Aktív témák

• ody42

senior tag

válasz Shadowfax #636 üzenetére

igen, közben rájöttem, hogy ezt kicsit trükkösebb kiszedni, más kérdés, hogy a barátnőm végül sajna nem ment bele a cserébe :) (övé az r50 :) )
    Mindenesetre már az felvillanyozott, hogy ez ilyen könnyen cserélhető, mert az volt a legnagyobb bánatom, hogy az enyémben csak DVD olvasó van, de még nincs egy hetes a cucc, szóval azért vagyok ilyen béna hozzá, de figyelek és tanulok :)

más: NHC-val beállítottam, hogy mindig 800Mhzen menjen, és csak akkor kapcsoljon rá, ha muszáj, és az ehhez tartozó feszt is visszavettem. A Powerplay is be van kapcsolva akksis üzemnél is, de így is nagyon sokat megy a venti. Felraktam a fancontrol nevű progit, ami 8 helyen olvassa ki a hőmérsékleti értékeket, de ahogy látom, nem a CPU és GPU értékek a legmagasabbak, tehát feleslegesen erőlködöm. Nálam a PCI a legmagasabb, ezt hogyan lehet lejjebb szorítani? Illetve ezek meddig mehetnek fel? Az r50-esben pl. a proci nem ritkán 60 fokos, ebben 40 fok körül szokott lenni, de inkább emiatt a PCI miatt aggódom, mert ez felmegy 55 fokra is, ha lekapcsolom a ventit, de ha meg beállítom, h. 50-nél kapcsoljon be, akkor 5 perc csend, 5 perc zaj az eredménye...

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés