- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
Az normális, hogy hív a Telekom, hogy akkor kicserélik a routerem egy ipv6-osra, mert az jó nekem?
Mondom rendben.
Remélem nem valami adathalász volt.
Mondjuk ez 5 éves box, akkor lett bekötve az optika meg a gigabit. -
emre33
addikt
válasz
MaxxDamage #146391 üzenetére
Hát…., több településen, több címmel néztem és mindenhol megvolt a kedvezmény, privátban írd már meg a lakcímedet, megnézném én is
-
válasz
MaxxDamage #146394 üzenetére
Találkoztam már ilyesmivel itt a topikban. Nem tudni mi alapján számolgat a rendszerük. A logika azt diktálná, hogy ahol van konkurens szolgáltató, ott jobban adja a kedvezményeket, azonban nálam is csak invitel réz van és gond nélkül kapom 5136 ft-ért az 1000/1000-et (net+alap telefon).
Nemsokára kánaán lesz, a digi már kihúzta a gerinckábelt. Beköttetem azt is, lesz mivel tesztelni.
-
-
válasz
MaxxDamage #146391 üzenetére
Telefon nélkül mennyi a havidíj? Nem számol mindenhol így a rendszer, érdemes azért megpróbálni (a telefont mellétenni).
-
-
norrberth
addikt
Köszönöm mindenkinek a választ
Akkor ha jól számoltam 4277Ft lesz e pack kedvezménnyel.
250 es Net+telefon -
-
norrberth
addikt
Sziasztok
T com oldalnán néztem ki 250/70 internetet.
4760 Ft/hó
1 év hűséggel.Március 1 től erre még megy 14,5% majd?
-
AnonymusX
őstag
válasz
Matrox1995 #146377 üzenetére
Szuper
, akkor most már mehet minden recsegés nélkül.
-
-
válasz
Oposzumtoszó #146373 üzenetére
Olyan dokumentumot kapsz, amivel tudod igazolni, hogy a csomagot feladtad. Ha nagyon rá vagy mozdulva a témára, add fel tértivevényes csomagként és akkor értesítenek, ha a címzett átvette.
-
Kaba
veterán
válasz
Oposzumtoszó #146373 üzenetére
Vélhetően adnak a csomagküldésről bizonylatot, de le is fényképezheted a csomagot.
-
Köszönöm, tudok a postai opcióról.
Viszont kapok a postán olyan dokumentumot, amellyel tudom igazolni, hogy a szóban forgó eszköz visszaküldése megtörtént?
Mert mint fent is írtam, egy korábbi fejlesztésnél kötbért akartak fizettetni, de szerencsére meg volt az ügyintézőtől kapott átvételi elismervény, minden adattal. -
Kaba
veterán
válasz
Oposzumtoszó #146371 üzenetére
Postán is küldheted ingyenesen.
Az ott kapott dobozba teszed az eszközt és ráírod az MT azonosítót.
Az üzletben te is leadhatod, ha ott szeretnéd. -
Sziasztok!
Otthoni eszközcsere okán a régi eszköz személyes leadására csak az előfizető jogosult, vagy házastársként egy MT azonosítóval én is megtehetem?
Mindenképpen személyesen szeretnénk leadni, mert egyszer azt állította a szolgáltató, hogy elmulasztottuk a leadást, de szerencsére meg volt az átvételi elismervény.Előre is köszi!
-
asrob
csendes tag
válasz
snyper990 #146366 üzenetére
Áh... értem, köszi az infót!
Nincs most kéznél az eszköz, így lefotózni sajnos nem tudom. De a leírásában van olyan, hogy "Külső antennák telepítése" szekció. A hivatalos oldalon is beszél külső antennáról, innen gondoltam, hogy lehet csatlakoztatni hozzá.
-
snyper990
őstag
válasz
asrob #146365 üzenetére
Esély mindig van a korszerűsítésre, különösen ha valamilyen pályázatot igénybe tudnak venni a finanszírozására. Sajnos (vagy nem, nézőpont kérdése) a falvak és a kisebb városok ilyen szempontból előnyt szoktak élvezni a nagyobb városokkal szemben.
Ügyfélszolgálaton esetleg rákérdezhetsz, hátha tudnak valami pontosabb infót a környéketekről ezzel kapcsolatban.Az említett router - ha jól látom a neten talált képeken - egy belső antennás eszköz. Hogyan gondoltad egy külső antenna csatlakoztatását megoldani?
Annyit tudsz tenni, hogy megkeresed telefonnal, hogy hol a legjobb a házban a térerősség (adótorony felé néző ablak közelében lesz a legvalószínűbb), és ott helyezed el a routert. -
asrob
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam rákérdezek, hátha van valakinek infója, ötlete, hasznos tanácsa.
Nyíregyháza belvárosába / központjába költözünk (Szarvas utca), a pontos címre egyedül a Telekom szolgáltat internetet "kábelen", de ott is csak a Net Plusz csomagot. Rendeltünk mellé "mobilinternetes" előfizetést is, egy Huawei B535-232A router személyében jön a 2. internet kapcsolat. TV előfizetés is van egyébként, valami set-top-boxot hoztak be, talán ez a régi IPTV-s megoldás, ha jól értelmeztem itt a fórumon olvasottakat.
Több mint a semmi, de esetleg hátha hallottatok pletyka szintjén valamit, hogy az ilyen régi hálózatok korszerűsítésére van-e esély 1-2 éven belül?!
Illetve arra gondoltam, hogy a Huawei B535-232A routerhez keresek megfelelő kültéri antennát, ezzel is növelve(?) a sebességet. Ezzel kapcsolatban mit gondoltok, vagy valakinek van jó tippje esetleg? -
snyper990
őstag
válasz
polonic #146362 üzenetére
Nem a bekapcsolást érinti a dolog, hanem az alvásból ébredést. A bekapcsolás gyorsasága leginkább az SoC, a RAM és a háttértár sebességének, illetve áttételesen a firmware méretének a függvénye.
Úgy tudom, az alvásból felébredés meg leginkább attól függ, hogy melyik sleep state-ből ébred a rendszer (így az sem mindegy, hogy egyáltalán melyik sleep state-eket támogatja az SoC).
„Ezt lehet kapcsolni egyébként?”
Definiáld, hogy mit értesz a „lehet” alatt.
Ha jól tudom, ezek az alapvető dolgok rendszerinicializáláskor/indításkor kerülnek „beállításra” a firmware betöltése során, és magába a kernelbe vannak hard code-olva. Még ha publikus is lenne a box firmware-ének a forráskódja, akkor is elég komolyan érteni kellene hozzá, és megfelelő fejlesztői eszközöket igényelne a piszkálása, hogy működő végeredményt kapj.
Valószínűleg még biztonsági tanúsítványra is szükség lenne, hogy egyáltalán a forráskódból épített egyéni firmware-t hajlandó legyen betölteni a hardver, vagy magát a bootloadert is megpiszkálni, ami megint egy külön történet, és (vagy az SoC, vagy a box) gyártói fejlesztői eszközei hiányában valószínűleg nem lenne lehetséges a box brickelése nélkül...
Szóval lehetni lehet végső soron, csak nem átlagos felhasználóknak
De valószínűsíthetően úgy adják ki a kezükből a gyártók ezeket az eszközöket, hogy az adott hardverrel elérhető optimális teljesítményt nyújtsák, így szerintem leginkább csak rontani lehetne a működésének ezen a részén -
Balcsix
senior tag
válasz
molnarpeter #146358 üzenetére
Már mint hogy érted, hogy a Chromecast tiltott? A set top boxra gondolsz?
-
Hovi
aktív tag
válasz
molnarpeter #146352 üzenetére
Akár... bár azt "dugdosni" köl. Hol ide, hol oda...
-
buda05
csendes tag
Sziasztok!
Az lehetséges, hogy Vidanetes digitális tv előfizetés lemondása után, még nézhető az első 33 csatorna? -
AnonymusX
őstag
válasz
Matrox1995 #146353 üzenetére
Új alatt új típusú modellt értettem, az általad említett Technicolort vagy a Sagemcom 5670-et, ami megoldotta a recsegés problémáját az egyik linkelt hozzászólásban.
-
Matrox1995
tag
válasz
AnonymusX #146349 üzenetére
Gyakorlatilag ez egy új ONT (2 napja kötötték be).
Amúgy már mindent letiltottam benne, DHCP, tűzfal stb.
Egyszerűen ha a routeremen már van egy aktív eszköz (vezeték, vagy nélkül), akkor már beindul a pattogás.
Próbáltam direkt be is rá gépet, akkor is nekikezdett, de mérsékeltebben, mint ha az routeremen lett volna.
Lehet megpróbálok egy cseréltetést, bár ezt a fajta recsegés dolgot a Technicolort használó ismerőstől is hallottam sajnos. -
AnonymusX
őstag
válasz
Matrox1995 #146320 üzenetére
-
snyper990
őstag
válasz
ny.janos #146308 üzenetére
CLI programot úgy érdemes futtatni, hogy nyitsz egy parancssort, azon belül a program mappájába navigálsz, és kiadod a parancsot az adott program futtatására. Ha csak simán rákattintasz fájlkezelőben, a program lefutása után azonnal bezárja a parancssort (mint azt gondolom tapasztaltad).
Ha parancssorból futtatod le, a program lefutása után a parancssor nyitva marad, és így meg tudod nézni az eredményt, és azt hiszem még a linket is kiírja, ahol a továbbiakban is eléred.
A vírusirtó felfüggesztése úgy tudom nem állít le minden hozzá tartozó szolgáltatást/nem állít vissza minden általa eszközölt módosítást a gépen, így pontos képet nem fogsz vele kapni. Két vírusirtót párhuzamosan futtatni meg egyébként sem szerencsés.
Hálókártya driverét mindenképp ajánlott frissíteni, ha van újabb verzió.#146320 Matrox1995: Nálunk Technicolor FGA2233 HGW van, semmi probléma a telefonvonallal. Viszont emlékszem, volt másnak is ilyen problémája, keress vissza, hogy találtak-e rá megoldást.
#146323 polonic:
„DVB-I megoldás lineáris, on-demand tv-re is”
Ha jól értelmezem, akkor nem a szó szerinti, technológiai értelemben vett „megoldás”, hanem csak egy service layer az internetes tévés tartalom sztenderdizálásához a már meglévő technológiai megoldások „felett”, azokat magába foglalva, és egy-két, szerintem jelentéktelen - vagy legalábbis a tartalomszolgáltatók számára nem feltétlenül előnyös - szolgáltatással kiegészítve. Tartalomszolgáltatók elég komoly pénzeket költöttek a saját módszereik kidolgozására és implementálására. Mivel ezek a módszerek kielégítően működnek így is, én nem hiszem, hogy csak úgy beleugranának a nagy közösbe. Főleg így, hogy a tévézés egyre inkább kihalóban van, az internet és a számítástechnika fejlettségi szintje pedig megfelelő hátteret nyújt a jelenlegi működésmódhoz is. Szerintem még ha el is köteleződnének emellett, már nem lesz ideje elterjedni. Továbbra is kitartok az előző hsz-emben leírtak mellett.
Saját honlapjukon nyilván a mézzel bevont verziót fogják prezentálni
Olvasgattam még az előző hsz-em előtt ezen az oldalon is, aztán inkább rákerestem, és olvastam róla cikkeket. Már ott gyanús lett a dolog, hogy a rosszabb - és ráadásul licenszköteles - VVC kódolást hamarabb bevonták a szabványba, mint az AV1-et. Én nem látok benne fantáziát, üzletet is legfeljebb a szabvány kitalálóinak, meg az azoknál lobbizó fejlesztői csoportoknak (pl. a JVET).
Persze ez csak az én véleményem, aztán majd kiderül, hogy a valóság hogyan alakul. Mindenesetre a közeljövőben nagy valószínűséggel nem lesz belőle semmi.#146341 Hovi: Megpróbálhatod. 99%, hogy egyik módon sem fog működni. Mikor legutóbb próbáltam, laptopon sem ment bögészőből Linuxon, pedig elvileg egy platformfüggetlen webplayeren megy...
-
Renwick
őstag
válasz
Renwick #146292 üzenetére
Nyomkodtam még egy kicsit az új Smartboxot az elmúlt estéken, egyelőre stabilnak és gyorsnak tűnik, nem látok vele komolyabb problémát (igaz, nálam a régivel sem nagyon volt gond).
Annyi tűnt még fel, hogy ez is tudhat valamilyen soft standby módot, mert bekapcsolás után pár másodperccel már ad élőképet, ellentétben a régi típussal. -
Hovi
aktív tag
Sziasztok!
Ez az androidos telekom box egy rakat... de csak a telekom tv része. Azon agyalok, hogy:
A, valahogy ráhegesztem a mobilos tv go appot. (telefonon, tableten jó gyors)
B, böngésző a boxra és abban megnyitni a tvgo oldalát.
Szerintetek? -
csixy
addikt
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
#01110937 #146274 üzenetére
Koaxnak nálunk még az analóg jel (régi TV) miatt van főleg jelentősége, azon volt 20 körüli csatorna, amivel elvoltunk jó ideig. Tavaly(!) állt át a nagyobb csomagnál a helyi szolgáltató a set top boxos megoldásra a nagyobb csomag esetén, mire át lettünk kötve több adóra, pont ki is vezették az analóg több csatornás lehetőséget, STB-t meg inkább nem kértük. Kábelt azért benne akarom hagyni a falban, sosem lehet tudni... Inkább legyen ott és ne kelljen, meg legyen mellette az UTP, aztán használjuk ahogy kiadja
pl egy CI kártyás TV megoldás 1 távirányítóval, külön box nélkül jobban tetszene, de most az IPTV olcsóbb volt (114 csatorna 3192/hó, +1000 ugye a második box, 250-es net szintén 3192, falun Flip hiányában elfogadható szvsz).
Telefon - van 1 vezetékes alap (hívást csak fogad lényegében), meg 3 flottás mobil. Érdemben csak az egyik mobilról van lebeszélhetőn felüli perc kimenő mobil irányban, többi flottán belüli ingyenes. Régen otthoni Hoppá volt, de nem érte meg, mert ugyanúgy a mobilról ment a legtöbb hívásMivel amúgy is változó a használat, 1-2 ezerrel többet fizetni néha jobban megéri, mint a fix nagyobb havidíj, perpill 602 Ft/hó a vezetékes, érintett mobil 1690 (+ami kereten felül sikeredik), korlátlan belföldi már 5694 lett volna, erre mondom, hogy konkrét esetben éves szinten kevesebbre jön ki nekünk a "ráfizetés"
Természetesen mindenkinél más a helyzet.
Próbáltam nem túl bő lére ereszteni, elnézést, ha valami félreérthető. -
barnibooo
aktív tag
válasz
IntelKiller7 #146333 üzenetére
Szia!
Ennel (sajnos) így van csak. -
IntelKiller7
veterán
Sziasztok.
Ismerosomnek most csereltek TV boxot.
az uj androidos egyseget kapta.A regi, amikor csatornat valtott csak alul irta ki, hogy epp milyen musor megy, kb a tv 1/3 reszet takarta ki. Viszont most ezzel az uj droidos box-nal a 2/3-at.
A beallitasokban kerestuk, de nem talaltunk semmit ahol at lehetne ezt allitani.
Tenyleg nem lehet vagy csak mi nem talaltuk meg? -
-
Leki78
tag
válasz
ny.janos #146324 üzenetére
Ha van rá lehetőséged és nem túl macerás akkor telepítsd újra a Windows-t. Nálam az volt a probléma (igaz nem Telekom), hogy amikor bekötötték a 250-es netet a lakásban lévő 3 gépből kettőnél atom biztosan 135-nél nem ment feljebb a sebesség (probáltam mindent). Ezen a két gépen a Windows-t újrarakva, csodák csodájára 256 lett mindkét gépen a sebesség. Esetleg ez is lehet egy megoldás.
-
Balcsix
senior tag
válasz
ny.janos #146324 üzenetére
Már pedig sajnos egyesével kell végignézegetni minden lehetséges szoftvert, hogy kiderüljön hogy melyik okozza.
De legalább annyit már tudunk, hogy nem hardveres és egyéb hálózati problémáról van szó.
A legvalószínűbbek, ahogy már előttem is írták: vírusírtó, tűzfal, illetve az egyéb utilityk és driverek lehetnek. Elsőkörben ezeket érdemes addig kikapcsolni/törölni, amíg futtatsz egy mérést.#146325csixy
Ha jól tudom nincsen külön előfizetéses része, így alapból mindenki számára adottak a lehetőségek, amiket kínál azoknak, akik jogosultak a szolgáltatás igénybe vételére.
Az RTL+ -nál (korábban RTL Most+) valóban van egy külön előfizetéshez kötött csomag, ami több lehetőséget és tartalmat ad mint a telekommunikációs szolgáltatók által biztosított "csomag". -
ny.janos
tag
válasz
victorhun7 #146326 üzenetére
Kaspersky, de említettem, hogy ha kikapcsolom a mérés idejére az nem változtat semmit.
-
ny.janos
tag
válasz
Balcsix #146322 üzenetére
No ez érdekes. Eddig (ahogy említettem is) egyetlen mérés sem hozott 500 Mbit feletti letöltési eredményt. De csökkentett módban hálózattal ezt sikerült mérni.
Most már csak az a kérdés, hogy mit kell keressek és hogyan töröljek bármilyen alaplapi szoftvert úgy, hogy közben ne okozzak semmilyen más problémát. Ehhez már tuti analfabéta vagyok. Tudtok segíteni?
-
polonic
félisten
válasz
snyper990 #146303 üzenetére
DVB-I megoldás lineáris, on-demand tv-re is. Ha e mögé a szabvány mögé állna be mindenki, akkor kb netkábelt dugsz a tv-be, gondolom bejelentkezel az adott szolgáltató fiókjával és ennyi. El lehetne hagyni a szolgáltatónként specifikus boxokat pl. És még használható lenne más platformon is.
Mélyen nem mentem nagyon bele én sem. Itt vannak infok. -
Matrox1995
tag
Üdv mindenkinek!
Van egy Sagemcom F@st 5655v2 eszközöm.
Jól gondolom, hogy ezzel az eszközzel elbúcsúzhatok a vezetékes telefontól?
Saját router használok, az is tárcsáz + ki is van kapcsolva a pppoe a sagembe.
A vezetékes teló kb. használhatatlan szinten akad/recseg.
Gondoltam esetleg cseréltetésre, viszont Technicolor ONT esetén ugyan ezeket a problémákat hallottam mástól, szóval sok értelme nincs(?). -
HookR
addikt
válasz
AnonymusX #146316 üzenetére
Köszönöm.
#146317 victorhun7:
Kíváncsiságból megadtam egy néhány utcával arrébb lévő címet (ahol van Digi is), és láss csodát, ugyanaz már csak 11776 Ft/hó. Érdekesség, hogy a NET és a telefon változatlan. A TV lett 2000 Ft-tal olcsóbb.Tévedés, nem volt beállítva a 3 TV. -
AnonymusX
őstag
válasz
HookR #146315 üzenetére
Telekom átcsábító ajánlatot nem ad. Magenta 1 a legjobb ajánlatuk, ehhez viszont 1 db mobil előfizetés kell ugyanarra a névre (dominó nem jó). Háromnál több TV-re úgy lehet Telekom TV-t kérni, ha két otthoni vezetékes csomagra fizetsz elő, ha engedik.
Internet + TV az egyik (ezekhez az androidos beltériket adnák)
Telefon + TV a másik (ehhez a régi tv beltéri jár, mert internet nélküli, ezt lehet csak telefonon rendelni). Ezek együttesen kb. 18 ezerbe kerülnének Magenta 1-ben. -
HookR
addikt
válasz
enginev3.0 #146311 üzenetére
- Gigaerős Net 1000/1000 (1 év hűségvállalás) 5048 Ft/hó
- Telekom TV M díjcsomag (1 év hűségvállalás) 5648 Ft/hó
- Hoppá Plusz díjcsomag (1 év hűségvállalás) 3680 Ft/hó
Azaz összesen (2. hónaptól) 13 776 Ft/hó
Ugye ehhez kellene még egy TV csomag, hogy meglegyen a 6 TV.
A weboldal nem ad ajánlatot csak TV-re. ("Ha új funkciók nélkül csak TV szolgáltatást szeretnél igénybe venni (otthoni internet nélkül), akkor vedd fel velünk a kapcsolatot chat-en, vagy hívd az ügyfélszolgálatunkat a 1414-es számon.")
A teljes képhez hozzátartozik, hogy van egy feltöltőkártyás Telekomos mobil is. Illetve a vezetékességhez nem ragaszkodom, de kell 2 telefon.
Biztos rosszul kommunikáltam a nyűgömet, mert eddig nem kaptam olyan ajánlatot, amiből azt éreztem, hogy át akarnának csábítani a konkurenciától. -
válasz
enginev3.0 #146313 üzenetére
A proci nem lesz gyenge pont. A 4150-el szerelt brand gépem is vígan hozza az 1000/1000-et a speedtest alkalmazással.
-
csixy
addikt
Hali! (Telekom) A Huavei ONT helyett megkaptam a fekete talpon álló új csodát. Beállítottam, a régi ONT-ot leadtam egy telekom ponton. Tehát 1Gigás NET + telefon (sip) + 2 androidos TV box van . Az előfizunk 200Ft-tal lesz több mint eddig, azt mondták. Abban segítsetek, hogy mi ez a TV2 Play Prémium extra kiegészítő, amire regisztrálnom kell ??? Milyen adatokra van szükség a regisztrációhoz?
-
-
válasz
Renwick #146302 üzenetére
"inkább az lesz, amit Budapesten is már egy csomó kerületben csináltak, illetve csinálnak, hogy a downlinkben Docsis 3.1-re fejlesztett HFC mellé behúzzák az optikát."
Ez saját információ / tapasztalat? Itt a topicban korábban mindenki azt jósolta, hogy a Telekom inkább ott húzza az optikát, ahol még Docsis3.0/ADSL/VDSL van, és a Docsis 3.1-re felhúzott területek lesznek a legutolsók, ahol optikára fognak fejleszteni.
Remélem igazad lesz, és nem jön be ez a jóslat.
-
ny.janos
tag
válasz
snyper990 #146306 üzenetére
CLI kliens valamivel többet mért le, de fel sokkal rosszabbat. Az ezzel mért eredményeket hol tudom elérni?
A PC közvetlenül kapcsolódik a Technicolor FGA2233 eszközhöz, sem saját routerem, sem switchem nincs.
Hardver: ASROCK Z97 Pro4 alaplap, Intel(R) Core(TM) i3-4150 CPU @ 3.50GHz, memória: 8 GB
Azt elfelejtettem írni, hogy korábbi mérések során több olyan is volt amikor a vírusírtót is felfüggesztettem, de nem változott semmi. Elég beszédesnek tűnt, hogy rengeteg seederrel rendelkező torrent letöltését indítottam el 3 különböző HDD-re és egy SSD-re egyidejűleg, hogy így is teszteljem a letöltési sebességet és a torrentkliens saját sebességgrafikonja alapján is olyasmire következtettem, hogy 500 Mbit környékén korlátozott a sebesség.
-
HookR
addikt
Sziasztok!
Évforduló van, újra felmerült a váltás lehetősége. Jelenleg a Vodafone-nál van csomagban 1000/40 Mbit-es NET + Nonstop L vezetékes telefon + TV Premium. Valamint külön előfizetéssel +1 TV HD basic (6 db TV-nek kell a jel - nem, nem a spájzba). Ez így összesen ~15500 Ft/hó.
Megoldható-e valamilyen kombinációban, hogy átnyergeljek a Telekomos 1000/1000 Mbit-es NET-re anélkül, hogy a havidíj érdemben növekedne?
Mert eddig az ügyfélszolgálaton kapott ajánlatokon (19+ ezer Ft) igencsak fennakadt a szemöldököm.
-
snyper990
őstag
válasz
ny.janos #146305 üzenetére
Szia!
Win 10-re van speedtest alkalmazás a Microsoft Store-ban. Inkább azzal, vagy méginkább a CLI-s klienssel mérj. Pontosabb és kevésbé befolyásolja a hardver esetleges gyengesége.
A hardver milyen egyébként?
Közvetlenül a HGW-hez csatlakozik a kliensed, vagy van köztük valami más eszköz is (switch, saját router)?
Esetleg egy linuxos live sessionben tudod ellenőrizni, hogy nem valamelyik szoftver kavar-e be. Vírusirtó pl. simán le tudja fogni a forgalmat, ha egy picit gyengébb a processzor -
ny.janos
tag
Sziasztok!
Több, mint 1 hónapja van bekötve hozzánk az 1000/1000-es net, de bármilyen böngészővel bármilyen időszakban mérem, a letöltési sebesség az elvi elérhető maximum felét közelíti csak meg. A feltöltési sebesség ugyanakkor rendben van. A mérés természetesen minden adatforgalom kikapcsolásával, vezetékes kapcsolaton történt. Csatlakoztatás cat6 kábellel történt, mértem több böngészővel, több oldalon, több szerveren. A mérési eredményt csak részben befolyásolta, de a letöltési sebesség nem ment 500 Mbit/sec fölé. A mérési eredmények részletezésével, a méréseket tartalmazó eredményeket tartalmazó fájl csatolásával becsatolásával bejelentettem hibára, de csak az alábbi üzenetet kaptam:
„hibabejelentéseddel kapcsolatban 2023…….. …:…-ig nem találtunk a Telekom hálózatát vagy eszközeit érintő meghibásodást. Előfordulhat, hogy a hiba nálad keletkezett, amire sajnos nincs ráhatásunk. Ha úgy tapasztalod, hogy a probléma továbbra is fennáll, kérjük, látogasd meg a www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/problemam-van oldalt, ahol találsz segítséget a hiba elhárításához, és munkatársainktól chaten is kérdezhetsz vagy hívd a 1414-es telefonszámot."
Annyira azért nem tartom magam amatőrnek, hogy azokat a lehetséges okokat, amelyek a T weboldalán fel vannak sorolva, kapásból ne vettem volna figyelembe.
Lehet valahol (op.r: Win10, tűzfal: Kaspersky) olyan beállítás, ami csak a letöltést korlátozza, de a feltöltést nem? Érdemes valahol ellenőriznem valamit, vagy hívjam fel újra a 1414-et és verjem az asztalt?
Előre is köszönöm, ha megpróbálsz segíteni. 😉 -
snyper990
őstag
válasz
polonic #146299 üzenetére
Melyik részét oldaná meg?
Én nem érzem úgy, hogy a DVB-I annyira csábító lenne. Nem látom, miért szuszakolná be minden szolgáltató a szolgáltatását egy plusz service layer alá, feladva az önállóságának egy jelentős részét. Szerintem nem fogják feladni azt a kontrollt, amivel most rendelkeznek. Nem igazán látom, miért lenne előnyös számukra, mi lenne benne az üzlet nekik. Akkora szolgáltatók vannak már, simán megállnak a saját lábukon is (pl. Apple TV, Amazon), egyeseknek saját platformjuk is van (pl. Alphabet-Google TV, Roku). Nem hiszem, hogy beugranának a nagy közösbe csak azért, hogy minden egységes és jól szabályozható/szabályozott legyen. Nekik pont az a kedvezőbb szerintem, hogy megvan a szabad mozgásterük, és a felhasználóikra erőltethetik a saját fejlesztésű megoldásaikat a vetélytársak kárára. Nem érdekük a szabad átjárás a szolgáltatások/szolgáltatók között. Mi motválná őket az alkalmazkodásra, amikor egyelőre hozzájuk alkalmazkodik a piac?
Persze lehet, hogy félreértem a DVB-I lényegét, de én úgy látom, hogy a legnagyobb piaci szereplők részéről több hátránnyal járna az adaptáció, mint előnnyel. Legalábbis egyelőre biztosan. Még eszköz sem nagyon van jelenleg a piacon, ami támogatná...
A Telekom részéről meg... hát, passz. Nem hiszem, hogy azzal könnyebben megbirkóznának, ha már ezzel sem megy... Meg egyébként sem lenne értelme egyelőre beleugrani szerintem, logikusan a kivárás a következő lépés, megnézni, hogy mennyire terjed el a dolog.#146300 Essejó: Eleve nem kábelnetről volt szó, hanem tévéadás továbbításáról... De biztosan képes lenne, ha kiépítenék annak ellenére, hogy drágább és kevésbé jövőbiztos, mint az optika; ha nem lennének környezeti behatások; ha épp a környéken senki nem oldja meg okosba', zavarszűrő nélkül, hogy még a régi CRT tévéjét berakja a spájzba, hogy le ne maradjon semmiről, meg amúgy is miért ne... Kicsit sok a ha. Közben meg ott van az optika, amin nemrég értek el mérnökök 1,53 petabit/s-os sebességet. Egyetlen szálon, olyanon, amivel már létező hálózatok vannak kiépítve...
#146301 Apa+Fia: A többi streamingszolgáltató új, növekedési fázisban van, és nem kell szoknia, hogy már nem piacvezető többé... (Egyébként ezen is fut a sima androidos Netflix app, csak kissé korlátozott és körülményes a használata)
#146302 Renwick: Ha behúzzák az optikát is, mi értelme mellette felfejleszteni a koaxot?
-
Renwick
őstag
válasz
Essejó #146300 üzenetére
Ennyi. Pont tegnap mondta el a Telekom CEO-ja, hogy egy rézhálózatot (és itt most tulajdonképpen mindegy, hogy xDSL-ről vagy HFC-ről beszélünk) nagyjából tízszer annyi eszköz, infrastruktúra-elem üzemeltet, mint egy optikait. Én semmi realitását nem látom a 10/10 Gbps fejlesztéseknek HFC vonalon, inkább az lesz, amit Budapesten is már egy csomó kerületben csináltak, illetve csinálnak, hogy a downlinkben Docsis 3.1-re fejlesztett HFC mellé behúzzák az optikát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest