Hirdetés
- siti: Toshiba T3100e (ez is a gázplazma erejével)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
"Ugyanakkor se te se más nem mondott konkrét példát megoldást a stratégia pontos mivoltára, csak azt, hogy egyén függő, nem ismerlek nem tudom neked mi jön be, és ezzel részéről le is zárta a témát."
Na, itt fejeztem be a veled való diskurzust, ugyanis ez szemenszedett hazugság! Még hogy nem írtam példát stratégiára!
#3388: "A rendszeresség bevezetése mindenesetre már egy jó programpont! Elsősorban rövid távú, másodsorban hosszú távú célokat kell kitűzni magad elé. Miért előbb a rövid távút? Mert azt könnyebb átlátni, és részekre bontva egy igen hosszadalmas tanulási folyamat értékelése is sokkal könnyebb, objektívabb. Például heti 30 új szó megtanulása. Először meghatározod a tanulási célt. Például B1-es nyelvvizsga. Az ehhez szükséges nyelvi szintek az A1, A2, B1, azaz három nyelvi szint teljesítése. Mondjuk adsz magadnak erre két évet, azaz 730 napot. Mondjuk legyen 700, és 30 nap lustálkodás. A B1-hez feltételezzük, hogy neked elég 600 óra. Ezt akár 20 hónap alatt teljesítheted. Ezt tovább osztod három részre. Egy nyelvi szint teljesítésére 200 napod van, napi 1 óra ráfordítással. 200 nap után teszteled magad, elérted-e a szint teljesítéséhez szükséges tudást. Lehet tanárral is csináltatni egy ilyen tesztet. Ha oké, megjutalmazhatod magad. Ha sikeresen vetted az akadályt, az arra fog serkenteni, hogy folytasd, mert jó úton jársz.
A tanultak emlékezésére használj SRS rendszerű appokat, de semmiképpen játékokat (Duolingo)! Mérheted is, naponta mennyit foglalkoztál az anyaggal, és egy Excel táblába szépen írhatod az időt, színezgetheted, és összeadathatod vele az időt, amellyel szépen nyomon követheted, sikerül-e tartanod a tempót. Általában sikerül, ha nem tűzöl irreális célt ki magad elé. Még az is lehet, hogy hamarabb sikerül teljesíteni, mint ahogy vártad, és majd folyamatosan korrigálod ennek a függvényében az időtényezőt."
----------------------------------"De kérdezek konkrétat: Hogyan tudom memorizálni a szavakat?"
Ez is ott van: "A tanultak emlékezésére használj SRS rendszerű appokat". Az Ankiig el se jutottál volna, ha én nem írom. Azt is részletesen leírtam neked, hogy használd az Ankit különböző platformokon.
Azt állítottad, olvastad, amiket leírtam. Most pedig van képed leírni, hogy nem írtam neked konkrétumokat se stratégiáról, se a szavak memorizálásáról! A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Főleg, ha nem is kell annyit visszalapozni a fórumban.
Légy szíves, ne nézz mindenkit hülyének! Bárki elolvashatta, amit írtam. Mások el is olvasták. b0bcat reagált is rá. Ennyi. Részemről befejeztem. -
törölt tag
Na, akkor tisztázzunk vmit:
te eddig azt kérdezted, h te hogy tanulj angolul, erre továbbra is csak azt tudom mondani, h amíg nem ismerlek, nem tudom, keress egy jó tanárt.
Ma méltóztattál először elmondani dolgokat a célodról, a stratégiádról, az eddigi tanulásodról, meg először méltóztattál az alapvető problémádra rákérdezni, h milyen módszerek léteznek egyáltalán. Ez már egy megválaszolható kérdés. Lenne. Csak tudod, annyira felbosszantottál az előző hsz-ed pofátlanságával, h örülj, h most egyáltalán csak ennyit írok... Sajnálom a neked adott válaszokra vesztegetett energiát.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! "ÚJ" Cooler Master Masterliquid 360L CORE vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest