Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sharpapa

senior tag

válasz aronocs #14 üzenetére

nah végre, van élet a földön.

én tavaly márciusban lódultam neki, rohadt nagy lemaradással, nyolcadikos voltam, és egy jó fejbillenést nem tudtam megcsinálni. A csapatnak volt egy B, és egy A-kategóriás csapata, engem a B-be tettek, és még ott is az eggyik legszarabb voltam, első hónapban gondoltam is arra hogy befejezzem, de a szívósságomnak és Józsi 'bá biztatásának köszönhettem hogy nem fejeztem be. Júliusra megtanultam előreszaltózni, ami akkor nagyon nagy dolognak, tünt, mostmár azonban egyáltalán nem. Az edzőtábort tehát ezzel a nagy örömömmel fejeztem be, és azzal a szomorusággal, hogy rájöttem milyen szar a tartásom. Szeptembertől hogy ujra megkezdőtek az edzések, igyekeztem minél jobban a tartásra ügyelni, és észrevettem hogy mennyit erősödtem március óta. Megcsináltam a kezenátfordulást, fejbillenést zárt, nyújtott lábbal, az előreszaltóm és a tigrisbukfencem egyre magasabb lett, és decemberben egyszer csak azt mondja az edző, hogy ezentúl A-s vagyok. Hát majdnem kiugrottam a bőrömből. Onnantól kezdve a legjobbak közé tartoztam, azok közé, akikre fél éve még ugy néztem mint az istenekre. Ekkor viszont én már tulkoros voltam, és nem indulhattam versenyeken. Ezért megkezdődött a felkészülés, hogy jövőre összeáljon egy gimis csapat, az én osztályomból. A gimis capattal való edzéseken viszont rám néztek ugy mint egy istenre, ez viszonylag jól esett. Az utóbbi két hónapban viszont annyi versenyünk és bemutatónk volt, hogy nem jutott idő uj elemekre. Íme a programok:
    -Városi verseny (az Acsapat nyert, a Bcsapat 3-ik lett)
    -Megyei (A nyert és bejutott az országosra, B kiesett)
    -Országos (A harmadik)
    Mikor a csapat hazajött, elsőként velem közölték az eredményt, és megköszönték a munkámat, mert a felkészülési idő alattt én egy másodedzője voltam a A-nak, mert Józsibának egyszerre 3 csapattal kellett törődnie (van egy kis B-s is, ők a városin nyertek, a megyeire nem tudtak elmenni), és volt hogy az edzés felét én vezettem.
    további programok:
    -Nyíregyházi Főiskolán minitrampos bemutató
    -a suliban volt egy gimis matekverseny, annak a végén egy bemutató talaj, gyűrű, és minitrampon.

Az utóbbi bemutatón, már kezenátford-szaltó, febillenés-szaltó, kétszaltó, és ilyen szintü elemeket csináltam, ami csak akkor lepett meg mikor láttam, hogy már az A-ban is a legjobbak között vagyok. (akik nálam jobbak voltak, azok már rundel-flikk-szuplét csináltak).Gyűrűn a gimis B-gyakorlatomat csináltam (hejből beemelés gyertyába, hátsólefüggés, két vállátford, leterpesztés), minitrampon pedig bicskaszaltóig mentünk el. Miután ezeknek a programoknak vége lett, megkezdődött az uj elemek gyakorlása, itt listáznám hogy jelenleg mit tudok.
    Ló:gimis B-gyakorlat elemei
    Nyújtó: keleforgás, behúzás, edző tervei szerint jövő héten óriáskör
    Korlát:pedzés, saslengés, felkarállás-kezenállás.
    (az utóbbi 3 szerből csak kezdők vagyunk, mivel általános iskolás versenyen ezeket nem kérik)
    Szekrényugrás: átgugolás, kezenátford, kezenátfordulás félcsavarral
    Gyűrű: vállátfordulás, kiszúrás, hátultámasz (még gyengén), leterpesztés, szuplé
    Talaj:kezenátford, fejbillenés,szaltó, flikk, hátraszaltó, halley-és ezek kombinációja
    Minitramp: szaltó félcsavarral, oldalszaltó, duplaszaltó.

A torna eléggé formálta a jellememet (pozitív irányba), sokkal megfontoltamm vagyok. Mellékhatása a dolognak hogy jóval erősebb lettem, illetve a mozgásom, az állóképességem messze jobb mint a koromban bárkinek akit ismerek, a barátaim egy része irigykedik, a másik része pedig csodál. Én pedig csodálom az összes tornászt akik elérnak bármit is, mert tudom hogy mekkora munka van mögötte.

:R :R Neked pedig csak gratulálni tudok, hogy a leirt körülmények ellenére ennyit elértél. :R :R

Új hozzászólás Aktív témák