Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nwis86

aktív tag

válasz #48613632 #15680 üzenetére

Igen "movie" módba használom, és PC-módba, nekem ez monitornak is szolgál, most is erről írok :) Bár igazából egyik mód se tetszik. A mozi mód nekem túl fakó, de a többivel sokkal több a gondom, így marad ez...

A HDR módot én feladtam, ahogy írod youtubon tökéletes, filmeknél viszont bárhogy állítgatom katasztrófa, az eleve sötét jeleneteknél nézhetetlenül sötét lesz, semmi se látszik.
    De DV-nél jó, így amit HDR-rel akarok nézni DV-be fogok leszedni ha van, és a probléma megoldva. Én nem használok Kodit, egyenlőre a tv gyári média lejátszóját használom, szóval nem hiszem hogy neked a kodi lenne a gond mert nekem a gyárival is sötét... Nálam HDR esetén a dinamikus 1 hajszállal talán még rosszabb is mint a mozi mód, szóval érdekes hogy nálad az jóbb. Viszont nekem nincs semmiféle fényerő visszaugrálás, 1x beállítom az úgy marad ameddig át nem állítom. Most direkt megnéztem dinamikus beállításoknál is, de nekem úgy marad. Viszont nekem a képarány állítódik el, nem minden egyes filmnél, hanem kb úgy 2-3 fájl lejátszás indítást követően, külső hdd-ről indítva, full képernyőre állítodik széthúzva, fekete sávok nélkül, mindig be kell mennem a beállításokba és beállítani, na engem ez idegesít... Mindegy hogy automatára vagy fix 16:9re állítom, akkor is ezt csinálja.

Visszatérve a HDR-re én se a mozinál se dinamikusnál nem találtam olyat hogy ECO mód és társai, az egész menüpont hiányzik HDR esetén. SDR-nél ott van az ECO mód, de szerintem nézhetetlen, nagyon sötét, de kikapcsolva tökéletes, a sötét filmeknél meg a fényerő+ mód a nyerő. Érdekes hogy nekem a SDR 1080p tartalom tetszik a legjobban, 2,8 méterről ágyból nézve ezzel van a legkevesebb gondom :D
    A HDR sötét jelenetei nézhetetlenek, a nappali jelenetek szépek de kicsit fakók, dinamikus módba jók a színek de úgy meg eltűnnek részletek, a DV aránylag jó de 1 picit az is sötét és szintén fakó.... Az SDR közel 3 méterről nézve tökéletes, igaz nem olyan részletes mint 4k HDR 1,5 méterről fotelből nézve, ez lett volna az eredeti kialakítás a gamer sarokba :) De egyszerűen sehogy se tetszik igazán a kép... Így valószínűleg SDR 1080p tartalmakat fogok továbbra is leszedni és nem térek át a 4k-ra.
    Csak így meg azon gondolkozok volt-e értelme ezt a 50C735-öt vennem. Ha már úgy is inkább távolabbról filmezek akkor a képátló a fontosabb, lehet jobban jártam volna egyszerűbb P635 szériával, olcsóbb és nagyobbat is vehettem volna, bár még mindig vissza küldhettem ezt :)

Valakinek van itt P635 széria 55-58 as méret? megvan vele elégedve?

Új hozzászólás Aktív témák