- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- tildy: Új élet kezdődik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz
zharkanyi #4108 üzenetére
„Tudom, hogy a "profi nyelvtanulók" napi nyelvtanulási programja úgy néz ki, hogy megtanulnak mondjuk 15 Anki szókártyát…”
Rosszul tudod.
Az én tapasztalatom az volt, hogy megvettem egy tananyagot, és egy idő után meguntam. Ekkor vettem egy másik tananyagot, amit szintén meguntam egy idő múlva. Majd nyeliskolába jártam, és azt is meguntam a végére.
Nekem nem való a lineáris oktatás, akárhogy is legyen felépítve. Az Anki egy jó eszköz a sok közül, de ezer kifejezés/mondat után már szinte kezelhetetlen volt, és nem is láttam sok értelmét foglalkozni vele. A mór megtette dolgát, a mór mehet.
Számtalan forrásból merítkeztem, és egyik sem volt haszontalan, viszont a források rendszeres váltogatása segített abban, hogy ne legyek örök újrakezdő, aki időről időre megunja a tananyagot, hogy aztán bevágja a sarokba, majd két év múlva elővegye UGYANAZT a tananyagot, és megint beleunjon. Ha egyszer már nem vált be, miért reméli bárki is, hogy második nekifutásra érdekesebb lesz? Azért kell sok forrásból meríteni, hogy mindig legyen újdonság benne, ami inspirál, és egy darabig fenntartja az érdeklődésedet.
„A2-es szinten már vagyok, de szeretném elölről átvenni a teljes anyagot, és alaposan rögzíteni, mert úgy érzem hogy az eddigi tudásom nem elég magabiztos.”
Na, pontosan erről van szó. Örök újrakezdés. Ha már túl vagy a „násztumítjú”-n, akkor, akkor azzal fölösleges tölteni a drága idődet. B1-es anyagba kezdj. Majd a tudásodban lévő hiányosságok idővel fokozatosan a helyükre kerülnek.
-
Mátyás300
újonc
válasz
zharkanyi #4108 üzenetére
Köszönöm a tanácsodat, megfogadom.
Sajnos mivel kevés időm van, így nincs lehetőségem tanárhoz járni személyesen, csak online tudnék órákat venni.
Milyen lehetőségeim vannak ebben az esetben? Egy angol anyanyelvi tanár például heti 2 órában (nagyjából annyit tudnék megfizetni) nagy segítség lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- E-roller topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest