- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- hcl: Philips M120D/10 kamera hackelés és parajelenségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Folyamatosan a bizonytalanságban tapogat az ember a piacon.
A kereskedési rendszert is megkérdőjelezem állandóan. És ha az éppen működik (vagy úgy tűnik), akkor önmagában bizonytalanodik el az ember, vagy épp túl magabiztos lesz.személyiségtípus kérdése szerintem.
De nem hiszem, hogy bármelyik személyiségtípus vesztesnek lenne determinálva automatikusan, csak tényleg meg kell találni a hozzá illő befektetési, spekulálási stílust. Mekkora közhely.
Van aki könnyedén kezeli az oltári nagy volatilitást (a számlaegyenlegében, vagyonában), mintha az csak egy átmeneti állomás lenne az életében. Most elég nagy szünetet tartok a kereskedésben, kilométerekről nézem a piacot. És teljesen kitisztult fejjel tudom nézni. Biztos, hogy a psziché a leggyengébb pont mindenkinél.Miért gondoltátok egyébként úgy (Fecdzo és te, külön-külön), hogy mások pénzét "képesek" vagytok kezelni? Rengetegen szeretnének oktatni, robotot eladni, vagyont kezelni, de valahogy nem sikerült olyan emberrel találkoznom még az évek során, aki stabilan profitot termelt volna, vagy verte volna a benchmarkot. Ha nem is kutattam nagyon, de illett volna belebotlanom legalább egybe.
Rengeteg kezdő motivált embert látni. Nagyon jó sales anyagokkal lehet találkozni. Sok a belefáradt ember. vagy aki a rutinját szeretné eladható formába önteni.
Ezt most nem kérdőre vonásként írom, hisz régóta követem az írásaidat. Tényleg érdekel, hogy mi az, amiben érzed (érzitek) a stabilt pluszt másokhoz képest. Mi volna a számlakezelésnek a létjogosultsága, ha nem lenne szabályozói szigor, korlát? Bele mernél "vágni"? (etikusan, önkritikusan)
-
WiZARD
veterán
Nem vagyok biztos ebben, nem a viszony, a kérdés szerintem. Engem pont amikor nagyon jól ment, és "bőven" volt pénzem, az túlzott, és meggondolatlan kockázatvállalásra késztetett
Szerintem ez inkább poziméretezéssel van összefüggésben.
Sok pénzből tudsz akkora pozit tartani, amivel mégis érdemi nyereséged lehet.
Kevésből ha arányaiban hasonló pozit nyitsz, akkor az a vége, hogy ilyen kis nyereségért minek ennyit küzdeni, holott %ban ugyanakkora nyerő lesz.
Brókerként is azt láttam, hogy sokkal jobban ment azoknak, akiknek volt pénze, és tudott nagy pozit nyitni, tartani, kiülni, mint aki kisebb tőkével próbálkozott.
Persze a viszony is hozzátartozik, de ez inkább abból adódik, hogy 1 mrd-ből elbukni 10et nem fáj annyira, mint 5ből elbukni 3-at. Mert ahogy láttam, kis tőkéből arányaiban sokkal nagyobb pozit nyitott mindenki, mint nagy tőkéből.
Lehet mondani az elméleteket, meg money management alapokat, és 1-2-5% max kockázat és társai. Demón működik, meg nagy pénzél is. De kis tőkéből (ami sokszor az adott személy teljes megtakarítása) nagyon kevesen tartják be, illetve nagyon keveset hoz, sok idő befektetése mellett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - OnePlus Nord 4 5G Fém unibody, 120 Hz AMOLED, 100W gyorstöltés 16/512 GB
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3287
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Vadiúj számlás VGA kártyák! Már kamatmentes rèszletre is! Kèszleten lèvő termèkek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest