Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
-
LOGOUT
Távcsövekről általában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tegnap próbáltam repülőt nézegetni, igaz nem direkt azért mentem, de egy kis repülőtér közelében voltam madarat nézni. Csak egy 8x-os távcső volt nálam, így ebből csak körülbelül és persze nem pontosan tudok következtetni arra, hogy mit tud egy 10x-es ilyen téren, de azért leírom a tapasztalatot, hátha segít.
A 8x-os nagyítás szerintem az általad leírt repülő beazonosításra nem elég. Érzésre azt mondanám, hogy se a 10, se a 12x-es. Egy kis méretű sétarepülőt néztem, a felszállást követően a város felett sétarepülő magasságban, ami szerintem sokkal alacsonyabb, mint az általad leírt repülők repülési magassága, és éppen hogy használható volt, de messze nem töltötte ki a látómező negyedét se a gép. Ez távolabbi gépnél szerintem biztos, hogy nem lesz elég. Megkockáztatom, hogy arra amit leírtál, minimum 20x-os nagyítás fölé kell menni, az pedig már egyértelműen állványos használat, és inkább spektív, de van binokulár is ilyen nagyítással, viszont ahhoz hogy használható legyen, ez a brutál drága kategóriát jelenti szerintem.
-
10x-es nagyítás felett szerintem kell az állvány, legalább egy monopod. Én vettem a mediamarktban valami gagyinak tűnő olcsó könnyű monopodot ami nagyon bevált. Fotóra nem használnám de távcsőhöz teljesen jó. Talán ysi vagy mi a márkája.
12-est már a kézremegés és a súly miatt sem tudok kitartani rendesen kézből. Szóval vagy állvány vagy maradsz a 10x-esnél amit írtam (az én véleményem szerint). -
Max 25e-ig amit már korábban is ajánlottam másnak itt a topikban, az Olympus DPS-I 10x50-et javaslom: [link]
Itt pont 25e, de akcióban árösszehasonlító oldalakon 22-23e-ért is látom. Nekem van egy ilyenem, jó távcső, megéri az árát, szoktam használni annak ellenére is hogy ennél van jobb és drágább távcsövem is (más nagyításban).
Nem tudom viszont, hogy erre a célra a 10x-es nagyítás mennyire elég. Ugye 10x-es nagyítással azt éred el, hogy a 2km-re lévő tárgy 200m-re lévőnek látszik. Kérdés, hogy 200m-en mennyit ismernél fel egy repülőből. Tényleg nem tudom, nem nézegetek vele ilyen távol lévő dolgokat (egy 12x-esem van amivel leszálló repülőket szoktam néha nézni, amik sokkal közelebb szállnak le tőlem, kb 1000m-re, és nem sok részletet látok belőlük, tehát a képet nem tölti ki közel sem). Érdemes lenne egy próbát tenned, hogy mennyit látsz belőlük távcsővel.
Új hozzászólás Aktív témák
- OPEL CORSA D OPC 1.6 Áron alúl, magánszemélytől kihasználatlanság miatt!
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- MultiPro Go FDP22.130GY
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest