Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kk831228
addikt
Megszokás kérdése bár én nem teázom de a kv-t már nem tudom meginni cukorral...
Úgy megszoktam már, pedig regebben el se tudtam kepzelni hogy lehet úgy meginni... Az biztos hogy az elején erőltetni kell mert nem volt jó... Ezert gondolom hogy a teánál is jobb ha üres...
-
Melorin
addikt
A limonádé víz+cukor+citrom. Csupán cukrot hozzáadva nem lesz belőle limonádé.
A méz íze sajnos nagyon megváltoztatja a tea ízét, ráadásul a tea színe is zavaros, kásás lesz.
Az édesítőszer pedig kesernyés, utóíze van, úgyhogy azt tenném a legutolsó helyre ami közül választhatnék.
Ehhez képest a cukor nem változtatja meg alapjaiban a tea ízét, sem a színét.OK, tea kóstoláskor nyilván a lényeg a teafű ízét önmagában kóstolni, de a mindennapi teaivást élvezetesebbé teheti némi cukor hozzáadása.
És idéznék egy részt a Teaútja oldaláról:
Bármilyen cukorféleség: méz, nád, cukormelasz, finomított répacukor hozzáadása alapvetően változtatja meg a tea élvezetének feltételeit, anélkül, hogy hatással lenne annak természetes aromájára és nem változtatja meg élettani hatásait sem, nem reagál a polifenolokkal és koffeinnel. De gustibus non est disputandum, a tea cukorral való ízedítése innentől egyéni ízlés kérdése, egyik sem jobb a másiknál, a legjobb, ami nekem ízlik.Innentől kezdve szerintem a "cukrot és citromot nem teszünk a teába" kijelentéseket ne erőltessük a topikban mert erősen sznob szaga van.
-
Raynes
tag
De, sajnos a legkevesebb cukrot hozzátéve is limonádé lesz belőle. Nem a citrom az igazi baj, hanem a cukor, savassá teszi a teát, és elnyomja a tea valódi ízeit. Ha valaki annyira nem tudja az édeset nélkülözni, akkor tegyen bele édesítőszert vagy mézet, és citromból pedig nagyon minimálisat, bár hosszú távon mindenképp jobb leszokni a citromról is, és vagy citrom nélkül inni, vagy ha fekete teáról van szó, akkor egy kis tejet (lehetőleg meleg tejet) tenni bele.
Ez a citromosteázás egy ósdi komcsi, óvodás, kórházas szokás. Minőségi teát nem érdemes vele elrontani, legfeljebb akkor jön jól, ha az embernek nincs pénze, és csak marha ócska teája van otthon, amit csak ellimonádésítva lehet fogyasztható állapotba hozni.
-
Raynes
tag
-
kk831228
addikt
Olyan kérdésem lenne még hogy ezeket a teákat légmentesen kellen visszazárni vagy nem szükséges??
-
Melorin
addikt
válasz
customer114 #888 üzenetére
Attól még, hogy valaki cukrot vagy (és) citromot tesz a teához, még nem lesz limonádé íze. Persze nem kell túlzásba vinni őket.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
kk831228 #882 üzenetére
Aki cukros-citromos teákhoz szokott, annak a nem fermentált teák gyenge ízűek. Viszont ha azt megszokod és bejön, akkor a cukros-citromosat fogod meleg limonádénak érezni. Ne erős, hanem összetett ízeket keress. Mondjuk nekem a zöld teák pont nem jönnek be, de akár a gyengébb fehér, akár a félig fermentált oolong már kifejezetten ízlik.
Hogy 2-3. forrázásra gyengül, ez igaz, viszont minden forrázatnak más az íze, és ez benne a szép. Az ilyen teák kifejezetten nem a rohanó életmód mellett élvezhető kategóriába esnek. Ezek mellé le kell ülni nyugodtan.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
kk831228 #884 üzenetére
A páromnak van valami fröccsöntött mérőkanálkészlete. Abból az egyik egy teáskanálnyi (1TSP).
Na azt szoktam belemeríteni, mondhatni púposan (most lemértem ez pont 2g). Fél literhez csapottan.
Személy szerint max. 2X szűröm, de sokszor csak 1X.
A leírás szerintem általános és azt írja, hogy egyes teafajták esetében a legrövidebb idő 30mp míg a leghosszabb 3min.(#885) customer114
Én egyszerűen rendeltem egy hőmérőt az eBay -ről: [link] -
kk831228
addikt
1 l - hez egy teáskanál??
Forraltam edénybe vizet, átöntöttem bögrébe lemértem 80 fok körül volt és raktam előbb 1 teáskanálal 2.5 dl vízhez egy szűrővel... Rájöttem hogy nem jó mert a kicsi szűrőbe nem tudnak kinyílni a levelek és inkább beleöntöttem a bögrébe majd 3 perc múlva leszűrtem... A bögrébe már szépen kinyíltak a levelek...
Még elsőre volt is minimális íze de 2-3-ra már semmi...
Viszont itt a descriptionbe írnak érdekes dolgot... Ne vagyok perfect angol de mint olyat is írnának hogy 60 fokon 30 másodperc...
[link]
-
-
kk831228
addikt
Na ma megkóstoltunk egyet : Bi Luo Chun , hát én nagyon gyengének érzem
szinte semmi íze nem volt , nem tudom mit b..tam el ,de semmi különös... Az is furcsa ,hogy beleszagolva a csomagolásba is elég gyengusz illata van... Nem tudom ezek mind ilyenek...??
-
Melorin
addikt
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #867 üzenetére
Hogy jön ki ebből 2-2.5dl tea amikor "Infuser Capacity: about 160ml " ?
Videókat nézve csak annyi tea főzhető le vele amennyit a teafüvet tároló részbe öntök.
Video -
customer114
őstag
Igen, én is így csinálom (de fedd le azt az edényt, ne gőzölögjön el a semmibe a lényeg). Ha unod az ízét fél csipet (nem darált, szárított) levendula teljesen meg tudja változtatni, természetesen pozitív irányba.
Ezek mellé mixelhetsz még orvisi zsályát vagy citromfüvet is, ritkán kamillát (Én mindezt természetesen év közben itthon meg is termelem, majd szárítom és nem(!) darálom. A bolti daráltnak nem tudom milyen íze van.)
-
rii
nagyúr
sziasztok
szeretnék víz helyett valami gyógyteát inni, hogy legyen má egy kis íze, de gyógyteából 1 csésze az optimális nem?
kamilla-hársfalevél-kakukkfűt szoktam keverni 40-40-20%-ban ....esetleg milyen gyógytea, vagy csak simán tea az, amit még lehet inni?
herbária barna papírzacskósai közül ..... -
Raynes
tag
válasz
customer114 #871 üzenetére
Boltja válogatja, hogy hol milyen szálas teát árulnak, milyen fajtát, milyen ízesítéssel, márkája nem is nagyon szokott lenni. Menj el a legközelebbi teaboltba, vagy rendelj webshopból. Úgyse tudod, hogy adott teakeverék ízlik-e neked, csak ha kipróbálod. Tényleg nem tudok márkát írni, most külföldön, bankszámla híján online vásárlás hiányában, közértes, alap Twining szálas teákon sínylődök. Viszont remélhetőleg majd jönnek a honi vitézek, és írnak neked konkrét tippeket.
-
Raynes
tag
válasz
kk831228 #861 üzenetére
Teáskanna felesleges szerintem. Vagyis nem teljesen, de nem muszáj teázáshoz beszerezni. Elég, ha van vízforralási lehetőség, forró vizet egy mély porcelánedénybe bele, esetleg ha olyan tea, mondjuk fekete, akkor lefedni egy porcelán lapostányérral, és kész a home made teáskanna. Én már régóta így csinálom, sőt, magamnak csak porcelánbögrében csinálok teát, amit porcelán csészealjjal fedek le, bőven elég. Tudom, igénytelen vagyok. Persze, normális teáskannát sem pénzkidobás venni (csak ne fém legyen), ha jó áron sikerül hozzájutni normálishoz, de személy szerint soha nem éreztem szükségét.
Végül is a teagömb, teatojás is elmegy, csak amiatt nem szokták ajánlani, mert fémből vannak. Én normál, nyeles teaszűrőt használok, filléres, olyan, mint egy tésztaszűrő, csak kisebb, és sűrű szövésű a hálója.
Teahőmérő sem létfeltétel, tapasztalt teások már szemre, érzésre be tudják lőni, hogy mikor nem túl forró a víz. Inkább csak kezdőknek jó rávezetésnek, elfér, ha lát az ember valahol olcsót. Ez a másik jó dolog a teázásban, olcsó, sokkal olcsóbb jobb minőségben teázni, mint kávézni. Az igazán jó minőségű kávé nagyon drága, a profi kávégépek is kész vagyonba kerülnek. Teához meg jók az alap, filléres konyhai eszközök, és a legdrágább szálas teakülönlegességek is csak töredéke árban a kávénak.
-
customer114
őstag
Sziasztok,
Ide jöhet "it doesn't contain any tea" gyümölcs "teák" is?
Tescoban, most van egy pezcukor szagú/ízú epres/meggyes, bizonyos fruit kiss TEEKANNE.
Továbbá limitált(?) gránátalmás is. (nálunk 600 pénzt kérnek érte dobozáért)Ajánlom fogyasztásra.
Üdv.
-
kk831228
addikt
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #867 üzenetére
Na kb. 2-3 dl, úgy hogy a linket cucc tökéletes!!
A forralót még meglátjuk...
Lehet egyelőre marad a hőmérő...
Nekem elég egyelőre a kv-s cucc, elég lesz azt fejleszteni...
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
kk831228 #866 üzenetére
igen.
jó minőségű, ez a Kamjove kanna (ebayről rendelhető)
jó minőségű teáknál érdemes ebbe az irányba elmenni! továbbra is kérdezem, h MENNYIT iszik meg 1x-re a hölgy?
nekem ez a méret ideális (formára is ez néz ki a legjobban sztem), ez kb 2-2,5dl főzetet jelent forrázásonként...
ha úgy érzed, h nem szívesen bíbelődne a hőmérővel (sztem egyáltalán nem bonyolult, hamar meg lehet szokni) akkor jó lehet egy ilyen linkelt Sencor kanna! viszont, ha te ezzel párhuzamosan szeretnél filter kv-val is foglalkozni, akkor érdemes lehet megfontolni egy Brewista kannát...(amúgy nem jó a linked, de sikerült megfejtsem!
)
-
kk831228
addikt
Erről a kannáról vélemény...??
tetszene hogy egybe szűrő is...
[link]
-
kk831228
addikt
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #863 üzenetére
Egyedül inná és max napi 2 - szer, szóval nem nagy mennyiség...
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #863 üzenetére
ilyen teagömbre gondoltam. A lényeg, hogy kb. 1/3-ig szabad csak tölteni, hogy egyrészt legyen hova duzzadnia, másrészt még így is átjárja a víz.
A keverék tényleg furcsa csoport, de kifejezetten jó ízű.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
kk831228 #861 üzenetére
azt erdemes eldonteni, h hany ember, es milyen mennyisegu teat szeretne inni...
sztem ez a kanna nem rossz, de kicsit overkill!sztem boven eleg a hushomero (ennel a kannanal is figyelni kell azert, h tenyleg a beallitott erteken ontsd... sztem, ha ennyi idot sem tudsz raszanni meloban, akkor... sztem boven hasznalhato pl egy AeroPress is a (legtobb) melohelyen, akar tizedgrammos merleggel, szoval a hushomero meg akar szepen ki is egeszitheti ezt!
(amikor rutinna valik, mar pillanatok alatt tortenik es automatikusan az egesz folyamat!
)
ha nem lenyeg az, h extra valtozatosan teazz, akkor nem para a szalas tea, es az altalam linkelt szurofajta sem... cs figyelni kell, mert 4-5nap alatt sajna mar bele tud peneszedni...ebayes webshoprol nekem eddig a DragonTeaHouse jott be... de biztos van meg par, biztos van olcsobb is...
ngabor2: ez a krealmany vmi borzalmasan hangzik!
milyen az a teagomb? -
ngabor2
nagyúr
válasz
Vasinger! #848 üzenetére
Nekem teagömböm van (nem teatojás, abból nem oldódik ki rendesen), nem sokkal macerásabb, mint a filter.
Zöld teánál arra érdemes odafigyelni, hogy meddig és hányszor áztatod. Az nem egy rohanós tea, amellett ott kell lenni.
(#861) kk831228: irodába inkább fekete vagy rooibos/honeybush teát javasolnék. Ezeket egyszer lehet kiáztatni, utána kidobható a zacc. Esetleg gyümölcsteát, az akár órákig is ázhat, nem romlik az íze.
Én annak idején egy sok komponensű rettenetet ittam: fekete tea, kávé, csoki, karamell, ehhez adtam tejport... és finom volt
-
kk831228
addikt
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #854 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!!
Mindenképp szálas teát szeretnék, viszont olyat amit nem annyira bonyolult elkészíteni irodába se. Na most néztem volna egy ilyet amivel be tudnám lőni a vízhőfokot is pontosan... : [link]
Érdemes lenne, vagy fölösleges...??
Kellene egy Teáskanna, mindenképp átlátszósat meg egy jó szűrő, meg persze jó alapanyag... Ebay, ali, webshop jöhet...
Mik az ajánlottak ezek közül??
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #859 üzenetére
és a legfontosabb szempont, h nekem ízlik, finom!
(ki lehet áztatni 2-3x is!)
de hamár Anglia, a lila dobozos, szálas EarlGrey Twinings egész jó! -
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
bocsánat, a kávé topikban volt...
(ott kérdezte vki)
#31978ilyen szűrőim vannak:
és mindenképp javaslom elmenni a Flying Bird-be és a Zhao Zhou-ba! más világ, más árak, más minőségi kategória, de mind2 nagyon magas minőség!
(mind2 Bp)
az előző inkább teabolt, ahol mindig lehet kóstolni, az utóbbi meg teázó, ahonnan tudsz haza IS vinni, és vannak eszközök IS!Raynes: félreérted a hangsúlyozást...
mindenféle filteres teát -hacsak lehet- messziről kerülök! a zöldtea, különösen silány filteresben! (a Lipton Indonesian Sencha piramisos egész ok volt pl...) az ízesítetettek, meg azért ízesítettek, h elnyomják a silány teaminőséget!
(karácsonyi a tea, az a legjobb... v a random 'szálas' gyümölcstea, és nincs benne más gyümölcs, mint csipke, alma...
)
nem azt mondom én is 'napi teának' 2féle ízesítettet iszom: Ahmad EarlGrey (bergamott) és szintén Ahmad kadamommos... de tudom, h ez nem magas minőség, ellenben szálas tea, és olcsó! (1900Ft/500g) -
Raynes
tag
Ez a koffein mg is csalóka tud lenni, mert pl. a zöld és fehér teában sokkal kevesebb mg koffein van, mint a feketében, és mégis, a zöld tea sokkal jobban pörget, a fehér tea meg még annál is jobban. Meg teánál azt is be kell kalkulálni, hogy a hatása sokkal hosszabb távú, mint a kávénak.
Ha koffeinmentes, finom teát akarsz, akkor a rooibost ajánlom. Finom, édes, mézízű már cukor nélkül is, és semmi koffein nincs benne, gyerekek is ihatják.
-
Raynes
tag
válasz
Nekem ízlett a Bravos, pedig a zöld teát nem annyira szeretem. Finom mangós és mindenféle trópusi, egzotikus ízesítéssel van, nagyon kellemes szerintem. A Dilmah-t még nem próbáltam, otthon nekem túl drága volt, itt külföldön meg nem kapni.
Ami szerintem nagyon rossz zöld teában, az a Pickwick, Tesco, meg a lidl-ös Lord Nelson. A Teekanne-t meg én tartom hulladéknak, igaz abból csak fekete teát ittam.
Amúgy egy fun story: két hete meló közben láttam az automatán, hogy nem csak black tea van, hanem white tea is. Megörültem, hogy ezt az igényességet, fehér teát automatában, ez olyan ritkaság, amit ki kell próbálni. Közben meg black tea volt tejjel, ráadásul ihatatlanul rossz is, mindezt egy teaívó nemzetnél, Anglia kellős közepén. Nem normálisak ezek. Tudom, az automatás cuccok olyanok is, nem is tudom, hogy miben reménykedtem, de azért durva volt. Kávénál tényleg úgy van, hogy a black coffee az üres kávé feketén, a white coffee pedig tejjel van, de ezt teára nem lehetne átvinni elvileg, mert a white tea nagyon mást jelent, fermentálatlan teát, ami eleve másfajta teacserje leveléből készül.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
hátazé a bravos az -sztem- eléggé fos! nem egy kategória a Lipton, Twinings, Dilmah háromszöggel... kicsit lejjebb, de még azért esetleg az 'iható, ha nagyon muszáj' kategóriába sorolom a Teekanne-t... de ha lehetőség van rá, akkor valóban szálas!
ha Bp, akkor mindenképp ajánlom az ikeás húshőmérőt, gyors, pontos (gyorsabb és pontosabb, mint egy analóg! és cs 1490!) bestbuy!
teaszűrőből, ne sajnáld a zs-t egy kicsit drágábbra, (kicsit visszaolvasol, linkeltem korábban is!) jó sűrű legyen a lukazása, h tudj bele finom szemcséjű teát is tenni!
(teatojást én sem ajánlom, nem hagyja a leveleket szépen kinyílni, nem az igazi...)
edénynek amiben ázik, és amiből iszod, mindkettőhöz színtelen, átlátszó, edényt javaslok, h gyönyörködhess a színekben, és könnyen elkerülhesd a túlázást! (erre -a hőmérséklet mellett!- fehér, zöld, oolong teáknál nagyon figyelni kell! könnyen megkeseredik!) -
Raynes
tag
válasz
kk831228 #852 üzenetére
Ha városi vagy, akkor teabolti szálas zöld teát vegyél neki, mármint ha mindenképp zöldet akarsz, az eladó majd ajánlani is tud. Ha nem, akkor sima élelmiszerboltokban árultak között a filteres teákból a Bravos ízvariációs és Lipton vagy Twining zöld teái elfogadhatóak, vannak többféle ízben, boltja válogatja, hogy mit árulnak.
Szálas teához teaszűrő is kell, teatojást nem ajánlom. Esetleg ha kapsz olcsón, teahőmérő sem árt, mert a zöld teát nem szabad nagyon forró, 90-100 fokos vízzel leönteni, túlkeseredik tőle, a hőfokot 60-70 fokra kell belőni. Fekete teánál 90 fok kell, 100 fokos vízzel semmit nem szabad leforrázni.
@F43R: Koffein van a mate teában is, de attól is függ, hogy mennyire érzékeny, legfeljebb kevesebbet iszik belőle. Szerintem nem kell f43ringelni tőle
-
kk831228
addikt
Üdv!! Mesterek kérnék egy kis segítséget...
Bnőmet szeretném meglepni egy kicsit, kv - t nem nagyon iszik, viszont teát azt szereti... Egy kis szettet szeretnék ösdzeállítani neki zöld teával gondolnám a kezdést... Ehhez kellene egy kis segítség hogy mit hogyan...
-
F34R
nagyúr
Teas sracok
Volna ez a Mate tea, aki nem birja a koffeint annak mennyire ajanlott?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Suzuki topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest