- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Headless
őstag
válasz
Szyszko #3099 üzenetére
DHCP címfoglalás, akkor szükséges, ha akarsz valamit szabályozni, port továbbítás, esetleg valamilyen oknál fogva mindig ugyanazt az ip-t akarod használni bizonyos eszközöknél, akkor igen.
Habár manapság, ügye hogy majdnem minden vezérelhető wireless ezért érdemes és szükséges is a statikus dhcp bérlet. pl TV-t irányítani, bizonyos hálózati eszközöket irányítani. stb. Magát az eszközöket felesleges fix ip-re rakni, elég a LuCI / hálózat / DHCP and DNS /statikus dhcp bérletek hozzáadása.
-
Szyszko
tag
-
mezis
félisten
válasz
peter1998 #3091 üzenetére
LAN portba. A PC-nek azt az IP címet kell adni, amelyiken várja az img file-t, vagyis 192.168.1.100 (A TFTP server IP címe miatt.)
(Adj ki egy printenv parancsot, ezzel minden fontos információt megad. A firmware file-t át kell nevezned a 6F01....-ra. )
Az átvitel végén kiírja hexa-ban a beolvasott byte-ok számát. Ezt jegyezd fel, mert szükséged lesz rá.
? bootcmd = 0x9f020000 ? -
-
peter1998
tag
válasz
peter1998 #3090 üzenetére
Sikerült belépne.Szerintem tftpbootra kell menni.
*** Warning: no boot file name; using '6F01A8C0.img'
Using eth0 device
TFTP from server 192.168.1.100; our IP address is 192.168.1.111
Filename '6F01A8C0.img'.
Load address: 0x81000000
Loading: T T T T T T T T T TAz lenne a kérdésem hogy a routeren a LAN portba vagy a WAN portba kell dugni a kábelt.És a gépen milyen IP címet állítsak be ?
-
mezis
félisten
válasz
peter1998 #3088 üzenetére
Kellett az az összekötés ?
És ezt ismétli állandóan ?
"Autobooting in 1 seconds" Amikor ezt kiírja lenne nagyon rövid időd beütni azt, hogy tpl és az Enter billentyűt. Ez nyilván szinte képtelenség, de csak szorgalmasan ütögesd, gyorsan. Egyszer csak összejön és akkor már jöhetnek az információ lekérő parancsok és ha mindent megfontoltál, feljegyeztél, UTP kábelen feltöltheted a firmwaret egy átmeneti helyre, onnan meg a flash memóriába. Ha a reset parancsot nem hajtaná végre (WR741ND Ver2.0), akkor kikapcs/bekapcs.
[link] -
peter1998
tag
U-Boot 1.1.4 (Jan 4 2013 - 15:26:15)
AP121 (ar9330) U-boot
DRAM: 32 MB
led turning on for 1s...
id read 0x100000ff
flash size 4194304, sector count = 64
Flash: 4 MB
Using default environmentIn: serial
Out: serial
Err: serial
Net: ag7240_enet_initialize...
No valid address in Flash. Using fixed address
No valid address in Flash. Using fixed address
: cfg1 0x5 cfg2 0x7114
eth0: 00:03:7f:09:0b:ad
ag7240_phy_setup
eth0 up
: cfg1 0xf cfg2 0x7214
eth1: 00:03:7f:09:0b:ad
athrs26_reg_init_lan
ATHRS26: resetting s26
ATHRS26: s26 reset done
ag7240_phy_setup
eth1 up
eth0, eth1
Autobooting in 1 seconds
## Booting image at 9f020000 ...
Uncompressing Kernel Image ... OKStarting kernel ...
Jelenleg egy ilyen hibaüzenetet kapok. Ez után nem csinál semmit.
-
zsizsef
senior tag
Üdv!
Tp-link 8961nd (router+modem) német nyelvű. Ki lehet cserélni a kezelőfelületet magyarra? Erre gondoltam. Köszönöm! -
Headless
őstag
-
Szyszko
tag
válasz
Headless #3082 üzenetére
köszönöm az infókat.
Megnéztem amiket mondtál. Akkor ez vsz megoldhatja a problémámat? Kicsit félve állok neki fw frissítésnek, mert emiatt kellett új routert vennem.
Az openwrt-t szedtem le mert számomra érthetőbb a leírás, de pl itt meg is akadtam mert nem értem pontosan mit mivel kell hasonlítani. A checker program lent van"töltsünk le egy md5 checker-t. Amellyel ellenőrizhetjük a korábban letöltött FW md5 összegét, ezt a kapott összeget hasonlítsuk össze az md5 fájlban lévő kombinációval, ha egyezik léphetünk tovább, ha nem, akkor ellenőrizzük a fájlokat szükség esetén töltsük le újra"
És csak a biztonság kedvéért ezt a két fájlt kell leszednem ugye? ( routerem WDR3600 v1 00000000)
suste-OpenWRT-BB-0.8-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory.bin
suste-OpenWRT-BB-0.8-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory.md5 -
soldi3r
veterán
Van egy WR740N-es routerem. Melyik lenne a legstabilabb VPN kliens kepes fw erre? Masra nemigen hasznalnam, ugyhogy egyeb extrak nem fontosak.
-
mezis
félisten
válasz
peter1998 #3079 üzenetére
Teljesen úgy néz ki a nyák mint a V4.23-asé. Vagyis meg lehet próbálni a TP18 - TP28 pontok összekötését.
Nagyon vékony vezetékkel, nagyon óvatosan a TP18-as pontban.(Én először óvatosan lekapargattam a lakkot a forrasztási pontokról, aztán nagyon kevés (de nagyon jó) ónnal grundoltam. A vezetéket úgy forrasztottam be a TP18-as pontra, hogy nem a pontot hanem magát a vezetéket melegítettem egy nagyon pici óncseppel a forrasztópáka hegyén. Vigyázni kell nehogy feszüljön a vezeték, mert feltépheti a rézfóliát.
Amíg nem volt meg az összekötés, semmilyen jelét nem láttam a soros kapcsolatnak. Az összekötés után viszont azonnal működött a kapcsolat mindkét irányban.)
-
Szyszko
tag
válasz
Headless #3076 üzenetére
ez a Firmware: 3.13.34 Build 130909 Rel.53148n
nekem nem mond semmit. nem értek hozzájuk túlzottan.
Ki tudnád fejteni mi az a cfw mert nem tudom. Bármit kipróbálok mert ez így nagyon bosszantó, direkt azért vettem meg nem a legolcsóbb routert hogy ne legyenek ilyenekköszönöm a segítséget
-
Szyszko
tag
Sziasztok,
Van egy ilyen típusú routerem, TL-WDR3600, már használom pár hónapja. Az a gondom vele, hogy időnként minden különösebb (legalábbis számomra) ok nélkül megszünteti a kapcsolatot, és úgy tudom visszaállíttani, hogy kihúzom és visszadugom a tápkábelét.
Ez mitől lehet? Hogyan tudnám ezt megszüntetni?A segítséget előre is köszönöm
-
jézusom
addikt
Megvan még a drivered hozzá? Én már leszedtem párat, de egyrészt szerintem ugyan azok más névvel. Szerintem felrakok egy szűz xpt, hátha...
Szerintetek lesz pénteken valami router akció?
Most már megvárom inkább a pénteket, tegnap elmentem a MM-ba, mert hogy 17000 a webshopban az Archer2, aha egy nagy lópikulát, 25000-ért volt kirakva, csak webshopban annyi...
-
peter1998
tag
Sziasztok! A mai napon kaptam egy WR740N routert. A verziószám V4.24. A hiba jelenség az hogy táp adás után először a power LED, majd fél másodperc után az összes LED felvillan ezek után pedig csak a power LED világít.A kérdésem az lenne hogy hogyan lehetne ehez a verzióhoz soros portot csatlakoztatni. Olvastam az open wrt oldalán azt hogy hogyan kell megcsinálni de csak a v4.23-hoz van leírás.Én ez alapján csináltam de nekem nem sikerült.Valaki csinált már ilyet ?
-
rayman2006
tag
Sziasztok.
Segítségre lenne szűkségen.
Van egy WR842N routerem ez van raj: OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342
Szeretnék vpn csinálni win -be. Otthoni vpn-t másik hálózatról elérni.
Meg csinálom winbe routren port továbbítást beállítom "1723" de mintha nem engedné ki így se router.
Mi lehet a gond?
Kell még valamit állítani?
Előre is köszönöm a segítséget. -
jézusom
addikt
válasz
Intruder2k5 #3065 üzenetére
Oké, szétvágok egyet, lemérem
Archer_C2-ről mi a véleményetek? Jelenleg ez tűnik ideálisnak, Ac Wifi, Gigabit lan kell.
-
-
jézusom
addikt
válasz
Intruder2k5 #3063 üzenetére
Köszi!
Van egy ilyenem , régen használtam Win7 alatt. Most nem akarja felismerni a gép. Különböző cp210x driverekkel próbálkoztam. Nem tudsz erre valami okosságot? Esetleg régi sony-ericson, vagy LG telefon kábel nem jó?
-
-
jézusom
addikt
Szasztok!
Van egy TP-Link TL-WR2543ND Openwrt routerem. Fel akartam tenni a gyári firmwaret, sajnos balul sikerült. (valószínűleg nem volt vágva) Szeretnék belépni a failsafe módba, nem igazán sikerül.
Ezt csinálja: http://rlu.ru/sIGz
Tud valaki megoldást?
-
Headless
őstag
Ez egy ADSL router. Nem arra van ez a router nah meg 10/100-as switch van benne, szóval nem lenne elég. Ha a legolcsóbb gigabites routert akarod, és nem érdekel az 5ghz akkor 1043ND V2/V3. Ha pedig "n" 5GHz érdekel, akkor WDR3600/WDR4300. "ac" routerek pedig Archer C5,C7.
Egy lista pl. [link]
Másik lista 1042 az csak régről maradt ott, az nem alkalmas.[link] -
Xantor
tag
Sziasztok!
Volna egy olyan kérdésem, hogy egy TP-LINK TD-W8968 router alkalmas-e egy Digi 500-as nethez ideiglenesen?
Konkrétan azért érdekelne, mert a Digi nem adott semmi egységet hozzá, szimplán be jön a kábel digitális jele, s gépre csatlakoztatva működik, s nem tudom, hogy ez a router alkalmas-e ehhez a nethez, vagy analóg jelnek kell bemennie a router-be?
-
mezis
félisten
válasz
Flashenzer #3053 üzenetére
Üdv.!
PC-vel közvetlenül csatlakozol a TL-R460-hoz ?
-
Lala86
csendes tag
Üdv!
Olyan problémám lenne hogy van egy TL-WR1043ND típusú routerem és vezetékesen van net de wifin nincs (eddig gond nélkül működött, egyik percről a másikra ment el)! Próbáltam az ilyenkor szokásos resetelési formákat de semmi. Beléptem a routerbe ott csináltam egy rebootot de semmi változás!
Remélem tud valaki segíteni hogy mit tegyek!!!
Előre is köszönöm a válaszokat! -
HIJ
őstag
Üdv!
Van egy wdr3500 -am amin most frissítettem FW -t, mert mindig eltűnt a router webes felülete (nem volt elérhető, működött de nem volt webes felület). Nem is ez a lényeg. Azóta sajnos sehogy nem tudom a WOL -t működésre bírni. Webes WOL -t használok, ami eddig szépen ment is, de most valahogy adott beállításokkal nem történik semmi a parancs kiadása után. Amit beállítottam, az a portforward a 7 -es porton az adott címre és az ARP bind, szintén az adott címet az adott mac -re. Mi lehet még a gond?
-
Flashenzer
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap rezeteltem a routerem (TP Link TL-R460), mert elfelejtettem a jelszavamat hozzá. Azóta nem működik az egész házban az internet. T-home-os ADSL internetem van és D-link DSL-360r modemmel. Hiába írom be a böngészőbe a router ip címét, be sem tölti azt a felhasználói felületet, ahol a felhasználó nevet meg a jelszót lehet megadni. Ezt a routert elvittem barátomhoz, nála működik, betölti a felhasználói felületet. A modemen az összes lámpa zölden világít, elvileg internet van. Ehhez a routerhez volt csatlakoztatva egy Tenda W311R wifis router. Ha ezt a routert csatlakoztatom a modemhez, ennek bejön a menüje, de ezt nem tudom beállítani. Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Headless
őstag
válasz
Intruder2k5 #3051 üzenetére
Egy kicsivel szerintem kevesebb ugyanis ez v1. Azzal tapasztalatom nincs, de alex fw-jével talán elérhető amit írsz.
-
Szia!
De lehet, ha teszel rá OpenWrt-t, a HDD-t pedig átformázod ext4-re, akkor ez lehet akár 10-11MB/sec is, de körülbelül ez a plafon. Ehhez segítséget leginkább a 1043ND saját topikjában kaphatsz.
-
ToxLee
őstag
Sziasztok!
TL-WR1043ND router USB 2.0-án keresztül kommunikál egy 1TB-os WD vinyóval. Ugye a HDD-t eltudom érni ugyanazon az IP-n mint a routert és ezen tárolom a backup fájlokat. A gond az, hogy a vinyóra bődületesen lassan másolnak a gépek, kb. 3 MB/s hiába a TP-Link gigabites switch meg a 100Mb-es háló kártyák. Nem lehetne valahogy gyorsítani a folyamaton? A gépeken Win 7 64bit fut.
Firmware: 3.13.15 Build 140319 Rel.41339n
Hardware: WR1043ND v1 00000000 -
G-Bali
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3047 üzenetére
Azt nem tudom de most már wifin keresztül be tudok lépni a 192.168.1.100-on a felületre !
köszönöm még egyszer! -
-
G-Bali
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3045 üzenetére
Igen!
Tulajdonképp működik és úgy hogy szerettem volna ,csak annyira felidegesített hogy nem tudok sehogy kapcsolódni a admin felülethez hogy szétbas..zott az ideg..
Csak azért kelletem kíváncsi mert ha költözünk lassan akkor lehet még egyszer meg kell csinálnom majd és tudja mi volt a baj.....,de max írok ide ha baj lenne,nem de.... -
-
-
tibz03
őstag
Szívesen.
Én nem tudom sajnos, hogy mi lehetett a gond, nem vagyok szaki.
Elvileg WiFi-ről is be tudsz lépni, nem feltétlenül kell kábel.
Amúgy most hirtelen az jutott eszembe, hogy esetleg ütközött a két router IP címe. Arra figyelj, hogy ne legyen azonos az IP-jük.
Abból kiindulva, hogy nekem itthon ugyanez a felállás van, csak nekem a 841D WiFi jelét erősíti egy ASUS router, és emlékszem, amikor a beállítást végeztem, akkor volt valami ilyesmi, hogy az egyik router kezelőfelületét nem értem el, mert véletlenül ugyanazt az IP-t adtam mindkettőnek.
-
tibz03
őstag
Én éppen most tettem fel az én WR841N-emre (V9) egy costum firmware-t az itt írt hibajelenség miatt (mellesleg nagyon úgy fest, hogy meg is oldódott a probléma
). Ahogy olvasgattam, azt írták, hogy a felhasználói felületet külön kell rá feltenni, de ahhoz meg csak olyan leírást találtam, ahol Linux-on mutatták be a menetét, úgyhogy én egy Barrier Braker fw-t tettem fel, mert az tartalmazza a GUI-t is.
-
G-Bali
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3033 üzenetére
Szia !
Itthon vagyok de valamiért nem tudok belépni a admin felületre ,kábellel se úgy hogy 192.168.1.1 és 192.168.1.100 de semmi, mit csinálok rosszul?win 8.1
-
G-Bali
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3033 üzenetére
Köszönöm ezt már csak holnap fogom kipróbálni, de remélem sikerül
Nagyon hálás vagyok az eddigiért is! Holnap fojt.köv -
-
G-Bali
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3031 üzenetére
Igen így siker! kész a általad linket kép alapján beállítottam ,(elöször nem világított a WLAN led de a beállítás után már igen ,de nem látom a wifit) és hogy ez után mit kell csináljak hogy a Asus wifi-jét fogja és továbbítja a tp-linkról a készülékekre ?
-
-
G-Bali
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3029 üzenetére
Leszedetem de nem csinál semmit amikor rányomok hogy upgrade
-
gargoyle_1.8.1-ar71xx-generic-tl-wr841nd-v5-squashfs-factory.bin
1. letöltöd
2. a routernek nyomsz egy reset-et, áram alatt 10mp-ig
3. admin felültre belépsz, firmware upgrade menüben flasheled az fw-t
4. belépéshez a jelszó: password -
G-Bali
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3027 üzenetére
Köszönöm,s ennek a feltelepítési mente hogy történik?
Illetve nem tudom pontosan melyik fájlt kell letölteni ,:-/
(841nd Ver:5.x ,de most a legfrissebbet töltötttem fel) -
Szerintem Gargoyle firmware-el próbálkozz.
-
G-Bali
senior tag
válasz
Intruder2k5 #3025 üzenetére
Mivel egy másik fórumba javasolták errea problémára a cfw kell akkor tud valaki segíteni? Mert a tp-link itt kell Megkérdeztem másik asus - t majd ott hogy hogy lehet beállítani....
-
http://www.tp-link.de/support/download/?model=TL-WR841ND&version=v5
http://www.tp-link.com/en/download/TL-WR841ND_V5.html
vagy pedig használsz custom firmware-t a gyári helyett. -
G-Bali
senior tag
Érdeklődnék hogy egy régi tp-wr841nd ver:5.3 routerrem van de a honlapon csak
-v1
V7, 8, 9, 10, 11 van akkor nekem Mr nincs Frissítésem erre a routerre? -
Csabi1984
addikt
válasz
Intruder2k5 #3022 üzenetére
Köszönöm. A legfrissebb van rajta a v1 arra nem jön újabb sajnos.
-
-
Csabi1984
addikt
válasz
Intruder2k5 #3020 üzenetére
nekem még a V1-van!
-
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Fent van a 1043ND routeremen a DDWRT, miként tudom visszarakni a gyári firmwert?
-
Csabi1984
addikt
válasz
Intruder2k5 #3016 üzenetére
Igazából igen ez a kérdésem
Másik meg az,hogy létezhet hogy mivel gyengébb a routerem azért produkál anomáliát?
-
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Valakinek van WR1043ND v2-v3 tipusú készüléke? Nekem még a v1 verzió van és ugye emeltettük a UPC sebességet 120Mbit-ről 240Mbit-re és azóta gyengélkedik a Routerem. Amit adott szolgáltató Technicolor 7200-as készülék azt átraktam Bridge módba mert ha azt használnám Routernek a wifi sebesség még gyatrább lenne!
Megjegyzés: DD-WRT fut a Tp-link routeremen!
-
Kalos7
tag
Honnan tudom letölteni TP-Link TL-WN722N windows 10-re?
Újra raktam a gépet és nem találok drivert. -
tibz03
őstag
Igen, a legfrissebb van rajta. Azon, amit az albérletben használtam, kipróbáltam több firmware-t is, semmit sem változott a helyzet. Kipróbálom ezen is, hogy downgradelem, annyit éppen megér...
Amúgy hihetetlen, hogy az egekbe magasztalják ezt a routert, én meg kettővel is szívok...
-
tibz03
őstag
Sziasztok!
Van egy WR-841N routerem. 20 MBit-es netet oszt meg, nem lehet mondani, hogy le lenne terhelve, 1 LAN és 1-2 WiFi eszköz kapcsolódik rá. Kb. 3 hónapos, és az elmúlt kb. 1 hónapban a következő hibajelenséget produkálja: a weboldalak nem töltődnek be vele rendesen, csak félig-meddig (képek nem jelennek meg, vagy semmi, és frissíteni kell a böngészőben párszor, mire úgy-ahogy megjelenik a weboldal). Ez igaz a router kezelőfelületére is, az is vagy megjelenik rendesen, vagy nem. Természetesen router nélkül - közvetlenül a modemre kapcsolódva - nincs gond, tehát tuti, hogy a routerrel van valami. Továbbá ha kikapcsolom a routert, és "pihen" egy kicsit (mondjuk 1-2 órát), aztán újra használatba veszem, akkor pár óráig megint gond nélkül működik, aztán újra előjönnek a fenti hibajelenségek.
Érdekesség, hogy vagy 2 éve albérletbe is egy ugyanilyen routert vettem (teljesen más helyszín, más netszolgáltató stb.), és ugyanezt produkálta, de aztán gondolván, hogy biztos csak egyedi hiba lehetett, itthonra is ilyet vettem most. Akkor is írtam itt a problémámról, megoldás nem született.
Van bárkinek ötlete?
-
Headless
őstag
-
Spenike
tag
válasz
Headless #3002 üzenetére
Még valami mindig nem kerek!
Meg csináltam mindent úgy a hogy leírtad szerintem nálam valahol máshol lehet akkor a gond.
ha csak a routert dugom össze és ugye próbálnék belépni és konfigurálni a routert nyitok 1 böngészöt és nem tölti be az oldalt akár tplinlogin.net akár 192.168.0.1 írok beHa modemmel is össze kötöm detto ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged