Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TrollBalint

addikt

válasz Azie #5352 üzenetére

Elolvastam a szabályát a játéknak karácsony alatt, meg néhány topikot BGG-n, de nem igazán tudom. Szívem szerint megvenném :)de feleségem szerint már így is elég társasunk van, amikkel nem is játszunk :(Ami nem is igaz, mármint a mondat első fele :D Viszont BGG-n olvastam olyat, hogy ha narancssárga bónusz kerül az első helyre, akkor kb. ultimate helyzet áll elő. Aki azt elviszi, akkor mindig első játékos tud lenni plusz még egy kockát is szerezni, amivel elég gyorsan el tudja érni a játék végén. Pláne, ha más is ezt a taktikát alkalmazza. Ez mennyire van így?
    Illetve milyen okokat tudtok mondani, amikor a házastársat kell meggyőzni egy újabb társasról? :D

• TrollBalint

addikt

válasz Azie #5352 üzenetére

Úgy értettem, hogy nekem ez pont pozítiv, ha nem mindig ugyanaz a lapok vannak játékban. Pont azért, mert akkor semmi esetre sem jöhet elő ugyanaz a szituáció, mint egy előző alkalommal.
    Ha meg mindig ugyanazokat a lapokat hasznájuk, akkor számomra egy idő után ismétlődni fog a játék. Hiszen hasonló szituációk lesznek. Lesz lap, ami tudom, hogy nekem kell, mert szeretem, vagy mert erős, vagy mert az én taktikámhoz jobban passzol és tudom, hogy fel fogom húzni előbb-utóbb. Ha viszont nem szerepel minden kártya a játékban, akkor ez is ad egy fajta izgalmat, hogy várjak-e rá úgy, hogy lehet nincs is a pakliban.

Hogy mondjak egy "ellenpéldát", ha a Nemesisben mindig ugyanazok a szobák lennének, akkor eléggé repetítiv lenne a játék, mivel mindig fent lenne az a szoba, ahol le tudom magamról mosni a nyálkát, és hasonlók. Persze, a helyzetek mások lennének akkor is, de ha mindig ugyanazokkal játszod, akkor ott is lesz egy idő után hasonlóság (mi pl. kb. mindig ugyanazzal a pár emberrel társasozunk)

Új hozzászólás Aktív témák