Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Stock Androidon 2.3 óta kell root a GPS kapcsolgatásához. Samsung telókon vannak un. rutinok és mivel ez gyári app, ezért tudja kapcsolgatni a helyhozzáférést. Eseménynek tud értelmezni app értesítést, amit bármely automatizáló tud küldeni. Tehát, a Tasker meg tudja hívni a beállított rutint, ami tudja kapcsolgatni a helyhozzáférést.
-
Somatom
veterán
válasz
Siriusb
üzenetére
A funkciókat még úgy-ahogy értem, de egyszerűen nem áll össze bennem egy project felépítése. Profil, meg task, stb. Robotban kezdésnél elneveztem a projectemet, aztán esemény -> művelet. Tök logikus sorrend. Macrodroidban is kb. hasonló a módszer. Itt meg rábökök a profil + -ra és egy listából kell választanom, amiben nincs is olyan opció, hogy manuális indítás. Nem értem, nem áll össze.
-
Somatom
veterán
Még csak botladozom Tasker -ben. Próbálnék átültetni egy régi, Robotos megoldást. A lényege, hogy egyes appok ikonjait leszedem a Play -ről és társítom egy manuális utasítással induló profil, (vagy task?
) parancsikonjához. Ezt indítva, a task "kierőszakolja" a szenzor szerinti forgatást, majd fél mp. múlva indítja az alkalmazást. Olyan appoknál használtam, amik alapból nem fordultak el fekvőbe. Pl. MyTV, PH kliens, Photo Editor, Netpincér, stb.). Taskerben kerestem olyasmit, hogy "force sensor orientation", de nem találtam. Ti hogyan csinálnátok? -
Somatom
veterán
válasz
Siriusb
üzenetére
Meló. Tegnap elszarták a munkaidőmet, elfogytam 250Km -rel a svájci határ előtt. Reggelre viszont le kellett érnem, mert ha elfogy a hely és bezárják a parkolót, akkor vissza kell mennem az első parkolóig és a hétfő délelőttömet araszolással töltöm, mire bejutok a vámplaccra. Azért meg morcos lenne a főnök.
-
-
Somatom
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Basszus! Le kellett húzni a rolót és rábökni az ébresztő értesítésére. Erre eltűnt. Úgyhogy most elvileg rendben van a dolog. Meglássuk, hogy reggel felhúzza-e a fényerőt. Sajnos, ebben a vacakban nincs szenzor. Este megvakulok, ezért lehúzom. Reggel viszont már nem látom, hogy hova kéne tapiznom ahhoz, hogy felhúzzam.
Siriusb:
Köszönöm a supportot! -
Somatom
veterán
Küzdök a Tasker -rel, de nem akar ráhangolódni az agyam. Egy ecccerű dologgal kezdenék. Minden reggel hétkor tolja maxra a fényerőt. Új profil -> Time. Itt megjelenik egy olyan, hogy "to". De, én nem akarok olyat, csak egy reggel hetes kapcsolást. Ha kikapcsolom a "to" -t, akkor átvált midnight -ra. Ha így leokézom és megcsinálom a taskot, akkor megjelenik a notibaron egy óra ikon. Az ébresztős widgetemen pedig egy éjféli ébresztő, aminek viszont nincs nyoma a widgethez tartozó alkalmazásban (Google Óra). Mit csinálok rosszul?
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A profilodban a General melletti nyílra böksz. A legördülőben Advanced és a database conflict melletti nyíllal megnyitod a legördülőt. Ott lesz a newer a lehetőségek között. Ott a First Time Conflict is, lehet, hogy az kell neked. Próbálgasd, mielőtt élesben használnád!
-
Somatom
veterán
Pontosan abban.
Nekem is mostanában hívták fel rá a figyelmemet az alkalmazások topikban. A Servers Ultimate -et régóta használom és ennek is ugyanaz a fejlesztője. A menü logikája is hasonló, úgyhogy nekem könnyű volt rákapnom. A lehetőségei hasonlóak a Foldersyncéhez. Kicsit talán túl is van licitálva. Pl. sztem fölösleges bele külön chrone job, ha egyszer Tasker plugin. -
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Egy tipp.
Synchronize Ultimate. Profi cucc. Sztem ebben beállítható, amit szeretnél. De, ha mégsem tudná a változás figyelést, akkor sincs gond, mert Tasker beépülő, tehát a Tasker az eseményre el tudja indítani a kívánt szinkron profilt. A dátum szerinti megkülönböztetés opciót (az újabb felülírja a régebbit) láttam benne. Természetesen a Gdrive -ot is ismeri, próbáltam, müxik. -
Somatom
veterán
válasz
Adamo_sx
üzenetére
Ehhez kéne neki egy ADB -s engedély:
adb shell pm grant net.dinglisch.android.taskerm android.permission.READ_LOGS
adb shell am force-stop net.dinglisch.android.taskerm
Azt olvasom, hogy az 5.9.2 tud ADB shellparancsot futtatni úgy, hogy az ADB Wifit tulképp "visszairányítja" saját magára. Akkor a log olvasásához szükséges engedélyt is meg tudná adni saját magának. A kérdés az, hogy ezt hogyan lehet összehozni? -
Somatom
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Megoldottam ... többé-kevésbé.

-
-
Somatom
veterán
Az előző telómon a home hosszan nyomásra egy alkalmazás indult. Ezt úgy kellett csinálni, hogy az Autoinputot neveztem ki a Google helyett asszisztensnek. A mostani telómon (aláírásomban) viszont nem jelenik meg az asszisztens alkalmazások között. Változott vmi? Azt elértem, hogy kikapcsoltam minden asszisztenst (azaz "nincs" -re állítottam) és az autoinputban tudtam detektálni a home hosszan nyomást. Ez lenne az aktuális metódus?
-
Somatom
veterán
Erről van vkinek infója testközelből? Müxik Magyarul? Szöveges állományokból szoktam hangoskönyveket csinálni és egyik általam próbált hangmotor minőségével sem vagyok megelégedve.
-
Somatom
veterán
Ezt az útmutatót E-Robothoz írtam, de sztem tudod alkalmazni Tasker -re is.
-
Somatom
veterán
Ne vicceljetek már! Hogy a túróba ne lehetne megcsinálni! A Tasker -hez ugyan nem értek, de root -tal "input tap x y" shellparancs, ahol x és y a pont koordinátái. Root nélkül Autoinput. Direkt Tasker -hez írták. Abban nem csak koordinátát lehet megadni, hanem akár a gombot is, mint objektumot.
-
Somatom
veterán
Ha van missed call feltétel, akkor annak a metódusnak, amit odaát írtam, Tasker -rel is működnie kell. Missed call nélkül, csörgés után közvetlenül készenlét csak elutasítással jöhet létre. Ezt úgy képzelném a gyakorlatban, hogy a csörgés állapot egy globális változót true -ra állít, a beszéd állapot pedig false -ra.
Innentől egyszerű a dolog. Ha létrejön a készenlét állapot, "AND" a változó értéke true, "AND" nincs missed call, akkor elutasítás történt. Műveletként a telefonszám értesítésbe kerül, a változó értéke pedig vissza, false -ra. Sajnos, nem tudom neked közvetlenül Tasker -re lefordítani, de azért remélem, hogy sikerült érthetően vázolnom! -
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
Attila961
üzenetére
Azon az appon belüli dolgot nem fog végezni. De, nem is kell, mert a bökést a Tasker elvégzi. Csak kell egy input, amit a Tasker eseményként tud érzékelni. A Tasker pedig rengeteg eseményt tud érzékelni. Pl. azt is, ha megszakad a tab töltése. Vagy, ha bármilyen üzenet megjelenik az értesítési sávon. Ha megváltozik a kamera fényérzékelése. Ha a fülessel hangerőt változtatsz. Stb. stb. Az automatizálóban eseményhez társítasz műveletet. Bármelyik eseményhez, bármelyik műveletet. Érted már? Ezért nem kell agyalnod az érintés emulálásán. Azt egyszerűen beállítod a Taskerben. A kérdés csak az, hogy milyen inputhoz (jelhez) rendeled hozzá az érintés emulációt.
-
Somatom
veterán
válasz
Attila961
üzenetére
Sztem túlbonyolítod. De, ha már relézel, és van táp, akkor a tablet tápját is megszakíthatod a relével. Az automatizáló azt tudja eseményként érzékelni, amire végre tudja hajtani a bökést. Sőt! Jack aljzaton keresztül is lehet kommunikálni, hiszen a füles hangerőállítása, vagy a számléptetés is így működik. Lehetett külön gombot is kapni, amit a jack aljzatba kellett bedugni és egy telepített alkalmazáson keresztül, különböző funkciókat rendelni a gombnyomásokhoz.
-
Somatom
veterán
válasz
Attila961
üzenetére
"ha megoldódik egy androidos mobilról akkor óráról is kell mennie"
Pont ott a bibi, hogy ez nem ilyen egyértelmű. Egy teló és egy tablet között ez síma ügy. De, az okosóra más szitu. Pl. melyik okosóráknál alap, hogy wifin kommunikáljon a másik eszközzel? Milyen okosóra képes 10 méterről stabilan kommunikálni?
-
Somatom
veterán
válasz
Attila961
üzenetére
Félreérted. A hardver a probléma, azon matekozunk. Tudom, hogy ez neked fura, de hidd el, hogy szoftveresen ez piti dolog. Push üzenetek küldése, fogadása, és az érintésemuláció "rutin feladat". Némi segítséggel Te is símán meg fogod tudni oldani. Semmilyen programozói hókuszpókusz sem kell hozzá.
-
Somatom
veterán
válasz
Mr Dini
üzenetére
Pedig nem bonyolult, csak nem jól magyarázza. Én már két privivel előrébb tartok, bár, azt nem tudtam, hogy nincs még meg az óra. Adott egy alkalmazás, ami a tabon fut. A felületén van két "gomb". Belső hálón, vagy más, közvetlen módon kéne csatlakozni hozzá egy könnyen hordozható eszközzel, amin keresztül a tabon futó alkalmazás egyik, vagy a másik "gombjára" kéne távirányítással bökni. A feladat egyszerű és tudjuk, hogy símán kivitelezhető. A kérdés az, hogy mi lenne a legalkalmasabb vezérlő eszköz. Ehhez tudni kéne a legnagyobb távolságot, mert a BT csak kb. 5 méteren belül megbízható. A Wifi kb. 10 -et tud, afölött router kell.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
De, talán ez is jó lehet. Elég jól elkülönül a +/- ahhoz, hogy ránézés nélkül is a megfelelőre lehessen tapizni.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Igen is, meg nem is. Az nem derült ki, hogy a tablet rootolt -e (pedig, kérdeztem). De, mivel a felület nem floating, ezért fedvényen keresztül is működik az input (vagyis, autoinput -tal). Így nem kell a rootot igénylő input tap shellparancs. A necces rész egyértelműen az óra. De, ez esetleg kiváltható lenne vmi mással. Pl. egy másik teló hangerőgombjaival, vagy BT gombbal. Talán egy médiavezérlős füles is elég lenne. Tök mindegy, hogy az órához nyúl, vagy a fülesen hangerőt állít, vagy számot léptet.
-
Somatom
veterán
válasz
Attila961
üzenetére
Miért tetted OFF -ba? Ez itt teljesen témába vágó feladat. Ja, látom, hogy benézted.
A többieknek:
Én egy-egy push üzenetre gondoltam, amit az óra küldene a tabletnek, és erre indulna a touch input. Viszont, az okosórák lehetőségeit nem vágom, hogy lehet-e gombnyomáshoz push -t, vagy egyéb parancsindítást társítani. -
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Köszi! Ez tényleg hasznosnak tűnik.
-
Somatom
veterán
Végignéztem az oldalukon az Androidos lehetőségeket. Tud intentet küldeni, úgyhogy bármit, bárhogy el lehet vele indítani, ami publikus intentet használ. A Robotban (és gondolom a Tasker -ben is) van broadcast fogadó opció (esemény). Innentől már síma ügy. Szeretem, ha egy fejlesztő megadja a felhasználónak a szabadságot. Sztem ezt kell megfizetni. Tényleg nem olcsó a cucc.
-
Somatom
veterán
Szeretnék venni egy Bluetooth gombot az autóba. Többféle létezik, de nekem olyan kéne, amivel általam megadott taskot tudok indítani. Van valakinek ilyen tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- AMD Radeon 7600 8GB OC HIBÁTLAN!!
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
) parancsikonjához. Ezt indítva, a task "kierőszakolja" a szenzor szerinti forgatást, majd fél mp. múlva indítja az alkalmazást. Olyan appoknál használtam, amik alapból nem fordultak el fekvőbe. Pl. MyTV, PH kliens, Photo Editor, Netpincér, stb.). Taskerben kerestem olyasmit, hogy "force sensor orientation", de nem találtam. Ti hogyan csinálnátok?

Nekem is mostanában hívták fel rá a figyelmemet az alkalmazások topikban. A Servers Ultimate -et régóta használom és ennek is ugyanaz a fejlesztője. A menü logikája is hasonló, úgyhogy nekem könnyű volt rákapnom. A lehetőségei hasonlóak a Foldersyncéhez. Kicsit talán túl is van licitálva. Pl. sztem fölösleges bele külön chrone job, ha egyszer Tasker plugin.