Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Nem, csak leírtam a különbségeket

-
Mister_X
nagyúr
Kösz!
Afféle megcsonkított házigazda vagyok (nem nyúlhatok bele más cikkébe, nem látom a még készülőket, nem bannolhatok, stb) és a Gamepodra írok híreket, teszteket.
Petrik Lajos Vegyipari és Informatikai Szakközépiskola, általános vegyész szak (B osztály). Bár nem hinném, hogy a jövőben bármi kapcsolatom lesz a vegyiparral. Érdekes terveim vannak a jövőre, de nem hinném, hogy ételösszetételt fogok elemezni vagy gyógyszert/mosóport gyártani.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Crystalheart
üzenetére
-
Mister_X
nagyúr
Hm, meglepő, nekem nem nagyon jutott eszembe, hogy arrafelé is ennyire nyomják az ipart. Azért az utcai szemeteseket hiányolnám, parkokban, állatkertben, vidámparkban sincs?
-
Mister_X
nagyúr
Hú, én is elolvastam a legutóbbi bejegyzést, kér, hogy nekem nagy valószínűséggel nem lesz ilyenben részem

-
Mister_X
nagyúr
válasz
moonlight115
üzenetére
Miért, tök buli, csak egy normális gumi kell és kész.

-
Mister_X
nagyúr
Pedig talán a japán nyelvtan a legpofonegyszerűbb a világon
Talán sokat elárul az is, hogy a Rosetta Stone japán csomag három szintet tartalmaz, míg a japán meg csak hármat... A szavakat is könnyen meg lehet tanulni, nagy segítség nekünk is, hogy tudjuk, hogy az alany mindig a mondat elején, az állítmány meg a hátulján van és az is jó, hogy az n kivételével minden mássalhangzó után van egy magánhangzó. -
Mister_X
nagyúr
Nem igazán, de a bunkó style jobban zavar, amit néha bemutatsz egy-egy blogban. Mondjuk az előbb leírt, friss padlón átjárkálókat, az elájult biciklis miatt dudáló autóst, az 1000¥ felajánlást 2000-re átíró adománygyűjtőt, stb.
Felőlem jöhet az a több éves szerződés, csak ne sebesüljek meg súlyosan vagy kapjak el valami trópusi nyavaját
Ha kijutok, az simán ajándék. -
Mister_X
nagyúr
Sosem fogom megérteni a japánokat... Biz Isten, ha kijutok oda, kifaggatom az összes bizalmamba kerülőt a nem-egyenes beszélgetésről/viselkedésről és az idegenekhez való viszonyukról. Az egész olyan (lesarkítva), mint ha pofámba vigyorognának és embernek tartanának, de közben a kést akarnák a hátamba állítani.

-
Mister_X
nagyúr
válasz
Crystalheart
üzenetére
Ja igen, lehagytam egyet, azt tudom, hogy "6980-tízezer" yen van kiírva.
-
Mister_X
nagyúr
Úristen!
Ez komoly, hogy 6980000¥ egy 75nm-es lakás??
Basszus, az cirka 200 millió forint, abból már luxusvillát vesz idehaza az ember... -
Mister_X
nagyúr
Jó ez, ne aggódj!
Isszuk a szavaidat, ez a lényeg, nem?
Arrafelé egy tájfun tombol a híradó szerint, igaz ez?Mostanság művelődtem egy keveset Ázsiáról, hogy lehet nem Japán a legjobb cél. Kína és Taiwan az emberellenes írásrendszerük miatt, Korea az instabil politikai helyzete és a nyelve miatt hasalt el. Hallottál már koreait? Tiszta "nyavajgós" a nyelv, semmi pergés, erős mássalhangzók nincsenek. A japán a legmagyarközelibb, az írásrendszerük nyelhető. Meg az életszínvonal ott a legjobb. Már le tudok írni három kanjit, további négyet meg már meg is ismerek, hiraganákat meg már majdnem tudok hasznáni

-
Mister_X
nagyúr
Még az ügyfélszolgálatosok is? Kész, bizonytalan az egész ország
"Jó napot! Szeretnék jegyet foglalni az Kamikaze Wasabi étterembe, lehetséges?""Talán igen". A fejem verném a falba 
"Kissé több tisztelet nem ártana"
Elnézést, nem volt benne semmi hátsó szándék.De. Létezik olyan fordítóketyere? Eddig csak egyetlen egy kanjit ismerek csak (私), a többihez nem ártana valami inteligens ketyere, amivel mondjuk újságot is lehetne olvasni. Nekem az is bőven elég lenne, ha kanji->hiragana vagy kanji->rõmaji funkciója lenne. Japán-japán szótár

-
Mister_X
nagyúr
Hülye Opera mini, statikus a smiley... nem tudom, hogy :), :K vagy :N
Forestjo gondolom az eltérő köszönésekre gondol. Például nyugaton a kézfogás a kölcsönös tiszteletadás jelképe, Japánban meg a meghajlás. Esetleg mindkettő gyakran előfordul? (kézfogás majd meghajlás, esetleg fordítva)
Amikor "művelődtem" Japánról, engem is ez a nem nyílt őszinteség fogott meg. Fura. Elhívol egy helyi lányt randira, akkor nem tudod értelmezni, hogy most mi van. Az az igen igen-e, a talán most tényleg nem-e, stb. Idehaza egyenesek a nőstények, az igen igent, a nem nemet, a talán meg valós bizonytalanságot jelent. (egy példa)
Gondolkodtál már japán fordítóketyerén? Tudtommal vanna olyan masinák amik akár kamerával megnézik a szöveget, esetleg be is viheted tapipadon a kanjikat. Azt én is hasznosnak találnám.
-
Mister_X
nagyúr
Szia mave!
Ahogy olvasom, jól esett a hegymászás. A Fujit készülöd meghódítani?
-
Mister_X
nagyúr
Időközben elgondolkodtam azon, hogy lehet halasztanom kellene egy évet... Munka van (és lesz is), németből még idén lerakom a középfokút, angolból a felsőt két év múlva, japánt detto. Nem tudom, hogy mennyire számít előnynek a nyelvvizsga az ösztöndíjhoz, de remélem nagyon. Azért csak több esélyem lesz három nyelvvel (főleg japánnal, mint a maga álmait kergető naiv hülyegyerek. Még van időm, szeptembertől nagyban fogom nyomatni.
Hogyhogy ilyen ritkán vagy fent?
-
Mister_X
nagyúr
Olvastad már a saját bejegyzéseidet?
A helyzetkomikumokat szoktad nagyon jól leírni. Példának okáért az osztódással szaporodó zsaruk, a köcsög automata és a security macska ugrik be, de azokon tényleg negyed óráat nevettem
Kb midegyik bejegyzéseben van, most az utóbbiba is.Apropó: 2 uS/H és 5 uS/H sugárzás mennyire veszélyes?
Annyira nem keresel szarul, végtére "csak" egy diák vagy. Mondjuk úgy, hogy az átlag minimábér megvan (a 80k nekem felfele kerekítve jött ki), de a szállásért nem kell fizetned. Én majd tervezek ösztöndíjjal kiutazni, a számok alapján 40-50k-ból kijönnék, 70k maga lenne a paradicsom
Említetted, hogy vennél iPad-et, az mennyi? 45k?Hamarosan fel is keresem idehaza a japán nagykövetséget, hogy kicsit jobban tájékozódjak az ösztöndíjlehetőségről. Másfél évem van lerakni egy felsőfokú angol, valamint egy min középfokú japán nyelvvizsgát.
@vida14: inkább Rosetta Stone

-
Mister_X
nagyúr
válasz
Crystalheart
üzenetére
Tehát, ha én tanulmányaim alapján elmennék mondjuk laboratóriumi asszisztensnek (diploma megszerzéséig), akkor sok gondom nem lenne
1000$ cirka 80.000¥, abból el lehet gazdálkodni. (és csak 20.000¥ egy PS3
) -
Mister_X
nagyúr
válasz
Crystalheart
üzenetére
Hm, jól veszem ki, hogy aljamunkával is 800-1000$-t lehet havonta keresni?
-
Mister_X
nagyúr
Ember, te aztán nagyon értesz a blogoláshoz!
Egyszerűen imádom olvasni, mert öröm nézni a fotókat és megismerni Tokiót, emellett pedig a humod is nagyon ott van, nem egyszer fordultam már le a székről :Egy kérdést feltennék újra: mennyi ott egy átlagkereset és te mennyiből gazdálkodsz havonta, mennyibe kerül egy napod?
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Crystalheart
üzenetére
Igazad van, mi termőföld miatt irtottuk az erdőségeket

-
Mister_X
nagyúr
válasz
Crystalheart
üzenetére
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ahol erdő meg dzsungel van, oda nemigen lehet építkezni, ezért legyalulniuk sem érdemes. A dimbes-dombos területeken ahol a falvak vannak, ott általában rizs meg egyéb gyomnövény termelődik

Ember nem bírja felfogni, hogy mekkora valójában Tokió. Még ha fentről látja, akkor sem.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Crystalheart
üzenetére
Amúgy ja

-
Mister_X
nagyúr
válasz
Crystalheart
üzenetére
Nyakamat tenném rá, hogy "fajtiszta" indián már (szinte) nincs, ahogy 100% magyar sem.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Crystalheart
üzenetére
Na, egy linket adj, mert ez kicsit abszurdum: a Dél-Amerikaikak az Észiakkal rokonok, pontosabban azok vándoroltak délre, tehát evidens, hogy nem alakulhatott ki újra.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Crystalheart
üzenetére
A képek között nincs őslakos arcszőrzettel, pár képet rakott br a "facial hair" tagre, indiánoknak nincs arcszőrzete, ez genetikailag tény! Ha pedig van, akkor valaki felfrissítette a génállományt

-
Mister_X
nagyúr
válasz
Crystalheart
üzenetére
Ja, tényleg
Viszont az ameriakai őslakóknak (indiánok, aztékok, maják, inkák) nincs arcszőrzetük, de ők is mongolidok. Valószínűleg elhagyták a Bering-szoros környékén 
-
Mister_X
nagyúr
Szia Mave!
Lenne pár kérdésem:
- borotvát ott árulnak vagy olyan egzotikum, mint a dezodor? Abból kiindulva, hogy a mongolid rasszba tartozó embereknek nincs arcszőrzete, félek igen.
- a jet lag mennyire súlyos dolog, mennyire lehet rákészülni, védekezni ellene? Teszem azt, három napig altatókat szedni, hogy a tokiói estr szerint aludjunk, majd ha ott előjön, akkor kv?
- WiMAX-ot szoktak szerelni az elektronikai kütyükbe? Pl. PS3, PSP, PSVita, Xperia okostelefonok, stb? Mennyibe kerülne egy WiMAX router ami befogja a jelet és WiFi-ben sugározza tovább? A honlapon amit linkeltél, van English gomb, de a lényegi infók (sávszél, adat, stb) maradtak japánul. -
Mister_X
nagyúr
A PS3 gyönyörűsége, hogy régiókódolatlan
Egyetül a játékokon van ilyesmi, de ez is csak DLC-k vásárlásakor lehet bökkenő (tudtommal). Majd egyszer kiszámolom, hogy mennyi lenne a hazahozatal, de abban az árban elvileg már vám sincs 
12.000-ért el is várnám, hogy arafelé korlátlant adjanak, gondolom egyedül a sávszéllel trükközhetnek. Van angol oldala az ottani szolgáltatónak?
-
Mister_X
nagyúr
Mave merre bújkál?

Exportálnál nekünk odaátról cuccokat?
Az a hír járja, hogy érkezik majd arrafelé egy 150$-os PS3 (10.000yenre saccolom), kifizetném szállítással + borraaló, csak kellene akkor egy 
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Crystalheart
üzenetére
Nekem is egész este elfoglaltságom volt, csak én nem cikket írtam, hanem a nevelőapámnál voltam kórházban, kicsit tompa vagyok, máskor nem szokott baj lenni a szövegértésemmel.
Direkt a súlyosabb végletet emeltem ki, mert idehaza ezeket nyomatják ezerrel, tehát ismerik egypáran.

-
Mister_X
nagyúr
válasz
Crystalheart
üzenetére
Még mindig nem értem

De ha jól veszem ki: attól, mert még valami animációs, nem lesz anime.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
Crystalheart
üzenetére

Syntax Error
Ötször olvastam újra, de nem értem.
-
Mister_X
nagyúr
Mave,
A WiMAX-ról tudnál egy kicsit mesélni? Én az egészből azt veszem ki, hogy egyfajta mobilinternet-féleség, de a Wikitől sem lettem okosabb... a 4000¥-es csomag mit kínál? Hazai viszonylatban ennyiért 10-15GB mobilnetet kapni idehaza, a WiMAX akkor megérné ott?
A blogodban most jutottam addig, hogy megtudtad, figyelik a netezésed, ekkor mennyire hibáztattad Tom-ot, azóta megbocsájtottál neki?
-
Mister_X
nagyúr
Ó jaj, mi lesz velem?

Szőke a hajam, a szemem acélkék, a bőrőm fehér és ráadásul Európa egyik ismeretlenebb országából jövök

Valamelyik áprilisi blogodban írtad is, hogy rád volt kattanva egy japán kiscsaj, mert szép a szemed, még ilyet

Amúgy mi arrafelé az átlagkereset?
-
Mister_X
nagyúr
Szia!
Te hogyan tanultál japánul, mennyit tudsz?
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali játékos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Projektor topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Router gondok
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
- UPDATE!!! Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 5-11 gen.
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- NVIDIA Quadro P5000 GPU 16GB GDDR5X memóriával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az ember azt gondolná, hogy egy harminc milliós városban ilyen nem nagyon lehet a fűtés meg miegyéb miatt.
Nyekk, de rég néztem a blogodra, lesz mit olvasnom.

Egyszerűen imádom olvasni, mert öröm nézni a fotókat és megismerni Tokiót, emellett pedig a humod is nagyon ott van, nem egyszer fordultam már le a székről :