- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inhouse
őstag
válasz
cinemazealot #47 üzenetére
A Harbournál/Clippernél néha érdekesen alakul a tizedes...de most már úgy néz ki 100%-os.
Keresgéltem a neten, elég kevés valódi, kézzelfogható megvalósítás van, úgyhogy még egyszer kösz! -
Inhouse
őstag
válasz
cinemazealot #42 üzenetére
Van még valami bibi. Általában jó, viszont néha hibázik.
Pl.:
039893
helyett
39893.
illetve volt olyan, hogy a kezdő 0 a végére került...
Majd átnézem. Logoltattam egy darabig, a '.' feltűnű, de a vándorló 0 csak akkor, ha mellette nézem ugyanezzel a kulccsal a totp.app-ot pl... Fura hiba, mert sokáig nem is tűnt fel...tehát van olyan együttállás, amikor nem jó, valahol elronthattam. -
Inhouse
őstag
válasz
cinemazealot #25 üzenetére
Köszönöm neked és a többieknek is hathatós segítséget. Sikerült! Elkészült a te PHP megoldásodnak a Harbour-os megfelelője, működik.
A szívást több dolog okozta:
- induláskori 0 PHP ismeret, így a PHP kód értelmezése, ebben sokat segítettél, de volt még mit kutakodni később is (ilyen mélységű matematikai ismeretek sem voltak túlzottan)
- mivel sorról sorra igyekeztem megoldani, ellenőriznem kellett, hogy ne menjek tévútra, ebben nem segítettek az említett megjeleníthető tartományon kívüli karakterek, áttértem az ASCII kódjuk kiiratására, így már sikerült meglátnom, hogy mi a baj
- meg kellett keresnem az összes matematikai/string függvény és oprátor HB-s megfelelőjét, szerencsére majdnem mindnek volt
- PHP 0-tól, Harbour 1-től kezdődő sorozat indítás...
Jó móka volt. -
nevemfel
senior tag
válasz
cinemazealot #38 üzenetére
Jó, hát egy szűz gépre szűz kéznek sok mindent fel kell tennie, mielőtt akár egy Hello World! is futásképessé válik.
Végülis olyan sok mindent nem kell csinálni. Lehúztam a legfrissebb php.zip-et a linkelt oldalról, kicsomagoltam, és mellémentettem a totp kódot. Még a php.ini-vel sem kellett babrálni.Base2n-nél viszont én nem szöszöltem. Letöltöttem a Base2n.php-t (csak azt , semmi mást), bemásoltam a szkriptem mellé, oszt jóccakát.
Persze, világos, és is ezt csináltam, és remekül működik! De ami nekünk triviális, az mások számára nem feltétlenül az, mint azt láthatod.
Egyébként köszönöm, hasznos tanulóprogram!
-
nevemfel
senior tag
válasz
cinemazealot #36 üzenetére
Nem kell hozzá semmilyen módosítás, akár saját, akár linkelt base32 dekódert használsz.
Úgy értem szem előtt tartva azt, aki kezdőként egyszerűen futtatni akarja a leírt programot, nem ért a PHP-hoz, sőt, azt sem tudja, hogy mi az.
[link]
A PHP futtatókörnyezetet persze le kell tölteni, kicsomagolni, ezt megkerülni nem lehet, de ezen kívül mást ne kelljen csinálnia (base2n letöltés, a totp.php mellé kicsomagolni a base2n classt, vagy composert telepíteni, azzal lehúzni, satöbbi, satöbbi)
-
nevemfel
senior tag
válasz
cinemazealot #29 üzenetére
- egy kellően biztonságos webtárhely, ami PHP futtatásra alkalmas,
- egy domain, amin keresztül eléred a fenti webtárhelyen futó programot.Még nem próbáltam ki a programot, de kis módosításokkal (pl. saját base32 függvénnyel) elvileg annyi is elég, ha valaki letölti a PHP-t ( [link] ), kibontja a zipet, és parancssorból futtatja a scriptet.
-
ekkold
őstag
válasz
cinemazealot #32 üzenetére
Igazából ennek akkor van értelme, ha van tárhelyed valahol (ahol php-t is futtathatsz), vagy ha van saját NAS-od, vagy szervered. Ha otthon egy sima PC-n akarnám használni, akkor egy javascript verzió lenne az ügyesebb.
-
válasz
cinemazealot #29 üzenetére
+ ekkold
Szóval az én nulla tudásommal ez nem igazán fog működni, még lokálisan sem. Kár, pedig vicces lett volna egy saját gépemen futó kódgenerátor! -
válasz
cinemazealot #19 üzenetére
Nyugodtan vedd szó szerint a felhasználó meghatározást. Hardverhez értek, de a szoftverhez nem. Azt sem tudom, hogy mi az a PHP!
-
Inhouse
őstag
válasz
cinemazealot #25 üzenetére
Köszönöm. Nem mondom, hogy nem lesz még kérdésem. Ameddig eljutottam a hex2bin problémámmal, az a bejárati ajtó előtti bejáró eleje...
-
Inhouse
őstag
válasz
cinemazealot #19 üzenetére
Jogos, hiszen az egész erről szólt. Persze azért ehhez a visszaéléshez kéne a felhasználónév és jelszó, 30s-en belül, meg valami motiváció...de persze az ördög nem alszik és így korrekt, ha nincs 3. fél.
Csak meg kéne csináljam a sajátom a te segítségeddel. Jól sejtem, hogy készül a saját base32 függvényed? -
Inhouse
őstag
válasz
cinemazealot #14 üzenetére
Köszi! Nem az olvashatóság volt a gondom, hanem, hogy nem adott egy akármilyen karaktert a tartományon kívülről, nem voltak az elején a üres (vagy egyéb értelmezhetetlen, stb...) karakterek a 0x00-k (v. 0x03) miatt. Lepróbáltam újra és most a onecompiler oldal is úgy adja vissza, hogy vezető semmikkel és a hosszellenőrzés szerint is 8, így már érthetőbb lenne...de mi történt tegnap óta?
Tegnap is csak bemásoltam a prg-d, és amikor egy változó kapott értéket, akkor kiírattam.
De lehet, hogy saját magam vezettem meg valamiért...echo-val néztem.
Ahogy látom voltak változások a PHP verziókban ebben a függvényben is, a onecompiler meg nem írja, hogy mennyire frisset futtat. A https://www.w3schools.com/ oldal is levágja a 0x00-kat, mint tegnap még a onecompiler. Tudom, telepítsek. Ma már megtaláltam a var_dump() függvényt...
onecompiler:
var_dump(hex2bin("000000000048656c6c6f")). "\n"; -> string(10) ".....Hello"
w3schools:
var_dump(hex2bin("000000000048656c6c6f")). "\n"; -> string(10) "Hello"
A pontok szóközöket helyettesítenek, csak a fórummotor kiszedi őket... -
Inhouse
őstag
válasz
cinemazealot #8 üzenetére
A bin2hex() ötlet jónak tűnik, majd kipróbálom. Köszi!
Nyilvánvaló, hogy egy ilyet kiírni szövegként teljességgel értelmetlen volna, mert az csak egy bájtsor...
Nem is az értékekre voltam kíváncsi, összehasonlítási alap lett volna az enyémmel, ezen hasalt itt el a dolog. Idáig sem volt olyan egyszerű, nekem a PHP 0 tudásommal, de utána néztem, és megkerestem a megfelelőjét HB-ban. UNIX time-ot nem találtam, azt pl. megírtam.
Igen, este idáig jutottam, utána írtam ide....ha igény van rá, este leírom egy hsz-ben az egész program működését sorról-sorra.
Van, van! Köszi!
Főleg, mert ezután jön az a rész, amit megint nem igazán értek még...néztem az operátorokat és a ^ jel sem volt köztük, illetve ez a többsoros ord()-os rész is ködös, de ebből itt van a Skori megoldása is, hátha...
Mindenesetre már sokat segítettél és köszönöm az elkövetkezőket is.
Rám is vár még egy Base32 függvény írása, mert az nincs HB-ban, nem találtam. Base64 van beépített, meg írtam egy sajátot is tanulásképpen. -
ekkold
őstag
válasz
cinemazealot #4 üzenetére
Csak javaslat, de szerintem építsd be a base32 dekódoló függvényt a php fájlodba, így nem kellene külső 3. fél által gyártott kódot meghívnod.
-
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #8 üzenetére
"Mert ha jól sejtem, tegnap 18:23:30-kor futtattad."
Bocs, 18:23:30 és 18:23:59 között.
-
Inhouse
őstag
válasz
cinemazealot #6 üzenetére
Szia!
Köszi, hogy válaszoltál. Láttam ezeket, amiket linkeltél, de a te gyakorlati megvalósításod nagyon megtetszett és soronként szerettem volna megérteni és átültetni. De valószínűleg ez mégsem ilyen egyszerű, meghaladja az én képességeim.
Engem az zavar a hex2bin()-ben, hogy nem értem az eredményét, miért csak (látszólag?) azt a 2 értéket alakítja át?
00|00|00|00|03|73|f2|a7 -> s�
Vagy az echo nem ír ki olyat, ami nem olvasható string? De akkor miért nincs 0xA7, alias § nálam, ž netes környezetben? Csak az angol ABC és számok?
A másik problémám, hogy megnéztem a hash részt, a HB-s változat hexaban ugyanazt az eredményt adja, a RAW opcióval meg csak talán, az értelmesen olvasható ASCII része stimmel, a többit egyelőre nem tudom...lehet, hogy csak megjelenítési gond, ugyanúgy megenné és kiköpné az eredményt... az online PHP futtatós oldal ebben nem barátom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vízpart, vakáció és hardverek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Goddess of Victory:Nikke
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest