Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- Meggyi001: A végtelenbe...
Új hozzászólás Aktív témák
-
QG
tag
finest
A tanuláshoz való jog alkotmányos alapjog. Szerencsére nem te mondod meg, h ki mit tanuljon, mi legyen. Ne legyen inkább mindenki paraszt, túrja a földet a nép nem, az termel valami kézzelfoghatót? A király, névszerint QG, meg majd megmondja a frankót és uralkodik a kis hülyéken.
Így még jobban hangzik, de én nem ezt mondtam:
Fizessen mindenki egyformán, és hamar kiderül, hogy aki felesleges dolgot tanul nem lesz rá képes. Nem én döntöm el, hanem a piac.
Ki a fene sikongat a diplomás munkanélküliség miatt?
[link] [link] [link] Mellesleg mindenki, aki hülyeséget tanult, és most az államtól várja el, hogy munkát keressen neki.
''Ahol a színvonal amúgy is drámaian lezuhant. Melynek falain belül évek óta tudják, nem kell a sok száz, évente kibocsátott pedagógus, könyvtáros, történész, újságíró, akik így csak a dekvalifikált ínségmunkások vagy a segélyezettek létszámát gyarapítják.'' - Jó lenne már valami hivatalos kimutatás erről, mert unalmas ez a dobálódzás...
Ha lenne hivatalos kimutatás, akkor a megbízhatóságát vonnád kétségbe. Lehet, hogy nincs is. Lehet, hogy arról sincs kimutatás, hogy a gépészek jobban keresnek, mint az építészek, de attól még igaz. Vannak ismerőseim innen is meg onnan is, bölcsészek is, infósok, mérnökök, érdekes módon a előbbiek nehezebben kapnak munkát. Ráadásul még senkitől nem hallottam az ellenkezőjét, hát elfogadom igaznak.
A legtöbb ókori filozófus - csak mellékesen - nem volt gazdag. Nem passzióból filozofáltak, hanem mert lényeges szerepük volt a poliszokban. Vegyél fel egy-két filozófia szemináriumot.
Platón - nemes, Arisztotelész - szegény, Ciceró - konzul, Parmenidész - arisztokrata, Seneca - gazdag lovagi család, Zénón - kereskedő.
Nem igazán értek a dologhoz, ebben igazad van, ezeket is a Wikipédiáról szedtem, de azért szerintem elég látványos a tendencia. Továbbá mivel a filozófiát megenni nem lehet, eladni pedig nehéz, én továbbra is hiszem, hogy passzióból filozofáltak.
Minek annyi fodrász, azon is lehetne spórolni. Ínséges időben mindenki vágja le a haját maga. Cukrászok sem kellenek, mert minek, elég, ha kenyér meg a virsli, de az is csak szerdánként.
Eddig azt hittem, hogy csak kötözködsz, de úgy látom a lényeget nem érted. A fodrászok abból élnek, hogy az embereknek szükségük van rájuk. Cukrászok szintén. A bölcsészek jó része pedig azért nem él meg (esetleg nem olyan szinten, mint más diplopások) mert a végzettségükre nincs szükség. És azért kár, ha mégis képezzük őket, mert az oktatásuk ennek ellenére pénzbe kerül.
Egészen személye, de szeretném, ha válaszolnál: mit végeztél, és mi a munkád?
QG
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Synology NAS
- Windows 11
- Építő/felújító topik
- E-roller topik
- Nem akármilyen módon ugrik rá a memóriapánikra a Valve
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4-3600 CL17
- Bomba ár! HP 250 G6 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ROG Strix G513RS 15.6" FHD IPS Ryzen 7 6800H RTX 3080 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár iPhone AIR 512GB fekete gyönyörű ALZA számla 2028 szeptember 18-ig Apple garancia Fulldoboz
- 500GB HDD -K (WD)
- HP EliteBook 840 G10 - 14"WUXGA - i7-1360P - 16GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest