Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dzoli

tag

válasz attiati #7157 üzenetére

7 év után úgy látom, hogy különböző piaci körülmények váltogatják egymást. Ez is közhely.
    Nekem erre jók a mozgóátlagok, hogy azok egymáshoz viszonyított helyzete, és az ár hozzájuk viszonyított helyzete alapján van egy általános elképzelésem a piac aktuális állapotáról. Van egy fő irány várakozásom, és próbálom a folytatódást keresni. Még kis idősíkon sem alakul ki túl sok belépési lehetőség szerintem, amiért megérné kockáztatnom. Jobban kedvelem a trendelő mozgást, ahol hosszabb dinamikusabb elmozdulások alakulnak ki, kisebb korrekciókkal. Oldalazást kerülöm, várom a kitöréseket. Az én mentalitásomhoz ez illeszkedik a legjobban.

Nem kezelem senki pénzét, nem is tervezem. Kerülni kell minden olyan helyzetet, ami teljesítménykényszert szül. Ebből a szempontból a trading room is hátrány számomra, ahol megosztom a monitor képét. Kizárólag kereskedésből fizetni a sárga csekkeket embert próbáló feladat. Én sem ismerek olyat aki ezt tudná. Vannak jó kereskedők, de mindnek van más bevételi forrása, vagy főállása a kereskedés mellett. Nekem is vannak más bevételi forrásaim.

Már nem oktatok senkit. A trading room csak arról szól, hogy különböző stílusú kereskedők megosztják egymással a módszereiket, ötleteiket, elképzeléseiket, programjaikat, stb... Annyit tudok segíteni másoknak, hogy elmondom a saját tapasztalataimat, és majd ők eldöntik mit próbálnak meg hasznosítani ebből. Én is tanultam pár nagyon érdekes dolgot másoktól az elmúlt fél évben.

Én is képes vagyok elbizonytalanodni 4-5 egymást követő vesztő után. Nem a módszer rossz, hanem én hibázok. Még mindig picit bonyolult a rendszer értelmezése, ezért folyamatosan igyekszem egyszerűsíteni.
    A vesztőket úgysem lehet teljesen kizárni, azok a működtetés részei. Ezt sem egyszerű feldolgozni olyannak akit eddig idő alapon fizettek a munkája után.

A hagyományos oktatásoknak vége. Ennyi brókercsőd után nem lesz ember aki pénzt mer tenni ilyen helyre. Lesz még pár új trading room élő kereskedésekkel, egyesek drágábban, mások olcsóbban. Meg talán maradnak a marketig bombás extrém szuper stratégiák 1000%-os profitígéretekkel.

Ma ennyit sikerült összekanalazni. Napi stabil 30 ponttal ki is egyeznék. :)

• tlac

nagyúr

válasz attiati #7157 üzenetére

Miért gondoltátok egyébként úgy (Fecdzo és te, külön-külön), hogy mások pénzét "képesek" vagytok kezelni?

csak én nem értem, hogy miről van szó?

Új hozzászólás Aktív témák