- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
haromegesz14
aktív tag
Az itt lévő, vizsga típusokkal kapcsolatban leírt tudnivalók mennyire aktuálisak?
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Szorgalmasan tanulok magamtól angolul. Cél az angol tudás, de sajnos kell a diplomámhoz a nyelvvizsga tehát arra is gyúrok. Adódott 2 bizonytalanságom 2 lefordított mondat miatt. Ebben kérném a segítséget!
1.
What subject does the movie has? (A mondat végén have kell vagy has?)
Mivel a segédigénél már jeleztem hogy E/3 csak ezért kérdem!2.
Le kell fordítanom: A gyerekeknek van egy nagy hálószobájuk!
The children have got a big/large bedroom. (A bedroom szót többesbe kell tenni vagy nem?)
Előre is köszönöm!
-
Nerd
aktív tag
I have found two interesting links for english learners:
lang-8: You can write short posts that others will correct, and you could also correct hungarian posts. It's free, but you should correct others.
BBC learn english: Many free stories, podcasts, grammar and vocabulary lessons...
-
tlac
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition #843 üzenetére
visszaolvasás valóban luxus, egy keresést nyomtam, pár dolgot ki is hozott, a korábbi ezek szerint el kerülte a figyelmemet
(most megnéztem újra ugyanazzal a kulcsszóval -beszé-, amit használtam, és tényleg ott van)(#842) Nerd:
kösz, így már tiszta
-
Nerd
aktív tag
Arra figyelj, hogy ha nem akarsz valos nevvel beregisztralni (nem is biztos, hogy jo otlet), azert a kamu neved legyen normalis nev, magyarul a r2d2 nev nem nyero, mert az ilyen accountokat torlik...
Itt lehet irasban is kommunikalni, akar egyenileg, de goupokban is lehet. Szoktak anyanyelvuek, fokent amcsik lenni, illetve olyanok is, akik mostanaban koltoztek ki USA-ba, az agoluk is altalaban rendben van, illetve ok tudjak huzni az embert...
Kesobb itt szoban is lehet gyakorloni...
Ha a magyar anyanyelvet beallitod, akkor altalaban csere diakok fognak keresni...
-
tlac
nagyúr
tudtok mondani olyan jó oldalakat, ahol angol nyelvtanulókkal esetleg anyanyelvűekkel lehet beszélgetni ingyen?
az fontos, hogy beszélgetni, írásban nagyjából elboldogulok, szóban viszont nincs elég idő gondolkozni
tehát első cél az lenne, hogy ami írásban már megy, az menjen automatikusan szóban is
na meg persze jó volna növelni a hallás utáni megértést is, itt még külön jó lenne, ha az indiaiakra is ráállna a fülem -
Hello
A Callan óráknál a tanár kérdez, és neked válaszolnod kell.
Az első óra ismétlés (min. 30 perc beszéd) a második órán vesztek új anyagot is.
Arra alapoz, hogy a sok ismétlés után rögzülnek a "minták" a hosszútávú memóriádba.
A két óra alatt általában 1 diktálás és 1 olvasás van.
Összesen 10 stage van, 7-8 körül ajánlják középfokú vizsgát.
Nekem bejött, az első 2 óra ingyen van, ki tudod próbálni, anyanyelvű tanárok tartják.
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
keresnék olyan weboldalt, könyvet vagy akármit, amiben téma szerint csoportosítva találhatóak a szavak:
Pl, piac, lakás, testrészek stb. Tud ilyet ajánlani valaki?
Illetve a Callan módszerrel van valakinek tapasztalata, hogy milyen?
-
ádika86
aktív tag
sziasztok! kezdő vagyok angolból. jelenleg járok egy nyelviskolába szuperintenzív képzésre, ahol a new english file köteteit vesszük végig kezdve az elementary-tól.
a nyelvtan megértéséhez szeretném megtalálni a legjobb könyvet. lehetőleg olyat ami az intermediate szinteknél is jó lesz.
ezeket néztem, de nem tudom melyik a legjobb, esetleg valami egészen más?!
(Szalai Nórától az 5 perc angol nyelvtan: igeidők megvan, de a megoldókulcsa tele van hibával, ami nélkül pedig elég nehéz itthon normálisan gyakorolni.)
1) Oxford angol nyelvtan [link]
2) Pappné Kuster Klára: Az angol nyelvtan bibliája [link]
3) Raymond Murphy English Grammar in Use with answers [link]
ezen felül a szókincsemet is szeretném fejleszteni. ehhez az Angol - magyar alap- és középfokú szókincs-minimum című könyvet találtam. esetleg tudtok még ajánlani valamit?
előre is köszi!
-
MaciG
addikt
Ti milyen módszereket, illetve tananyagokat javasoltok a társalgási nyelvtudás fejlesztésére? Mert javasoltatok itt már tananyagokat, amiket szoktam is tanulgatni, de az inkább a nyelvtani részre van, illetve szókincsre, de most olyan kellene ami a kommunikációt fejleszti.
(Tudom a legjobb módszer ha kimegyek Angliába, ott rá vagyok kényszerítve, de ez még most nem játszik. ) -
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Nagyon sokat töltök egy nap kocsiban és Angolt kéne tanulnom közben. Tudtok javasolni vmi nyelv CD-t?
Előre is köszönöm!
-
MaciG
addikt
Ezekről mi a véleményetek? Belelapoztam és jónak tűnnek a szavak és sok társalgási szituációk megtanulásához, és akkor már csak azt a fránya nyelvtant kéne, mert hiába ismerem a szavakat ha nem tudom összetenni a mondatot. És nálam most ez a legnagyobb probléma. Ha olvasok egy angol mondatot, akkor nagyjából értem, de ha nekem kéne ugyanazt leírni angolul az már nem menne.
angol-magyar alap- és középfokú szókincs minimum és angol magyar társalgás
-
Kassadin
addikt
Szalai Nóra 5 Perc Angol című könyvét ajánlanám a barátnődnek, elvileg alapfokú tudást nyújt, mellesleg interneten rengeteg minden fent van még a könyvhöz pluszban. Vásárlás előtt mindenféleképpen nézz bele pl. a libriben, hogy tényleg megfelel-e, de nekem tetszik, ezért is vettem meg, s interneten is sokan dicsérik, de a döntés a te(ti) kezetekben van. Középszintű nyelvvizsgához sajnos nem tudok érdemben hozzászólni, ott még nem tartok.
-
Nekem is van ismerosom, akivel kint eltem egyutt par honapot, o is igy tanulta meg a lenyeget es egy csomo mindent nem is tud, hogy miert ugy van ahogy, de hasznalni tudja. De a magyarok 90%-a sem tudja a nyelvtant es el sem tudna mondani mi miert van, beszelni megis folyekonyan beszel.
-
tildy
nagyúr
Ezt most talaltam:
A nyelvelsajátítás lényegénél fogva tudattalan folyamat. Miközben "történik", nem is vagy tudatában, hogy most "ragad rád" a nyelvtudás, csak azt veszed észre, hogy használod a nyelvet - átjön az üzenet, sikeres a kommunikáció.A nyelvtanulás a szabályok, a nyelvtan tudatosítása. Ez lehetővé teszi a nyelvről való elmélkedést, de a valódi, gyakorlati nyelvtudás és beszédkészség fejlesztésében a szerepe elenyésző.
[link]Na errol beszeltem korabban.
Termeszetesen nincs meg az egyik a masik nelkul, de pont ezt mondtam,ha valamit sokszor hall az ember, az rogzul , pont ugy , ahogyan kisgyerekek is tanuljak az anyanyelvuket...
Nalunk a tanarunk rendszeresen ad ki feladatokat, ha az orak anyagait neznek kb 10% a nyelvtan, 40% a kommunikacio, 30% az iras (tesztek, es essze) , es kb 20% a vocabulary.
Eddig kb ket embert ismerek kozelrol, aki filmekbol, kulfoldiekkel valo kommunikaciobol tanult, es nem az iskolaban angolul. Mindketten kb felsofok szinten irnak es beszelnek. Szinte MINDENKI azt mondta, igy LEHETETLEN nyelvet tanulni. Pedig...
-
Mercutio_
félisten
Ha tudtok ingyen/olcsón nyomtatni innen leszeded a barátnődnek a startert, aztán felül a balra nyillal végig mégy Elementary-tól egészen a New Cutting Edge Upper-ig és leszedel mindent (hanganyag, munkafüzet, tankönyv, tanári anyag, stb.) és lelkiismeretesen minden feladatot (tankönyvben, majd a munkafüzetben is) megcsinálsz. Hanganyagot meghallgatod, "multimédia" CD-t is párhuzamosan minden leckénél végigveszed (van átfedés, de azzal is ismételsz)
Szvsz mindegy melyik kiadó anyagát veszed végig, a lényeg, hogy végig menj mindenen, húzd alá az új szavakat, szótárazd ki, rendszeresen nézd vissza a korábbi leckéket és amelyik szó még mindig/már megint nem megy, azt újra és újra ismételd.
A nyelvtant is úgy rögzítheted, ha az adott nyelvtani formulával megpróbálsz minél több mondatot alkotni.
Nézz angol filmeket úgy, hogy előtte átnézed az angol feliratot, ami szót nem tudsz kiszótárazod, megtanulod, aztán felirat nélkül vagy angol felirattal nézed, hogy szokd az angol szöveget.
A fentebb linkelt oldalon sokféle anyag van, középen a "Categories" alatt tudsz szűrni és kilistázza az adott szempont szerinti dokumentumokat.
Persze mindezt sokkal könnyebb leírni mint megcsinálni
-
MaciG
addikt
üdv.
Kellene egy kis segítség. Én alap szinten tudok angolul, és szeretném magam fejleszteni, hogy meg bírjam csinálni a középszintű nyelvvizsgát, barátnőm meg most kezdené az angolt majdnem a nulláról, és az lenne a kérdésem, hogy milyen könyveket, illetve online anyagokat javasoltok? Mert én nézegettem a neten, de annyi van mint égen a csillag és nem igazán tudom melyik is lenne a jó. Persze majd a későbbiekben tanárt is szeretnék "fogadni", de jó lenne azért valami kiindulópont. Az egésznek a célja az ,hogy pár év múlva az angol tudás birtokában könnyebben el tudjunk helyezkedni külföldön.
-
McII001
csendes tag
Üdv fórumozók!
Lenne pár kérdésem az angol tanulással kapcsolatban.
Kb. 6-7 éve tanulok angolt, ez idő alatt kb. 6 angoltanárom volt, tehát nem csoda ez a szép teljesítmény, hogy elég keveset tudok angolból. Az anyaggal sem haladtunk rendesen, meg az angolórákat kb. egy közös beszélgetéshez tudnám hasonlítani. Mostmár középsuliban vagyok, itt van német két tan nyelvű oktatás, szóval az én osztályomban elég kevés németes van, ezért az angolosok 2 csoportra lettek felosztva. Én szerencsére a jobbik csoportba kerültem, de nem azért, mert én annyira jól tudok, hanem azért, mert a többiek még ennyire se tudnak mint én. Itt elég rendesen kell tanulni, az általános sulihoz nem is tudnám hasonlítani, ahhoz képest ez ég és föld. A tanár szerint 3. vagy 4.-re lesz középfokú nyelvvizsgánk. Ennek nagyon örülök, csak az a gond, hogy ebben a suliban csak egy nyelvet tanítanak ennek az osztálynak. Csakhogy én mindenképpen 2 nyelvvizsgát szeretnék letenni, és egy nagyon jó tervem is van rá, a kérdés az, hogy szerintetek sikerül-e megvalósítani?
Mert arra gondoltam, hogy itthon angol sorozatokat néznék angol felirattal. Ilyen sorozatok pl. a Dexter, The walking dead, Friends, Poirot, South Park, How I met your mother. Ezeknek megvan az angol és magyar felirata is, szóval ha nem megy a fordítás, csak ránézek a magyarra és megvan. Csak az a probléma, hogy nem nagyon értem az angol beszédet, eddig angol zenéket se nagyon hallgattam, tehát nagyon idegen és gyors számomra az angol beszéd. Szerintetek ez változni fog?
És ezzel azt tervezem, hogy 10. végére meglenne az angol középfokú nyelvvizsga, ezután a nyári szünetben csak németeznék (magántanárral is), és akkor csatlakoznék a németes csoporthoz, és 2 évig németet tanulnék. Szerintetek 2,5 hónap alatt lehetséges feljönni 10.-es német szintre a nulláról? És másfél év alatt egy ilyen nem túl jó angol szintről lehetséges megcsinálni egy középfokú nyelvvizsgát? Meg úgy egyáltalán, nagyon nehéz egy középfokú nyelvvizsga? És 2 év alatt meg lehet csinálni egy német nyelvvizsgát?
Nagyon köszönöm aki elolvasta, és előre is köszi a segítséget! -
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
Ennek a #702-ben linkelt anyagnak az első .RAR file-ja megvan valakinek?
Nálam amit leszedtem CRC-errort ír a WinZip kicsomagolásnál és ezért a Vts_04_3.VOB-ot nem tudja kipakolni
Hm, most nézem a New.Headway.DVD.Video.part31.rar file is csak 90MB, akkor az is hibásan jött leAz eredeti anyag már nem is elérhető, de mivel egyszer már megpróbáltam a kérdéses file-t leszedni és hiába, mert arra is CRC-t írt a winZip tartok tőle, hogy azzal se lennék beljebb ha még elérhető lenne
-
attiati
veterán
válasz
BÁ Nutrition #808 üzenetére
és Mercutio
Köszi. Használtátok is már őket?
-
attiati
veterán
a nyelvcsere.hu-n kívül ismertek még olyan oldalt, ahol skype-os tanulótársat keresnek az emberek?
Vagy esetleg valami külföldi oldalt, ahol magyarul tanulni vágyó angol anyanyelvű oktatna?
-
adalbert1
veterán
válasz
kraftxld #804 üzenetére
A nyelvtan még az egyszerűbb témának tűnik, párszor átrágva a nyelvtan könyveket és elég gyakorlással tudható, a szókincs már húzósabb lesz... Én legutóbb 2009-ben voltam szakmai középfokún, de az elég gyenge eresztés volt, előtte meg talán 2002-ben ITK-s középfokún, na az akkor húzósnak tűnt.
-
adalbert1
veterán
Oké, azt nagyjából tudom hogy milyen hiányosságaim vannak (nyelvtan, szókincs), azon gondolkozom hogy lehetne ezeket a legegyszerűbb módon ledolgozni, tehát mi a legjobb módszer - miért fordítsak valamire x időt, ha x/2 alatt is el lehet végezni?
Gondolkozom a Practical English Grammar végigolvasásán és a két feladatos könyvének kitöltésén, de ez nem lesz elég.
Ezen kívül még be akarom iktatni a CNN webstreamet napi 1-2 órára, akár háttérben futva is (habár amit látok live streamet ott most pingvines webcam megy), 1-2 új könyvet elolvasni...
-
adalbert1
veterán
Szerintetek középfokról felsőfokra hogy lehet a legkönnyebben eljutni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Gyúrósok ide!
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest