Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Távcsövekről általában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djuree
félisten
üdv!
elég sokat járok a természetbe meló miatt és szeretnék venni egy távcsövet.
milyet ajánlotok?
valami jó minőségű kéne, olyan közepes árú. -
nagyj74
senior tag
válasz
Műszakis #241 üzenetére
Akkora a hasonlóság, hogy nem csodálkoznék rajta, ha még a gyártósor is ugyanaz lenne.
Ár, is hasonló. A Deltához kemény falú táska jár.
Javaslom próbáld ki mind a kettőt. Leírás alapján nincs sok különbség, de élőben kell megnézni milyen a fogása, képe, kényelmes-e, stb. -
Műszakis
tag
Üdv! erről a binokulár tácsőröl tud valaki mondani pozitívumot negatívumot? minőség optika
[link]
vagy esetleg a delta forest II -
Tegnap próbáltam repülőt nézegetni, igaz nem direkt azért mentem, de egy kis repülőtér közelében voltam madarat nézni. Csak egy 8x-os távcső volt nálam, így ebből csak körülbelül és persze nem pontosan tudok következtetni arra, hogy mit tud egy 10x-es ilyen téren, de azért leírom a tapasztalatot, hátha segít.
A 8x-os nagyítás szerintem az általad leírt repülő beazonosításra nem elég. Érzésre azt mondanám, hogy se a 10, se a 12x-es. Egy kis méretű sétarepülőt néztem, a felszállást követően a város felett sétarepülő magasságban, ami szerintem sokkal alacsonyabb, mint az általad leírt repülők repülési magassága, és éppen hogy használható volt, de messze nem töltötte ki a látómező negyedét se a gép. Ez távolabbi gépnél szerintem biztos, hogy nem lesz elég. Megkockáztatom, hogy arra amit leírtál, minimum 20x-os nagyítás fölé kell menni, az pedig már egyértelműen állványos használat, és inkább spektív, de van binokulár is ilyen nagyítással, viszont ahhoz hogy használható legyen, ez a brutál drága kategóriát jelenti szerintem.
-
10x-es nagyítás felett szerintem kell az állvány, legalább egy monopod. Én vettem a mediamarktban valami gagyinak tűnő olcsó könnyű monopodot ami nagyon bevált. Fotóra nem használnám de távcsőhöz teljesen jó. Talán ysi vagy mi a márkája.
12-est már a kézremegés és a súly miatt sem tudok kitartani rendesen kézből. Szóval vagy állvány vagy maradsz a 10x-esnél amit írtam (az én véleményem szerint). -
dime27
őstag
És tudsz e olyan kézből tartható távcsövet írni ami biztosan közelre hozza annyira a repülőt h meglássuk h milyen típus?! Lehet nem két km magasan repülnek el lehet h alacsonyabban szemmel sokaknál látom h nyilazott v alakú szárnyuk van persze tiszta égboltnál! Szóval lehet nem olyan messze repülnek!
-
Max 25e-ig amit már korábban is ajánlottam másnak itt a topikban, az Olympus DPS-I 10x50-et javaslom: [link]
Itt pont 25e, de akcióban árösszehasonlító oldalakon 22-23e-ért is látom. Nekem van egy ilyenem, jó távcső, megéri az árát, szoktam használni annak ellenére is hogy ennél van jobb és drágább távcsövem is (más nagyításban).
Nem tudom viszont, hogy erre a célra a 10x-es nagyítás mennyire elég. Ugye 10x-es nagyítással azt éred el, hogy a 2km-re lévő tárgy 200m-re lévőnek látszik. Kérdés, hogy 200m-en mennyit ismernél fel egy repülőből. Tényleg nem tudom, nem nézegetek vele ilyen távol lévő dolgokat (egy 12x-esem van amivel leszálló repülőket szoktam néha nézni, amik sokkal közelebb szállnak le tőlem, kb 1000m-re, és nem sok részletet látok belőlük, tehát a képet nem tölti ki közel sem). Érdemes lenne egy próbát tenned, hogy mennyit látsz belőlük távcsővel. -
dime27
őstag
Sziasztok!
Kérdés: A házunk felett elhúzó katonai vadászgépek megfigyelésére mekkora ill milyen távcsövet kéne vennem.ill.ajánlanátok amivel pontosan megfigyelhető lenne a gép típusa, tehát h pl egy F16-os az vagy mi?! Távolságra nem.tudom h milyen messze szállhatnak de az elmúlt hónapokban kb 5 percenként mennek el felettünk sztem úgy 2-3 kmes magasságban sacpperkb 5-8 gép de bombázók is kettesével.Jó lenne őket jobban megnézni sajnos az itthoni kézi távcsövünk nem.nagyítja ki annyira h lássam a gépek pontos típusát! Én nulla tudással kinéztem egy Celestron Skymaster 25x70-es modellt de hátha elég lenne egy kisebb olcsóbb modell is ehhez a mutatványhoz
Köszi előre is az ötleteket!
-
válasz
Aranygyerek #226 üzenetére
Na azt ne. Maradj a korábbinál.
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
zsoltzsolt #225 üzenetére
Nagy fiú 162cm magas,nem tipikus 10 éves.
Találtam eztIKON 10x21 W10 ACULON ez kicsit kissebb és talán strapabíróbb.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Aranygyerek #222 üzenetére
Nem lesz nagy neki?
Lehet, hogy tetőélprizmás távcső kellene. -
válasz
Aranygyerek #222 üzenetére
Van egy ilyenem, ebben az árkategóriában nem tudok nála jobb választást! Vedd meg nyugodtan.
Szerk.: esetleg még nézzétek meg az ugyanebből a DPS-I szériából a 8x40-et, ha elég a 8x-os nagyítás. Árban ugyanígy 18-20k között látom. Kimenő pupillája ugyanannyi, a nagyítása 10 helyett 8x-os, kicsit kisebb, kicsit könnyebb. De ha kell a 10x-es nagyítás (az még kitartható kézből) akkor a 10x50. Csak azért írtam, mert túrázásnál a méret és súly számít, ezért jó lehet a 8x40 is, de tény, hogy szerintem a 8 és 10x-es nagyítás közötti különbséget érezni lehet. Madaraknál néha kevés a 8 (8-asom is van), de oda a 12-est szeretem a legjobban. A 10 egy jó középút.
-
Aranygyerek
aktív tag
Sziasztok.
Nagyfiamnak (10 éves)vennék túrázáshoz távcsövet. Nem kell hatalmas tudás ,viszont jó lenne ,ha bírná a strapát.20kft körül szánnék rá,ha van ennyiért használható.
Én ezt találtam ,ha ez jó : OLYMPUS 10x50 DPS I .Köszönöm.
-
nagyj74
senior tag
-
-
nagyj74
senior tag
válasz
zsoltzsolt #206 üzenetére
Azok után, hogy láttam a Delta reinkarnációit, nekem is elment tőle a kedvem.
-
zsoltzsolt
addikt
Én nem venném meg. Ennyi pénzért már pl. Bushnell távcsövet is kapni, kis plusz pénzért pláne, ismert, megbízható helyről. Pl. Amazon
-
nagyj74
senior tag
Jó múltkor szó volt a Delta tengerész távcsövéről, hogy mennyire ismert, érdemes-e megvenni. Az eBay tele van dettó ugyanolyan távcsövekkel, mint a Delta Sailor 7x50, illetve most már van 10x50 is.
https://www.ebay.com/itm/10X50-Binoculars-For-Stargazing-BAK4-Prism-Waterproof-With-Rangefinder-Compass/323200809222?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D1%26asc%3D20180306143914%26meid%3D7b2adb2e92aa42068b0827fc8a5f6909%26pid%3D100935%26rk%3D1%26rkt%3D12%26sd%3D323258579690%26itm%3D323200809222&_trksid=p2056116.c100935.m2460
Ezeket valaki ismeri?
-
Az most akciósan 39 a nikonnál, 38 a 220volt-nál.
10 ezer az már jelentős különbség ekkora árnál, ha megbízható az eladó és az látszik, hogy jó állapotú, nincs hibája, akkor lehet hogy megkockáztatnám a használtat. EU-n belülről jön ugye, tehát áfa, vám nem jön rá pluszba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest