Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Nóta állj!
- potyautas: Gépjármű ügyek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Amazon Kindle JailBreak
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Ez van, srácok...
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
draff
aktív tag
A tápban - ha egyáltalán van beleépített hőmérséklet-szabályozó - akkor azt többnyire nem a ventilátor oldja meg, hanem van rá egy külön kis elektronika.
(A ventinek csak 2 tűs a tápdugója és mezei alap-ventilátor)
Szedtem én már széjjel egyszer egy komolyabbnak is mondható - de csak AT-s tápot (DELL), ám abban egy külön kis nyákon volt a hőkapcsoló-szabályozó-áramkör, a hűtőbordán meg a hozzá való hőérzékelő.
De hogy az a venti hány voltról indul el, az engem nem kimondottan foglalkoztatott.
Mivel nem igazán a fordulatszám változtatással operált, hanem egyszerűen ki-be kapcsolásos alapon.
Illetve - rosszul mondom - volt neki egy lassúbb alap-, meg egy automatikusan gyorsabb fokozata.Teljesen más megoldás az, amikor a procihűtő ventilátorát egy folyamatosan szabályozó rendszer képes vezérelni. Nekem is olyan van a gépemben - a hűtőbordán egy nagy 80x80-as venti. Ha az érzékelőjére rámelegítek a pákával, mindjárt felpörög vagy 4 ezerre. Aztán ha hagyom szépen kihűlni, lemegy úgy 1500-1800-ra.
Nemrégiben találtam egy teljesen hasonló tipusú és márkájú ventilátort (a hűtőbordájával együtt), ám az még P3-as processzorokhoz készült. Örültem is neki, mert csak egy termisztort kellett a folyamatos, (vagy egy potmétert a kézi szabályozásához) rákötni a csatlakozójára. Ám már kissé zajosan fut, mert golyóscsapágyakat kéne benne cserélni ...
valami CoolLink márka.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VoLTE/VoWiFi
- Nyomtató topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Itt a Panther Lake és az Intel rendkívül sokat vár tőle!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN T7 FSP 650W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i9 10900KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva A-Data 750W
- Apple iPhone 16 128GB,Újszerű,Kábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest