Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Toshiba notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#4151) MrTeddy


MrTeddy
csendes tag

sziasztok!
a kettő közül melyik a jobb?
Toshiba Satellite A200-1IW
Toshiba Satellite Pro A200-20N

(#4152) raci válasza MrTeddy (#4151) üzenetére


raci
csendes tag

Én véleményem szerint a Satellite Pro A200-20N jobb. Vagyis az én "ízlésemnek" jobban megfelelne.

Persze ha lenne most ennyi pénztem :)

(#4153) dstella


dstella
csendes tag

Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy Toshiba Satellite a300-hoz, ATI kártyával lehet-e valahonnan icc színsémát letölteni, vagy ne is nagyon próbálkozzak vele, mert nincs?
(a gúgolon nem nagyon találtam)

(#4154) uhu20 válasza ABE (#4104) üzenetére


uhu20
tag

Ha minden igaz, csütörtökön meglesz a kicsike. (Satellite P 200 1l8).
Majd értekezek. :)

(#4155) metron


metron
tag

Sziasztok,

Nemrégiben vettem 1 Toshiba A300-1JH noteszt. A gép az cool, gyönyörű, szakít, főleg az 5éves asztalimhoz képest:)
Sajnos viszont 64bites Vistához nem találok drivereket! Az Ati videohoz találtam, néhány perifériámhoz szintén, de ennyi. Maga a Toshiba support oldalain sincs semmi! Az ok., hogy átlagembernek nem nagyon kell 64bites win, de gondoltam néhány mérnökalkalmazáshoz jól jöhet. (Ahogy olvasgattam, lebegőpontos számításoknál előnyös lehet)
Kicsit arcátlanságnak tartom, hogy a Toshiba nagy betükkel hirdeti, hogy a géphez Vista Ultimate-et ajánl, közben pedig a 64bites verzióhoz semmit nem találok. Nem müködik a webcam, beépített mikrofon, easymedia gombok, stb.. Toshiba nem fejleszt 64bites Vista alá drivereket?
Tud esetleg valaki vmilyen megoldást, vagy felejtsem el még 1 időre a 64 bites rendszert és tegyem fel a 32bites verziót?
Köszi!

üdv.

(#4156) ABE válasza metron (#4155) üzenetére


ABE
őstag

Tedd fel a 32 bites verziót, vagy nekiállhatsz partizánkodni, és megpróbálhatod netről összevadászni a drivereket (ha léteznek). Én mindenképpen a Toshiba oldalán elérhető drivereket ajánlom, a helyedben nem kezdenék el driver után kutakodni és kísérletezgetni. De ha összegyűjtöd, hogy milyen alkatrészek vannak a gépben pontosan, akkor talán a referencia driverekkel életre kelthető minden.

A Toshiba meg szerintem nem adja 64 bites Windows-zal a gépet, szóval ilyen alapon az is lehet pofátlanság, hogy Win98 driverek nem elérhetőek. Szigorúan szvsz.

Gondolom ahhoz tényleg megfelelő program kell, hogy kihasználd a 64 bit előnyeit. Ha nem ilyen programokat futtatsz éjjel-nappal, akkor az általad is erősnek ítélt gépre minek felszenvedni a 64 bites verziót? De gondolom a 64 bites Vista Ultimate-et eredetiben vetted meg, így tényleg bosszantó. ;]

[ Szerkesztve ]

(#4157) metron válasza ABE (#4156) üzenetére


metron
tag

Ja, igazad van. A Toshiba nem hirdeti 64bites Vistával a gépeit:)
Tul.képp csak kisérlet volt, de valóban meguntam, hogy vadásszam a drivereket és állandóan a gépet túrjam. Annyira nem vagyok elvetemült.
A 64bitet azért gondoltam, hogy esetleg néhány "munkaalkalmazás" gyorsabb lehet, mondjuk Mapinfo, Autocad.. Meg végül is zavart a tudat, hogy ha van egy 64bites vas, akkor nehogy már "butább" rendszert tegyek rá. Ez akár költői kérdés is lehet, hogy minek a 64 bites vas, ha nem tudom kihasználni? :(( De végülis mindegy.
Nagy veszteség nem ért, mert 1 dobozban kaptam együtt a Vista Ultimatet 32 és 64bites verzióban is.Ajándék volt. Ezért is kerestem olyan gépet, ahol nincs előre telepített op. rendszer, ne fizessek 2x érte. Tudás szempontjából mindenképp jó választás volt ez a Toshiba.
Most csak macera van, hogy mindent újra kell húzni.
Köszi a gyors választ!

(#4158) ABE válasza metron (#4157) üzenetére


ABE
őstag

Ilyet se hallottam még, hogy mindkét verziót adják. Mindig tanul az ember. :K

Én még nem próbáltam 64 bites rendszert, de ahogy hallottam, még nem zavartalan az átállás. Én is használok néha CAD programot (AutoCAD, Inventor, SolidEdge), de eddig meg voltam elégedve a sebességgel. Mondjuk gyorsaságból sosem elég, ami van. :DDD

(#4159) metron válasza ABE (#4158) üzenetére


metron
tag

Én meg azt nem tudtam, hogy ezeket nem egybe adják mindkét verzióban:) Ajándékba kaptam, nem bolti verzió a Vista.
Arra én is kiváncsi leszek, hogy mikor éri meg a 64bitre váltás, mert jelenleg ez valóban nem zavartalan. Igazából azt sem tudom, hogy mennyi lenne az érzékelhető sebességnövekedés. Merthogy a cad progik is 32bitesek, csak állítólag 64bites környezetben gyorsabb a lebegőpontos számítás. Nem tudom mennyire igaz ez..

(#4160) PSasa válasza metron (#4155) üzenetére


PSasa
tag

Hali,
Én is A300-1JH tulaj vagyok. Érdekelne, hogy milyen vga drivert találtál 64 bit-re, mert nekem eddig nem sikerült. Így most XP-vel megy, de itt meg a multimédia gombok nem akarnak életre kelni.Ja, és az eszköz kezelőben még mindig maradt sárga kérdőjel. Wifi, Bluetooths, webcam, hang, kártyaolvasó mükszik. Mondjuk modemet és a LAN-t nem próbáltam még.

(#4161) metron válasza PSasa (#4160) üzenetére


metron
tag

Hali,

http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=vista64/common-vista64

Ime. Az ati oldalán túrtam, de ez a normál Radeon 3400series 64bit Vista drivere, nem a "mobility radeon"-é. Müxik vele!

Viszont tegnap visszatértem a 32bites Vista világba:), meguntam a vacakolást. Így tényleg minden egyszerübb, megvannak a driverek a Toshiba oldalán, sőt a Vista megtalálja magának is. Pl. a video drivert is előszedte magának, nem kellett túrnom érte. Marketingszagu még ez a 64bites világ. :)

(#4162) uhu20 válasza uhu20 (#4154) üzenetére


uhu20
tag

Na, végül is ma jött meg a P200 1l8.

Egyelőre minden szuper. A gép maga megnyerő külsejű. Egyelőre nem igazán tudtam sok mindennel tesztelni magát a gépet, csak a következőkkel:
- sima mp3 zene - nagyon szépen szól, a saját hangfalaival is (persze rákötöttem egy igazit)
- dvd: semmi különös, azaz OK
- letöltöttem 2 hd minőségű anyagot - na, ez nagyon szuper

- ha minden jól megy, akkor a hétvégén letesztelem, hogy hogy szuperál az lcd tévével összekötve

Viszont van valami, kicsit OFF. Az asztali gép külső modemjét hogyan tudom rákötni a laptopra?

(#4163) pimmi


pimmi
senior tag

Sziasztok, erről mi a véleményetek? [link]

(#4164) ruadi


ruadi
csendes tag

sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem h. szerintetek milyen chipset van a Toshiba A300-1jh nevü laptopban.Mert amit megadtam toshiba oldal ott gm965 van írva, de más forgalmazói oldalakon pm965 van írva. Fontos lenne tudnom mert most vettem egy ilyen gépet és xpt akarok rárakni.
kösz előre is.

(#4165) Thusor válasza ruadi (#4164) üzenetére


Thusor
őstag

Szerintem gm965 van benne....a Toshiba hivatalos oldala nem szokott ilyen adatokban hibázni.

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#4166) ABE válasza ruadi (#4164) üzenetére


ABE
őstag

Ahogy Thusor is mondja, a Toshiba oldal a mérvadó. De ha felrakod a CPU-Z nevű programot, az is megmondja pontosan. Egyébként a GM965 és PM965 egy chipset család, a driverek egy csomagban vannak hozzájuk.

(#4167) Stop.


Stop.
csendes tag

Szép napot!

Az történt hogy a Toshiba A300 notebookom ctrl gombja egyszer csak kijött a helyéről. Úgy látom hogy egy kis kallantyú letört. Szerintetek ez garanciális probléma? Végül is normál esetben nem jön csak úgy szét. A többi gomb jól működik, szerintem anyaghiba volt. Vagy az én véleményem nem számít? A másik problémám az lenne hogy az easy key gombok közül a media lejátszó megnyitása gomb nem működik. A többi normálisan működik de az nem. :) Biztos megint szerencsém volt és rátaláltam egy hibás egyedre... :)

(#4168) ruadi válasza ABE (#4166) üzenetére


ruadi
csendes tag

Köszönöm mindkettőtök gyors válaszát remélem menni fog a dolog.

(#4169) antaladam


antaladam
csendes tag

Sziasztok!

Van az a gondom, hogy tegnap lett egy Toshiba L300-164esem, és nem tudok rá Xp-t rakni, mert a telepítés elején kiírja, hogy nem talált merevlemezt a gépen.
Az a baj, hogy a BIOS-ban meg nem találtam olyan funkciót, ahol a vinyót Enabled-re lehetne állítani. Ha valaki tud valami megoldást, légyszi segítsetek.

(#4170) Thusor válasza antaladam (#4169) üzenetére


Thusor
őstag

Itt minden le van írva érthetően: [link]

AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)

(#4171) antaladam válasza Thusor (#4170) üzenetére


antaladam
csendes tag

Már megoldottam, azért kösz.

(#4172) Death86


Death86
csendes tag

Üdv Mindenkinek!
Nekem egyetlen nagy problémám van,amin remélem tudtok majd segíteni. Toshiba Satellite L300-15N típusról lenne szó.Az a bajom vele,hogy bármilyen játékot elindítok,nem teszi ki teljes képernyőre.Aki tudna erre megoldást mondani,azt nagyon megköszönném!

(#4173) Sz.Balazs


Sz.Balazs
csendes tag

Sziasztok, annyit szeretnék csak kérdezni, hogy a toshiba satellite A300-15A a T8100-as procival szerelve megbírkózik a 800Mhz-es memória modulokkal vagy felesleges a gyári 667Mhz-es Samsungokat lecserélnem?

Válaszokat előre is köszönöm.

(#4174) ABE válasza Sz.Balazs (#4173) üzenetére


ABE
őstag

A T8100-as FSB-je 800Mhz, de 667-es memóriát raknak a gépbe. PM965 chipset van ebben a notiban, az Intel oldala szerint a 667-es memóriákat támogatja. Elvileg a 800-as is menne benne (mivel a foglalat ugyanaz), de nekem erős kétségeim vannak, hogy gyorsabb lenne-e a rendszer úgy. Lehet, hogy azok is ugyanúgy csak 667 Mhz-en mennének...? :F Szerintem felesleges cserélned, gondolom nem véletlen, hogy 667-es memóriával adják a gépet. ;)

[ Szerkesztve ]

(#4175) Sath


Sath
csendes tag

Sziasztok olyan problémával fordulok hozzátok, hogy ismerősöm vett egy toshiba satellite l300-164-et és nem adtak hozzá semmilyen lemezt amivel fel tudnánk telepíteni az alaplap,videokártya stb. drivert és ezt, hogyan tudnánk meg oldani?? Fell is hívtuk az áruházat hogy, nem kaptunk hozzá és azt mondták hogy azért volt ilyen olcsó mert nem adnak hozzá lemezt. :((( :((( (tudom elég h*lye kérdés de hátha tudtok segíteni.)

[ Szerkesztve ]

(#4176) uhu20 válasza ABE (#4110) üzenetére


uhu20
tag

Szia,

Nos, mint már egy korábbi posztban említettem, megvan a kicsike! (P200-1l8)

Namost, az lenne a kérdésem, a posztodhoz kapcsolódva, hogy ezek azok a bizonyos driverek, amelyeki kellenek az XP-hez?

[link]

[ Szerkesztve ]

(#4177) ABE válasza uhu20 (#4176) üzenetére


ABE
őstag

Igen, innen kell leszedni. Ami neked kell: Satellite P200 PSPB6E. A TouchPad és WLAN drivereknél lehet kis keverés, hogy a Te gépedben melyik van, illetve az optikai meghajtó Firmware-ét is figyelmesen kell frissíteni (ha akarod). Még valami: előfordulhat, hogy a gépeden gyárilag a Vistás BIOS van. Ha ez így van, akkor az XP és a driverek telepítése után tedd fel (körültekintéssel) az XP-s BIOS-t.

(#4178) uhu20 válasza ABE (#4177) üzenetére


uhu20
tag

Kösz, Abe (Van Kenobi)...:)

Namost, még a következő lenne a kérdésem. Nem vagyok egy pcguru, szval kissé aggódok, hogy mi van, ha a driverek felrakása ellenére sem megy majd az XP- de már a Vista sem.
A kérdéseim:
-ha a programok eltávolítása menüpont segítségével eltávolítom a vistát, akkor ez a drivereket ugyebár nem érinti?
- aztán, ha valami gikszer jön be, akkor a Toshiba helyreállító lemezt használva könnyedén visszacsinálhatok mindent?

(#4179) ABE válasza uhu20 (#4178) üzenetére


ABE
őstag

Izé... Hogy akarod Vistát eltávolítani? :F Nem igazán értem. Windows-t újratelepíteni lehet, természetesen minden cucc elveszik olyankor. Elvileg a Toshiba lemezzel minden visszaállítható gyári állapotba, ha kaptál ilyen cuccost.

(#4180) uhu20 válasza ABE (#4179) üzenetére


uhu20
tag

Nos, úgy döntöttem, hogy kap a Vista egy esélyt, egy darabig nem bántom.

A terv az lett volna, hogy leszedem a Vistát, helyére jönne az XP (a driverek már le is vannak mentve), de úgy, hogy ha valami gikszer lenne, akkor bármikor vissza tudjam az egészet csinálni.

Van Toshiba lemezem, de nem akartam bántani a winchesteren lévő eleve felrakott Toshiba cuccokat sem. De mindegy, egyelőre nem bántok senkit.

Egyébként érdekes módon a Vista automatikusan 2 partíciót hozott létre - ez jó húzás volt tőle, piros pont!

(#4181) Haart válasza uhu20 (#4180) üzenetére


Haart
addikt

LOL, azt hogy csinálta hogy 2 partíciót csinált magától :D Lehet eleve ottvolt az a 2 nem? :D

(#4182) uhu20 válasza Haart (#4181) üzenetére


uhu20
tag

Lehet....

(#4183) Balinov


Balinov
félisten

Lehet-e azt valahonnet tudni, hogy az L350D-ben futkoraszo sata vinyo ACHI uzemmodban van-e vagy sem? Biosban be lehet vajon allitani?

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#4184) Dyno


Dyno
veterán

Sziasztok van egy L40-18W-s masinám,de nagyon kevés benne az 1giga ram, szeretnék bele 2x1 giga GeIL-t vagy Corsair memóriát venni?Mire kell odafigyelnem egyáltalán kompatibilis? :R Köszönöm szépen előre is.

(#4185) ABE válasza Balinov (#4183) üzenetére


ABE
őstag

Toshibáknál nem szokás engedélyezni az állítását, tehát alaphelyzetben be van kapcsolva. De tegyél egy próbát integrált SATA driver nélküli XP lemezzel. :) Egyébként az eszközkezelő IDE ATA/ATAPI vezérlők menüpont alatt kell lennie egy SATA AHCI Controller nevű eszköznek.

Dyno

Ha biztosra akarsz menni, akkor 667 Mhz-es darabokat keress. Az általad írt márkák szerintem megfelelőek, inkább noname csodákkal fordulhat elő kompatibilitási gond.

[ Szerkesztve ]

(#4186) Dyno válasza ABE (#4185) üzenetére


Dyno
veterán

Igen 667-esekre gondoltam.Akkor tuti a dolog?És ha vennék egy olyat mint ami most benne van 1x1giga?

(#4187) Dyno válasza Dyno (#4186) üzenetére


Dyno
veterán

Samsung van benne.Megnéztem.Ez a kódja M470T2953EZ3-CE6.

[ Szerkesztve ]

(#4188) ABE válasza Dyno (#4186) üzenetére


ABE
őstag

Elvileg nem szabad gondnak lennie, ha ugyanúgy 667-eset veszel a gyári mellé. Lehet akár másik márka is, de azért a legbiztosabb, ha vásárlás előtt le tudod tesztelni. :K

(#4189) Dyno válasza ABE (#4188) üzenetére


Dyno
veterán

Hát az nehéz lesz.Akkor szerinted vegyek simán 1gigát hozzá?Volt már itt hasonló dolog, hogy valaki vett még hozzá?

[ Szerkesztve ]

(#4190) ABE válasza Dyno (#4189) üzenetére


ABE
őstag

Miért lesz nehéz? Én boltban vettem, és a pulton gyorsan belepróbáltam. :) Egyébként tényleg nem szokott ebből gond lenni, minimális az esélye, hogy problémába ütközz, rutinfeladat. Én azt javaslom, hogy vegyél mellé simán 1 gigás modult (csak ne noname legyen). Intel chipset ilyen szempontból elég rugalmas, nálam különböző márkájú ramok mennek pl. dual-channelben (nem mintha számítana).

(#4191) Dyno válasza ABE (#4190) üzenetére


Dyno
veterán

Nem tudom elvinni a laptopot mert ajándékba lesz a ram, ugyan úgy veszek 1giga Samsungot, most is az van benne.Vagy nagyon noname :F

(#4192) ABE válasza Dyno (#4191) üzenetére


ABE
őstag

A Samsunggal csak azért kell vigyázni, mert egyes esetekben Samsung névvel adják el a noname memóriákat (mert mondjuk olyan chip van rajta). Egyébként megbízható márka. Ha biztosra akarsz menni, akkor olyat keressél Samsungból, amin van eredeti matrica. Vagy ha nem találsz ilyet, akkor Hynix, Kingston, Kingmax, Corsair, stb. is jó lehet.

Ha kinéztél valamit, akkor linkeld be, és rálesek. ;)

[ Szerkesztve ]

(#4193) Dyno válasza ABE (#4192) üzenetére


Dyno
veterán

Hát innen venném csak nem sok derül ki hogy vajon tényleg samsung-e....szóval csak a matricát kell megnézni?

(#4194) ABE válasza Dyno (#4193) üzenetére


ABE
őstag

Pont annyival olcsóbb a többinél, hogy gyanút keltsen. Nem mondom biztosra jelen esetben, de általában a legolcsóbb Samsung névvel illetett cuccok szoktak "noname"-ek lenni. Persze az is lehet, hogy tökéletesen működne. Én a helyedben egyébként innen Kingmaxot vagy Hynixet vennék, nálam mindkét márka bevált.

(#4195) Dyno válasza ABE (#4194) üzenetére


Dyno
veterán

És az nem lesz gáz, hogy KingMax meg Samu?Nem fog rá nyávogni a noti?

(#4196) ABE válasza Dyno (#4195) üzenetére


ABE
őstag

A HP notim gyárilag Nanya és Hynix ramokkal jött, s nincs gond vele. A márkás ramokkal nem szokott gubanc lenni, az Intel chipset is tolerálja a különböző gyártókat. Anno a Toshiba L30-ba címke nélküli Samsung-ot vettem, de csak kipróbálás után vágtam bele, bár szerencsére nem volt gond vele.

Nem szeretném tovább ragozni, dönts belátásod szerint. Én megvenném a Kingmaxot, de ha nem vagy biztos a dologban, akkor kérdezz utána a memóriának a boltban.

(#4197) Dyno válasza ABE (#4196) üzenetére


Dyno
veterán

Nagyon szépen köszönöm az összes segítségedet. :R

(#4198) Kosmo


Kosmo
csendes tag

Sziasztok!

Egy Satellite A300 1jh notit szeretnék venni, de mikor a boltban érdeklődtem nem tudták igazán megmondani hogy XP-vel elmenne-e v sem. Értem ezalatt, hogy végülis korrektek voltak, megmondták h Vistával tuti jó de xp-n lehetnek driver problémák. Én mindenképp XP-t szeretnék rátenni meg egy Linuxot, szóval akinek ilyen van, tudna írni pár szót, h működik-e xp-vel v sem (és linuxxal is de xp az lenne a fontos nekem)? És ha vmi gáz van, elég-e a honlapon lévő drivereket ráheggeszteni, és minden perfekt vagy pedig szívás van vele (nem naon örülnék ha pl a SATA vinyót nem venné észre, v ha csak korlátozottan működne a cucc rajta, nem látná a LAN-t és hasonló dolgok)..

Előre is köszi

(#4199) Sz.Miki


Sz.Miki
őstag

Sziasztok!

Néhány kérdés azokhoz, akik A300-as új lakkfekete designos laptopot használnak, érdekelne, hogy mennyire karcolódik a felület, mit takar ez a Fusion bevonat, csak mert semmit sem találok róla, és, mennyire masszív a fedlap kinyitáskor becsukáskor, gondolok itt arra, hogy nem nyeklik, nem recseg?

Válaszokat köszönöm előre is.

(#4200) ABE válasza Kosmo (#4198) üzenetére


ABE
őstag

A Toshiba honlapon minden szükséges driver és szoftver megtalálható az A300-1JH-hoz XP alá, tehát nem szabad, hogy gond legyen vele. Az egyetlen, amire fel kell készülni, az a SATA driver integrálása a telepítő lemezbe. Ennek a leírását például itt megtalálod.

Azért nem baj, ha egy A300 tulaj is megerősít ebben, hogy nincs gond a géppel XP alatt. :B

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Toshiba notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.