 #4938 üzenetére
Küld vissza, vegyél olyat (olyan verziót), amihez van gyári támogatás.
(Találkoztam más jellegű hw esetén hasonló esettel. A gyár "eladhatta" a gyártó sorát, modellt,..., valami egzotikus országbeli gyártónak, az meg "fejlettebb" változatot adott ki. Vagy ez egy olyan országba készült, ahol csak korlátozott beállítás engedélyezett. (Pl. nincs MAC address módosítás.))Nem ez van neked véletlenül ? C50 !
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz #05304832 #4926 üzenetére
Pl. kevés információt adsz a használat körülményéről (WAN port, LAN port, mihez csatlakoznál vele,...)
Hol tartasz, meddig jutottál a beállításokkal ?
(hw Ver.: C2 ?)mezis
-
GAbre
veterán
válasz #05304832 #4921 üzenetére
Ez is kevés, gigabites routert kell venned.kb 12ezer Ft tol kezdődnek.
Attól függően milyen wifi sebesség et is akarsz rá,+egyéb extrák
Használtan 1043nd wifit tudsz venni 7000korul.1000es netet is jól lead(csak a wifi je nalam kb 70es).De ügyelj,hogy 2 vagy 3as verziót vegyél[ Szerkesztve ]
-
Sakab
senior tag
Sziasztok, van egy 1043nd ruterem amibe eddig digis kabel net jött. Na most bevezették a lakasba az optikait és kaptam hozzá egy optikai rutert ami wifis. Az új ruter haltuljan van egy GE és egy FE utp aljzat. Gondolom a GE feliratú lenne a gatewey amivel rátudom csatlakoztatni a régi tp ruteremet ami ezutan mar csak swichkent üzemelne (mivel szukségem lenne összesen 5 portra. Kérdesem h a tp admin felületén eddig ugye pppoe volt beállítva, de ezutan mire kellene átállítani, hogy a kapott netet szétdobja?
-
GAbre
veterán
Csak,hogy ne járjon más is úgy ahogy én:
Ad 1 virusírtó visszafoghatja a netet,ugy majdnem 2x-re gyorsult.
És állítólag win 10 is szórakozik pppoe kapcsolatnál,ha routeren van a login,és ki van kapcsolva a vírusírtó,
akkor jó a net,ha nem akkor van a kábellel,vagy a szolgáltatónál a hiba.[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz Csabi1984 #4912 üzenetére
Papíron szinte ugyanazt tudja a CB wifije, mint a C7. Hogy ez hogyan realizálódik a környezetedben, nem tudja megmondani senki.
Ha a CB egyéb hülyeségei miatt akarsz váltani, akkor némileg javulhat a helyzet, de ha eddig nem volt vele problémád, akkor csak a tplink extra funkciói miatt éri meg. Te tudod eldönteni szükséged van-e rá.[ Szerkesztve ]
-
Shy
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék 5GHzen szeretnék egy Steam Link-et üzemeltetni, egy 100MB-es Digi net csomaggal ami majd lehet sávszélességben idővel felkúszik akár 1000-ig.
Tudnátok valamilyen Best Buy routert ajánlani, ami úgymond olcsó és ár/érték arány tekintetében jól működik? A hatóvávolság lehet a legkissebb, kis lakásról van szó.Köszönöm
Kell, vagy rakom el?!
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok van nekünk egy UPC connect boxunk ami tudja 2.4Ghz-t és az 5Ghz-et. Szerintetek érdemes lenne kiváltanom egy Tplink1750ac routerrel?
-
Humbucker
senior tag
Üdv.
Van egy TPlink WR841N Routerem, eddig tökéletesen tudtam a wifit használni, de egyszer áramtalanítottam mindent a szobámban, azóta, nem tudom használni, világít minden lámpája, a modemem is működik, úgy tudok netezni, de router-rel nem, reseteltem is már, mi lehet a gond?
-
GAbre
veterán
Végre megjöttek a szerelők.
Nagy sajnálatomra az 1000-es netből max 300-as lett router nélkül.
Routerrel 100as.
Router wifije még a 100at se tudja :S
Tök jó,hogy minden a leírás szerint megy.1000es netből 300-at kapok max.
300as wifiből 50-60-at.
És lanon meg 100at. :SAvatar
-
Grg
tag
Biztos, hogy a V1-re nem dobja fel a kéket, ugyanis ha kiválasztod a támogatás oldalon a V1-et akkor semmilyen képet nem mutat. Mint ahogy néhány más TP-Link eszköznél sem.
Egyébként pedig lényegtelen, hogy milyen külsőleg, a verziószám a lényeg.(Nekem pl van egy 901-es repeaterem ami még a régi fekete/krém tégla kinézetű, és annak ellenére, hogy V2.1-es, a honlapon mind a V1, mind a V2-hőz már az új gömbölyített képet mutatja)
-
Richárd70
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Archer C9-et. A régi 1043ND volt. A következőben kérek segítséget. USB pendrive beállít. Működik. Megnyitok egy excelt O.K. Majd mentem, ami k.b.2 perc. El is menti. Majd másik xls nyitok, de nem tudja megnyitni 2-3 perc után hiba. Ekkor látom a pendrivot, de se másolni..., semmit nem tudok. C9 menü USB beállítások, csak egy mentés és rögtön megy minden, nyitja a táblázatot, majd ugyan az mint előbb. Mindent próbáltam, formázni, másik gépről, de mindenhol ugyan azt tapasztaltam.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Digitális Állampolgárság Program
- Path of Exile 2
- Milyen okostelefont vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambanő háza tája
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/512 FHD HUN
- HOPPÁ! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/512 FHD HUN
- Legjobb ár !! 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro Chip / 1TB SSD / Bontatlan
- AKCIÓÓ - Új - 16.2" MacBook Pro M3 MAX 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB - Magyar
- BONTATLAN - M3 MAX MacBook Pro 14" 14C CPU / 30C GPU / 36GB RAM / 1 TB SSD / Magyar - ÁFÁ-s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest