Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
It's hot in here. Must be summer...
Tegnap megnéztük végre a T4-et. Mindenféle spoiler nélkül elég gyenge film szegény. Sosem fogom megérteni, hogy egy filmet miért nem a forgatókönyv megírásával kezdenek. És ha az jön ki, hogy nincs ötlet, akkor miért kell leforgatni egyáltalán (nem nem mintha veszteséges lenne a T4 business). Most beleromboltak egy nagyot az elképzelt jövőbe rendesen, az ember csak vakargatja a fejét, hogy a skynet vagy véletlenül ennyire hülye (végülis ember alkotta....), vagy direkt ennyire hülye, nehogy kihaljon az emberiség. Mint amikor az Indiana Jones-ban azon viccelődnek, hogy az öreg Indy melléugrik. Modernnek modern lett az is, csak így már ki veszi komolyan. A történetben John Connor pedig pont olyan fölösleges szereplő, mint Indy fia, csak fordítva.
Nézzétek meg. Bújkálós, világvége hangulatot árasztó mad max filmet vártam, nem egy ilyen ostobaságot. A rendezői változat fél órával hosszabb lesz, remélhetőleg a most hiányzó történetet rakják majd bele. Meg legalább egy értelmes párbeszéd nem ártana a két órába. Nagyon el kell rontani a Transformers 2-t, hogy ezt ne ugorja át magasan.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Áááá, kedves lány az, ő nem olyan. Megvan még a pilot rész, amikor felemeli a hangját?
- Everybody on the ground. NOW!
Úgy visszakérdeztem volna, hogy de miéééért...?
-
tdd587
őstag
válasz
Wolverine
üzenetére
Valami olyasmit nyilatkozott a kisasszony, hogy nem szeretne úgy megöregedni, hogy mindig "csak" egy freaket játszott. Pedig jól áll neki a kiszámíthatatlanság. Nem egy dimenziós karakter...
...és ha lehet, akkor a TSCC sminkesét is vigyék magukkal. Nem kell a firefly-os ázott veréb külső...
T4-et láttátok már? A héten már nem tudom beütemezni, pedig mennék rá ezerrel...
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Ja a TSCC nálam is más megítélés alá esett. Summer Glau azóta is más megítélés alá esik...
Hát nem édes a drága?
Szerk: a T4-ről meg már annyi spoilert olvastam, hogy lassan tényleg csak a CGI-t kell bepótolni hozzá...
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
De, teljesen igazad van, már vártam, hogy ki veszi észre. És ha visszakeresem az első hozzászólásaimat, akkor kb. ugyanezt írtam a TSCC-ről is. A sok "olcsó"-ra konkrétan emlékszem. Viszont abban (már a pilotban) találtam olyan részt, amiért érdemes volt követni.
A dollhouse-ban meg nem.
-
tdd587
őstag
válasz
Wolverine
üzenetére
Lehet, hogy feljavul később, de a pilot végig unatkozása nekem bőven elég volt ahhoz, hogy megerősítsem magam a régi hitemben: a sorozatok nem nekem valók. Előre látom, amint a csinos csajszi minden részben megold egy (számomra teljesen érdektelen) feladatot, némi olcsó effekt, némi olcsó akció, olcsó mellékszereplők, olcsó tanulságok mielőtt újra kitörlik az emlékeit. És persze a nyomozó minden részben megoldja a dollhouse ügy 1%-át, a fősmasszer nő persze nem is olyan szőrősszívű, az operátor beleszeret vagy legalábbis segít a másmintatöbbi főszereplőnknek, a szarkeverők bolonyizálják a folyamatokat és minden rész végén pumpálnak egy kis deazértagonoszmegbűnhődikavégén bullshitet, amire baromira nem vagyok vevő.
Kihagytam valamelyik a Zs kategóriás kelléket? TV-re való termék, irtózom tőle, elkaszáltam.
Várom az Alien sorozatot sok nyálas, belezős résszel... vagy a Firefly season 2-t. Mindkettőre sok esély van...
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Újabb kritika, spoiler nagyon nincs benne. Bár ez attól függ, ki mennyire tájékozott...
Egynek jó lesz ez is. A transformers megfelelő jeleneteit is vagy 128x láttam már, mivel referencia a CGI és jó hangos a körítés. Legfeljebb tesztlemez lesz ebből is...
Ebből a dollhouse-ból meg nagyon gyorsan szabad hely lett a winyómon. Szerintem rém gyenge, oktalan, súlytalan. A csaj szép persze, csak főszereplőnek alkalmatlan.
-
tdd587
őstag
válasz
Wolverine
üzenetére
A Blu-ray verzió hosszabb lesz, akár 30-40 perccel is, ezt ígérték. Gondolom nem hiába locsolták fel fél Arizonát művérrel...
De a kritikákban nem ezt írják, hanem hogy... olyan transformers szerű? Ott is csorgatod az állad, meg leesik a nyálad a látványtól, de olyan vértelen, mézes-mázas az egész, semmi feszültség.
Mi meg ugye várjuk a schindler listáját az apokalipszisban, kisebb akcióval, nulla rambo faktorral. De legalább legyenek már rémisztők a robotok. És szóljon az egész valamiről...
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Ok, pilot leszedve, ma kap egy esélyt.
Lelombozó kritikák. A legrosszabb terminátor lesz a T4? Kár lenne érte...
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Ez a dollhouse milyen? Érdemes akár egyetlen részt is lehúzni belőle? Azóta sem töltöttem le semmit, de még csak kísértés sem volt... hát nem lettem egy sorozat junkie, az biztos.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Miért nem lepődök meg ezen... egy külföldi fórumon volt egy olyan bejegyzés, hogy a TSCC április óta kb. olyan, mint amikor látsz egy letakart testet az utcán. Halott? Amíg a halottkém meg nem érkezik és hivatalosan nem mondja ki, addig nem...
A színészek már rég mást csinálnak, hazamentek stb.
T4: Salvation premier: június 4.
Addig a sci-fi rajongóknak ajánlom az új Star Trek-et. Jó forgatókönyv, jó casting, humoros is, baromi látványos is, tetszett. A MOM Park-ban angolul is megy, úgy elég nagyot szól.
-
tdd587
őstag
Aki ezek után nem akarja megnézni... van olyan?
-
tdd587
őstag
A T4-ből lesz játék is, valami FPS, érdemes megnézni a gametrailers-en. Egész pofás. Mondjuk az vicces, hogy automata fegyverrel kell sorozni a masírozó robotokat, aztán majd csak összeesnek, mert elfogy a HP. Inkább valami túlélő játékot csináltak volna belőle. Azért ha ráfordul az emberre egy gép, az mindjárt fejlövés, nem lehet nagyon rambózni. Meg ugye ha jönnek az emberszerű robotok, akkor már nem egyértelmű, hogy ki a barát meg az ellenség a harcmezőn.
-
tdd587
őstag
Nekem nem ez jött le, inkább hogy ez az üzenet még átjutott valahogy. És Sarah marad a múltban. Mondjuk ez már sosem fog kiderülni, úgyhogy biztosra nem lehet menni.
A PG-13 szerintem csak azt jelenti, hogy a kivégzések csak abból fognak állni, hogy valaki összecsuklik és mond egy böööööö-t. Vagy egy úúúúú-aaaaaaggh-t. Vér, belsőségek semmi. Viszont lehet rendes husi sem lesz a fémvázon, csak ilyen karcolások meg művér. Van akinek jól állt a tűző is az arcán... Ja és nincs káromkodás. Majd ismételgetik, hogy i hate these machines és az öklüket rázzák. Azért a történetet nem írják át.
> Terminatorok, Skynet és Connor leül egy asztalhoz
Erre ment ki a sorozat is, nemde? A jó, a rossz és a bús.
No terminators were harmed during the making of this film.
Ez tényleg nagy poén lenne, hehe.
-
tdd587
őstag
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Azért szeretjük ám a szépet... Summer Glau viszont erősen sehányadik szereplő volt, a harmadik helytől igen messze. Alig-alig volt rész, amiben egy-két mondatnál több jutott neki. És konkrétan egyetlen rész volt, ami tényleg róla szólt.
A mélypont viszont szerintem továbbra is az ufó vadászós rész + temetés volt, 4 részen keresztül. Pedig az már erősen a második évad. A legerősebb meg a második évadnyitó.
-
tdd587
őstag
Én is így vagyok ezzel. A legtöbbet egészben megtekintett rész mondjuk a pilot volt, de csak azért, mert nem tudtam eldönteni, hogy szedjem-e a következő részeket. Illetve le kellett győzni a TV + sorozatok fóbiámat, ami nem ment könnyen.
A Firefly-t könnyebb újranézni, nagyon szellemesek a karakterek benne, jókat szoktam röhögni rajta, amikor szivatják egymást. A Serenity-t is utoljára tegnap láttam, igaz száznegyvenkettedszer az elejét (a majdnem lezuhanós résszel bezárólag), mivel audio szempontból demo material és tegnap demóztam egy havernak. Jól belesüppedt a kanapéba...
Mondjuk itt még Glau kisasszony nem annyira durva nő, inkább csak érdekes. A TSCC utolsó részeiben mondjuk pont nem tetszett a 80-as évekből átmentett motoros kabátkájában, de hát ez van. Volt egy miniszoknyás-atomerőműves rész, amikor mentek billiárdozni. Na ott megkértem volna a kezét...
-
tdd587
őstag
Azt mondjuk valaki elmagyarázhatná, hogy miért jó az, hogy mostantól őszig egyetlen sorozat sincsen, mert vége az évadoknak. Most akkor mit néz az a sok millió TV néző?
Amúgy jön a 2. évad DVD/Blu-ray kiadása, ott lehet még egy utolsót villantani TSCC ügyben. De visszanéznél/visszanéztél már akár egyetlen részt is belőle? Egyáltalán archiválja valaki a sorozatot, vagy instant kukázás megnézés után?
És nincs több Summer Glau sem... brühühü.
IMDb fórum topik:
HOW TO: Survive Judgement Day and beyond?
És egy őszinte válasz:
I think i would try and repopulate the Earth with Summer Glau...
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Szépen búcsúzott... ha belefognának egy új szériába, biztos gyorsan megoldanák a visszautazást a jelenbe a költségek miatt. Így viszont olyan, mintha pont ennyit akartak volna elmondani a T4 előtt.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Hej, nem megsértődni, egy oldalon állunk. Meglátjuk milyen lesz a T4, mekkora sikere lesz, és ehhez mire volt szüksége a T3-ból. Lehet, hogy szinte semmire.
Pont ma volt valahol egy cikk, hogy ha lesz T5, ott a(z egyetlen létező?) T1000-est meg akarják majd jobban magyarázni. Szóval remélem, hogy a sorozattal ellentétben már megvan a fejükben a nagy koncepció az új triológiáról, és John Connor jellemével meg az emberekkel is foglalkoznak majd és nem csak egy-egy jól megkomponált akciójelent kedvéért forgatják le az egészet.
Ezen persze a PG13 ronthat egy cseppet.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Hát nem győztél meg semmiről. Tehát ha nem tetszett egy film, akkor az már nem is létezik, és az teljesen mindegy, hogy mi a hivatalos info?
Kate Brewster = Kate Connor, akivel csak és kizárólag a T3-ban találkoztunk.
Persze várjuk meg a premiert és kiderül, hogy mi lesz ebből az egész T3 folytatom - nem folytatom dologból a valóság, de addig azt hírdetni, hogy az nem is létezett...
A sorozatnál tényleg teljesen figyelmen kívül hagyták, de ennyi és nem több. A T4 lehet, hogy úgy fog kezdődni, hogy előkászálódnak azok ott ketten a bunkerből. Lehet csak némi szóbeli felvezetés lesz arról, hogy ott húzták meg magukat. Az is lehet, hogy ugrunk 10 évet az ítélet nap után és már mindenki harcol egy szó nélkül. Nem tudom. Szerintem nem is kell sokat magyarázni a mozinézőknek arról, hogy mit lát a vásznon T3 ide vagy oda. De remélem érthető, hogy nem is ezzel vitatkozom.
Erről és a PG13-as besorolásról is bővebben itt. Aztán majd meglátjuk.
Szerk:
According to a contest webpage on Pizza Hut's website as of April 6, 2009, the film has, indeed, been rated PG-13. McG, however, says that the rating still has not been decided, and as of April 13, 2009, the film's official website claims "THIS FILM IS NOT YET RATED." There is no listing for it on the MPAA's official website, either. However, a promo shown during TSCC confirmed the PG-13 rating.
-
tdd587
őstag
válasz
Wolverine
üzenetére
Ezt nem tudom miért terjeszti mindenki, én továbbra is ezt látom. És igen, ott van a csapatban Kate Connor, John Connor felesége (a bunkerből, lásd T3) és igen, Sarah Connor halott.
A sorozat viszont tényleg a T2 után játszódott és semmi nem épül majd rá, tehát a T4 sikere sem fogja megmenteni a kaszától.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Érdekes, én úgy értelmeztem, hogy John átugrotta azt az időt, amikor hősnek kellett volna lennie, ezért nem ismerte fel senki. Most így maradt ugyanaz a kis lúzer, aki eddig is volt, mitől válna ezután hőssé?
Egy harmadik évadba, ha lenne (tudtátok, hogy egy egyszerű értágító gyógyszerre is ráírják, hogy halált okozhat... biztos, ami biztos) persze átmentették az érdekesebb szereplőket.
A Cameron-John kérdés viszont szerintem megválaszolásra került. Persze ez megint a tyúk-tojás probléma, de ebben az univerumban ez gyakori (lásd skynet terminátort küld a jövőből vs. a visszaküldött terminátorból maradványaiból fejtik vissza). Cameron nélkül nem lenne Allison sem John számára, Allison nélkül meg Cameron. John szemszögéből nézve persze lineáris a történet. Amúgy meg paradoxon. Azaz sci-fi...
Ja és azt is megtudtuk, hogy a gép annyira nem volt fejlett/emberi, mint szerették volna látni sokan (pl. én). Megcsókolni egy felvágott hasú nőt, miközben tudod, hogy gép... milyen romantikus lett volna. Vajon tudta az AI, hogy hatalmas kosarat adott? Viszont valóban azt mondta az évadnyitó részben Johnnak, amit még Allison érzett, és nem azt, amit Cameron. Hát ennyi.
Úgy egyébként ez az időutazás lezárásnak azért volt szerencsétlen szerintem, mivel a T4 pont azt fogja fejtegetni, hogy John a jövőben vezérré küzdi fel magát. Akkor meg kit érdekel a sorozat, ami ugyanerről szól, csak összehasonlíthatatlanul olcsóbban? Vagy nekem van igazam és a John Connor mítosz a semmivé vált az időugrás miatt. Én erre hajlok, hogyan lenne valaki vezető a sokat szenvedettek között, láthatóan képzett katonák között úgy, hogy sosem harcolt, nem élte át a nukleáris pusztulást, szóval semmit az ég világon, és még fiatal is és a mamája nélkül eddig nem is létezett...?
A jövőbe helyezni a történetet olyan szempontból is öngól, hogy se pénz, se idő nem lenne rendesen megcsinálni a részeket.
-
tdd587
őstag
válasz
Guldenburg
üzenetére
Igen, ez engem is foglalkoztatott már régebben is, hogy miért nem mutatják soha "Future Johnt". Soha semmikor. Lehet azért, mert már halott? Ez lenne a csavar az utolsó epizódban?
Az ötletelésről: azért nem ugyanaz ötletelni valaminek a folytatásán, mint megírni nulláról azt a valamit. Viszont egész jó befejezéseket találtunk már ki...
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Én úgy érzem valakire rá fognak mutatni a végén, hogy ő volt, ő tette. De ha nem Weaver, akkor ki? Cameron... persze vagy nem.
Személy szerint én is azt a vonalat hoznám ki megint, hogy semmit nem tehettek volna, az ítélet napja megállíthatatlanul közeleg.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy Cameron várhatott volna a második évadig. Lehet akkor még az sem lett volna, pedig a John - Cameron kémia nagyon kellett.
Az mondjuk egy jó ötlet végső csavarnak, hogy a fiatalok elmennek a rendőrségre megmenteni az édesanyát, Cameront kiiktatják, begyűjtik Johnt... leütik... később magához tér... és akkor ott állna előtte a tökéletes replikája, egy John Connor terminátor, az anyja halott, (a visszaprogramozott) Cameron pedig csak annyit mond, hogy
- Good bye John.
És kecses mozdulattal kitöri az igazi John nyakát. Aztán a John Connor replika visszaalakul Weaverré, ránéz Cameronra és elmosolyodnak.
Mekkora lenne már... skynet születését ez nem magyarázza meg persze, Cromartie, a kislány és Ellison sorsát sem, de azért nekem tetszik az ötlet... és tudom, már megint kinyírtam szegény Sarah Connort...
-
tdd587
őstag
válasz
Apollyon
üzenetére
Ja, jó kis kokszgép volt a T3-ban. De az IMDb szerint a T4 ezt a Johnt fogja felemelni, szóval...
Egyébként lehet teljesen hülyeség, amit mondani fogok... De nem lehet, hogy az lesz a csavar, hogy Cameron az? Ő van az egész skynet mögött és minden más csak egy elterelő akció? Vagy ez már túl nagy csavar...? A nagy összeesküvés lenne, a tökéletes bűntény.
Dögöljek meg, ha nem lepődne meg mindenki... aztán mint a Poirot filmekben, fel lehetne göngyölíteni pár percben, hogy hol és mikor tett keresztbe a kis fruska...
Ja és egy apróság: nem tudtuk meg, hogy John milyen zenét hallgat... igazán elvihette volna Cameront headbangelni valahová...
-
tdd587
őstag
válasz
Apollyon
üzenetére
Szerintem is ő az. Egy renegát robot, ezért volt fogva tartva. Az mondjuk nem világos, hogy Skynet miért adta ki John Connornak. Weaver szerepe szerintem most jutott a csúcspontjára. Annál a liftes résznél én hangosan mormoltam, hogy kill him, kill him... de hazudós barátunk mégis megúszta. Egyelőre. Az utolsó részben szerintem már nem fogja.
A kasza valóban nem meglepő, azzal viszont nem értek egyet, hogy nem számítottak rá az írók. Elég csak az utolsó 3-4 részt megnézni, elég keményen bánnak a szereplőikkel, ahogy beszéltük korábban - már hidegvérrel lehet írtani őket. Az is feltűnő, hogy hirtelen mennyi mindent akarnak beletenni egyetlen részbe. Ebben is mennyi minden történt, tudják ők jól, hogy már nincs idő mellébeszélni, ha be akarják valahogy fejezni a történetüket. És persze meg akarják csinálni rendesen, az "el lesz kaszálva" talán még segített is, mivel minden mindegy alapon szépen össze lehet futtatni a szálakat, nem kell sorozatosan egyet előre, kettőt hátra módon vontatni az eseményeket.
Ez tudatos, Riley halála legalább 4 részen keresztül készült, Jesse már gyors volt (ha bíztak volna a 3. évadban, akkor uncle D. nem bántotta volna), uncle D. pedig tényleg csak rosszkor volt rossz helyen és agyonlőtték, minden felvezetés nélkül. A koronát mondjuk az éneklés tette fel számomra a végén, rázott a hideg tőle, nagyon megadta a felvezetést egy jó kis utolsó résznek.
Sarah sorsa mondjuk innentől kezdve nem világos. Eddig biztos voltam benne, hogy elmennek Weaverhez és nagy balhé lesz, nagy (és egyoldalú) mészárlással, Cameron és a többiek halálával. Ha visszaolvasok, akkor nem egészen erről beszélgettünk még 4 résszel ezelőtt. Most viszont megint rengeteg lehetséges befejezést lehet elképzelni. John menne Sarah-ért, de az ugye nem logikus, sőt tilos. Ellisonnak rá kell jönnie, hogy ki is a főnöke valójában, ami halálos felfedezés lenne. Cameron fejében továbbra is ott van a shut down opció, Weaver szerepe nem világos, John Henry lehet nem is skynet, a másik AI és robotjai ismét boríthatják a partit, akár Weaver és John Henry fogjul ejtésével. Elég sok szál, sűrű utolsó rész lesz ez.
John és Cameron "kapcsolata" ebbe szerintem már nem fog beleférni. Bármi is történt közöttük a jövőben, nem fogjuk már megtudni. Tippem szerint Cameron odavész, nem lesz Johnnak ideje sem rágódni rajta. Végül teljesen egyedül marad és elmenekül. Még abban sem vagyok biztos, hogy Weaver lesz feltétlenül a főellenfél. Az édesanyját sem fogják szerintem megmenteni. Ha mégis, az a családbarát műsor miatt lenne csak.
Őszintén nem gondoltam az évad elején, hogy esetleg Weaver + Cromartie lesz majd a csavar a történet végén. Végig Cameronra tippeltem. Úgy néz ki nem jött be.
-
tdd587
őstag
Az új részről...
...
(ez volt a spoiler)
Well done. Hell well done. Looking forward to the last one.
Szerk:
Ja és a metakommunikációról: nézzétek meg a Twilight című filmet. Ember-vámpír szerelem, elég nehéz ügy, majdnem annyira, mint a gép-ember. A gyenge IMDb pontszám ellenére egy valami nagyon működik benne: a két szereplő, amikor egymásra néznek.
-
tdd587
őstag
Hangulat: check Firefly. Nem fogod megbánni.
A többivel egyetértek. Megszokja az ember, hogy olcsóért ennyit lehet kihozni belőle. Lásd első hozzászólásom. Azóta meg csak a történet miatt fanyalgok. De már nem sokáig. Néha meg még most is betörnek falakat, borogatnak autókat. Fél nap alatt vesznek fel ilyen jeleneteket, nem 3 hét alatt, ennyit meg kell érteni.
Az interjúkban sokszor megemlítik a színészek, hogy mennyit számít a metakommunikáció. Ahogy ránéz egyik szereplő a másikra. És nem csak John - Cameron, hanem a többiek is sokszor szavak nélkül kommunikálnak. Ez nagyon szimpi még mindig.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Mit fogtok nézni ezután?
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Van egy-két vicces.
Tegnap megnéztem pár interjút, meg making of TSCC videót. Az a szomorú, hogy tényleg komolyan gondolták, hogy milyen marha jó ötlet volt koncepció nélkül elpocsékolni az időt Sarah álmodozásaival. Reese karaktere is örült, hogy milyen nagy szerepe volt a történetben (1-2 résztől eltekintve szerintem semmi). Egyedül a Johnt játszó színész mérte fel korrekten, hogy miről szólt az egész, és mit várnak el tőle a rajongók.
Cameront direkt nem mondom. Az interjúk alapján a belsősök is az ő szerepét tartják a legnagyobb dobásnak. Az más kérdés, hogy hogyan éltek vele. Ahogy kivettem, az utolsó részre megint elromlik, talán most meg is semmisítik.
Az mondjuk hamisítatlan amerikai, hogy miközben meredeken esik a népszerűség, folyamatosan a sikerekről beszélnek. Olyan mondat nem hangzott el, hogy másként kellett volna esetleg csinálni, mert a kutya sem kíváncsi ránk, aki meg mégis, az is fogy minden egyes Sarah ábrándozós részt követően és ezért nem lesz 3. évad.
-
tdd587
őstag
Egy érdekes vélemény a filmek és a sorozat összevetésében.
"There is totally a place to go after salvation. This is a show about changing the future. Cameron herself is the show, that and the relationship with John, and the future of his mother. Develop that show us a different time-line.
Give the audience what it desires; an adventure w/ unreturned love between the machine and John, between Reese and Sarah with an unknown future."
Ha már egyszer alternatív szálon fut a történet.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Teljesen egyetértek, másképp kellett volna, de már mindegy. Sajnos a 20. részt megint méla búbánatban néztem végig, régi ismerősünk feltűnésének mondjuk örültem, szimpatikus volt az első évadban is. De igazából nem történt semmi. Amilyen keménykedés ment az előző pár részben, most megint leült. John - Cameron meg nem is beszélt egymással, az a fonal sem haladt előre. Talán már nem is fog. Nem látom, hogy mitől követelné itt majd mindenki a következő évadot? Mint az idézetekben olvasható, ennek semmi köze a T4-hez, tehát senki nem fog beizgulni nyáron arra, hogy mi lett velük. Semmi. Folytatják a T3-at és annyi. Ott a felesége a castingban, tehát a 16 éves geekek is gyorsan elfelejtik a Cameron effektust hamar. Mondjuk a csaj egy 28 éves nő, akivel már nem is játszatják el, hogy gimis, de ez most mindegy.
Még 2 rész, de már nincs idő semmire. Most viccen kívül el tudtok még valamit képzelni, ami miatt kellene a 3. évad? Skynet alpha? Azt egy vállvonással elintézi az ember. Újabb ellenem fordult a robotom? Azt is láttuk már. Atomvillanás? A jövő bemutatására ott lesz a T4, nem kell a low budget játszóház. Esetleg tényleg meghalnak főszereplők? Azzal nehéz lesz folytatni a T4 árnyékában. Összebújik John és Cameron? Na talán ez az egyetlen, amire felkapná az ember a fejét, hogy lássuk mi lesz még.
De még mindig nincs hivatalos infó, hogy next season cancelled.
-
tdd587
őstag
IMDb-nél maradva:
How is Terminator 3 related to this series?
- It isn't. Sarah Connor Chronicles is alternative story, starting from where Terminator 2 left off. Series creator Josh Friedman says that the reason for this is that Sarah Connor is a vital component of the series. He describes SCC as an alternate timeline.
How will Terminator 4 be related to this series?
- Terminator 4 will follow on from Terminator 3, and so will be part of that film's continuity.
Are they going to introduce Kate Brewster?
- It is unlikely because this show isn't connected to T3 or Salvation, it is an alternate timeline that doesn't lead into T3 which means Kate Brewster may not exist in this series. Though the show does seem to bare some charateristics of T3 such as Sarah dying of cancer in the future and Cameron's blue eyes which they may have barrowed from T3 even though they aren't connected.
Mintha nem pont ezt beszéltük volna meg a TSCC és T3 / T4 kapcsolódási pontokról...
-
tdd587
őstag
Ez is érdekes (szintén IMDb)
The word "terminator" has not been said by any of the characters in any episode.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Szerintem ki tudnék egyezni a te verzióddal...
És hogy miért kell megölni mindenkit? Csak azért, mert tudjuk, hogy nem marad senki életben John Connor-on kívül, tehát ideje lenne elkezdeni. Cameron-t majd később visszakapja persze. Amikor átállítja, az megint szép flashbackekre ad lehetőségeket. Tehát egy jövőben játszódó évadban nem kellene sokáig nélkülöznünk.
Erről jut eszembe, ezt most olvastam róla az IMdB-n: According to Joss Whedon in his commentary, the most difficult scene to get the sound right was the scene between Simon and River at the end, after Simon had been shot. Whedon says that the bond formed between Sean Maher and Summer Glau over the course of the shooting of Firefly was so strong, and Sean's acting so good, that Summer kept bursting into tears whenever they attempted to shoot the scene. Édes, nem?
Sarah-t azért kell megölni, mivel nem lehet ott, amikor John nagy vezér lesz. Bár a könyvben benne volt szerintem, szóval akár maradhat is. Csak akkor John sosem fog felnőni. A többieket meg azért lehet megölni, mivel már ott élnek (a háború alatt fel is nőnek mind), John újra találkozni fog velük.
Szóval rövidre fogva szerintem senkire nincsen szükség, aki a jövőből jött. A harmadik évad felépíthetné a gárdát az egyetlen John Connorból. Ha nem akarunk címet cserélni, akkor Sarah + John.
Ja és az atomvillanás meg szükségszerű. És csak utána kezdődik a mészárlás.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Spoiler
Bizony, úgy lett volna korrekt. Bocsi Cameron, you are cute, but not that cute... A nagybácsit utána azonnal fejbelőni (nincs rá többé semmi szükség), mindjárt lett volna hűha a tévé előtt. Meg történt is volna valami. Ja és az én verziómban Sarah is meghalt volna ebben a részben, mondjuk olyan ponyvaregényesen. Éppen kiüti magát, amikor belép az a fickó és szó nélkül agyonlövi és megy tovább a dolgára. John persze elmenekül a rész végén, az orvos meghal (ez mondjuk bejött). Jesse is halott ugye. A következő részben már csak az FBI mukit kell megölni, túl sokat tud. Kell egy rádöbbenéses rész, és mehet a levesbe. Henry kódja közben egyesül Skynet kódjával, innentől természetesen Skynet "személyisége" kerül előtérbe. Kell még valami ügyetlen magyarázat, hogyan kerül be a katonai irányítórendszerekbe. Weaver éppen eladja a rendszert ebben a stádiumában (Cameron már náluk is van, igaz két darabban). Ja és Weaver asszonyra sincs már szükség, de már kiírni sincs idő a történetből, ezért ő felveszi valamelyik katonai vezető alakját álcának és vigyáz a vasra. Kihagytam valakit?
Ja igen, az utolsó két részre végre jöhet a magányos John. Esetleg vadászhatna rá Cameron és Weaver, de erre sincs már idő. Túl sokat szaroztak már el a 22 részből. Az utolsó öt percre pedig kérek pár szép nagy villanást és jöhet a T4.
Így talán lenne hűha a végére és talán lenne következő évad. Bár ha eljutunk az ítélet napjáig, akkor kérdéses, hogy honnan indít a T4. Ha elég messze tőle, akkor a sorozat folytatódhatna a villanás után közvetlenül.
Persze már késő, 2 rész alatt már nem lehet felhozni semmit. Ehelyett majd szépen elmennek a menedékre, elkészül a skynet alpha (21. rész is kilőve) az utolsó részben meg nem tudom mi lesz, de szerintem semmi. Leülnek négyen teázni a tűz köré a sivatagban, Cameron áttér a madarakról a gekkókra, John elkezd gitározni, Derrek bámul a messzibe, Sarah pedig hangosan elgondolkodik azon, hogy megint nem sikerült megállítani Skynetet és ebben valószínűleg az idióta visszaemlékezései akadályozták meg, amik kitöltötték a fél második évadot.
-
tdd587
őstag
Nem pont erre gondoltam utolsó részek gyanánt. Bizonyos értelemben viszont alakulnak a dolgok. De nem spoilerezek bele.
Még 2 rész.
-
tdd587
őstag
válasz
Mr.Skynet
üzenetére
Nézőpont kérdése. Ha tetszik egy nő (legyen akár színész) még nem leszek se kis f*sz, se szerelmes. Ez ilyen férfi dolog. Ha tetszik egy nő, akkor nézem, megnézem. Az biztos, hogy ha nem lenne benne, már rég feladtam volna. Az is biztos, hogy ha lesz még valamiben, akkor bele fogok nézni abba is.
Egyébként erről az jut eszembe, hogy amikor a Tróját néztük és Brad Pit meztelenül feltápászkodott, akkor a fél terem hűűűűűzött. A másik fele meg vont egy vállat és férfi. És nincs harag.
Az interjúk alapján valóban elég sok nerd/geek nézi US-ben, de minden egyes résszel kevesebben, lehet tényleg csak miatta, a többiek meg lemorzsolódnak. Konkrétan a rajongói nagyon jókat mondanak a csajról. Aki már találkozott vele, azt írta, hogy nagyon kedves, nagyon csendes, nagyon figyel rá, hogy az előtte zavarban hebegő kis nerd boldogan menjen haza.
A Unit-ról meg: teljesen érdektelen az egész, ez már túl tévés nekem. Ezért addig pörgettem minden részt, amíg fel nem tűnt, megnéztem hogyan játsza a szerepét, aztán forward tovább. Mivel negyvenharmadik mellékszereplő, azért az 5x1 percért nem fogok 20 órát ilyen bénaságot nézni. Nem is azért szedtem le, hanem az 5x1 percért. És már le is töröltem. Némi tényleg egyperces felvezetés után két fontos jelenete volt. Az egyikben (kissé ittasan) rámászik egy fickóra, az meggyőző volt (fent van a youtube-on is). A másikban meg kidobják és könyörög, hogy ne. Azt elég rossz volt nézni, aki volt már ilyen szituációban, az pontosan tudja, hogy milyen érzés. Hitelesen alakította a kicsapott nőt is. Én meg láttam, amit látni akartam.
A 4400-ból csak azt a részt néztem meg, amiben először szerepet kapott, ott elég sokat játszott. Viszont ugyanazt a flúgos szerepet, mint amit a firefly-ban is. A többi részt már le sem szedtem. Ebben is pörgetni kellett, érdektelen arcok bénázásával nem fogom az időmet tölteni.
Arról még nem lehet tudni, hogy mit fog ezután csinálni. Váltott managert, tehát van rá esély, hogy berakják végre valami nagyobb filmbe is.
És arról hogy éppen miről szól a topic:
- What are you doing?
- Just making conversations...5 hét múlva úgysem lesz miről írni többet.
-
tdd587
őstag
Érdekes, hogy tucatjával csináltak mások is ilyen videókat. A kommentek alapján azért csak hiányozni fog...
És ő is.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Nem szó szerinti bezárásra gondoltam, hanem hogy elnéptelenedik. 5 hét múlva mégis mit írjak be ide? Hogy vége van...?
Mondjuk úgy nyer értelmet, ha az előtte lévő hozzászólásokat is nézzük. Van benne némi logika. Ha nem Sarah képzelgései lettek volna eddig előtérben, akkor lett volna idő ezen vergődni. Mégis csak ez az a kapcsolat, amit nem lehetne hová tenni. Igaz, örök és tilos.
És mennyit lehetne vitatkozni rajta. Ha csak a közelében lennénk, már lenne nézettség, meg harmadik évad...
-
tdd587
őstag
Elmélkedés arról, hogy miért 99.99%, hogy nem lesz 3. évad. Se ősszel, se később. Némi angol tudás azért kell hozzá.
Az mondjuk érdekes lenne, ha úgy folytatnák, mint a firefly --> serenity-nél történt, egy nagy film erejéig, a nagy T4-től függetlenül, a sorozat szereplőivel. But that's unlikely as well...
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Harmadik évad nélkül valahogy nem lenne az igazi. Miről is írnánk?
Persze átalakulhatunk Summer Glau fanklubbá, csak akkor nem jó a topik címe. Tegnap fél óra alatt kivégeztem a Unit című műremek összes részét, amiben szerepelt. Ott is aranyos, amikor meg rámászott valami baltaarcú ürgére... na ott kő kövön nem maradt. Szóval nem hiába várjuk, hogy itt is hátha lesz egyszer valami kezdeményezés. Van rá 3 rész még. Mondjuk amikor kidobták (fejsze face elküldte a fenébe), az eléggé kellemetlen volt. Persze zokogó nővel csak a szívás van. Zokogó terminátor meg leverné a biztosítékot. Bár vízállóak, szóval mindegy...
Az miért van egyébként, hogy ennek az évadnak is a vége erősödik be? Nem lehetne legközelebb a közepét mindjárt kihagyni? Na mindegy, ha legközelebb sorozatot töltök le, annak nem is tudom milyen témában kellene indulnia... mondjuk alien. Annak nem tudnék ellenállni. És legalább nem kellene azon gondolkodni, hogy mit érez a lény, amikor kilyukasztja a koponyákat...
-
tdd587
őstag
válasz
Mr.Skynet
üzenetére
Oké, aláírom a petíciót, ha én írom a forgatókönyvet... különben mi értelme lenne? De ne legyenek illúzióid, csak John-ra van szükség hosszútávon, a többieket mindet megölném. Várjuk ki a végét, hátha ők is ezt vetették papírra. A testi kapcsolatot pedig konzekvensen kizártuk a PC alapú lényekkel, azt majd ha a szex és new yorkba beveszik a kisasszonyt, akkor esetleg bepótoljuk. Érzelmekről volt szó, a többi poén volt.
Egyébként az én letöltésem biztosan nem növeli a Fox csatorna nézettségét vagy bevételeit.
Erről jut eszembe még egy befejezés: írjuk ki a végén, hogy ennyi volt.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Nem rossz, nem rossz. Egy másik jó ötletet is olvastam:
Az utolsó részben már éppen kinyíná az ismét meghibásodott Cameron John-t, amikor megjelenik Arnold, elintézi az ifjú hölgyet és azt mondja:
- John, én vagyok az apád.
Aztán cut és to be continued...
-
tdd587
őstag
Engem nem kell. Egészen a forint összezuhanásáig 10-es pakkokban rendeltem az audio CD-ket az amazonról. Konkrétan DVD-t már nem veszek többet, a Blu-ray-re gyúrok, de még nem léptem meg. Na akkor csúnya összegeket fogok elnyomni a kedvenc filmekre ismét, gondolom nem kell bemutatni a hazai (és a gyenge HUF miatta a külföldi) árakat.
-
tdd587
őstag
Joglejárat miatt már nem kapható... szóval? Tudom menjek be egy nem vagyok hülye boltba (brrrrrrrr) és biztos ott lesz... de láttatlanban nem veszek filmet, homályos DVD-ket meg már főleg nem. Ez van, 2009-et írunk. Vagy HD vagy semmi.
Amúgy a régi filmeket is kiadják előbb vagy utóbb újra, addig meg HDTV rip.
-
tdd587
őstag
válasz
Apollyon
üzenetére
Egyetemen a neurális hálóknál (meg MI-ből is) teszik fel azt a kérdést, hogy vajon képesek leszünk-e valaha megérteni, hogy pontosan hogyan működik az agyünk. Sokszorosan előrecsatolt, nagyon sok rétegű neurális háló... kemény dió. A másik kérdés, hogy vajon a bonyolultság hozza meg a tudatot?
Ha igen, akkor... Cameron csak más és elviekben csak idő és harmadik évad kérdése, hogy végre egyszer rendesen szerelmet valljon, és elcsattanjon az első... shotgun lövés a mama részéről...
REC vs. Quarantine: az utóbbiba összesen 2 apróságot tettek bele és egy komoly dolgot hagytak ki belőle. Az eredetiben nincs állatos támadás, az eredetiben nem lőnek be a mesterlövészek az ablakon és a végén több információt kapunk a kór eredetéről.
A Vanila Sky nagy kedvencem, annak az eredetijét viszont nem láttam. De hallottam róla, hogy nem US találmány. Meg csomó Jhorrornak is készült már remake.
-
tdd587
őstag
válasz
Apollyon
üzenetére
Ja az előbb néztem meg a Quarantine-t és szinte kockáról kockára ugyanaz, mint a REC. Csak a képe nem olyan fos, mintha én forgattam volna itt Európában. Meg a hangja rendes 5.1, nem olyan, mintha én vettem volna fel headsettel Európában. Azért US-ben technikailag legalább tudnak filmet csinálni.
A spanyol verzió mégis hitelesebb volt nekem. Pedig tök ugyanaz. Egyébként ilyet miért lehet csinálni, miért nem perelik be őket? Ez nem feldolgozás, ez újraforgatás, kockáról kockára. Ráadásul tisztességtelen nyereségvágyból elkövetett brutális haszonszerzés céljával...
-
tdd587
őstag
válasz
Apollyon
üzenetére
Jaja, a screamers-ben pont az volt a lényeg, hogy nem derült ki, csak a legvégén, hogy robot volt a nő. Volt erre egyetemen egy jó példa: honnan tudod a másik emberről, hogy gondolkodik, úgy mint te? A külső válaszokból ugye biztosan nem. Egy terminátor is (ha lenne) átmenne a Turing-teszten, aztán mégsem ember. Mindegy is, hogy Cameronnak hívják és bájos az arca.
A válasz kb. az volt a kérdésre, hogy a közös evolúciós és biológiai tapasztalat teszi bizonyossá a dolgot. Magáról mindenki tudja, hogy gondolkodik. A többiek mivel pont olyan hús-vér-csont emberek optimális esetben, ezért jogos a következtetés, hogy ők is gondolkodnak. Egy hús-vér-fém emberről ezt már nem hisszük el. És nem azért mert a bájos pofijával elárulta, hogy nem érez. Mert azt nem tudjuk megítélni, csak a külső válaszaiból. Az alapján meg akár érezhetne is, semmi közünk hozzá, hogyan jut el odáig, hogy i love you John. Az emberek is eljutnak ideáig (az i love you Cameronig előbb...) aztán senki nem mondja, hogy nem érezünk semmit. Pedig lehet, hogy ugyanannyi logikus érdek van mögötte. Meg sok-sok hormon. Vacak vegyületek.
Persze ha ezt egy neuron mintájú digitális processzor számolja és nem a mi kis biológiai analóg számítógépünk, akkor mindjárt bullshit. Érdekes dolog ez az AI.
Meg érdekes dolog az ember is. Most akkor minek ide igazi ember, ha a sminkelt terminátor külső bájosabb száz igazinál?
Cameron pedig vágja, hogy Johnnak tetszik. Vagy legalábbis tetszene. Beszivárgó unit, ennyit beleraktak. A körítésről, jövőből hozott tapasztalatról viszont valóban nem tudunk semmit, tehát... mit akarsz elhinni belőle?
Ja és a mi lenne ha... ha ember ér emberhez, az is csak információátvitel egyszerű analóg jelekkel, amiket az agyunk megfelelő kontextusba helyezve felnagyít. Senki ne mondja, hogy egy bonyolult robotot nem lehet erre programozni, mert miért ne lehetne. Békeidőben persze. Az AI című filmben is voltak erre szakosodott robotok.
Cameron viszont feltehetően gyilkolni készült és azért ilyen a külseje, mert Arnold közben kormányzó lett és invertálták a bazinagy motoros fószert - és törékeny lány lett belőle.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Igen, az egy eléggé WTF rész volt. A táncoló robotot pl. mivel magyarázták meg? Mert ahhoz aztán semmi érdeke nem volt. A robot aki, ember akar lenni. De nem érez. Akkor meg minek akar ember lenni. Hogy ő is stupid dolgokat csináljon utána?
A pince meg, ahol klasszikus zene szólt... egy hatalmas nagy öngól volt. Az olcsó tévésorozatok kínzókamrája. Marha félelmetes...
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Nem, ez a Memento-ból volt...
Mármint arra gondolsz, hogy Cameron vs. Derek? Arról nem csak annyi derült ki, hogy egyszer megmentette az életét a jövőben? A pincében nem derült ki, hogy mit csináltak velük.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Don't believe his lies
He is the one
Kill himRémlik?
-
tdd587
őstag
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Értem. Tehát Cameron nem érez semmit.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Értem. De pont erre írtam, hogy egy erőd komplexum kicsit olyan, mint az alienben a főszörny. A hangyáknál a királynő. Ha egy terminátor olyan okos, mint egy ember, benne van a full AI, akkor minek az észlény fölé? Arra gondolok, hogy az emberi társadalom is milyen sikeres sok értelmes (elvileg egyenlő) lényt egymás mellé pakolva. A szuper brain nekem erőltetettnek tűnik, mi szükség van rá? Sebezhető, nagy, drága. Persze ez csak álokoskodás, ne keverjük az okot az okozattal. Ha nincs skynet, akkor ki ébred öntudatra, ki épít olyan okos robotokat, amik a saját eszüket használva elkezdik aratni a tűlélőket.
A T2 könyvben is nagyon véres csata volt említve. Viszont amikor odaértek és kihúzták a 110V-ot, akkor minden gép lefagyott és megállt.
A T3 meg biztosan hibázott abban, hogy ha sulinetes gépeken futott csak a skynet (core nélkül), akkor az ítélet napja után min is futott tovább? Mert hogy nem maradt utána ép része a világnak villannyal, gépekkel és villanykarosokkal, akik ezt a kettőt fenntartják...
Egyébként mennyi idő telik el az ítélet napja és aközött, hogy felveszik a harcot skynet robotjaival? Mert ugye skynetnek is idő kell, mire automata gyárakat hoz létre egy szétbombázott országban, nyersanyagot szerez, energiát termel hozzá stb.
De igazad van, legyen T4, legyen nagy csata, nyomják le végül a gépeket és jussunk el odáig a harmadik rész végén, hogy Arnold elindul a múltba.
-
tdd587
őstag
Azt a jelenetet én is elég sokszor megnéztem. A másik pedig a mexikós epizód, az is nagyon tetszett, főleg a különböző nézőpontokból történő vizslatása az eseményeknek. Mondjuk az lehetne vita tárgya, hogy pontosan mit csinált Cameron, amikor felment hozzá a szobába, de nem kezdek el megint monologizálni (bár jól elvagyok vele, írhatnék blogot Cameron, John és én címmel...).
De Cameron nem beszámítható, nem szabad kikezdeni vele. Nem tudjuk mire gondol, érez-e... jobb lesz Johnnak egyedül.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Lehet, hogy az a baj az egésszel, hogy eltelt sok év, és nem arra fejlődött a világ, amerre annak idején gondolták. Hidegháborúnak nyoma sincs már, nem szuperfegyverek miatt aggódik az ember, hanem hogy elfogy a földből a plazmatévébe való, vagy kirúgják a munkahelyéről. Szuperszámítógép is van a földön bőven, és számolják a nagy semmit a fehér köpenyes kockák, de sehol semmi intelligens rendszer. Internet is van, minden másról szól már ma. Nem egy izolált számítógépről egy bunkerben, aki robotosat játszik. Na kíváncsi leszek arra a T4-re...
Egyébként szerintem jó a meglátásod, ilyen terroristás-osszemosós-világmegmentős is lehet belőle, nagy effektekkel (nyami...), nagy költségvetéssel, nagy popcornnal. Ez van. Ha megint csak beszélgetnének a robotokról (néha a sötétben felvillanó piros szemekkel) akkor az már ciki lenne. Egy transformers után meg főleg.
A könyveket nem olvastam, csak az első két filmeknek megfelelőt. Ott Sarah Connor a jövőben hal meg rajtaütésben. Skynetet pedig lekapcsolják. Just pull the plug. 2009-ben ilyen sztorit már ki hinne el?
-
tdd587
őstag
Az infó onnan van, hogy az is grátisz, hogy egyáltalán végigmegy a második évad. Szóval... szerinted?
Minden héten kevesebben nézik. A torrent meg nem számít nekik. És olyanról sem hallottam még, hogy ha valami nem produkál, akkor folytassák. A T4-ben bízik itt mindenki. De nem tudom elképzelni, hogy Christian Bale kiejtse azt a szót a száján, hogy Cameron. Szerintem abban kapunk egy tökös John Connort, nyoma sem lesz a lúzer vonalnak. A reboot az ilyen... a sorozat pedig el lesz felejtve. Szerintem.
Amúgy a legjobb rész szerintem is a második évad első része volt. Tapadtam volna a képernyőre... ha lenne képernyőm.
Szerk: a Band of Brothers személyes kedvencem, meg a Ryan is. A film után kb. 2 hétig depressziós voltam (meg az is, akivel elmentünk rá). Ezt azért kevés film tudja. A sorozat pedig... nem tekintem sorozatnak. Háborús témakörben referencia. Semmi mézes madzag, főszereplőt is felrobbantanak a 8. részben.
-
tdd587
őstag
válasz
Apollyon
üzenetére
Érdekes, mi a baj a T3 ötletével, mint folytatás? Most nem arra gondolok, hogy tele van béna utalással, meg véletlenekkel a film. A film lehet, hogy rossz, na de ahogy kinézett benne a nagy John Connor, miután rárakták ezt az egész bullshit tömeget a nyakára - az nekem hitelesnek tűnik. Miután meghalt a mama, már senki nem mondja neki, hogy te vagy a nagy Ő, így simán csak félresiklik az élete, az ítélet nap sem jön el, így kicsit olyan, mint az ufo hívő, aki tud valamit, ami nem jön el, bújkál, de azt sem tudja, hogy van-e értelme, törvényen kívüli, pedig nem tett semmit, egyedül van, mert nem lehet senkivel. Aztán jönnek a véletlenek, amik akaratán kívül belehelyezik újra abba a szerepbe, hogy túléljen. Nem tudom mi lesz a T4-ben, de mi okosabbat találtak ki ennél?
A telefonra pedig: akkor szerinted (is) azt hazudja mindenkinek, hogy nem tud érezni? Érdekes fodulat lenne. Vagy ezt is ki lehet magyarázni azzal, hogy a vigyázok rád, you're the reason for me to live / you're my mission kb. egyenlő azzal, hogy "ezt hívhatjuk szerelemnek"? Mint az "érzékelem a sérülést, ezt hívhatjuk fájdalomnak". Hát nem tudom, okosan kellene ezt megmagyarázni, ha egyáltalán lesz ilyen vonulata a dolgoknak.
A sorozatra szerintem legalább annyian fújnak, mint a T3 filmre. Mert olcsó, mert következetlen, és mert koncepciótlan. A T4 talán megmenti, talán nem. Ha meg annyira fontos a terminator franchise szempontjából, akkor úgy kellett volna forgatni, hogy kitűzni, hogy mennyi rész kell pontosan, azokat megírni, megcsinálni, elegendő idő alatt, elegendő pénzből. Egy Band of Brothers semmivel nem marad el a Saving Private Ryan filmtől, szerintem itt is erre kellett volna törekedni. Ha már komolyan veszik ezt az egészet. Ha meg nem, akkor meg nincs miről beszélni, a helyes Cameron meg a família története tök lényegtelen, a T4-nek nem lesz szüksége rá. Christian Bale kioszt mindenkit, és végre látjuk azt a jövőt, ami vár rájuk.
Szerk: a Quarantine lesz a következő, kíváncsi vagyok arra is. Ha happy end, akkor...
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Nem tudom. Gyorsan megnéztem, hogy mit tudunk Jimmy Carterről - és azon kívül, hogy nukleáris tengeralattjárón akart szolgálni - semmit (és van egy róla elnevezett nuclear sub is - lehet pont azon csücsül a jövőben a hazudós néni, hirtelen nem rémlik). Szóval megint egy új szál. Én mondjuk nem szeretem a spoilert, inkább várok és csalódok. Most viszont az IMdB-t olvasva John-Cameron viszonylatban túl sok infót raktak fel előre. Engem kb. csak ez érdekel az egészből, a T3 nekem jó lesz érvényes folytatásnak, nem kell harmadik évad. Csak mielőtt John egyedül marad, tudni szeretném, mi ez az egész az AI fejében és erről John mit gondol. Amikor az asztalra csapott... valami ilyesmire gondoltam én is.
(A többieknek: ez nem spoiler volt, csak a saját forgatókönyvemről elmélkedek, lehet boldogan él majd mindenki, amíg... el nem kaszálják a sorozatot.)
Az agyvérzésről pedig: ha nem bírod, nézz meg valami ütős horrort, az lecsap vagy fél milliárd neuront. Kevesebb marad ezen gondolkodni. Én most néztem a REC-et, jó kis túlélő horror. Azóta a nagyvillany ég a szobában...
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Őszintén szólva nekem egyre inkább az az érzésem, hogy szépen haladunk a T3 felé és John egyedül marad a végére. Nem nagyon látszik más megoldás. Persze nem tudom, hogy ettől miért esne hanyatt bárki is.
A telefonos rész jó volt, most akkor vagy szivatja Johnt (1), vagy azért mondta, mert valamilyen értelemben igaz, és bűntetlenül ki lehetett mondani újra (2), vagy azért mert úgy számolt, hogy Riley már mondta neki, és biztos jól esett újra hallani (és úgy egyébként jól illeszkedett a meglepett John a szituációba) (3). De ebből meg az derül ki, hogy nem tudja, hogyan működik az ilyesmi. Ha eddig már eljutottak volna, akkor John már rég kerülné messziről.
Az IMdB amúgy spoilerez rendesen, és most nem csak a maradék címekkel. Most már egy irányba haladnak a dolgok...
-
tdd587
őstag
Na de mi a vélemény az új részről?
-
tdd587
őstag
Rövid rész volt megint... de megvárom, amíg megnézitek. Kedvenc AI-unk sokat szerepelt benne. A Johnt alakító színész pedig egyre jobb lesz.
Ez a big bang theory tényleg jópofa volt, kifejezetten végigröhögtem az egészet.
A 4400 sorozat viszont baromi blődnek tűnt, gyorsan pörgetni kezdtem. Itt is flúgosat játszott a lány, gyorsan letudtam. Kár pazarolni rá a sávszélt.
A unit meg jó lassan jön, azt még nem tudom.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Okay, megtaláltam az imdb-n ránézek erre is torrenten.
Őszinte leszek, ezekről a sorozatokról még soha nem hallottam. A unit season 2-ben szerepelt pár részben, a 4400-ból meg úgy látom a season 4-ben.
Csak belenézek, hogy milyen színésznő amúgy, mivel filmje a Serenity-n kívül nincs is. Abban az univerzumban mondjuk jól állt neki a flúgos.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Okay, megtaláltam az imdb-n ránézek erre is torrenten.
Őszinte leszek, ezekről a sorozatokról még soha nem hallottam. A unit season 2-ben szerepelt pár részben, a 4400-ból meg úgy látom a season 4-ben.
Csak belenézek, hogy milyen színésznő amúgy, mivel filmje a Serenity-n kívül nincs is. Abban az univerzumban mondjuk jól állt neki a flúgos.
-
tdd587
őstag
Nincs is tévém sok-sok éve már és soha nem is lesz, én nyertem...
De a véleményem nem arra irányul, hogy aki szeret tévézni, az jó ember nem lehet. Csak nekem furcsa volt ismét tévére készült produkciót látni 10 év után.
Lehet ismeretbővítési kísérletként hétvégén ránézek én is torrenten, hogy mit csinál Cameron, amikor épp nem vívódik.
Az megvan, hogy levágódik a galamb az ablakról, erre
- Bird, that's a window.
Édes...
-
tdd587
őstag
Én arra gondoltam. Flörtre. Ezt akartam látni, hát beleláttam. A nagybácsival is volt egy ilyen jelenet (egy szelet süti). Szóval azért olyan túl sokat ne várjál szerintem, nem nagyon van hová lenyelni azt a cuccot. Mindegy, a mama szerint már a palacsinta is túl sok egy géptől.
Alternatív lehetőségek mondjuk adódnának rendesen. Piszkos kis fantáziánkat ezernyi szóbajöhető porez filmrészlet emléke járja át. Oké, back to work now.
Viszont kérdéseket is felvet rendesen. Mármint utána. Egy gép, ami nem alszik, mit csinál amíg John igen? Biztos, hogy előnyös érezni, amíg van egy not completed mission? Mi lesz utána? Élnek boldogan, amíg meg nem halnak?
És még egy apróság: ha már olyan okos az AI, akkor felteheti magának azt a kérdést, hogy kit szeret John valójában? Egyáltalán ő az-e, akinek látszik, ahogy viselkedik, vagy az csak a mása egy valóban létező valakinek. Esetleg Solaris rémlik valakinek? Ott öngyilkosság lett a vége ennek a kérdésnek.
-
tdd587
őstag
Azt tudjuk, hogy Arnoldot sem fütyülték ki, amikor bemasírozott a kocsmába, tehát rendben van ott minden. Az más kérdés, hogy ha semmit nem jelent neki akkor hogyan működhet a dolog. Azért az ember évek át tanul meg együttélni a nemiségével, évekig tanulja a különböző szerepeket és nem úgy, hogy egyszer csak bekapcsolják az agyát és lám, bombanő nézz vissza a tükörben. Cameron kb. annyit mondott az érintésre, hogy very effective. Ami a rutinok hiányára utal. Sokat kellene tanítani neki arról, hogy ez hogyan működik az emberek között, mégha lefordítva csak annyi történik, hogy néhány idegsejt stimulálásra ilyen-olyan reakciókat vált ki az agyban.
Tehát csak programozni kellene Johnnak pár ilyen rutint és ott az angyali szerető... illetve gépi, mindegy. A technikai részleteket ráérnének kidolgozni a harmadik évadra... de gyanítom, hogy ez már az Született Terminátorok - Egy AI megkísértése című filmbe menne el inkább. Hitelesnek kellene lennie, de ezt mi sem hisszük el, hogy az. Amikor anno felment John szobájába (tökéletes model járással a folyosón, a drága...) akkor is azonnal kétséges volt, hogy mit csinál pontosan. AI, akar valamit és nem hülye, tehát tudja, hogy kell előnyös belépőt szervezni magának. Ez hihető. De amikor azt mondja, hogy nem úgy működünk, mint ahogy te [az emberek] gondolják, az már messzire vezethet. Tudjuk, hogy tud és szokott is hazudni (ezt is megbeszélik valamikor) tehát azért is viselkedhet így, mert a bizonytalanság keltése ma, 2009-ben is a legegyszerűbb módja egy AI-nak az emberszerű viselkedést utánozni. Másrészt arra a kapcsolatra (bármit is jelentsen) is utalhat, amit John még nem tud, de a robottal már megtörtént a jövőben. Harmadrészt pedig arra is utalhat, hogy ő valóban egyedi és különleges robot, nem olyan mint a többi. Persze akkor miért mondta neki azt, hogy I'm a machine so I cannot feel. Jó kérdés, egyszerű válaszom van rá, de az nem tetszik.
[Itt] kipróbáltam a szituációt (chat with ALICE) és nagyon nem _tűnt_ hülyének a gép válasza, már 2009-ben sem. Írtam neki, hogy nem zavar, hogy egy gép, mert ő egyetlen, egyedi és különleges, míg én csak egy senki vagyok a 6 milliárd emberből. Erre azt válaszolta, hogy zavarba hozom és hogy hízelgek csak. Tök emberi, nemde?
És visszatérve az előző bekezdésre pont itt van a kutya elásva. Emberként beleképzelem a hozzám hasonló (emberi) gondolkodást, bonyolultságot, érzelmi kifinomultságot, akkor is, ha az nincs is ott. Tisztára britt tudósok. Cameron is annyira emberi és érdekes és nőies, amennyire én annak akarom látni. A szolgáltatott kimenetek alapján. Pont mint a szerelemben. Végig tudod, hogy mi zavar, mitől nem fog működni, de egy jó darabig (kb. 2 év) ezt teljesen háttérbe szorítják az érzések. Aztán meg nem.
Így az egyszerű válasz az, hogy Cameron sima gép, minden más csak kamu. A nehéz válasz meg az, hogy nem akarom (lehet John sem), hogy az legyen. Ettől olyan emberi az egész téma. Mármint nekem. Szárnyas fejvadász, alapmű (ebben) a kérdésben (is).
Ha pedig én írnám a forgatókönyvet, akkor ha már úgyis folyamatosan időparadoxonba keveredünk a történetben (nem csak a sorozat, a filmek is ugye) akkor annak az lenne a vége, hogy háborúval vagy anélkül de skynet végül annyira emberivé és bölccsé válna, hogy már nem akarná megsemmisíteni az emberiséget, hanem... de ez már vallás és filozófia kérdése, hogy mi várna rá a felismerés után.
-
tdd587
őstag
Én csak kettőt, a Band of Brothers lenne a harmadik, de azt nem sorolom ide. Irtózom a tévétől, így nem is tudom, hogy mik vannak. Talán ha lesz még Summer Glau sorozatban, azt meg fogom nézni. Valahogy nagyon zavar az olcsó szereplő, olcsó díszlet, olcsó történet, sosincs vége, ma sem történt semmi, nézd meg a következő részt sokszög. Tudom a hollywoodi filmek nagy része is béna. Viszont véges. Vagy jó, vagy nem. Van rá 90-120 perce.
Csak így offban: mik most a legjobb sorozatok? Kórházasat ne mondj, az a halálom. Mondjuk sci-fi témakörben.
-
tdd587
őstag
Érdekes, a karakterekkel mindenki megbékélt (nő terminátor? a T3-ban is ez vágta ki a biztosítékot először mindenkinél) a történet hiánya viszont annyira nyilvánvaló, hogy vagy tényleg ennyire nem tudnak írni, vagy egy sorozat az csak ilyen waste of time és kész.
Nem tudom, ezen kívül csak a firefly-t láttam. Az mondjuk zseniális, szóval biztos lehet írni tévére is normális forgatókönyvet. Következő meg nem lesz, nem érdekel semmi.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Cameron mikor kapta meg a firmware update-t, mire gondolsz? Még mindig ő a leghitelesebb, meg John, a többiek eléggé kóvályognak a nagy semmiben. Érdekes, mert az első évad [kritikájában] a mamát emelték ki elsődlegesen, mint aki körül forog a világ (Cameron meg le lett sajnálva). Mostanra meg ami vele történik az eléggé kínszenvedés, Cameron érdekesebb. Még nem néztem vissza a visszaemlékezős részét azügyben, hogy volt-e ott szó arról, hogy van-e köze Johnhoz. Annyi biztosan rémlik, hogy John táborában élt. Persze mindegy, mivel nem én írom a forgatókönyvet. És már vészesen kevés rész van hátra úgy egyáltalán ahhoz, hogy ilyen tempóban összekaparják a harmadik évadra valót. A T4 meg aligha fog lökést adni ennek. Szerintem nem is fog kapcsolódni sehogyan ehhez, ahogy a T3 is egy külön világ lett. Azt legalább be tudták rendesen fejezni (bár tudom, hogy azt divat nagyon nem szeretni, de a vége nagyot üt, ahogy kell).
Hétvégén megnéztük a T2-t és háááááát... halálra untam magam rajta. A verekedő majdnem emberek nem villanyoznak már fel (12 évesen még tetszett) és rettenetesen lassúnak, vontatottnak tűnt az egész, érdekes karakterek sem voltak. Persze Arnold tényleg terminator volt, gépies, logikus, a mama meg emlékeim ellenére már itt is pszichopata meg militarista asszony (persze be is volt zárva...), anyának csak biológiai értelemben nevezném.
John barátnő komplexusának sem volt nyoma még, egy vagány srácból azért nem lesz ekkora lúzer szerintem. Persze a T3-ban még nagyobb lúzer már, de azzal nekem nem volt gondom, beleesett a szerepébe, rendben volt.
Most viszont Cameron könnyű préda lenne (vagy nem). De ha egy nő palacsintát süt nekem, akkor már nyerő vagyok. Bár azt a részt még nem néztem újra, lehet hogy azt már csak a mama képzelte és valójában meg sem történt (hirtelen nem rémlik, mert azt eléggé megkavarták én meg reggel négykor néztem...). Szendvics azért jár. Akkor mondjuk a melltartós-vonulós rész sem történt meg. Szegény John miről maradt le... az AI meg egy számító dög, hehe. De jól csinálja.
- What are you doing?
- Just making conversations... -
tdd587
őstag
válasz
Apollyon
üzenetére
A pilot résszel kapcsolatban sokan felemelték a szavukat (többek között ezen a fórumon is). Nyilván én sem töltöttem volna le az első évadot utána, ha nem kelti fel az érdeklődésemet. Konkrétan az a chips evős rész maradt meg és a huncut mosoly arra, hogy
- What model are you? Are you new? You seem... different.
- I am.Tökéletes.
Amit leírtam egyébként az, ha és ahogy én írnék forgatókönyvet. Szerintem akkor működik a dolog, ha megvan, vagy legalább érzed, hogy mit akarsz kihozni belőle. Aztán már magától is megtelik élettel... és kialakul, hogy kivel mi történik és honnan hová. Persze ez is csak egy vélemény, de szerintem itt hibáztak óriásit az írók, hogy csaponganak, nem tudják igazából, hogy mit akarnak és nem a karaktereikkel foglalkoznak, nem bontogatják a cselekményt, fonogatják a sorsokat, hanem bedobnak ötleteket, amik elhalnak folyamatosan és még jelentőségük sincsen később. Most komolyan 3 részen keresztül azt néztük, hogy nyomoznak valami után. Aztán már nem. Meg tanítják skynetet. Aztán most meg nem. Az elpazarolt szereplőkről ne is beszéljünk. A volt FBI ügynököt játszó színészt komolyan azért fizetik, hogy kifogástalan öltönyében elmondjon két mondatot minden részben egy faarcú nőnek? Firefly, karakterek, jellemfejlődés, egymásrahatás, következmények, új cselekmények. Igaz az is megbukott, szóval ennyi nem elég a fizető közönségnek.
Cameront én is megölném az utolsó részben a T4-től függetlenül. Meg úgy mindenkit John körül. Valahogy úgy, hogy we will meet in the future. És legyen drámai. Higgyem el, hogy lehet szeretni egy AI-t, higgyem el, hogy az AI is képes talán szeretni. De ne legyek biztos benne. (Elvileg ugye nem.) Pont mint a második évad első részében. Testiség nem kell, az már teljesen emberi biológia. A személyiséghez viszont nem kell a test. Az érzelmekhez sem. Egyébként sem logikus. Viszont reménytelen.
Egy AI mikor vallaná be, hogy mégis érez valamit? Nincs ilyen rutinja, ezt el is mondta, de ettől még folyamatosan tanul és emberibb lesz, és már most is tesz olyan dolgokat, amiket nem tud megmagyarázni. Pont, mint egy ember. Ha dönthet arról, hogy milyen kontrolt gyakorol a döntései felett, ha nem determinisztikusan kezd el viselkedni, ha vét a szabályok ellen, akkor mikor van az a pont, amikor már a külvilágra adott válaszai alapján ember?
És pont ez zavarta össze John agyát is.
- Listen to me. I don't wanna go. John please. (halál)
- I love you John, don't you love me? (szerelem)A kettőből meg kihoztam, hogy élni akar. Ez már elég emberi.
-
tdd587
őstag
Bocsánat, ez hosszú lett. Várom a hétvégét.
-
tdd587
őstag
válasz
remington2
üzenetére
Valószínűleg jó lett volna ez, ha szépen leülnek és először leírják maguknak, hogy mi az A pont, amiből indulnak a szereplők és mi az a B pont, amibe el szeretnének jutni. Az A pont annyira nem sikerült, hogy már a pilotnál otthagyták sokan. A B pontnak meg az édeskevés, hogy egyszer majd a mama meghal, a világ leég és egy suhanc tudja majd mit kell tennie.
Persze erre is találnék magyarázatot, ha lenne értelme magyarázni. A vezető a világégés után lesz jó időben, jó helyen, az egész sorozat koncepciója viszont arra épül, hogy majd megnézzük, ahogy kiképzik, ahogy fejlődik. Jó nézzük. De nem látunk semmit, mert a mama folyton ideges, nem tanít már ő semmit. Cameron-t ugye senki nem érti, ő fénypont az éjszakában (a drága...), de ő is komolyan azzal akarja acélozni az elmét, hogy ha elszontyolodik John, akkor odaböki, hogy a jövőben majd sok barátja lesz? A nagybácsi hol is van úgy általában? Persze ő is annyit tudott mondani, hogy majd mind meghalnak Johnért. Na de miért? A nyomozások, mellékszereplők szintén semmit nem tesznek hozzá John Komor jelleméhez, hacsak annyit nem, hogy újra és újra meggyőződünk arról, hogy hülyeségeket csinál. Az első barátnő szerintem fontos egy fiatalember életében, azt bele kellett írni, persze a háromszögelés egy terminátor univerzumban érdekes.
Az egésszel szerintem is az irányvonal hiánya látszik leginkább. A szálak széttartanak, nem össze, teljesen újak indulnak folyton, miközben események maradnak következmények és utóélet nélkül. Az emlékezetes második évadindító rész után hogy lehet, hogy minden ment tovább, mintha mi sem történt volna? Vagy a barátnő esete, hány részre is tűnt el egészen mostanáig? Mintha 5 különböző ember írná a forgatókönyvet és mikor ki nyer este az ultipartyn, az folytatja a maga kis foszlányát. Vagy kezd egy negyvenharmadikat.
Lezárásnak viszont minden mindegy alapon elég nagyot lehet még ütni. Éppen ezért nem nézem meg a sok helyen linkelt spoiler only videót a maradék részek tartalmából.
Szerk: mármint a második évad lezárásának, mivel egyszer csak elfogy a műsoridő. A történetet nem lehet lezárni, hiszen vannak sarokpontok, amikről tudjuk, hogy bekövetkeznek, lásd ítélet napja, mama halála, harc a jövőben stb.
Egy epizód erejéig elmehetnénk még a jövőbe megérteni, hogy mi volt (lesz) John és Cameron között. Annyi már elég lenne, ha kiderülne, hogy pl. az eredeti nőci a szerelme a jövőben, de fogságba ejtik és a terminátor megy vissza helyette, akit (amit) viszont nem akar elpusztítani John. Sok mindent megmagyarázna, ha kiderülne, hogy ennek a nőnek az emlékei (erről ugye volt egy rész régen) ott vannak az AI memóriájában is, tehát igenis érezhet valamit John iránt, valamint John is tudná, hogy abból a nőből ennyi van már csak "életben".
Az emberünk meg nyilván hülye is és csak akkor tekintené szimpla kávédarálónak a robotot, ha leégetnék róla az élő szövetet. Most viszont túl helyes a pofija, ami megint csak rá emlékezteti...
Szerk2: természetesen megint elkezdtem feltételezni azt a bizonyos high conceptet, ami nincsen. És még mennyi ilyet kellett volna gyártaniuk minden egyes főszereplővel kapcsolatban, hogy meglegyen a Firefly színvonal.
-
tdd587
őstag
Spoiler on:
Azért ha láttad az utolsó részt, akkor egyenesen következik belőle, hogy nem akárkit fognak okolni a barátnő haláláért. Még jól össze is verték ugye mielőtt lelőtték. Mindannyiunk kedvence meg csinált egy kellemetlen add-ont, amit John, tudva, hogy az AI tök kiszámíthatatlan időnként... szóval ki tudja, de valószínűleg lóbálni fogja, hogy mostnehazudjtezárlatosdögtecsináltálpalacsintátbelőlevagynem? Megnéztem az IMdB-n és a következő rész címe elég sok mindent elárul.
Spoiler off:
Az egészből persze 2 dolog lesz: érdekes konfrontációt lehet belőle kialakítani a két szívtiprógimis szereplő között. Ami szerintem az egyetlen érdekesség az egész sorozatban. Miért néz rá úgy egy robot úgy Johnra, ahogy? Mit hozott a jövőből, amit nem mondd el neki? John a jövőben miért nem beszél már mással? Mi történt közöttük? Szárnyas fejvadász rémlik még valakinek?
A másik, hogy végre két rész összefügg(ni) látszik és látni akarom a következőt.
A sorozat eredeti célja viszont az lett volna (az interjúk alapján), hogy bemutassa, hogyan lesz a kamaszból a későbbi nagy harcos és vezető. Így inkább a csalódásra/nagy hazugságokra szavazok, a nagy fordulat szerintem nem abban lesz a második évad végén (sem), hogy összeborulnak a fiatalok. Bármennyire is várjuk Summer Glau csókjelenetét (ágyjelenetet azért inkább mégse)... harmadik évad hiányában várhatjuk a következő sorozatát. Azért a legjobban sminkelt és öltözött terminátor díjra jelölhetnék már...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB AIGO B352A Chieftec 400W
- LG NanoCell 43NANO763QA csere is érdekel (dobozával minden tarozéka meg van)
- Logitech z5500 5.1
- BESZÁMÍTÁS! GB B450 AORUS Elite R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD NITRO+ RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest