Hirdetés
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Alza+ Megéri?
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
energomatt
üzenetére
Mondjuk az mp3 ma már elég elavult,
Egy nem agyon tömörített aac vagy ogg valószínűleg kisebb különbséget fog hozni.
Nem hiába dobta szerintem már minden streaming Szolgáltató is az mp3-at. -
válasz
energomatt
üzenetére
Anélkül, hogy torzsalkodni szeretnék; ez azért felvételfüggő is erősen. Nagyon sok zene létezik, amelynek mindegy. De idea szinten mindenképp jobb döntés. Legjobb meg dedikált eszközről, ellenőrzött minőségű fájl lejátszása. Illetve HD streamerek között sem Tidal a legjobb, sőt, elég hátul van a sorban. De nem ez volt a téma, nem is kötekszem tovább. Spotinál minden jobban szól.
-
ricsi0307
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére
Erre gondoltam. Ezen kívül alul középen van egy hangjegy ikon körülötte pöttyökkel ha arra megyek akkor is a rádiót indítja de nem minden számnál. Spotifyhoz hasonlóan itt is vannak minden héten személyre szabott ajánlások?
-
Vanos
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Volumio Rivo+ a forrás -> VMV D2R DAC -> erősítő -> hangfal a jel útja.
A DAC gyanús. Megnéztem a manualt, az I2S képességéről semmit sem írnak. Írtam az SMSL-nek és rákérdeztem a max. I2S sample rate-re.
Kocsimba novemberben vettem egy kínai 4G képes Androidos fejegységet. Ma este rátelepítettem a Tidalt és ott "Max"-al nyomja. (Van benne egy Telekomos SIM kártya).Szóval az "előfizetés" rész kipipálva. Tovább nyomozok.
-
Vanos
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Előfizetésem van.
Ott túl sok opció nincs ebből a szempontból.
Technikai feltételek: Volumio Rivo Plus streemer, benne a "lehető legmagasabb" hangminőség beállítva.
DAC-om VMV D2R aminek az I2S interfészét használom.
Ennek ellenére még nem sikerült CD minőségnél jobb zeneszámot elindítanom a Tidalról...
-
thomasvold
őstag
válasz
energomatt
üzenetére
Még nem írtam nekik.
-
thomasvold
őstag
válasz
energomatt
üzenetére
Minden ilyesmit megnéztem.
-
LimaBravo69
tag
válasz
energomatt
üzenetére
A Marantz sajna sosem jelezte.
Amíg HEOS-ról tudtam csak vezérelni, a HEOS írta ki a minőséget, FLAC volt akkor a max.Többszöri HEOS/TIDAL support levélváltás alapján akkor ez volt a "csúcs" amit ki lehetett hozni a HEOS/MArantz párosból.
Azt nem értettem már akkor sem, hogy a lejátszót mi a túróért tették alkalmassá MQA kódolásra, ha nem volot hozzá semmi, amivel használni lehetett volna

-
LimaBravo69
tag
válasz
energomatt
üzenetére
Telefonon indítva a lejátszást (vagy akár a desktop appon) emlékeim szerint jelezte az MQA állomány esetében a minőséget, de ezt füllel nemigazán tudtam alátámasztani. Sem a teló, sem a PC hangja nem alkalmas erre.
Szóval fene se tudja. Volt ilyen, jelzés szerint legalábbis.
A playlistemről talán nem tűnt el semmi, szóval ha volt is MQA-ban egy adott szám vagy album, ahogy ezt feljebb írta RetepNyaraB valószínűleg folyamatosan állnak át a kétféle flac-re. -
LimaBravo69
tag
válasz
energomatt
üzenetére
MQA-t nem hallgattam, mert nem tudtam lejátszani.
Elvileg a Marantz képes lenne rá, de mivel eddig csak HEOS-on tudtam vezérelni, ott nem ment.MQA megszűnt, lett helyette Tidal Connect. Szóval most tudnám tesztelni, ha lenne mit

szerk: elgépelés
-
válasz
energomatt
üzenetére
Nagy valószínűséggel alapból amit a kiadó elérhetővé tesz. Ha nem adnak nagyfelbontású mastert, abból a tidal se tud azt csinálni (parasztot vakítani persze igen, berakni a 44.1-et egy 192-es konténerbe, de hamar lebuknának vele és csak a méretet növeli feleslegesen. Talán nem vacakolnak ilyesmivel.
-
válasz
energomatt
üzenetére
Miért érdekes ez? A tesztlistám első száma George Michael Brother can you spare a dime c. száma. Ez régen mqa volt, most a telefon 16\44.1 flacnak jelzi, de nem wifin vagyok, bekavarhat.
-
válasz
energomatt
üzenetére
Folyamatosan kódolják át az állományt. Nem néztem utána mikorra végeznek (végeztek?) vele, de egy darabig biztos eltart. Utána végre az összes gyártó lepattanhat erről az egészről.
-
Archttila
veterán
válasz
energomatt
üzenetére
Az MQA kapcsán rengeteg a megválaszolatlan kérdés.
-
patex1983
őstag
válasz
energomatt
üzenetére
Oké.
-
Empire201
csendes tag
válasz
energomatt
üzenetére
Nem hangzik rosszul. Főleg úgy hogy most csak egy csomag van. A YT Prémium árával
-
patex1983
őstag
válasz
energomatt
üzenetére
Van ezer darab lejátszási listád?
-
energomatt
őstag
válasz
energomatt
üzenetére
Már nem aktuális. Még jó, hogy van ez a fórum topik, hogy mások családi problémáiról lehessen olvasni.
-
kNG
senior tag
válasz
energomatt
üzenetére
@energomatt + @mcll: köszönöm, rápróbálok újból az exclusive módra (hosszabb időre), lehet szimplán a másik módhoz szokott hozzá a fülem.
-
Biggabi76
tag
válasz
energomatt
üzenetére
Kipróbáltam a kollégám iPhone telefonján az én Tidal accountommal. Tökéletesen működik, fájlformátum váltásnál jelzi másik színnel a dac. Két különböző android telefonnál viszont nem jó. Most ezért viszont nem vennék iPhone-t.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
energomatt
üzenetére
Én is futottam már bele ilyenbe, néha ezért simán böngészőbe írom az albumcínet + tidalt és úgy megtalálja, ha fent van náluk.
-
patex1983
őstag
válasz
energomatt
üzenetére
Hogyan éred el a Tidal-t?
Kérdezem ezt azért, mert pl. az androidos kliensben én még nem találkoztam ilyen jelenséggel, de mondjuk a wiim pro app-on keresztül stream-elve viszont tényleg ratyi a kereső a funkció, de ez meg már nem a Tidal hibája, hanem a thirdparty app-é.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Zbook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- HP 65W töltő eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 2 db (130 / 131) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ott túl sok opció nincs ebből a szempontból.