Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
remington2
senior tag
Nem hiszem hogy spoiler, de ki tudja

Nos, azóta én is megtekintettem. Hááááát . . . az egyik oldalról nézve a rendező (Charlie angyalai 2 után) valóságos remekműve, képessé vált vállalható iparosmunka szintű filmek készítésére, Terminator és jófilm oldalról pedig erős közepes. Valami hiányzik belőle, talán túl sokat vágtak ki . . . vagy tényleg a forgatókönyv sovány.
Meg aztán a fura dolgok: a fotók alaplján pofás terminatorokat vártam, erre produkáltak egy GUMICSIZMÁS T600-ast, aki kb. úgy nézett ki, mint a texasi láncfűrészes gyilkos gépi változata, aki beleesett a nyúl gödrébe . . . a másik ilyen példánynak olyan feje volt, mint egy nagy tojás, már csak a sombrero és a zenekar hiányzott körülötte (konkrétan a fogolygyűjtős jelenetre gondolok, Skynet központjában). A képeken még valahogy máshogy néztek ki, kevésbé voltak elnyomva . . . Arnold digitális izéje néhány szögből pofásan nézett ki, de általában bénára sikerült, a legtöbb terminatoros jelenettel együtt. A vágások is érdekesek, általában a felét sem látni annak, ami történt. Hogy a valódi makettek + CGI összepárosítása, vagy csak egyszerűen az utóbbi spórolása miatt, azt nem tudom, de mindegyik kapkodás ilyen (CGI) jelenetknél van: amikor Arnie kettécsapja a T800-ast pl. egy 6,5/10-et adnék neki, ha feltétlenül pontozgatni kellene . . .
szerk:
Ami a TF2-t illeti, szerintem ott is a történetet hibázták el. Az első részben a bemutatkozáshoz kitalált kockás sztori még kíválóan teljesített, de a másodikban bizony már komolyabbnak kellett volna lennie, de nem lett sajna. Nagy előnye viszont, hogy az első 20-25 perc után (a tinivígjátékos beütések elhagyásával) igencsak sötétté válik, itt már jobban látszik, hogy az álcák bizony álcák, nem túl vidám fiúk . . . De valahogy nem lett epic, pedig szemlátomást nagyon igyekeztek. Viszont piszoklátványos, az biztos, nem spóroltak semmivel, ha már a forgatókönyv kissé béna lett, legalább kicsípték az ember szemét a sok és gyönyörű robottal, alakulásokkal . . . Még így is jobb lett, mint a Salvation, de gyengébb, mint az első rész. 7/10 talán . . . -
-
remington2
senior tag
Én sem nézem (még/már, nézőpont kérdése, talán lesz még kedvem) a Dollhouset a pilot után, valahogy nem volt hangulatom hozzá . . . bár tetszett. Talán - jó eséllyel - a TSCC esetén is így lett volna, ha nem vagyok beleb*zulva a Terminator univerzumba . . .
szerk: Sokat tesz az is, ha valaki kedveli a témát, akár jó a feldolgozása, akár nem, a kritikus "nézőmegtartó" erő lehet. Terminator sorozat úgysem volt még, miért ne nézném

-
remington2
senior tag
"Ebből a dollhouse-ból meg nagyon gyorsan szabad hely lett a winyómon. Szerintem rém gyenge, oktalan, súlytalan. A csaj szép persze, csak főszereplőnek alkalmatlan."
"Előre látom, amint a csinos csajszi minden részben megold egy (számomra teljesen érdektelen) feladatot, némi olcsó effekt, némi olcsó akció, olcsó mellékszereplők, olcsó tanulságok"
Nem ismerős? A TSCC pont ugyanilyen . . .
-
Wolverine
félisten
A Dollhouse-t az a Joss Whedon csinálta, aki a Firefly-t is
és a 7. résztől állítólag ismét Whedonos a dolog. (az évadzáró két epizódban meg az egyik szereplő Alan tudyk, azaz Wash
) A pilotot viszont teljesen átíratta a Fox, kb. semmi sem maradt az eredetileg Whedon által elképzelt anyagból.
Ja, azért van itt ennyi állítólag, mert nem láttam még én sem a sorozatot, nincs kapacitásom a beszerzésére
-
remington2
senior tag
Nekem a Transformers (vér ide vagy oda) nagyon bejött, szóval elvileg a Terminator sem olyan reménytelen. Elvileg, mert azért a Transformers picit súlytalanabb, ellenben itt a célzottan erőszakos jövő bemutatása a lenne a lényeg, ami a T franchise alapja. Itt elvileg haláltáboroknak, gyerekkatonáknak, mindennapi vér - és erőszakdömpingnek kellene lenni, a kezdetben bárminemű kiút és remény nélkül.
Lehet, hogy tényleg rossz előjel?

-
remington2
senior tag
Végső soron igen. Több, mint fél éve lehet sejteni (majdnem biztosan), hogy nem megy tovább. Már péntekre is ennek a szellemében helyezték, szóval legfeljebb a vörös szemüvegen át nem lehetett látni, hogy ez bizony kasza. Rosszabbnál rosszabb nézettségek jöttek, csináltak akármit is.
Ami kiábrándít, az néhány vérpista viselkedése. Megállás nélkül fikáznak mindent, amit berendeltek a Foxnál, különös tekintettel a Dollhouse-ra. Elég szomorú tendencia, hogy van egy réteg, akinek folyik a sz*r a szájából, és teljesen mindegy, hogy politikáról, linux-windows harcról, vallásról, sorozatokról, vagy bármiről legyen szó
-
remington2
senior tag
Ez azt jelenti, hogy a film végén a Terminatorok, Skynet és Connor leül egy asztalhoz, és előadják, hogy az agresszió és az öldöklés nem megoldása a problémáknak, és az atomfegyverek bevetése sem old meg semmit?
Esetleg még ki lehetne írni a stáblista elejére, hogy egy terminator sem pusztult el a forgatás alatt

-
remington2
senior tag
"Volt egy miniszoknyás-atomerőműves rész, amikor mentek billiárdozni. Na ott megkértem volna a kezét..."
Bőrkabátban nem is?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az atomerőműves epizódon látszik, mekkorát fejlődött azóta az egész második évad, rá sem lehet ismerni. Unalmas, vontatott, semmi részek, az érdeklődés fenntartása érdekében szexi hacukában virító Summer Glaura szoruló részekből WTF??! sorozattá . . .
-
Illidan
tag
Nekem megvan mindkét évad, bár teljesen még nem néztem újra egy epizódot sem. Csak egy-egy jelenet miatt vettem elő a korábbi részeket. Túl sok esélyét nem igazán látom, hogy még egyszer nekiülnék a sorozatnak.
Akkor már inkább a Fireflyt venném elő újra, ha már így szóba került Summer...
Az azért egy sokkal jobban sikerült sorozat. Ő csak a ráadás benne
-
remington2
senior tag
Én nem győzködök semmiről senkit. Azt meg, hogy "nem tetszik, nem is létezik", még is hol írtam?
szerk: majd a csaj melleire nagy betűkkel rá lesz írva, hogy Kate Connor - leánykori neve Kate Brewster, és akkor majd örvendezzek egy sort, hogy jessz, ez a T3 öröksége? Mert nevet nyílván nem fognak váltani, annyit nem ér . . .
-
remington2
senior tag
Kate lehetne akárkicsoda. A mai, amerikai "trendi" életfelfogás szerint nem ülhet egyedül a bunkerében Connor, mert akkor "más" (mindenki úgy érti, ahogy akarja), a sikeres férfiak mellé kell egy nő is - amivel nincs nagy baj.
DE
A neven kívül elhiheted, semmit sem fognak "átvenni". Nem is nagyon lehet, Kate Brewster eddigi 30 perce képernyőn egy darab, óriási nulla volt, lényegében az egész filmmel együtt. A T3 alkotói megtették a szívességet, hogy semmit nem raktak az asztalra, a Salvation stábja pedig most jóindulatúan kinyílvánítja, hogy semmit nem dob félre arról a bizonyos asztalról. Üres diplomáciai formula, lehetőség szerint senkibe nem rúg bele ok nélkül.
-
remington2
senior tag
"Most így maradt ugyanaz a kis lúzer, aki eddig is volt, mitől válna ezután hőssé?"
Ugyanattól, mint amitől az ítélet napját túlélt üzletember/csöves szabadságharcossá válhatott. Megszoksz vagy megszöksz. Én személy szerint ezt a trial by error módszert tartottam volna megfelelő személyiségfejlesztésnek, nem pedig a múltbeli drámát. Kanapén zabálástól senki nem lesz jó vezető, és attól sem, hogy Sarah minden nap kétszer elmondja neki, milyen fontos lesz, aztán ránéz még kétszer fájdalamas-depressziósan, alatta meg megy a zene. A nyámnyila idióta megszűnik létezni, mert egy más "valóságba" kerül (nem szó szerint, csak átvitt értelemben). Alapvető személyiségváltozás történik, egyrészt a sokk, másrészt a hordákban özönlő terminatorok hatására, aztán ha túléli, nyert, ha nem, akkor meg meghalt.
szerk: az, hogy túlugrotta a saját hőssé válását, csak hipotetikus. Eredetileg egy fogolytábor lakója lett volna (az eredeti T-történet), és onnan szökik meg, majd válik népvezérré (bár ez most is lehetséges), de a sorozat írói csak nagy általánossággal követték a régi történeti fonalakat. Nem volt szó róla, hogy ő maga túléli az ítélet napját, szerintem több mint valószínű, hogy éppen az időutazás által menekült meg.
-
gV
őstag
A jövőbe helyezni a történetet olyan szempontból is öngól, hogy se pénz, se idő nem lenne rendesen megcsinálni a részeket.
miért nem? csatornák, szeméttelepek mindenütt vannak ott forgatni nem kerülne sokba, iddőben még rövidebb is lenne, mert nem kell a díszlettel vacakolni annyit
-
Guldenburg
újonc
Eddig csak olvastam s okosodtam...
...most nem azért...de ha az itt ötletelőknek csak a fele ösztöndíjat kapott volna a FOX-tól, a felsorolt ötletekből legalább 3x megmentették volna a sorit.....3. évad ? hö-hö lenne 4.-5. is.

Bennem a követező merült fel : nem lehet hogy a jövőben (azokban a napokban, hónapokban, ahonnan Cameron visszajött) John Connor már nem él, és mindent Cameron intéz a nevében ? Lásd a 20. részben Jesse- vel való vitája, hogy Jesse kinek adja át a "folyékony fém" üzenetét. Gyanús....a "rossz" Cameron megjegyzése "Mi is békét akarunk" is ide illik talán...
..ha erre hoznák ki a végét az sem lenne semmi svédcsavar....

-
remington2
senior tag
Van ráció az elméletedben, én magam nyitott lennék rá, de más, megalapozottabb körülmények között.
szerk: vagy akár az is kiderülhetett volna, hogy Connorék valamelyik jövőbeli leszármazottja vagy múltbeli őse is benne van a történetben, szánt szándékkal, vagy akár akaratlanul is Skynetet segítve. A múltbeli variációnál érdekes dilemmák merülnének fel, "de mégis, családtag" - "a világ elpusztul, ha meggebedtek, akkor is" - "nem az a kérdés mit, hanem egyáltalán tehetünk-e valamit" teóriák mentén kifejtve. És ezeket mind-mind szétbonthatták volna évadokra, mondjuk az elsőt azzal kezdve, hogy egy másik terminator-csaj próbálja Connorral >>együtt<< manipulálni a történelmet, saját magát védelmezőnek kiadva. Mert mondjuk az a terminator tudja, hogy Connor szerepe fix, és nem ölhetik - még - meg. Egy jövőből jött valaki sokat tudhat, az időutazás ezen aspektusait is kihasználhatták volna. Cameron jöhetett volna a második évadra, és indulhatna a sztori onnan, ahonnan az első kezdte (meg akarod állítani Skynetet? Ez az út). És akkor a bizalmatlanság-faktor is új értelmet nyerne, Sarah is okkal lehetne paranoiás Cameronra, mert akár az előző "védelmezője" is titkolózott. Derek, meg a család, plusz az ellenállás jelenkori harca megint sok lehetőséget rejtene magában, a végét meg valahol össze lehetne kapcsolni mondjuk az ítélet napjával, vagy akár szabadon hagyni, hogy a néző lássa, Connor túlélte ezt, de a jövő harca még csak most kezdődik majd el.
-
remington2
senior tag
Nekem tetszett.
Spoiler
Weavernek megint volt egy-két kitűnő pillanata, főleg a liftben. Mellette még Ellison is jól mutat, a párbeszédeik is érdekesek. Cromartie is jó volt, Derek halála is, a harc a lakásban, a történet, a temető, a végén Derek temetése . . .
"Nem tudom, melyik ő" - "Nem is számít. Fák, fű . . .sokkal rosszabb is lehetne". Mekkora szöveg, és a végére ő is hasonló helyre kerül

-
remington2
senior tag
Ez jó kérdés . . . alighanem falat

A BSG, TSCC is végéhez ért, SGA sincs már, SGU & Caprica láthatáron se (mindkettőből egy pilot lesz idén elméletileg) . . . nem tudom, mit nézzek. A KR-t is figyeltem, de az elég rossz volt, vége is van, szóval minden nézett sorozatom meghalt/annyi.
Talán Lost, Ghost Wisperer, Harmadik műszak . . . ezekkel szemezek most.
-
remington2
senior tag
A halál fontos tényező, számold össze, hány ember halt meg csak a T1-T2 alatt. Igaz, ők mellék-mellékszereplők voltak, de nem kímélték például Reese-t sem. Jó alap, ha a múltban, jelenben, jövőben hullanak körülötte az emberek, ismeretlenek és barátok egyaránt. Sosem tudhatja, kit, mikor,miért ölnek meg, akár éppen miatta. Kár, hogy az ilyen dilemmák nincsenek kifejtve, mert ezzel segíthetnék Connor jellemfejlődését, nem pedig a minden részben mantrázott "majd nagy vezér leszel" mondókával. Mégis, mitől? A forgatókönyv szerint már az, csak még nincs a nyakába akasztva a tábla, holott a lehetőség éppen annak bemutatása lenne, hogyan változik meg. Ezzel az egész sorozat alap-koncepciójának a megkérdőjelezéséhez érkeztem, szvsz John Connor Cronicles sokkal-sokkal jobb lenne. 1-2-3 évadban anya-fia konfliktus, lassan emberré, katonává és hadvezérré fejlődő fiatallal, akinek ki kell törnie az anyja hálójából, előtte-alatta-mögötte felette pedig halál, AI-fejlesztés, vadászó terminatorok. Nem pedig nyálas "nem engedem el a fiam, mert nem tud vigyázni magára, és akkor vágom hozzá, hogy nem bízom benne, amikor a legkevésbé kellene" Sarah Connor évados ömlengése három pontokról, meg döglött tehenekről, meg álmokról.
Mindenhol háborút vív, csak éppen más eszközökkel. Az pedig nem a rózsaszín álom, amerikai zászló alatt ordítva, háttérben meg megy a karaoke-himnusz.
szerk: a fenti "vázlatot" nem nagyképűségnek szántam, mielőtt valami vérfanboy nekemállna, hogy milyen okos vagyok. Csak ötletek. De sajna ezek nem elegek, és míg azok nem lesznek, mehet a franchise-gyalázás.
-
remington2
senior tag
Derek sorsa tök korrekt, ez nem is jutott eszembe.
Én magam már korábban előkerítettem volna ezt a hátsó, összeesküvős-AI titokban irányít szálat, és arra fontam volna fel a finálét. Kezdődött volna azzal, hogy 2-3 résszel korábban átvették volna Cameron felett az irányítást (a hogyan jó kérdés, vágosgatás, chiphiba, szvsz majdnem lényegtelen, azt csinálja, ami nagyon rossz, és ez bőven elég), és Connor ellen fordult volna, de úgy istenigazából. . . És nem csak puhán, kocsikat dobálva, meg járdán szétment arccal bicegve, hanem crush-kill-destroy módban, szépen sorban kiírtva a mellékszereplőket. Indíthatott volna mondjuk Rileyval (és akkor tényleg ő ölte volna meg, mekkora dráma már) mehetett volna Jesse is (fanok "yess" felkiáltásával), a lakást bérbe adó nő, rendőrök, stb.stb. Johnt közben Sarah keresztül-kasul menekíti, Derek ezzel egy időben még egy rejtett ellenállás-osztagot is előkeríthetne, hogy azokkal haljon hősi halált . . . Connor, hogy mindenki pusztul körülötte, kiüti magát (agyilag), és Sarah volt szeretőjéhez menekítik, egy Cameron által nem ismert helyre. Itt az kinyírhatná a fickót, aztán valahogy visszahozhatnák az életbe, fogalmam sincs hogy, de valahol itt vissza kellene állnia John mellé. Mondjuk ráfogná a fegyvert, aztán megremegne a keze, mint a pajtában . . . és sokkal-sokkal epikusabb lenne, mint amikor Riley izzadta halálra magát. Utána meg jöhetne a drámai, akció nélküli rész, kanapén ülő csuromvér Cameronnal, reszkető Connorral, és Sarah-val, aki éppen azon gondolkozik, mégis mit csináljon egy összeesküdő rogue AI-val és egy, a fél szereplőgárdát kirírtó, de jelenleg mellettük álló, bizonytalan, viszont sajnos nélkülözhetetlen terminatorral.
Aztán Cameront elküldik Weaverhez, 1. hogy ne legyen többé veszély Connorra, 2. hogy legyen esély kinyírni Skynetet. Cameron elpusztul, jön az atomvillanás, Sarah meg John meg elhajókáznak Kubába.
(#577) Bibby
Szvsz nem, mert amit ismerünk, az egy gagyi amerikailobogós éneklős dicshimnusza az embernek. Drámai szemszögből, igazán naturalistán még nem dolgozták fel, és az is megérne egy próbálkozást. Ez mondjuk nem az lesz, az tény.
-
Bibby
addikt
-
remington2
senior tag
SPOILER
Elhatásvadászkodták Cameron "kiütését". Amikor a csávó odament hozzá, majd a telefonon kapta az infót az AI-tól, és vágni kezdte (volna), megállt bennem az ütő, hogy most akkor mi lesz? Nem kellett volna magához téríteni Cameront, az lett volna az igazi! Hagyni, hogy átvegyék felette az uralmat, vagy kiüssék egy időre, vagy más megoldást.
-
Mr.Skynet
senior tag
Kellemes meglepetés, hogy még ez az angyalok városa filmzene is jobb egy ilyen videó alá, mint mikor valami rendszertelenül gitártépős torzulást hallani egész végig.
Egyébként érdekes, hogy nem is tudom itt vagy másol de olvastam, hogy az egész sorozattot csak Cameron miatt nézik a nézők, aminek 75%-át a 16 éves kis f.szok teszik ki, akik mind szerelemsek Summer Galuba.
Nem ám mi is beleesünk uraim, túl sokat emlegetjük mostanába 
-
remington2
senior tag
Oké, de ez amolyan botcsinálta össz-terminator topikká is lett, nem hiszem, hogy feltétlenül erőltetni kellene a bezárását. Főleg úgy, hogy a sorozat megmarad, nem tűnik el a mindenségből. Pl. most Stargate sincs, mégis van topikja, nem zárták be nyárig, amikor az SGU indul. BSG sugárzás sincs már, de attól még a sorozat létezik, hogy nincs "levegőben".
De ha bezárják, akkor bezárják.
-
remington2
senior tag
Van más is:
Cameron végül teljesen megvadul, és Johnra támad, aki nem igazán tud ellene védekezni. Gyors harcban "kifekteti" Johnt, aztán lezúzza a fejét, mint a T3-ban Arnoldnak Terminatrix. Connor feje leesik, de az erős fémnyak és a vezetékek megtartják, mint Arnoldnál.
"Azt hiszed ember vagy?" - kérdezi sátáni kacajjal Cameron, miközben megérkezik Sarah, hogy megmentse a fiát, de a látványtól azonnal elájul.
Vége.
-
Apollyon
Korrektor
Most egyszerre 3 hsz-re válaszolnék:
Na azért én nem veszem annyira komolyan a sorozatot, inkább úgy mint egy mese ami megtörténhet de nem fog. Ezért tudnám elképzelni hogy egy robot érez végülis ez is a fantázia szüleménye mint ez az egész ahogy van.
Biztos hogy lehetne olyan szénné bonyolított AI-t "csinálni" hogy már érezzen. Nem is csinálni, hanem "érzővé" tanítani. Sztem az érzelmek az emberben is már inkább az idegrendszer összetettségének is köszönhető mint olyan. Épp ezért tartom lehetségesnek ezt a robots can feel teóriát.Az AI film az más volt, ott nem volt ez a tanulás lehetőség, legalábbis nem emlékszem.
Véletlenül sem kötözködnék, de sztem már kár annyival elintézni Cameront hogy "csak" egy gép. John meg csak egy ember.
A REC című filmet nem láttam, tehát akkor annak is az a vége hogy elhúzzák a lábánál fogva a csajt?
Attól még hogy remake attól még lehet jó. Pl ott van az Abre Los Ojos (Nyisd ki a szemed! ; spanyol film) meg a Vanilla Sky. A sztori tök ugyanaz, 100%-ban, mégis mindkettő jó, mindkettőt imádom. Lopásnak nem lopás, sőt, mindkét filmben Penelopé Cruz van, na az a kemény. Amúgy sok ilyen amerikai remake van még európai filmekből. Pl ugye ez a kettő, meg a francia Taxi filmből is van amcsi változat Taxi Driver címmel. – asszem. -
RedWing
aktív tag
-
remington2
senior tag
A pincére gondoltam. Anno valamelyik interjúban ígéretet tettek rá, hogy megmagyarázzák a pincét, mert az nagy hatást tett Derekre, és az egész viszonyukat más szemszögből mutatná be az ott, közöttük történt esemény. Nem véltelen, hogy annak a résznek a végén táncolt Cameron, ugyanolyan zenére (emlékeim szerint), mint ami a pincéből jött.
-
remington2
senior tag
Ezt miből szűrted le?

Egyébként én is így vélem. A vaslogika szerint Cameron egy gép, nem igazán érezhet - és főleg nem emberi módon - senki iránt semmit. A telefonod sem érez irántad semmit, a szekrény sem, és egy terminator meg főleg nem. Az, hogy megöli-e Johnt (aki pedig főszereplő) pusztán azon múlik (átvitt értelemben) hogy a kis adatbankjában a Connor név mellé 1-est vagy 0-t raktak. A galamb kivétel.
szerk:
to kill or not to kill -
remington2
senior tag
"De igazad van, legyen T4, legyen nagy csata, nyomják le végül a gépeket és jussunk el odáig a harmadik rész végén, hogy Arnold elindul a múltba."
Nem vitatkozásképpen írtam

Skynet központosított volta (fő hardverek) azon egyszerű oknál fogva létezik, hogy az AI (mint hardver/szoftver kettős) igényli azt, lételemnek számít. Mint az emberi test. Azzal, hogy létezik az AI, mint fegyver, annyi előnyre tesznek szert a "használói" (az amerikai hadsereg), hogy bőven megéri a megépítése és fenntartása még úgy is, hogy - elméletben - van egy gyenge pontja. Innentől kezdve a kör bezárult. Egy gyengeség, de kit érdekel, ha tudják, mi az, tudnak ellene védekezni, és talán 0,000001% az esélye, hogy valaki eredményesen kihasználja? Elméletben - mivel Amerika szívében van - maximum a levegőből, és/vagy atomcsapásokkal lehetne egyből megbénítani az agyat úgy, hogy a test azonnal leáll. Ehhez is az kell, hogy az ellenfél tudja, hova csapjon le, és a rakétavédelem (amelyet ma is próbálgatnak) ne kapja le a tölteteket.
A könyv szerint sok mindent rákapcsoltak, pl. a stratégiai nukleáris arzenált, megfigyelőrendszereket, stb, stb. Cserébe pedig megkapták az egyik legtökéletesebb fegyvert . . . A Skynet (AI + félintelligens fegyverek) a modern Amerika csodájára, a mindennél fejlettebb szupertechnológiákra épít, amely úgy tapos szét "fentről" egy ellenfelet, hogy az azt sem tudja, mi történt. Tudom, hogy kissé propaganda-szerűnek hangzik, de a filozófiája ez. Az emberi értelmet és a gépi precizitást párosítja, az eredényeket ismerjük (ítélet napja). Az, hogy végül az emberek nyertek, mázos maszlag az "emberi gondolkodás mégis egyedi, van mód rá, hogy túljárjunk a gépi korlátoltságon" gondolatmenet mentén, amelyet rengeteg scifi elsütött már. Igazság szerint végünk lenne, egyszer és mindenkorra, ha egy olyan dolog ellenünk szabadulna, mint a filmbeli skynet. De akkor nem lehetne fain történetet írni . . ."Ha egy terminátor olyan okos, mint egy ember, benne van a full AI, akkor minek az észlény fölé? Arra gondolok, hogy az emberi társadalom is milyen sikeres sok értelmes (elvileg egyenlő) lényt egymás mellé pakolva. "
Igen, de ha egy mai hadsereget nézel, ott is - hiába "ugyanolyan" emberek alkotják - megvan a rétegződés, már csal a parancsnoki struktúra miatt is, az észről nem beszélve. És, egy terminator sem olyan okos, mint skynet. Kezek, lábak és szemek, amelyek külön-külön is képesek bizonyos dolgok önálló végrehajtására (emberek ölése
), de az agyhoz kötődnek, az a parancsnok, ő a "test" ura. Akár informatikai értelemben, akár biológiailag. Pusztán azért, mert mesterséges, még nem biztos, hogy nem a természetből másolt megoldások jelentenek hatékony módot a feladat végrehajtására." Viszont amikor odaértek és kihúzták a 110V-ot, akkor minden gép lefagyott és megállt."
Igen, a testes hasonlatomhoz kötődve: amikor kihúzták a kábelt, akkor azok, akik közvetve rá voltak kötve skynetre (nem a saját agyuk, hanem az vezérelte őket alegységeken át, a könyv ezt is írja), akkor azok megálltak. Hogy miért irányította őket így? A könyv szerint azért, mert ezek az "alegységek" olyan stratégiai számítógépek voltak, amelyek - szintén az agy részeként - jobban átlátták az információhalmazt, mintha minden egyes individuum külön-külön saját helyzetének elemzésével lett volna elfoglalva. Mint egy kibernetikus csatatér: befutnak a felderítők (légi és földi) adatok, minden, amit minden egyes, a harctéren lévő egység lát, hall, és a morzsákból felépül a győzelem. Ezt logikusabbak látom, mintha 1000, külön-külön gondolkodó, de egymással összhangot kereső robot mászkált volna. Sosem látott (ma sem) gépi hatékonyság!És a teljes képhez hozzájön, hogy a könyv is említ szabadon kószáló egységeket, akik még a háború után évekkel is gondokat okoztak, mert átkapcsoltak önálló módba . . . lassan levadásszák őket, ez tény, de időbe telik.
Ez jó hosszú lett, bocs.
szerk: az ítélet napja után nem sok információ van. Annyit említenek a könyvben, hogy sokáig zavarodottság volt, ami megmaradt az emberiségből, az is rohamosan pusztult egyszerűen a civilizáció szekerének megállása miatt. Skynet utána elkezdte felszámolni a a maradék embereket, idővel - gondolom én - ellenálló sejtek alakultak ki, aztán ezek valahogy egyesültek / formát nyertek Connor mozgalmában. A könyvben (T2) említik a déli félteke országait is, amelyeket - elméletben - kevésbé sújtott a katasztrófa. A fejlett nyugati / északi világ (EU, USA, USSR, Kína) nem létezett, délen viszont volt valaminemű élet, mert Connort utánpótlással is ellátták onnan, és sok déli katonája is volt.
-
remington2
senior tag
Éppen azért lenne benne kakaó, mert sehol nincs ilyen. Ha asimovi vonulattal "sört!" felkiáltásra bejönne az ajtódon egy humanoid házirobot a tálcával, meg a három törvénnyel kordában tartott intelligeniájával, akkor tényleg nem lenne akkora húzás egy terminator-film, de még talán abban a jövőben is gondolkodtató lenne egy "mi történne ha" mese.
A gond az, hogy nagyon a jelenben ragadt, a tényleges események előtt a saga. A T1-T2 a múltban, Connor gyerekévei alatt játszódik (v. születése előtt), ez is "most", pedig az igazi hajamtépem a jövőben rejlő lehetőségekben lenne.A könyvek közül én nem olvastam el mindet, de sima, kihúzós Skynet-véget sehol nem láttam. A T2 hivatalos novellája egy hosszú, véres végső hadjáratot említ, amelynek a végére már teljesen fölénybe kerültek az emberek, és egy, a Cheyenne-hegységben és nyugati parton zajló csatában kinyírták Skynet központját (amely a hegyben volt). Nem T3-as "suli számítógépére másolta magát hajajaj" gép volt, hanem központosított cucc, kvázi egy szuperbunkerben, egy hegy alatt, a mai NORAD területén. Dedikált optikai hálózattal rákötve az egykori haderő infrastruktúrájára, később épített automata gyárakkal, stb, stb. Sector Zero volt pl. a hegy körüli, több száz kilométeres zóna, ahol egymás hegyén-hátán álltak a komplexumok, és amely sokáig bevehetetlen erődnek tűnt. Iszonyú áldozatokba került, mire le tudták lőni . . . ha más nem, a komplett emberiség biztosan ráment.
És, a heroikus csata vége a poén lett: akkor, az utolsó kocka elvén dobta vissza Skynet az utolsó ütőkártyát, a terminatorokat az időben, és így zajlott a csata legvége a múltban . . . ki volt az találva rendesen.szerk: és a fan-novellák (mert lényegében a magyarok is azok, még ha profik is, nem hivatalosak) ezt építették tovább, zömében a jövőbe helyezve a cselekményt. Skynet vége elé, de az ítélet napja után.
-
LLKobe
veterán
Naja sztem mind egyetértünk hogy a 2. szezon első része volt a legfaszább
Legalább 15ször megnéztem mikor szegény Cameront bepréselik a 2 verda közé és könyörög
Én csapattam volna a rükvercet a John helyében és...
Mondjuk nekem az a rész is bejött amelyikben hazavágták a Cromartie-t
-
remington2
senior tag
Személyes véleményem az, hogy a T2 óta csak ide-oda rángatják az egészet, a T3 sem lett igazán jó (de annyira rossz sem, mint amennyire szidják), a TSCC sem váltotta be a reményeket, de színvonal tekintetében egyértelmű esés van, T3-TSCC vonalon gyorsuló zuhanással. Most jön egy reboot, színes-szagos-amerikai lobogós/himnuszéneklős Jézus Krisztusról (John Connor), aki legyőzi a terroristákat khmm. terminatorokat, és eljövend a világbéke. Jó szokás szerint 3 részre robbantva, hogy meglegyen az 1 milliárd dodós rekordbevétel, aztán akinek tetszik, tetszik, akinek nem, az meg . . . rossz sejtésem van a filmről is, meg az új Trek vérvonalról is.
Ennek a sagának szvsz vége van, teljesen ledergadálták. Szerencsére ott a sok jó könyv, amelyek közül nem egy kenterbe veri ezeknek a "szuperprodukcióknak" az egész történetét.
szerk: azért a második évad sem volt rossz ám, csak most, az idei részeknél van komoly gáz, előtte vállalható volt.
-
remington2
senior tag
-
Apollyon
Korrektor
Kérlek ne. Én nem szeretném ha a T3 lenne a folytatás, inkább ki kéne hagyni azt a részt az egészből úgy ahogy van és egy teljesen más storyline-nal folytatni.
A Cameron féle telefonra reagálnék, sztem tuti azért mondta mert így gondolja. Amennyi mellébeszélés van ebben a sorozatban az "példamutató", mindenki hazudik mint a vízfolyás kicsit néha már idegesítő. (Ezt a hazudozást vehetjük átvitt értelemben is)
A REC-et nem láttam viszont a Quarantine-t igen, ami REC amerikai remake-je, a vége nagyon jó ajánlom mkinek.
-
remington2
senior tag
Pusztán poénnak írtam, mert az utolsó rész előtti kettő annyira gyenge volt, hogy egy jelenetnél felidegesített a bamba nézésével. Ettől eltekintve jól csinálja, ő, és Weaver karaktere talán a legjobb az egészben, de amikor nagyon gyenge a történet, akkor széteshet, vagy legalábbis máshogy sülhet el a játék is.
A TBBT-s szereplése haláli volt

Spoiler
Ez meg teljesen kiverte a biztosítékot:
Of course, if Skynet actually did exist in the future, a perfect way to infiltrate and destroy mankind would be to send Terminators back posing as actors who have played Terminators in popular films and television series . . .
szerk:
- Bird, that's a window.
Ez tényleg édes volt . . .
-
RedWing
aktív tag
Félreértettél! Nem nézek tv-t, szinte soha! (na jó, F1-et mindig!
)
Kórházas sorozatot én sem nézek... De pl. a mostani "menő" sorozatok sem jönnek be (Prison Break, Heroes). Amit nézek perpill a TTSCC-n kívül: 24, How I met your Mother, CSI, Samantha Who, Dexter, Two and a half Men.
Sci-fi témakörben nem nagyon láttam olyat, ami nekem bejött volna. A Taken-t, ill. a 4400-at viszont már ajánlották. Lehet 1-2 héten belül beszerzem és belenézek milyen. -
RedWing
aktív tag
Szerintem a karakterekkel nincs olyan nagy baj. Ilyen "történet" mellett gyakorlatilag bárki játszhatná őket, attól sem lenne jobb...
A női terminator nekem abszolúte nem ellenszenves. Jól beleillik egy gép stratégiájába. Megtévesztő.Én elég sok sorozatot láttam/nézek, de ennyire sz@rt nem mostanában láttam...

-
remington2
senior tag
Én is a koncepció teljes hiányát tekintem a bukás okának. A második évad meg olyan, mintha az egész lógna a levegőben. Leülnek megbeszélni, milyen karakterek lesznek, és:
- mama: ő az, aki vigyáz a fiára, meg a jövő vezérére, meg tanítja, stb stb
- nagybácsi: apapótló, különleges szerepben a katona-volta és jövőbeli származása miatt
- jesse: titokzatos barátnője a nagybácsinak, titokzatos céllal
- weaver: terminator, aki Skynetet fejleszti
- Cameron: CameronEz szép, csak innen csinálni is kellene valamit, írni a szálat. De kb. ennyi, történet nem nagyon van, csak minden részben - kötelező jelenetként mindenki szerepel egyet - eljátszák azt, hogy Terminator sorozatot csinálnak. Megjelenik Weaver, sokat sejtetően tesz két megjegyzést, amitől borulok, Ellison sír egyet, Derek és Jesse sejtelmesen néznek, Sarah fáj, John töpreng, Cameron Cameron (+ az 1.1-es firmware után 100%-os bamba nézés növekedéssel). És ennyi. Két évad alatt nagy nehezen eljuttatták azt a sakk-számítógépet Weaver cégének, aki mellesleg valamilyen vtol repülőgépet fejlesztett, meg három pont. Igazad volt pl. Riley karvágásával, aki utána szinte eltűnt, vagy a repcsivel, amely megint elment a semmibe, a három pont meg továbbra is kérdőjel, pedig a vtolnak is három hajtóműve volt, de mi a kapcsolat? Nincs high concept, ami egységgé forrasztaná az egészet. Hogy most ok/okozatként hol áll a koncepció hiánya az iszonyú lassúságban, nem tudom. Néha úgy érzem, nem tudják, merre kellene menni, és állnak, néha meg úgy, mintha minimum egy agyonhypeolt "akkor is berendelünk 15 évadot ha csak a producer nézi a tévéelnökkel" sorozatot írnának, nem pedig egy kaszaváró műsort. Utóbbi nyílván hosszabb időtartam, nézettség, és ezzel a komolyabb alkotómunka függvénye, mert természetesen nem két résszel előre dolgoznak és forgatnak, de innen meg még félelmetesebb a fentebb leírt tünet.
Az Allison/John jövőbeli szerelmet jó ötletnek tartom, szuper lenne, ha ez állna a háttérben.
-
Apollyon
Korrektor
A pilot résszel kapcsolatban nem szeretnék vitát nyitni, de szerintem az pont úgy volt jó ahogy van és kész.
Nem tudunk meg mindent, csak sejtet, épp elég ahhoz hogy felkeltse az érdeklődést hogy legközelebb is odaüljünk a képernyő elé. Ha meg nem így van akkor szar az ízlésem.Kedvenc témánkra Cameronra visszatérve
amit leírtál sztem elég merész.
Én úgy emlékszem úgy volt hogy (cáfoljatok meg ha nem) még egy korábbi részben hogy "Cameron" vki másnak a nője volt akit elkaptak és lemásoltak majd megöltek miután szökni próbált – bár azt nem mutatták. Bár lehet rosszul tudom az egy régi rész már.Ezt az ember kontra robot lávot nem venném valami biztosra, így vagy úgy de biztos lesz valami köze a T: Salvation-höz a sztori vagy vissza, de én a trailerben nem láttam női ultrabombázó robotot

Amúgy meg lehet most kicsit erős leszek, de John helyében engem sem zavarna egy már-már belső emberi tulajdonságokkal rendelkező robot csak azért mert belül fémváz, az aktuális nőmet sem a veséje meg mája miatt szeretem...

A kaland az kaland
De hogy ne veszítsük el a komolyságot, szóval az ember kontra robot kapcsolatra kiváncsi lennék, ha tegyük fel megvalósulna vajon hogy reagálna a robot csaj egy szakítás után?
Mert az életben a nő pl ugye sír, elmegy a barátnőivel iszik pár koktélt és megoldódott.
De a robot micsinál? Dühös lesz és lerombol pár épületet? Önmegsemmísítés?
Érdekes így elfantáziálni vajon mit csinálna egy ilyen AI...Láttam azt a bizonyos spoileres videót pár rész tartalmából, hát sztem annyi poént nem lő le benne hogy most ne tudjam megnézni a többi epizódot, egy trailernek simán elmehetne, mert amiket ott csinálnak azt nem tudjuk mért csinálják így annyira nem spoiler sztem, de azért ne nézzétek meg hátha mégis.
-
remington2
senior tag
"A sorozat eredeti célja viszont az lett volna (az interjúk alapján), hogy bemutassa, hogyan lesz a kamaszból a későbbi nagy harcos és vezető"
De jó is lett volna. Nem hiányzott, hogy két évadon át Sarah mama álmos szenvedését nézzük, történet meg 0.
szerk: az első évad eléggé a fenti, eredeti vonalat követte, de abból a kevés részből is a nagyon szétszórt, vontatott és unalmas történetvezetés miatt elég rosszul jöttek ki. Aztán a másodikban változtattak néhány dolgon, szerintem a sorozat előnyére. Csak nem sikerült jól bemutatni, és ez sem lett khmm. tökéletes. A normálisan bemutatott "high concept" hiányzik mindkettőből, ez a legnagyobb baj.
Az a hír igaz, hogy nem lesz lezárás?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5 lemezes Ghost of Yotei Black Limitált
- iKing.Hu-Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black 12/256 GB-karcmentes Garancia 2028. 08. 23-ig
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra - 12/256 GB Használt, karcmentes 6 hónap garancia
- Apple iPhone 7 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / akku :84%
- Apple iPhone 15 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:83%
- HPE Aruba switch, 48G PoE+, 4SFP+, L3, Smart managed
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3838, 100% Akksi
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

és a 7. résztől állítólag ismét Whedonos a dolog. (az évadzáró két epizódban meg az egyik szereplő Alan tudyk, azaz Wash 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Bár tény, hogy a spanyol hang nagyon irritált...

amit leírtál sztem elég merész.