Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azie
őstag
-
Dr.NX
addikt
válasz TeebyKay #5555 üzenetére
A Mit játsszunk? (még le sem tudtad írni helyesen) a hazai társasjátékos világ teleshopja. Eleinte lehet, hogy tényleg a társasjátékozás népszerűsítése volt a céljuk, de jó ideje nagyon durván elk*rvultak.
Ami nem lenne baj, mert (majdnem) mindenki pénzből él, pénzért csinálja, de ők simán bekamuznak minden földi jót olyan játékról is, amiről látszik, hogy felvétel előtt fél órával bontották ki vagy éppen fél évvel korábban még unalmasnak tartotta.
(És óriási ripacsok, de ez szubjektív.)
Persze ha csak szabálymagyarázást akarsz nézni, mert mondjuk d3meeples még nem csinálta meg, akkor arra jó lehet.[ Szerkesztve ]
Elfogadom a sütiket.
-
Tony21
tag
1,5 éve még totál nem voltam képben a társasok világában, persze pár név ismerős volt (Catan, Carcassone) azért. Zoli videóira véletlenül akadtam rá, elsőre nagyon marketingszagú volt, de arra jó volt, hogy felkeltse az érdeklődésem, gyerek és családi társasok iránt (és megtudjam, hogy kooperatív társasok is léteznek
Ami érdekelt, annak jobban utánanéztem (pl. d3meeples), aztán vagy kukáztam az ötletet, vagy beszerzésre került (jelenleg 7 éves gyereknek alkalmakra ajándéknak). Egyszerűen értelmesebb játékokat akartam neki, mint egy Gazdálkodj, vagy egy Monopoly (egyik sincs meg, nem is lesz).
Tavaly karácsonykor és szülinapra Rókanyomon, Kingdomino, Catan junior, idén karácsonyra Cascadia, Karak és Zombie kidz volt az ajándék, ez utóbbi kettő óriási sláger lett. El van neki rakva későbbre a Zombie teenz, Stone Age, Tiltott sziget és sivatag, Carcassone és az Azul.
Ticket to ride Európa volt még képben, de az most ugrott, illetve tervben van az Eldorádó legendája és a Kartográfusok is.
Szóval annyira nem rosszak azok a videók (csak helyén kell kezelni a látottakat és utánamenni a dolgoknak alaposabban), ha anno nem akadok rájuk, akkor most ezek a társasok nincsenek, cserébe lehet hogy lenne Gazdálkodj okosan, meg valamilyen Monopoly[ Szerkesztve ]
-
Azie
őstag
más: jön valaki KMO-ba társas csoport eventre szombaton? Szervezhetnénk előre egy asztalt akár, ha van rá igény
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
goccer
aktív tag
Azért mert nincs nagyon jobb magyar nyelven, attól még sajnos rosszak azok a videók. Ahogy említetted te is, egy réteg számára értékelhető, amit csinálnak, azoknak akik abszolút nulláról kezdik az ismerkedést a modern társasokkal. Csak a fő gond, hogy ők nem is pozicionálják a csatornájukat.
-
Mortein
tag
Nekem az a tapasztalatom, hogy aminek a tematikája tetszik a gyereknek és a szabályok nem szuper bonyolultak, akkor azt nyugodtan megveheted. Nálunk simán játszik a gyerek (5éves) az Egy szép új világgal, Eldorádó legendájával, Marvel splendorral. 8-9 évesen már szinte minden játék jó neki, a heavy eurok kivételével, nomeg aminek a tematikája szerintetek belefér.
De, hogy ajánljak is valamit Kingdomino: Kezdetek. 3 egyre nehezedő játékmód van benne. Szépen fokozatosan lehet megismertetni a játékot a gyerekkel. Logikai készséget fejleszti (mondjuk ez szinte minden társasra elmondható ). -
tepenzed
őstag
TTR 15-re visszatérve.
2 fővel mennyie játsztható vagy van valami jó mód hozzá, amivel interaktívabbá lehet tenni, hogy kicseszősebb legyen és ne a map két felén építkezzünk?
Vagy inkább maradjon bontatlan aztán majd ha jönnek a gyerkőcök vagy party játék tartalék... -
Tony21
tag
válasz Mortein #5567 üzenetére
Igen, én is ezt vettem észre, ha jó a téma és nincs agyonbonyolítva, akkor siker. Zombie kidz és Karak most mindent visz
Sima alap Kingdomino meg van, az is bejött neki.#5566 goccer: és sem mondtam, hogy jók a videók, de tényleg az van, hogy figyelemfelkeltésre viszont jók. Aztán úgyis érdemes utánanézni egy kiszemelt névnek jobban. Téboly nagykönyvéről pl. letettem, mert családban játszunk (gyerek + 2 felnőtt) és ott asszony ledobta volna a láncot, neki az már túl bonyolult
-
Dr.NX
addikt
Van a FB-on nagyon szuper Gyerek társasjáték csoport , ott nagyon ajánlják ezeket 8-9 évesnek, ha bejött a Karak:
Varázslatos Krónikák (mobilappos kalandjáték, Bűnügyi krónikák gyerekeknek)
Andor Junior
CoraQuest
Ez utóbbi kettő külföldről beszerezhető, és nagyon jól kell tudnia a szülőnek angolul.Elfogadom a sütiket.
-
mike1334
veterán
válasz tepenzed #5568 üzenetére
A 15 éves jubileumi kiadás kiegekkel jön, az egyik (asszem Big Cities) interaktívabbá teszi a játékot 2 fő esetén is. Illetve a Svájc térképet szokták még ajánlani 2 főre. A Nordic countries önnálló játék, de persze az is működik az alappal is. Mi a Nordic-kal szoktunk játszani, abban ki lehet rendesen tolni a másikkal, figyelni kell 2 fő esetén is, hogy merre építkezik a másik.
[ Szerkesztve ]
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Cyborg
őstag
Köszi a tippeket, akkor ezeket bevállalom, remélem tetszeni fog a gyerekeknek(8, és 10 évesek) , az érthető játékmenet, egyszerű szabályok még Nekem is fontosak
Én is Zoliék csatornáján keresztül találtam rá erre a társasjáték világra, előtte csak a monopoly, meg az activity létezett, de megtetszettek ezek a nem táblás, meg nem hagyományos kártyajátékok.Viszont minél több Zolit nézek, annál erősebb Horst Fuchs utánérzésem van, minden játék szuper, mindegyik játék fantasztikus élményt ad, ami átmegy a kezein. El is kezdtem vásárolgatni pár egyszerűnek tűnő játékot. Az Eladlak, meg a Splendor Marvel bejött, imádják a gyerekek, de azért vetődtem árnyékra is. Sajnos szégyen, vagy nem, bevállalom, a Királyi árú, meg a Crew megértése már gondot okoz Nekem is, úgyhogy még a játékig nem is jutottunk el velük, még kell egy kicsit érlelődnie bennem, vagy először felnőttekkel kellene játszanom párat velük, hogy összeálljon a kép. Esetleg, ha valaki talál szájbarágós magyarázó videót róluk, ne tartsa magában Addig pihennek a szekrényben, és toljuk a többit:) Köszi
-
Mexbacsi
tag
Én Crew-nál azt vettem észre amikor tanítottam, hogy egyszer csak átkattan a dolog, a szabály felfogásból a hirtelen megértésbe. A szabályok nem bonyolultak, viszont annak be kell kattannia a fejben, amikor összeáll a játék, hogy miért is van minden. Ehhez pedig kell játszani pár játékot, még ha nem is lesz sikeres. BGA-n is fent van, érdemes ott próbálkozni.
-
-
jansky1
senior tag
Királyi áruval el vagy kényeztetve szabálymagyarázó videók terén.
d3meeples, Draft Peti, Dudás Lajos.Ha szabálymagyarázatot keresek valamihez, akkor d3meeples, vagy a Draft, amiket először megnézek.
[ Szerkesztve ]
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Vannak itt Mars terraformálása kedvelők?
Ha esetleg valakit érdekel, Facebook-on szerveződik a Mars terraformálása magyar rajongói csoportban közös rendelés a Pathfinder rajongói kiegészítőre. -
jansky1
senior tag
Mi szeretjük nagyon, alapjáték, kezdetek, hellaselysium, gyarmatokkal játszunk. Nem érzem, hogy kijátszottuk volna már. Vénusz lesz a következő, ha beruházni valamire MTvel kapcsolatban.
Nem tudom pathfinder mennyire tesztelt. Egyszer átnéztem a fileokat, döbbenet mennyi új erőforrás, cég, projekt kártya van benne. -
jansky1
senior tag
Kíváncsi vagyok mikor fogják törölni a posztot
Nyílnak a szemek az egyik csoportban, szegény posztoló rájött, hogy egy csomó pénzt költött játékra, miközben nincs kivel leülnie játszani. És mennyien lehetnek.Kedves Csoport!
Furcsa kérdésem van. Nektek volt már olyan , hogy eszetlenül vásároltatok egy csomó társasjátékot egyszerre ? Mostanában rengeteg pénzt költöttem el erre, ami miatt szégyellem is magam , és haragszom is magamra. Ha valamelyik játékot kiszemelem (volt egy listám , hogy mit akarok beszerezni, arról kb minden megvan mostmár), folyamatosan az az ingerem , hogy “be kell szereznem, meg kell vennem”
Nem is igazán használom ki, mert nincs hozzá úgy játékostárs aki igazán akar velem játszani. A barátomat nem akarom halálba unszolni ezzel.
Volt már valaki így?
#vásárlásimánia -
tepenzed
őstag
válasz jansky1 #5581 üzenetére
Miért törölnék ?
Egyébként ez sok mindenre elmondható. Minek vesz sok ember évente új iphonet, ha az alig tud többe a korábbinál? Igazából azt sem használja ki.
Minek vesz majd egy millióért futógépet, ha évente kétszer áll rá? MInek megy el hetente shoppingolni, hogy legyen egy ezredik cipője? És még sorolhatnám[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
TTR 15 még rendelhető, vagy lemaradtam? kicsit keresztbehúzott a betegség, most jutott eszembe
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
DrDobos
őstag
-
mike1334
veterán
válasz Mr.Csizmás #5585 üzenetére
Elfogyott, de többen rendeltek akár 10 darabot is, tele lesz vele minden adásvétel oldal.
Amúgy, ha már vonat..a deltánál előrendelhető az Age of Steam magyar kiadása + 3 kieg is...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz Mr.Csizmás #5588 üzenetére
De még nem jöttek meg..egyet én is rendeltem
-
válasz mike1334 #5591 üzenetére
Lesz az boven kevesebb is, szerintem max 20-rol indul, es garantaltan alullicitaljak egymast. Saccra 15-16k, csak nem kell rogton az elso dragara lecsapni. Vettem en is pluszpeldanyt, draga volt a posta egyedul rendelve.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
-
mike1334
veterán
Itt a phili jelzett, hogy szállítási díjat akar változtatni. 2 raklapnyi játék, a tipp az, hogy a szállítója nem tud nemzetközi szinten ennyit szállítani, csak ha kisebb darabokba csomagolják..azt meg nem akarják, mert gondolom rengeteg macera. Én nem bánom, ha drágább is lesz, alig valamivel, mert ennyi felé oszlik. 12e forint most, még ha egy ezressel is drágább lenne, akkor is bőven megéri.
-
~5% euron, ~10% philibertes pontokon. És még lehet meg van kombozva egy kis hitelkartyaval vagy wizz air kartyaval, az mar a kozephalado szint. Sok szarakodas, de marad a 250db ttr utan 400.000 forint zsebben + a koznep imadata a filantropnak gondolt szervezesert.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
mike1334
veterán
És maross
Lehet keres rajta, de megérdemli. Bánja fene, így is olcsóbb és egyszerűbb, mintha nekem kellene foglalkozni vele. 1 perc volt kitölteni a táblát és elutalni a pénzt, az átvételi pont meg nem messze van tőlem. Én se gondoltam, hogy csak a hobbi iránti szeretet hajtja, de nem zavar....unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
-
mike1334
veterán
Olyan mitjátszunk-os érzés? Én is annyira nem érzem, mert nem kommunikálja az ellenkezőjét annak, amit csinál. Persze nincsenek nagy betűkkel kiírva, hogy ez neki is megéri, de azért sejthető, hogy hobbiból senki se szórakozna ennyit. Nekem win-win szituációnak tűnik. Ha magamnak intézem se lett volna olcsóbb a játék sztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest