Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

válasz zharkanyi #4108 üzenetére

„Tudom, hogy a "profi nyelvtanulók" napi nyelvtanulási programja úgy néz ki, hogy megtanulnak mondjuk 15 Anki szókártyát…”

Rosszul tudod.

Az én tapasztalatom az volt, hogy megvettem egy tananyagot, és egy idő után meguntam. Ekkor vettem egy másik tananyagot, amit szintén meguntam egy idő múlva. Majd nyeliskolába jártam, és azt is meguntam a végére.

Nekem nem való a lineáris oktatás, akárhogy is legyen felépítve. Az Anki egy jó eszköz a sok közül, de ezer kifejezés/mondat után már szinte kezelhetetlen volt, és nem is láttam sok értelmét foglalkozni vele. A mór megtette dolgát, a mór mehet.

Számtalan forrásból merítkeztem, és egyik sem volt haszontalan, viszont a források rendszeres váltogatása segített abban, hogy ne legyek örök újrakezdő, aki időről időre megunja a tananyagot, hogy aztán bevágja a sarokba, majd két év múlva elővegye UGYANAZT a tananyagot, és megint beleunjon. Ha egyszer már nem vált be, miért reméli bárki is, hogy második nekifutásra érdekesebb lesz? Azért kell sok forrásból meríteni, hogy mindig legyen újdonság benne, ami inspirál, és egy darabig fenntartja az érdeklődésedet.

„A2-es szinten már vagyok, de szeretném elölről átvenni a teljes anyagot, és alaposan rögzíteni, mert úgy érzem hogy az eddigi tudásom nem elég magabiztos.”

Na, pontosan erről van szó. Örök újrakezdés. Ha már túl vagy a „násztumítjú”-n, akkor, akkor azzal fölösleges tölteni a drága idődet. B1-es anyagba kezdj. Majd a tudásodban lévő hiányosságok idővel fokozatosan a helyükre kerülnek.

• Mátyás300

újonc

válasz zharkanyi #4108 üzenetére

Köszönöm a tanácsodat, megfogadom.

Sajnos mivel kevés időm van, így nincs lehetőségem tanárhoz járni személyesen, csak online tudnék órákat venni.

Milyen lehetőségeim vannak ebben az esetben? Egy angol anyanyelvi tanár például heti 2 órában (nagyjából annyit tudnék megfizetni) nagy segítség lehet?

Új hozzászólás Aktív témák