Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• st6969

őstag

válasz HF77 #28011 üzenetére

Ugyanez a gondom, írtam is róla korábban (65C805). Akkor az volt a javaslat, hogy csináljak gyári visszaállítást, fw frissítés után nem árt. Na most én ezt (még) nem csináltam meg, részben, mert nem akarok újra mindent beállítani, sok csatorna, stb...másrészt tartok attól, hogy egyéb hibák is előkerülnek, amik most "be vannak ragadva". De ez alapján akkor úgy tűnik, ez sem oldaná meg :(((
    Az adaptív fényerő kikapcsolásával nekem az a bajom, hogy nappal, jó fényes nappaliban is van, hogy valamelyik családtag tv-zik, meg a vaksötét nappaliban is éjjel. Az adaptív fényerővel így nappal is tökéletesen látható és éjszaka sem süti ki a szemem, viszonylag jól szabályozza (bár azt konkrétan nem néztem, hogy a csúszka is mozog-e). Na most ha ezt mindig a napszaknak megfelelően, a menüben turkálva kéne szabályoznom minden egyes alkalommal, én agyf.szt kapnék, az biztos. Én magamnak talán még állítgatnám, ha nagyon nincs más, de a családtagok biztos nem fognak a menüben fényerőt beállítgatni, azt sem tudják, hol van benne. Meggyőződésem, hogy ezzel nem vagyok egyedül...
    A többiek napszaknak megfelelően állítgatják a fényerőt?!
    Én most pl. egy HDR10+ szabványú sorozatot nézek Prime-on vaksötétben, a fényerő 29-en áll, és miután visszaváltok tv-re, így csak kicsit süti ki a szemem, nem vészes. A sorozat kívánná a nagyobb fényerőt, de ha fentebb veszem, ez a kiba..ott fényerő úgy marad, SDR-re visszaváltáskor fájdalmasan vakít. Ezért számomra ez a kompromisszum elfogadható, de mindenképpen jobb, mintha az adaptív fényerőt kikapcsolva napszakonként és userenként állítgatni kellene...számomra az élhetetlen.

• peternac

tag

válasz HF77 #28011 üzenetére

elvileg ki van kapcsolva, de megnezem (egy regebbi c728 amugy)
    ezekben az uj fw-ekben viszont vegre van ket olyan funkcio, amit mar regota vartam h javitsanak:
    - nullara leveve a hangerot vagy mute gomb eseten par masodperc mulva eltunik az athuzott hangszoro (mute) ikon :Y
    - a gyorsmenu/sav vagy mi (3 vizszintes vonal egymas alatt gomb) mar nem csak hdmi bemenetek alatt jon elo, hanem appoknal/home kepernyon is :)
    nemtom miota vannak ezek, de nekem ujdonsag es tetszik (v503-rol nemreg frissitettem v605-re)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés